[Tworylne] Co z domkiem boberków?
Witam,
Za tydzień odwiedzę Bieszczady. Na pierwszy ogień pójdzie Tworylne. Proszę o informację na temat możliwości dojścia tam od strony Terki przez Studenne i Obłazy. Gdzie można zostawić bezstresowo auto? A może bardziej atrakcyjne dojście jest od strony Rajskiego? Następne moje pytanie dotyczy samego terenu wsi Tworylne. W związku z b. deszczowym latem czy mam szanse w ogóle przez dolinę przejść sucha nogą. Na co zwracać tam uwagę aby nie pobłądzić a cieszyć oko wszystkimi ciekawymi obiektami.
Pozdrawiam
Odp: tworylne co z domkiem boberków
W Terce auto zawsze zostawiałem na placu pod kościołem. Nigdy nie było problemu. A jeśli masz obawy zawsze możesz podejść do sklepu i poprosić sklepową aby czasem żuciła okiem na twoją furę.
Ja bym proponował tylko i wyłącznie dojście od strony Terki. Dojście od strony Rajskiego, moim zdaniem, jest mniej atrakcyjne i nie polecam!
Dlaczego jest atrakcyjne? Ja wyjdziesz na wzniesienie ponad Terką ujrzysz przepiękną panoramę na Dolinę Sanu i Otryt. Przy dobrej widoczności można zobaczyć Połoniny.
Dzięki za te informacje,
Ciekaw jeszcze jestem co z terenami Tworylnego. Wybieram się tam z dzieciakiem i wole wiedzieć czy brać dla niego dodatkową parę butów...:)
Oczywiście na wszelki wypadek weź :)
Jeżeli chodzi o samochód to możesz zostawić na parkingu pod dzwonnicą. Ale lepiej w jakimś gospodarstwie agroturystycznym, bo ja przeważnie tak robię.
3 załącznik(ów)
27 lipca szliśmy do Tworylnego ,co prawda od strony Rajskiego ale mimo wcześniejszych sobotnich i niedzielnych opadów droga była bardzo przyzwoita i bez większych problemów przeszliśmy suchą nogą.Odcinek przy samym Sanie(Obłazy) był trochę gorszy ale daliśmy radę.Krótko mówiąc było lepiej niż zakładaliśmy.
A widoki przepiękne
Dzięki wielkie,
Dzisiaj wyruszam:) Prognozy pogody są obiecujące. Obiecuję zdjecia.
Pozdrawiam
Mija kilka lat i znowu stoję przed dylematem jak suchą nogą przejść obok Boberków. Może ktoś był w lipcu i coś doradzi. Czy jest jakaś ścieżka którą można obejść rozlewisko w Tworylnem?