-
Pomożecie?:)
Witam wszystkich, którzy zechcieli zajrzec na mojego posta :).
Mam nastepujacy, uwaga... problem, no bo jak inaczej :D.
A wiec tak, mam zamiar zorganizowac biwak sobie i mojej druzynie harc, gdyz wlasnie tak sie skkada ze jestem jednym z nich :).
No iii tu sie zaczyna moja prosba :P a mianowicie:
Czy ktorys z szanownych forumowiczow zna moze jakies fajne miejsce,w Beskidzie Niskim, albo w Bieszczadach, gdzie mozna sobie odpoczac po ciezkim dniu marszu, albo i sie moze nawet przespac? :)
Chodzi mi tutaj o jakas klimaciarska chatke, ale oczywiscie moze byc i schronisko, byle zeby nie bylo za cywilizowane, jezeli jeszcze takich troche jest oczywiscie.
Aha i chodzi mi tu o cos innego niz hmm Zawadka rymanowska, polany sur. czy maluch.
Jezli tylko znacie jakies inne fajne miejsca na nocleg to prosze dajcie znac. Dzieki z gory.
No i jeszcze jedno, bo sobie przeczytalem kilka postow, to do ewentualnych malkontentow co do tego postu: wiem ze to nie jest informacja turystyczna, ale tez wiem ze ludzie ktorzy tu pisza, tez i duzo laza :), takze sory jezeli komus sie nie podoba, mam nadzieje ze jakos sobie z tym poradzi i mi pomoze oczywiscie :). Pozdrawiam, thx[/b]
-
dla misia : takim wspaniałym miejscem z daleka od cywilizacji jest dolina górnego sanu w Negrylowie można się przespać, w okolicy do zwiedzenia zródła Sanu, grób hrabiny, stare cmentarze greko-katolickie, pozostalóści po cerkwiach Bojkowskich, i widok na ukraińskie Sianki, a w Suchych Rzekach jest schronisko harcerskie, chcesz więcej wiadomości to daj znać na forum podaj gg to będę ci mógł pomóc. zbyszekj
-
Dla harcerzy - harcerskie schronisko "Ostoja" w Suchych Rzekach, pod Połoniną Wetlińską, zaraz po zejściu z Przełęczy Orłowicza w kierunku Zatwarnicy.
Na stronach wortali bieszczadzkich, do których masz linki z tego forum, znajdziesz jakiś kontakt - chyba telefon grzecznościowy. Dzwoń więc z wyprzedzeniem, nie czekaj na ostatnią chwilę.
Ps. Dostaniecie tam herbatkę lub kawkę, ale żarcie to raczej trzeba mieć już swoje (chyba, że się inaczej umówisz z ajentem (dzierżawcą ?).
-
http://www.lupkow.pl wszystko jasne... :)
-
Miejsca na uboczu, z warunkami turystycznymi, dobre dla harcerzy- myślę, że odpowiednie będą, Suche Rzeki, Przysłup Caryński, Jaworzec, Łupków - schroniska, Tosia w Krywem (www.krywe.webpark.pl). Ze względów sentymentalnych polecam Krywe i Suche Rzeki, ale gdzie indziej też jest pięknie.
Długi
-
Myslę, że Suche Rzeki będą dla Was w sam raz.
zadzdwoń lub wyślij sms-a pod ten nr 697760047
-
ok dzieki wam bardzo
Dzieki wszystkim bardzo, wlasnie wpdalem na forum, zeby sprawdzic czy cos ktos odpowiedzial, noo i super :) dzieki jeszcze raz bardzo. No to ja sie biore za sprawdzanie, bo mi szefostwo glowe urwie :P. Czuwaj od druzyny calej.
-
Pyton napisał
Jak stamtąd wyjdziesz i pójdziesz niebieskim szlakiem granicznym na wschód to następny postój zrób w Balnicy, są tam fajni ludzie i miejsce na rozbicie namiotów się znajdzie lub sianko. Nawet kiedyś piec pod zadaszeniem mieli :)
A tak wogóle to zacznij w Beskidzie np w Wysowej i idź na wschód.
I uważaj na misie, szczególnie na misiową pod Otrytem ;)
pozdrawiam
J.Lupino
-
A tak generalnie warto poznać jakiś dobry przewodnik, tam też są informację o noclegach, i "cywilizowanych" i tych mniej cywilizowanych. Tutaj natomiast każdy forumowicz ma swoje ulubione miejsca, przy czym każdy z nas stosuje tylko sobie znane kryteria. Więc opracowanie stosownej maszruty i skorzsyatnie z rad będzie zadaniem trudno wykonalnym . Przewodniki / te dobre/ w miarę obiektywnie opisują różne rejony Bieszczadów , więc łatwiej będzie jakąś sensowną trasę wybrać dla siebie. Oczywiście nie zaszkodziłoby tak opracowanej trasy poddać krytycznej analizie na tym forum.
-
Jeśli szukasz fajnego zadupia to może HAJSTRA Ci pomoże ?
www.hutapolanska.krak.pl
-
Witaj,
nie przeczę, że forumowicze często podają swoje ulubione miejsca. Jednak nie posądzałabym ich o wielką stronniczość. Podając konkretne zapotrzebowanie (np. grupa harcerzy) nikt im nie poleci np. Hotelu Górskiego :wink:
Jeżeli bralibyście pod uwage wypad wędrowny, a nie stały biwak, to może warto zainteresować się szlakiem granicznym np. z Pienin w Bieszczady, albo jakąś inną skróconą opcje tego szlaku.
Pozdrawiam
Aleksandra
-
Koliba Koliba i jeszcze raz Koliba. Zapewniam że się zakochacie w tym schronisku. Są noclegi, pole namiotowe dla wytrwałych i oczywiście piękny widok na Połoninę Caryńską.
-
Misio,
Nie znam innych miejsc polecanych przez Forumowiczów, ale mnie zauroczył Jaworzec. Bije się w piersi, pokoi nigdy na oczy nie widziałam, więc nie wiem jakie są warunki.
Ale znam Derektora tego schroniska, przy nim klimat zapewniony! Jest kuchnia, gdzie można zamówić posiłki (dla dużej grupy trzeba wcześniej uzgodnić). Jest ogólna sala - jadalnia, z kominkiem. Toalety i prysznice. Nie ma prądu, ale używają generatora. Od którejś tam światło gaśnie. Miejsce na uboczu z super widokami, wokół nie widać żadnego zabudowania, ludzi, nic. Tylko góry, drzewa, ptaki, kwiatki i temu podobne "pierdoły", patrząc na które wraca energia i wiara, że coś ma sens (mi przynajmniej). Można rozbijać też namioty wokół schroniska.
www.jaworzec.com.pl
Zajrzyj do galerii zdjęć, to da Ci trochę poczucie klimatu.
Miłych wakacji.