Witam!
W ostatnim numerze mesięcznika Voyage (luty 2004) na stronie 86 jest takie coś - widoczne w załączniku :):
Autorem textu jest Pani Maja Mendraszek, a artykuł traktuje o 15 romantycznych hotelach.
I co Wy na to? :))
Wersja do druku
Witam!
W ostatnim numerze mesięcznika Voyage (luty 2004) na stronie 86 jest takie coś - widoczne w załączniku :):
Autorem textu jest Pani Maja Mendraszek, a artykuł traktuje o 15 romantycznych hotelach.
I co Wy na to? :))
ROTFL. Zapodaj maila do pani Maji, wysle jej pozdrowienia :)Cytat:
Zamieszczone przez admin
To chyba rekord, przebija nawet wiszacy ze dwa lata (zdjeli, mam nadzieje ze sie do tego przyczyniłem, hyhy) w przewodniku na Wirtualnej Polsce tekst o Połoninie Wetlińskiej: "Połonina Wetlińska rozciaga się, bla, bla. Połozona jest przepieknie na szczycie Halicza, a jej ramiona opadają do brzegów Sanu". ;)
Niedawno widzialem tez w "Tele tygodniu" w dziale turystyka, materiał o Bieszczadach. Największe zdjęcie przedstawiało kościół z Bączala w MBL, a podpis pod zdjęciem brzmiał: "W Bieszczadach jest mnóstwo przepieknych cerkwi drewnianych".
Eh..
Ależ to są wszystko Bieszczady.
Już Wam tłumaczyłem, że Polska dzieli się na Starobieszczadzie, Wielkobieszczadzie i Małobieszczadzie. :lol:
m.mendraszek@voyage.plCytat:
Zamieszczone przez Piotr
A ja sie denerwowałem jak mówili Bieszczadzkie ścieżki na zachód od Komańczy........albo Mam baze w Bieszczadach.Gdzie?W Zyndranowej...Chyba ich przeprosze za irytacje...
Pozdrawiam z Wielkobieszczadzkiego (chyba) (obszar Wyżynny, Lubelski)
Paweł
ech... biedacy....
ja tam znam o wiele tańsze kwatery i TEŻ :) w Bieszczadach ... nie wspomne juz o panujacej w nich atmosferze...
z pozdrowieniami....
Wczoraj w Bieszczadach wiało
Patrz zdjęcie
Długi
Witam!
Otrzymałem wyjaśnienie od Pani Maji informujące iż jej tekst w oryginale był inny ale poprawki po jego napisaniu (naniesione przez redakcję??) spowodowały to co widać :))
Czytając inforację o redakcji:
Pani Ibisz - redatkor naczelny
Pani Mendraszek - redaktor :)
Coś mi się to kupy nie trzyma :)))
A ja myślę, że info o tym nowym miejscu noclegowym w Bieszczadach jest bardzo pożyteczna. :D Będą go szukać ci, których nie interesują bardziej reprezentacyjne rejony Bieszczad co zapewni większy komfort pobytu w Biesach ortodoksom takim jak ja . :evil:
kryspin
Dlugi ty tak nie zartuj bo ludziska pomysla ze to solina i z deskami sie rzuca do polanczyka lapac fale ;)Cytat:
Zamieszczone przez długi
Hmmm zastanwia mnie ta baszta z tylu, niewyremontowany dziedziniec hmm moze nie najpiekniejszy na dzis ale kiedys ..........ten palacyk jest
Dlugi ty tak nie zartuj bo ludziska pomysla ze to solina i z deskami sie rzuca do polanczyka lapac fale
Juz nie bede.
Ale ja mieszkam w Bieszczadach bardzo północnych
Długi
NO dobra nie bede zrzezdzil ale ten dziedziniec przez te pare lato to mogli by go sobie posprzatac, albo chociaz zamiesc ...??
Witajcie,
A ja sobie myślę, że wreszcie przyszedł czas na KWATERY Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA w Bieszczadach :) I ktoś wyszedł na przeciw tym moim, a i wielu innych , oczekiwaniom :P Mnie się podoba - to jest wcielenie w życie hasła: 'frontem do klienta' :P
I proszę mi się tu nie zaśmiewać Szanowny Długi, ze to od wiatru tak się komuś porobiło...:)
Wreszcie będę mógł polecać na czacie zbłąkanym odkrywcom gór zamiast Chrewtowego nędznego pola namiotowego miejsce godne każdego prawdziwego Bieszczadnika :P
Z bieszczadziałym pozdrowieniem,
Derty
No tak...prawdziewe kwatery...to może przeniesmy ten zameczek...np do Wołosatego.... bedzie w Biesach dla prawdziwych biesadnikow...(rany, zabija mnie zaraz....) :? a własciwie biesiadników, będzie psaował do oklicy...może jakaś biała dama w zamku...zaraz turysty beda walić tłumami...tylwko ta droga dojazdowa...ale jak zrobia przejście graniczne na słowację to i droga bedzie lepsza, i dewizy napłyna...UNIA NAM TO ZAFUNDUJE!!! a ustrzykach G. jakiś francuski (tfu) koncern postawi hipermarket, taniej niz najtaniej....Przepraszam ale własnie poczytałem info o planowanych przejściach granicznych i tam było tez o Wołosatym-normalny terminal graniczny...mam nadzieje ze zostanie to na planach...
przepraszam, zapomiałem w poście...Pozdrawiam wszystkich. Paweł
No żesz :!: A ja znowu o niczym nie wiem. Jakiś podkop pod Ukrainą szykują? Ale ta technika prze, człek nie nadąża :wink: ;-) :lol:Cytat:
Zamieszczone przez pyton
Piotrze, a może Pyton to jakiś dżentelmen jeszcze przedwojenny i pamięta, że Polska na tym obszarze graniczyła z Czechosłowacją (a konkretnie z jej częścią - tzw. Rusią Zakarpacką, dopiero po wojnie przyłączoną przez Stalina do USRR). :evil:Cytat:
Zamieszczone przez Piotr
Widze że suchej nitki nawet na Pytonie nie zostawicie. Dobry lincz nie jest zły... :)
Tak podkop...pomyliłka, bo wcześniej było o przejściach ze Słowacją stąd zamiast Ukrainy Słowacja - nie popuszczą...zlinczują...a jak człowiek wściekły to i głupoty pisze.Wniosek: zanim coś napiszę to ochłonę, cholela :evil: ale widze że sie pomysł spodobał :twisted: z tym zamkiem...hehe
pozdrawiam
Paweł
dawno sie tak nie usmialam. chyba powysylam znajomym kartki z pozdrowieniami z Bieszczad. i niech sprobuja zakwestionowac. pozdr dla Wszystkich z Przemysla, ups z Bieszczadu ;-)
Proszę, proszę
będąc kiedyś w Heidelbergu usłyszałam, że jakby w nasze Bieszczady poutykać takie zamki i zameczki oraz stare miasta, to byłoby tak samo. Moja irytacja sięgneła wtedy zenitu, o ja naiwna, naiwna...
Pozdrowienia dla tych co jeszcze nie oglądali połonin z okien tego hotelu zamkowego
:roll: