Powsimordy 2013 - przygotowania
Drodzy i Szanowni,
No to jak? Ciągniemy dalej? A jak tak, to jak? :-)
Dla przypomnienia: w roku ubiegłym głosowaliśmy w następujących kategoriach:
Kategorie z bieszczadzkością jako wymogiem:
- Ekspert Roku,
- Fotografik Roku,
- Literat Roku.
Kategoria eksterytorialna:
- Forumowicz Roku.
Tak ma zostać? A jak nie, to jak ma być, żeby jakoś było? Bo nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było...
Odp: Powsimordy 2013 - przygotowania
Podtrzymuję swoją propozycję eksterytorialną : Debiut roku
A ja apeluję do przyszłych sponsorów- jest to zabawa polegająca na wyróżnieniu naszych forumowych kolegów (koleżanek), a z roku na rok coraz lichsze te nagrody. Nie chodzi mi o to, żeby były Bóg wie jak cenne, ale żeby było ich więcej, żeby laureat miał poczucie, że jest doceniony przez większą liczbę osób. Satysfakcja- bezcenne.
Jestem za debiutem. Byłem co prawda za wprowadzeniem innej kategorii- Kryptoreklamodawca Roku, ale murowany kandydat został zbanowany, popieram więc Don Heniosława. Trza nam świeżej krwi.
Piskalu a uznanie forumowej braci - moim zdaniem bezcenne.
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
...
Kategorie z bieszczadzkością jako wymogiem:
- Ekspert Roku,
- Fotografik Roku,
- Literat Roku.
Kategoria eksterytorialna:
- Forumowicz Roku.
...
+ Debiut roku
To jest to....
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
A ja apeluję do przyszłych sponsorów kolegów (koleżanek), z roku na rok coraz lichsze te nagrody
hallo,
proponuję...
Piskalu,
coby w tej edycji Powsimordy ;
literki pisane przez Ciebie, w powsimordowych dedykacjach ;
w przecudnym poezji szyku- były kaligrafowane ...
atramentem szczerozłotym, ewentualnie ...złotym !
może... lichsze stanie się mniej lichsze !
a ja ...ze swojej skromnej osoby dorzucę:
dla Fotografa Roku
---przygotuję ( jemu albo i jej )...drugie śniadanie,gdy będzie się wybierał na fotografowanie krajobrazu;
dla Literata Roku
---naostrzę 10 ołówków- gdy iskra twórcza zaświeci-aby nie było żadnych, warsztatowych problemów z jej uchwyceniem (może być ...zatemperowanie ,[czyt>nie utemperowanie]- scyzorykiem ? );
dla Eksperta Roku
---ofiaruję pozycję książkową pt: "W kręgu górnośląskich podań i legend"- tom pierwszy-Czarny Śląsk- którą zebrał Bernard Szczech,coby ukazać jak blisko jest Śląsk w stosunku do Bieszczad(ów).
dla Forumowicza Roku
---garść orzechów włoskich,gdyż może wyjść z wprawy w rozgryzaniu zawiłości forum;
dla Debiutanta Roku
---dostarczę mały kieliszek ,szklany ,125 gram,aby mógł się podzielić swoją-" świeżą krwią ",z każdym ...kto się dosiądzie przy ognisku ;
podzieliłbym się jeszcze tym i owym pierogowym,
ale
skończył mi się atrament :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Pierogowy
[FONT=Tahoma]
coby w tej edycji Powsimordy ;
literki pisane przez Ciebie, w powsimordowych dedykacjach ;
w przecudnym poezji szyku- były kaligrafowane ...
atramentem szczerozłotym, ewentualnie ...złotym !
Byle nie Amber Złotym
Hej ! hej ! nie galopujta się ! Jeszcze Ojciec Dyktator nie wydał pozytywnej decyzji co do kategorii Debiut Roku a tu już takie prominencje ;
Cytat:
Zamieszczone przez
Pierogowy
(...)
dla Debiutanta Roku
---dostarczę mały kieliszek ,szklany ,125 gram,aby mógł się podzielić swoją-" świeżą krwią ",z każdym ...kto się dosiądzie przy ognisku ;(...)
Każdy dyktator sprzeciwił by się WOLILUDU.
Nasz Kochany Ojciec Dyktator (NKOD) z Ludem, Lud z NKOD, Niech żyje NKOD, niech zatwierdzi nową kategorię, Wiwat NKOD;)
Takie czasy, że decydują sponsorzy, a nie dyktatorzy :-D
Poczekajmy jeszcze parę dni, ale jeśli nie będzie fali protestów czy zalewu innych opcji, to Debiut Roku postanowiony :-)
A skrót NKOD mi się kojarzy z New Kids on The Block, ewentualnie Cool Kiss of Death ;)