Bieszczady -> Beskid Niski -> Beskid Sądecki
Witam wszystkich Bieszczadowiczów,
Jestem nowy na forum, wiec wybaczcie jesli cos takiego juz kiedys bylo, nie moglem znależć.
Planuje trzytygodniową wycieczkę z plecakiem przez Bieszczady, Beskid Niski i Sądecki.
Chcę wyjść z Ustrzyk Górnych czerwonym szlakiem do Smerka, potem czarnym do Cisnej i dalej czerwonym przez Komańczę, Bukowice, Wzgórza Rymanowskie, Pasmo Magurskie do Krynicy i dalej (jak zdąże) to przez Beskid Sądecki do Pienin.
Czy ktoś robił może podobne przejscie ? Czy dla dobrego piechura 17-19 dni wystarczy na tą trasę ?
Jak wygląda z błotem w Beskidzie Niskim w maju? Wiem, ze sporo pada w tym okresie.
Z góry dzieki za wszelkie info...
Odp: Bieszczady -> Beskid Niski -> Beskid Sądecki
Kilka lat temu w niecałe 3 tyg. wędrówki zrobiłem trasę z Pienin, przez Beskid Niski do Ustrzyk Górnych i spowrotem do Krempnej jeszcze doszliśmy.
Cudownie - gdybym miała aż trzy tygodnie do rozdysponowania, zaczęłabym wędrówkę od Gorców, potem myk w Pieniny i przez Sądecki i Niski prosto na połoniny. :-)
OK... dzieki bardzo... zatem w przyszłym tyogodniu ze spokojem ruszę :)
Mam jeszcze jedno pytanie, czy z Rzeszowa sa jakies ''regularne'' busy do Ustrzyk Górnych, bo pekaesy sa tylko trzy, jako ze to wciaż off-sezon.
Slyszalem tylko o neo-bus , ale sa ponoc niesolidni i nie zawsze jezdza jak na rozkladzie...
A tak w ogole to wielkie bylo moje zdziwienie, gdy nasz Piękny Kolejowy Przewożnik zaśpiewał mi min. 15 godzin wygodnej podróży z Katowic do Zagórza... :D żyć- nie umierać...
Większość chyba jeździ w okresie wakacyjnym.
Pozdrawiam:)
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...e&lr=&aq=f&oq=
Jedyny bus z Rzeszowa do Ustrzyk Górnych był na filmie "Korowód".
W rzeczywistości nie ma takich połączeń.
Ok... tego się właśnie obawiałem... czy autostop na tej trasie to będzie samobójstwo ?
Dzieki za pomoc !
Pozdrawiam !