Pomoc przy ułożeniu trasy :)
Cześć, to mój pierwszy post więc proszę o trochę wyrozumiałości :)
W okolicy maja, lub lipca i sierpnia, zależy od urlopu :), planuję wybrać się na ok dwa tygodnie w Bieszczady. Będzie to mój pierwszy taki długi wypad w góry, i pierwszy w Biesy, prawdopodobnie sam jadę :)
I tu się pojawia problem, mianowicie za bardzo nie wiem jaką trasę ułożyć, sporo tematów przeczytałem o proponowanych trasach, przyglądałem się też szlakowi czerwonemu Komańcza - Wołosate, i powiem Wam, że im więcej czytam tym mam coraz większy mętlik ;d.
Nie wiem czy czerwony szlak to nie pójście na łatwiznę, zaś z moim brakiem doświadczenia za bardzo nie wiem jak i w którą stronę zacząć kombinować, bardzo mi zależy na tym aby te dwa tygodnie wykorzystać jak najlepiej.
Jeśli chodzi o problem spania, to fajnie by było gdybym nie musiał targać namiotu ze sobą, fajnie gdyby noclegi były w schroniskach itp. gdzie jest możliwośc zjedzenia czegoś - dobrego ;p.
I teraz moja prośba, czy mogli byście mi podsunąć jakieś propozycje, nie musi być gotowa trasa;p tylko przynajmniej orientacyjne miejsca, co warto zobaczyć, gdzie w którą stronę się udać.
Aby mi się troszeczke rozjaśniło co nie co w głowie :)
Pozdrawiam
Odp: Pomoc przy ułożeniu trasy :)
dlaczego uważasz, że czerwony szlak to "pójście na łatwiznę"? Jeśli jedziesz pierwszy raz w Bieszczady to czerwony szlak będzie w sam raz, żeby po jego przejściu stwierdzić czy dla Ciebie Bieszczady to właśnie TO czy też raczej nie.
Jeśli chodzi o ciekawe miejsca i o to co warto zobaczyć to ja osobiście lubię ten 256 krzaczek od początku szlaku i tę błotnisto-szarą koleinę obok tego wyschniętego drzewa.;);)
życzę pięknej wędrówki i oby Bieszczady przyjęły Cię łaskawie :)))))
256 krzaczek, oj to musi być on bardzo sympatyczny skoro go lubisz ;p
Tak przeglądałem, a uważasz że lepszy będzię na poczatek szlak czerwony czy niebieski?
I jak sprawa wyglada z noclegami, nie będzie problemu z racjonalnym rozłożeniem trasy, podziału na etapy?
przez dwa tygodnie to przejdziesz i czerwony z Komańczy do Wołosatego, i wrócisz niebieskim, i jeszcze Ci czasu zostanie, pozdrawiam
Ja mam stałą trasę po Bieszczadach: Nowy Łupków - Cisna - Jabłonki - Jaworzec - Smerek - Chatka Puchatka - Rawki - Kremenaros - Ustrzyki Górne - Wołosate - Tarnica i do domu ;)
Hey!,pierwszy wyjazd po latach planuję na początku maja...na 8 dni,z tym,że 2 dni trzeba przeznaczyć na dojazd i powrót,więc niewiele tego zostaje.
Raczej autobus Wawa zach.,te kilka dni planuję przejść ze schroniska do schroniska,proszę powiedzcie jak mam ułożyć sobie dojazd z Wawy,abym zaliczył schroniska z tej stronki http://www.dobreschronisko.pl/chatka...zadach,d38,s56 jest ich tu osiem,wszystkich oczywiście nie odwiedzę, dowolność obojętna...gdzie mam zrzucić swój zadek,w którym miejscu najlepiej zacząć wędrówkę??,a może inne propozycje,będą mile widziane;-)
pozdrawiam!
Łupów-Balnica-Cisna-Jaworzec-Wetlińska-Socjolog .... i już masz 6 noclegów
ale pytanie jest tak ogólne, że można na nie odpowiadać na 44 sposoby.
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Łupów-Balnica-Cisna-Jaworzec-Wetlińska-Socjolog .... i już masz 6 noclegów
ale pytanie jest tak ogólne, że można na nie odpowiadać na 44 sposoby.
Mniam mniam. :-)
Odp: Prośba o pomoc przy ułożeniu trasy !!
Kochani...pomału robię sobie wstępny plan wędrówki,chcę przygotować powiedzmy 3 wersje...proszę pomóżcie,6 dni drogi,jak to rozłożyć i gdzie zrobić nocleg.Przyjazd do Sanoka z Wawy i dojazd miejscową komunikacją do Baligrodu skąd chcę zacząć przygodę.
1.Baligród-Komańcza-Duszatyn...co dalej,tak żebym zaliczył Wetlińską i Caryńską,koniec w UG.Proszę mi to rozłożyć na dni i miejsca noclegów:sad:,acha...kompletnie nie łapię,czy te 6 dni wystarczy,a może jednak?:razz:
Dziękuję.
2.myślę...
3.