Odp: Ucieczka w Bieszczady
Fajny pomysl ale spozniles sie 50 lat... :-D
Przygotowujesz się od tygodnia? A masz ziemię czy zamierzasz budować się u kogoś na łące/ w lesie? Taka samowolka może nie wyjść
Sezon ogórkowy w pełni.
Dzikie Bieszczady czekają na ludzi z gwoździami.
Nie dołujcie gościa!! Ma co potrzeba, chce czego chce...niech ma marzenia, wszak dziś noc perseidów.
Pozdrawiam
50 lat 30, 10,rok bez różnicy. wole mieć gwoździe do budowy niż nie mieć nic... chodzi żeby osiąść na dłużej i ogarnąć coś trwałego jeżeli są tylko możliwości i pieniądze nie wybieram się bez przygotowania, nie idę przecież z samym nożem i krzesiwem. Tydzień zabrało mi zebranie sprzętu, jeżeli chodzi o sam survival jestem przygotowany zawsze. rok temu byłem w górach skalistych bez większego problemu miesiąc dałem rade. Czuje potrzebę wolności brak władzy mała społeczność brak podatków nie chce być okradany. Szukam ludzi którzy maja dość biegania za pieniądzem a Kochają naturę. Kocham marzenia wczoraj wieczorem wystawiłem post na dwóch forach i zgłosiła się dwójka ludzi którzy są gotowi na wszytko. To nie ogłoszenie prace nie odpowiadaj jak Ci nie pasuje. Potrzebowałem wystawić to tam gdzie Polacy będą szukać, ludzie z tymi samymi pasjami. Bo jeżeli szukasz to znajdziesz. A pan od ogórków zajmij się zbieraniem bo na zimę będziesz tylko ćwikłę z chrzanem jadł.
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
cfietek
A pan od ogórków zajmij się zbieraniem bo na zimę będziesz tylko ćwikłę z chrzanem jadł.
Pozdrawiam
Ej, kolego, nie zaczynaj stażu na forum od osobistych wycieczek, bo długo nie potrwa.
A od podatków nie uciekniesz, nawet w Bieszczadach. Nikt tam nie pozwoli Ci na samowolę .Ani na inne warcholstwo, to już nie te czasy. Zmień lektury i wróć na ziemię, noc perseidów już się skończyła.
cfietek wyluzuj .. No i w ogóle czemu miałbyś nie spróbować . Mile widziana relacja
Podziwiam takich ludzi. Za ich nieskomplikowane widzenie świata.
cyt:"Szukam ludzi którzy maja dość biegania za pieniądzem a Kochają naturę. Kocham marzenia"
Niestety, jak w brzuchu z głodu zaburczy, skóra na d.upie z zimna się zmarszczy, to przyjdzie położyć uszy po sobie...:-?
Albo skoczyć drugiemu do gardła:evil:
Hej kolego!
Jestem z Tobą i wspieram mentalnie.
Sam co rok uciekam w Bieszczady i zaszywam się w głuszy-szacując po swojemu wybrane gatunki fauny Bieszczadów.
Pisałem o tym wielokrotnie,zawsze marzyłem o utworzeniu grupy leśnych ludzi w Bieszczadach na wzór najlepszych tradycji,naszych wielkich Poprzedników-pielęgnując szacunek i ortodoksyjne podejście do ochrony przyrody i walki z konsumpcją i turystyczną stonką, a przede wszystkim nowobogackim motłochem osiedlającym sie i dewastującym dzikie Bieszczady
Poczytaj sobie posty Samotnego Włóczykija,Człowieka Wiatr ,Arturo i innych nam podobnych
I nie przejmuj się złośliwościami i zła karmą na tym forum to niestety normalne...dużo jest tu osób ,które pojmują Bieszczady jako towarzyskie zloty wzajemnej adoracji przy piwie i kiełbasie.
A my wiemy dobrze ,że chodzi o coś zupełnie innego...o ducha Bieszczad!
Ps.Proponuje odwiedź w Horodku- Pustelnika Julka
Piękny to człowiek,wielkiego Ducha,o ogromnej wiedzy,zacnych czynach
Duzo Ci opowie o odżywianiu się np.porostami,glonami itp :)
a nadchodząca jesień i nawet późne lato to prawdziwa spiżarnia przed zimą
Same owoce tarniny,głogu,orzechy bukowca,grzyby,leszczyna,jarzębina to ogromna ilość kalorii i witamin,a zwierzęta -szczególnie wilki i rysie pozostawiają tyle truchła upolowanej zwierzyny ,że naprawdę idzie jeszcze przy tym dość mocno się wyżywić :)
Pozdrawiam i pisz
Będe jesienią może Cię tam odnajdę jak juz będziesz