-
Głosowanie!
Witam!
Przygotwujemy się do wdrożenia nowej wersji naszego serwisu.
Pytanie dotyczy forum dyskusyjnego.
Czy wdrożyć nową wersję (http://www.invisionboard.com/ lub http://phpBB.com) - rezygnując jednocześnie z archiwum czy kontynuować to co jest obecnie?
Zaproponowane "nowe" fora mają o wiele więcej możliwości technicznych ale niestety nie da się przenieść do nich archiwum.
Jest np. możliwość aby pozostawić obecną wersję forum jako zamknięte - tylko dla archiwum (pierwszy post 11-12-00) - a nową do obecnych dyskusji?!
-
Re: Głosowanie!
admin napisał:
>> Jest np. możliwość aby pozostawić obecną wersję forum jako
> zamknięte - tylko dla archiwum (pierwszy post 11-12-00) - a
> nową do obecnych dyskusji?!
Jestem za
-
jestem za glosem lupino ale napisz jakie sa mozliwosci nowego forum moze jednak nie warto? wszyscy sie przyzwyczaili do tego
-
Witam!
Osobiście skłaniam się do wersji phpBB.pl choćby dlatego że posiada baaardzo wiele instalacji w polsce i dobre wsparcie.
Listę możliwości technicznych zobaczyć można pod w/podanym adresem w jezyku polskim.
Najważniejsze możliwości:
- fora zamknięte (prywatne)
- grupy użytkowników
- uprawnienia o wiele bardziej rozbudowane niż obecnie (w edycji własnych wiadomości)
- duże możliwości administracyjne (ogłoszenia, głosowania, przenoszenie postów, zamykanie wątków, dopuszczanie określonych grup userów i wiele wiele innych)
- rozbudowane profile użytkowników
- wiadomości prywatne (widoczne tylko dla okreslonych odbiorców)
Generalnie obecny mechanizm czyli phorum.org również szykuje wersję o podobnych możliwościach lecz jest ona dopiero w fazie rozwoju, a co za tym idzie nic nie jest pewne.
Przyznam się, że niechętnie myślę o migracji lecz wymagania nowej wersji serwisu bieszczady.info.pl podnoszą poprzeczkę również dla forum, a niestety obecna wersja obawiam się, że nie byłaby w stanie im podołać. Jednocześnie nie chciałbym odnowić głównej części serwisu, a pozostałą jego cześć pozostawić bez zmian.
-
korzystalem kiedys z forum takiego jak phpBB i było to najlepsze, bardzo rozbudowane forum z jakiego do tej pory korzystalem. daje naprwde zupelnie inne mozliwosci postow - ogromnie bogate i roznorodne opcje. takze ja jestem jak najbardziej za !!
-
Zostawcie archiwum w starej postaci i wlaczcie nowa wersje
Derty
-
Jestem za, a nawet przeciw.
Ale bardziej - za. Trzeba iść z duchem czasu. Przynajmniej się czegoś nowego nauczę.
Pozdrawiam.
-
i znowu podziały ; buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
ale jak S.B. chce no to pewnie dobre
kasandrra
-
Popeiram :)) musimy ciągle iśc dalej
z pozdrowieniami
b.
-