Witam wszystkich!
Nadeszła pora aby ustalić termin i miejsce 5-tego KIMBu.
Marek_m z niecierpliwością na to czeka aby zaprojektować logo.
Co proponujecie?
pozdrawiam
J.Lupino
Wersja do druku
Witam wszystkich!
Nadeszła pora aby ustalić termin i miejsce 5-tego KIMBu.
Marek_m z niecierpliwością na to czeka aby zaprojektować logo.
Co proponujecie?
pozdrawiam
J.Lupino
Miejsca są dwa: Łupków w Rados'nym Szwejkowie, przez sentyment i sympatię do Krysi i Mrówki oraz Jabłonki (PTSM) ze względu na plany prac przy cmentarzu w Baligrodzie.
No chyba że idziemy na całość i spotykamy się w Krywem :oops: :oops: :oops:
Termin majowy, więc rozrzut będzie mały.
Długi
Ja proponuje Ustrzyki Gorne "Zajaz pod Caryńską", odbyly sie tam juz dwie edycje CzartGrania, spory zlot forumowiczów w czasie Bieszczadzkich Aniołów (17 namiotów) i smialo mozna powiedziec ze obiekt wysmienity na takie spotknie. Orkanizacja na 6ke mozna baranka upiec duza sala w razie zlej pogody duza baza noclegowa i wypadowa. Termin oczywiscie srodek maja bo wiadomo, ze dlugie weekendy odpadaja.
19-21 maja? Od piątku do niedzieli, jak w zeszłym roku?Cytat:
Zamieszczone przez irek
Jak już gdzie indziej wspominałem - nie mam nic przeciwko temu aby akcja na kirkucie w Baligrodzie odbyła się przy KIMBie. Pisałem też że w tym terminie ja nie jestem w stanie ciągnąć tej akcji (mimo że ja rozpoczęłem, ale nie mam możliwości na ten termin). Jeśli więc są zamierzenia aby akcja odbyła sie przy KIMBie - to byłbym wdzięczny aby określono kto przejmuje prowadzenie akcji (i ewentualne porozumienie się w tej kwesti z Maguryczem) ....tak gwoli ścisłości i przypomnienia.Cytat:
Zamieszczone przez długi
----------
pozdrawiam
malo :?
1. termin - 13 maja mam ślub (WŁASNY :mrgreen: ) , a potem wybieramy się i tak w Bieszczady na trochę, więc termin 19-21 maja wydaje mi się wręcz idealny :mrgreen: :mrgreen:
2. Co do miejsca - "jestem za" - dotrzemy tam gdzie zdecyduje większość
Adam & Ania
Popieram Jabłonki.Cytat:
Zamieszczone przez długi
Dla jasności sprawy, z tych dwóch ja popieram to trzecie - Krywe :twisted:
Długi
Gratulacje :)Cytat:
Zamieszczone przez Xiro
Termin 19-21 maja. Trzeci weekend maja tak jak dwa poprzednie KIMBy i proponuje tak juz zostawic na wieki :) Wtedy mozna planowac sobie urlopy nawet kilka miesiecy wczesniej.
Do glosowania pozostanie wtedy tylko miejsce. Co do wyboru miejsca na ten rok -dopasuje sie do wiekszosci,
A jak w tym roku z postrzelaniem się farbą w żelatynie?? :mrgreen:
Myślę, że po ustaleniu miejsca i terminu dodamy atrakcje. Żeby zamówić żelatynkę musimy znać na 100 % przynajmniej termin, aby goście zarezerwowali dla nas czas.
pozdrawiam
J.Lupino
Jestem za.Cytat:
Zamieszczone przez Jaro
Długi
Termin padl na razie jeden (i mi się bardzo podoba :mrgreen: ) i trzy miejsca: "Radosne Szwejkowo" w Łupkowie, PTSM w Jabłonkach i "Zajazd pod Caryńską" w Ustrzykach Górnych.
Może Admin jakies glosowanko wstawi?
cztery :!:Cytat:
Zamieszczone przez Xiro
KRYWE
Długi
sam nie wiem jakim cudem to przeoczylem....... :mrgreen:
no to cztery miejsca...... głosowanko??
W tym tempie to do czerwca nic nie ustalimy :oops:
Nikt nie ma chęci na zgłaszanie miejsc?
Ja tam w maju i tak przyjadę i będę w każdym z wymienionych miejsc, a jak reszta?
Czeka z decyzją na wiosnę?
Długi
Dzis wlaśnie się wiosna astronomiczna zaczęła :mrgreen:
My jesteśmy w Bieszczadach od 15 maja, mam nadzieję ze tak z 10 dni. Tak więc też możemy na KIMB dotrzeć w każde z wymienionych miejsc.
O ile zostanie ten termin, rzezc jasna :mrgreen:
A co do miejsca (moja mocno subiektywna ocena :) ) za najlepsze miejsce uważam jednak Ustrzyki - "Pod Caryńską" - sprawdziło się juz w imprezach, dobre warunki zarówno na ognisko jak i w lokalu gdyby jednak (odpukac!! ) pogoda nie dopisala. Duza baza noclegowa i zaopatrzeniowa na miejscu.
A pozostale wymienione miejsca - z pewnością odwiedzę w podobnym czasie (no - na pewno to myślę ze Krywe i Łupków)
:twisted: :twisted: :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Xiro
Długi
Jezeli można zgłosić inne miejsce, to proponuję Bystre.Cytat:
Zamieszczone przez długi
Od 15 do 24 maja będziemy w http://www.orwbystre.com/
Są też inne możliwości: http://www.bieszczady.polandmail.pl/...baligrodu.html
..... a tak jakoś z rozpędu sie napisalo :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez długi
witam po długiej nieobecności... W tym roku nie opuszczę już kimbu... czyli kurcze co??gdzie?? termin 3 weekend maja? a miejsce? ja zgadzam się z Długim: KRYWE!!!! Ale u Tośki raczej zabraknie miejsca.... no i dla "samochodowców" problem.... UG i Łupków też brzmią super! Czas głowsować chyba!!!!
Nigdy nie byłem na KIMB-ie, ale między 19 a 12 maja pewnie w Bieszczadach będę, więc zajrzę... Tylko czego się spodziewać? :D
Lech
U Tosi w Krywem jest parking na górze, jak będzie w miarę sucho to można zjechać na dół. Droga jest poprawiona (jesienią była :lol: )
Można spodziewać się nowych znajomości, wycieczek, opowieści, śpiewów, będzie piwo KIMB'owe, własnej roboty, ściśle reglamentowane :mrgreen:
Tosia pewnie będzie miała kozie sery (na pewno za mało).
W Łupkowie j/w, lecz bez koziego sera (tylko u Tosi), ale w zamian coś dla ducha - pracownia ikon Jadzi Denisiuk. Krysi Rados nie trzeba szerzej przedstawiać. Łaziki znają ją ze Szczerbanówki, Przysłupia i ... sławnego taty.
Wybór trudny.
Długi
Ostatnimi czasy pisałem się na KIMB-ie ale jakoś nie umiałem dotrzeć w 2005 wybrałem Ukrainę. Natomiast jak u Tośki to jestem za. Był taki okres że razem pracowalismy w PGR Lutowiska ale ona wtedy nie nazywała się Majsterek. Chętnie ja odwiedzę.
jestem za Krywem.
zawsze mozna spróbować w bazie Akademi z Lublina, gdyby nas bylo wiecej.
termin każdy poza dlugim weekendem.
Można i w Sękowcu przenocowac...........
KONKRETY SYNECZKU KONKRETY!!!! Tak mawiał mój profesor historii w liceum!!! Muszę wiedziećjaki termin bo bilety lotnicze trza rezerwować! To co 19-21?????? Jakiś sprzeciw????? Zostańmy przy tym może. I oddaję głos na krywe! ma ktoś znajomości w Lublinie?? żeby wypożyczyć tę ich "budę" na czas KIMBU??
pozdrawiam
Tosia zawsze nazywała się Majsterek. Od urodzenia.Cytat:
Zamieszczone przez zbyszekj
Nocleg w pawilonie AM oczywiście jest możliwy, również świetlica w razie niepogody.
Trzeba tylko wcześniej uzgodnić z Tosią, a ona dalej z AM. Znajomości nie potrzeba.
Długi
19 - 21.06.2006 - Krywe
czyżby ten termin i to miejsce :?:
Widzę, że z Bystrem trafiłem kulą w płot. Propozycję wycofuję.
A co sądzicie o "Zagrodzie Chryszczata": http://zagroda_chryszczata.fm.interi...zata/index.htm
To jest miejsce z klimatem bieszczadzkim.
Cytat:
Zamieszczone przez marekm
19-21.05.2006 to bardzo dobry termin :mrgreen:
ale co do miejsca moze jednak głosowanie, jak przy poprzednich KIMB-ach bywało.
ADMIN!!!!!!! gdzie jestes ;)
nie znam..... nie byłem. znaczy, w "Zagrodzie Chryszczata" nie bylem, bo w Smolniku się kiedyś zdarzyło.... chyba jeszcze nie bylo tej agroturystyki tam :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez andrzej627
na zdjęciach wygląda zachęcająco :D
....i lokalizacja zbliżona do Łupkowa
Niewątpliwą atrakcją kulinarną Smolnika są oscypki, ale sery kozie z Krywego .... nie do pobicia. Warta zobaczenia cerkiew, obecnie kościół.
Długi
Wezcie pod uwage jeszcze kilka uwag :)
- osoba zglaszajaca miejsce podejmuje sie tez organizacji kimbu w tym miejscu (dogadanie sprawy z wlascicielem obiektu, wstepna rezerwacja, ew organizacja atrakcji, miejsca noclegowe kazdy juz sobie sam rezerwuje), bo miesc w Bieszczadach mozna wymieniac tyle ile uzytkownikow na forum.
- nie wszystkim kimbowiczom odpowiadaja np warunki schroniskowe chca miec lazienke w pokoju itp, czesc moze przyjechac z dzieciakami, wiec miejsce powinno posiadac roznorodna baze noclegowa
- czesc osob przyjezdza pociagami, autobusami i tylko na 2,3 dni specjalnie na kimb, dobrze by bylo zeby miejsce spotkania mialo jako takie poloczenie ze swiatem
- w razie niepogody obiekt musi pomiescic ok 50 osob
- na miejscu powinien byc sklep jakis bar, nie kazdy zyje na konserwach a i na kimbie moze przybraknac czegos co bedzie trzeba dokupic
- miejsce tez powinno byc dobra baza wypadowa w gory dla niezmotoryzowanych
- czas juz podjac jakies decyzje i uprzedzic ew gospodarza kimbu
to tyle
Irek,
Rozumiem, że Ustrzyki spełniają wszystkie kryteria, które wymieniłeś.
Jabłonki chyba też?
Ustrzyki spełniają.... (bylem - wiem :mrgreen: ) ...... Jabłonek nie znam.
Jestem wygodny więc wole Ustrzyki. :mrgreen:
Dyskutujemy lokalizację dla IMPREZY - krotkiej (w zasadzie max. 3 dni...) ale treściwej. Dobrze więc gdy nocleg jest blisko ( i ma na przyklad prysznic z ciepłą wodą, coby trudy imprezowe obmyć) , i zaopatrzenie w np.kefir też :mrgreen:
Jako postronny widz przyglądajacy sie Waszym przygotowaniom sugerowałbym Wam na serio rozpatrzyc propozycję "Zagrody Chryszczata". Miejsce naprawde klimatyczne i z "duchem bieszczadzkim". Zreszta Długi potwierdzi ( bo jest bywalcem tamtych okolic ) że tereny są bogate w ciekawe miejsca... Gospodarze "zagrody" tez wywarli na mnie bardzo dobre wrażenie...Polecam :) Dobre miejsce na "rykowisko" 8)
PS. Czy ktoś wie czy Henek dalej potrzebuje anteny do CB? Chętnie mu odstapie...
Ja też jako postronny obserwator zgadzam się z Jabolem :) Miejsce niezłe, ma klimat (cokolwiek to znaczy), dużo miejsca, jeść i pić coś dają, okolica ciekawa, po sery tez blisko :)Cytat:
Zamieszczone przez Jabol
p.s - czy do zajazdu po caryńską wpuszczają z własnym zwierzątkiem, jakby co? :)
Tak nawet dostaniesz ten wrzatek.Cytat:
Zamieszczone przez Piotr
Na poprzednich dwoch edycjach CzartGrania Zajazd ufundowal Pieczonego na ognisku barana, beczke piwa, kilbaski i kaszanke z rusztu.
Ale nie chce byc tu zle odebrany bo jak wiadomo jestem kolega syna wlasciciela zajazdu wiec wycofuje swoja propozycje, prosze je nie brac pod uwage przy glosowaniu. Nie chce na sile nikogo uszczesliwiac.