Odp: KIMBowe plakietki 2006
Pozwólcie, że reanimuję temat. Co sądzicie o zorganizowaniu plakietek na najbliższy KIMB ? Ostatnio zajmował się tym Hubert, który ostatnio nie udziela się na forum. Myślę, że to miła pamiątka ze spotkania i warto byłoby coś takiego znów zrobić.
Temat plakietek, czy w ogóle gadżetów formowych ożywa i umiera co jakiś czas. Można by w końcu sprawę dopiąć do końca i wykorzystać okazję KIMB-u do zrobienia plakietek. To świetny pomysł, jestem za.
Jestem zdecydowanie "ZA".
Mam pamiątkową plakietkę z I KIMB-u w Dwerniku w 2002 r., gdzie nas było tylko 10 osób. Ostatnio na Wall Street oferowano mi za nią 150 tys. USD, ale się nie zdecydowałem jej sprzedać. Jeszcze trochę poczekam.
2 załącznik(ów)
W temacie plakietek cisza, więc pozwoliłem sobie zrobić dwa projekty i poddać dyskusji.
Są to plakietki okazjonalne, KIMB-owe, nie zawierają symboliki Forum (Muczne wpisałem jako wzór oczywiście, po zakończeniu głosowania wpiszę zwycięską lokalizację). Trzeba by się zdecydować ewentualnie na jeden ze wzorów lub może ktoś inny coś zaproponuje.
Mogę zająć się zebraniem zamówień oraz ich realizacją. Plakietki są przypinane na agrafkę, średnica 55 mm, powlekane. Zamawiałem podobne w zeszłym roku i bardzo dobrze przetrwały ten okres mimo „użytkowania” w terenie. O kosztach poinformuję w momencie określenia ilości chętnych (wiadomo im większa ilość, tym taniej). Proszę o opinie.
Mam w ręce plakietkę z KIMBU w Smolniku. Jest tez na niej mój nick.
Podoba mi się wzór 1 ale z nickiem. Wiem, że to drożej wyjdzie, ale niech tam...
Pierwszy projekt bardziej mi się podoba, a NICK każdy mógłby sobie sam wpisać :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Anyczka20
Bieszczadów ;)
Oj Anyczko! To już było wałkowane... Obie formy są poprawne http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php?t=1655
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
Anyczka20
Bieszczadów ;)
Tekst zaczerpnięty z plakietki I KIMB-u.
http://twojebieszczady.pl/kimb.php
Cytat:
Zamieszczone przez
Polej
W temacie plakietek cisza, więc pozwoliłem sobie zrobić dwa projekty i poddać dyskusji.
Są to plakietki okazjonalne, KIMB-owe, nie zawierają symboliki Forum (Muczne wpisałem jako wzór oczywiście, po zakończeniu głosowania wpiszę zwycięską lokalizację). (...)Proszę o opinie.
Bardzo mi się to podoba (wzór obojętny; ew. może trochę lepszy jest ten z lewej strony).
Co zaś do zamieszczenia na takiej "odznace" nicku, to proponuję, abyś to robił tylko na indywidualne zamówienie i gdy zamawiający jednoznacznie zobowiąże się do nabycia plakietki (z pokryciem kosztu przesyłki, gdyby na KIMB nie przyjechał).
Reasumując - sugeruję 2 wersje pamiątkowej odznaki z VIII KIMB: z nickiem i bez.
Jeśli chodzi o mnie, to byłbym zainteresowany plakietką z VIII KIMBu,najlepiej z nickiem.
A może też warto pomyśleć o stałej plakietce z logo Forum, dzięki której można rozpoznać uczestnika Forum?
Cytat:
Zamieszczone przez
Recon1
A może też warto pomyśleć o stałej plakietce z logo Forum, dzięki której można rozpoznać uczestnika Forum?
Pomysł wydaje się być dobry, ale diabeł - jak zwykle - tkwi w szczegółach.
1. Załóżmy, że ktoś taką "uniwersalną" plakietkę - odznakę wymyśli i wyprodukuje. Czy taki ktoś będzie jednakże przyjeżdżał co rok na kolejne nasze KIMB-y i dostarczał nam owe odznaki ? Bo przecież głównie tam będziemy je wśród siebie rozprowadzać. A jak go z czasem ktoś w tym zastąpi, to zaraz może podnieść się wrzask, że to plagiat, łamane prawa autorskie, kradzież wzoru, itp.
2. Dlatego za "bezpieczniejsze" uważam plakietki odnoszące się do konkretnych KIMB-ów. Przecież i tak każdy członek Naszego Forum wie, co to jest KIMB i po plakietce rozpozna bratnią duszę. A zresztą można pokusić się o wyprodukowanie nieco większej odznaki, gdzie oprócz zapisów dot. KIMB, jego nr-u i miejscowości obrad znalazłyby się także wyrazy "Bieszczadzkie Forum Dyskusyjne", albo nasz adres www.
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Pomysł wydaje się być dobry, ale diabeł - jak zwykle - tkwi w szczegółach.
A zresztą można pokusić się o wyprodukowanie nieco większej odznaki, gdzie oprócz zapisów dot. KIMB, jego nr-u i miejscowości obrad znalazłyby się także wyrazy "Bieszczadzkie Forum Dyskusyjne", albo nasz adres www.
Zdecydowanie popieram.
Odznaka wcale nie musi być większa - kto zechce, zaciekawiony odczyta.
Wydaje mi się, że lepsza jet wersja druga odznaki.
1 załącznik(ów)
Gwoli statystyki plakietkowej
uczestnicy pierwszego RIMB-u otrzymali je w takiej wersji.
Chętnie nabyłbym plakietkę.
Cytat:
Zamieszczone przez
DUCHPRZESZŁOŚCI
Chętnie nabyłbym plakietkę.
Duchu, Ty nie udawaj zainteresowania plakietką.
Ty masz głos oddać - w sąsiednim wątku poświęconym wyborowi lokalizacji VIII KIMB.
Bierz przykład z Piotra - tak się tymi wyborami przejął, że aż Mu się wszystko pomieszało.