Odp: Bieszczadzcy sasiedzi
Cytat:
Zamieszczone przez
Jarek Liu
NIe wiem, gdzie sa Krywe i Seredne, ale rozumiem, ze jesli do sasiadow jest tak daleko, to pewnie do takich zdobyczy cywilizacji, jak energia elektryczna tez.
Chmiel chyba sobie odpuszcze, i sasiedni Dwernik tez - chyba ze Dwernik nie jest zostal "skazony" sasiedztwem Chmiela.
Oj Jarek, odpuść sobie, odpuść... (zapewne znasz to powiedzenie o baletnicy...)
Odp: Sąsiedzi w Bieszczadach
Cytat:
Zamieszczone przez
Julo
Z Majstrem, świętej pamięci, zaprzyjaźniłem się, szczerze. To był cieśla. I artysta. Dużo mnie nauczył, a ja jego.
Kazik jak siekierą rzeźbił, to jakby sam Chopin grał na fortepianie... Miałam nadzieję, że kiedyś mi słupy na ganek "zazeźbi". Niestety.
Odpuscilem sobie, kupilem gdzie indziej, sasiadow na razie nie poznalem, zobaczymy, jak bedzie w przyszlosci.
A powiedzenia o baletnicy nie znam - o co w nim chodzi?
pozdrowionka,
Jarek L (musialem sie na nowo zarejestrowac, bo stracilem dostep do konta mailowego, na ktore jest wysylane haslo, gdy sie je zgubi)
Jarku, ale w Bieszczadach osiadłeś?
Czy na zdjęcich to Ty?
Pozdrawiam
duszewoj
Jeszcze nie osiadlem, choc formalnie zostalem juz bieszczadzkim rolnikiem...:)
Nie wiem, kiedy wrocimy do kraju na stale, prawdopodobnie jeszcze minie pare dobrych lat zanim sie to stanie, a poki co pozostana wakacyjne wypady w Bieszczady.
A na zdjeciach to nie ja, musialbym chyba wiecej ryzu zjesc...:) To ludzie, ktorych tutaj spotkalem podczas podrozy po roznych zakatkach kraju.
Pozdrawiam,
Jarek