Rowerem, koniem i na piechotę
Nie sądzicie że drogi takie powinny zostać nienaruszone.Jak zalejemy asfaltem wszystko co brukowane i podziurawione, to chcąc zobaczyć za parę lat takie drogi będziemy musieli jechać na Ukrainę.Wiem że tam też mieszkają ludzie.Ale oni godzili się na te trudności w momencie gdy się tam osiedlali. Bieszczady stracą urok gdy wszędzie będzie można wjechać samochodem o niskim zawieszeniu. Ja protestuję, ja nie chcę ,ja mówię nie.
Re: Rowerem, koniem i na piechotę
Cytat:
Zamieszczone przez WALDI
Nie sądzicie że drogi takie powinny zostać nienaruszone.
Generalnie droga to nie atrakcja turystyczna. Nienaruszone niech będa raczej rezerwaty a drogi dobrze byłoby żeby były przejezdne. Weźcie też pod uwagę fakt, że co innego droga np. szutrowa od zawsze na którą dopiero planuje sie wylać asfalt a co innego droga, która już była wyasfaltowana tylko została zniszczona poprzez notoryczny brak remontów. Pamietam jak zrobili tę drogę (Dołzyca - Terka) i wtedy była w dużej części w miarę normalna.
Odp: Droga Dołżyca - Terka
Czy ma ktoś jakieś nowe wieści odnośnie frontu robót na drodze. Podobno w tym roku miały być kontynuowane.
niestety - droga jest, jak była (albo nawet momentami bardziej) wertepiasta.
Jechałam tamtędy jakies 2 tygodnie temu i nic tam sie nie działo, zero jakichkolwiek robót :(
ja bym wolala zeby zostala ta dziurawa droga..(choc wersja Browara z ta szutrowka tez jest baaaaardzo kuszaca) wiele razy jezdzilam ta droga lada samara- ktora terenowka nie jest i problemu nie bylo. Autokar tez przejedzie- kiedys z PTTK rzeszow wjezdzalismy autobusem w doline w bieszczadach wschodnich, gdzie byly koleiny blotne na 20 cm i tez bylo OK :) wg. mnie rowniuskiego asfaltu chca ci ktorzy by tylko smigac chcieli i wkurza ich ze musza jechac cala droge 30km/h. Wiec niech sobie jezdza gdzie indziej...a jak nie chca jechac dziurawa droga to zawsze mozna pojsc pieszo- o ile nozki jeszcze nie zanikly ;)
drogi wolkowyja-steznica tez by bylo zal- nigdy nie zapomne z jakimi emocjami wiazalo sie przejezdzanie kolejnych potoczkow po ulewnych deszczach i osobowka pokonala dzielnie wszystkie.
Smutno mi bylo gdy w zeszlym roku zobaczylam wylozone plytami wszystkie przejazdy przez oslawe na trasie smolnik-duszatyn. :( kiedys z rodzicami zostawilismy z powodu wielu brodow autko w smolniku i do duszatyna poszlismy pieszo- w ciszy i spokoju. Raz gdy chcialam pokonac ostatni brod tavria kumpla- skonczylo sie na interwencji traktora gdyz autko "osiadlo" na dnie ;) i ilez wspomnien!! a teraz? sunace przez ten "morderczy brod" wypucowane limuzynki... a fe! :(
i powoli juz teraz chcac szukac dzikich drog i zapomnianych wsi trzeba zmykac na ukraine...
Cytat:
Zamieszczone przez buba
i powoli juz teraz chcac szukac dzikich drog i zapomnianych wsi trzeba zmykac na ukraine...
Nie przesadzaj Buba,jest jeszcze Beskid Niski,tam turysta nawet w wakacje to biały kruk:grin:
Cytat:
Zamieszczone przez Browar
Nie przesadzaj Buba,jest jeszcze Beskid Niski,tam turysta nawet w wakacje to biały kruk:grin:
O ile nie zaleje go zapora Myscowa-Kąty która ściągnie grupowych turystów.
3 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez buba
ja bym wolala zeby zostala ta dziurawa droga..(choc wersja Browara z ta szutrowka tez jest baaaaardzo kuszaca) wiele razy jezdzilam ta droga lada samara- ktora terenowka nie jest i problemu nie bylo. Autokar tez przejedzie- kiedys z PTTK rzeszow wjezdzalismy autobusem w doline w bieszczadach wschodnich, gdzie byly koleiny blotne na 20 cm i tez bylo OK :) wg. mnie rowniuskiego asfaltu chca ci ktorzy by tylko smigac chcieli i wkurza ich ze musza jechac cala droge 30km/h. Wiec niech sobie jezdza gdzie indziej...a jak nie chca jechac dziurawa droga to zawsze mozna pojsc pieszo- o ile nozki jeszcze nie zanikly ;)
Moim zdaniem ta droga to jedna z atrakcji :D Mogą jej nie remontować :)
Podczas ostatniej przejażdeżki widziałam "luksusowe" autokary i calkiem sobie radziły z przejazdem :)
no wlasnie :D
browar! ja tego paskudztwa wodnego na polance nie widzialam... nie wiedzialam ze tam sie tak zmienilo...ech...:(
O tej drodze pisalismy na forum chyba jakiś rok temu . Przypomnę że remont tej drogi wiąże się z planami uruchomienia przejścia granicznego / podobnego jak w Radoszycach/ w Roztokach Górnych. Chodzi o to by stworzyć dogodny dojazd ze Słowacji nad j. Solińskie , także dla turystów odpoczywających w Polańczyku możliwość łatwego odwiedzenia Słowacji.
http://forum.bieszczady.info.pl/show...ht=Do%B3%BFyca
czyli droge cisna- roztoki tez by chcieli remontowac?? I w cichej nadgranicznej osadzie zrobic przejscie dla sznurow samochodow tych ,ktorym sie spieszy nad soline?? mam nadzieje ze te plany szlag trafi!!!!!!!! moze nie starczy kasy bo ktos je da strajkujacym rolnikom zeby kupili sobie tanie wino! :D :D w naszym kraju jest wszystko mozliwe wiec nie trace nadziei :)
bo roztoki to jedna z moich ulubionych miejscowosci..
chwala slowackim "zielonym" za protesty przeciw temu przejsciu!!! moze ich nikt nie przekupi i nie ulegna! jestem z nimi!!!!
>moze ich nikt nie przekupi i nie ulegna!
Ech,Ty Buba to w obłokach...a ja przestanę pić piwko;)
co ja poradze?;) na tym swiecie mozna byc albo w oblokach albo palnac se w leb ;) a broni nie posiadam ;)
Przejście w Radoszycach nie spowodowało jakiegoś kataklizmu turystycznego. Pociąg z Łupkowa na Słowację nie wozi tysięcy turystów. Droga Dołżyca Terka i inne powinna być w dobrym stanie technicznym. A czy w Roztokach powinno być przejście samochodowe, to już inna bajka. Moim skromnym zdaniem może być. Tak jak w Balnicy piesze. Jakoś nie zwiększył się ruch na niebieskim szlaku.
Długi
Co do modernizacji drogi nr 2283R Bukowiec-Dołżya to został ogłoszony przetarg na 17 lipca czyli ogłoszenie wyników przetargu ok 26 lipca (przy dobrych wiatrach)
Myślę że prace rozpoczną sie ok połowy sierpnia , zakres obejmuje ok 7 km drogi, pogłębienie rowów odwadniająccych , wykonanie zjazdów itd..
Przewidywany termin zakończenia do 30.11.2006
Jak bede wiedziała coś więcej mogę pisać jak to kogoś interesuje :-D
Pozdrawiam
Odnośnie drugiego przetargu: modernizacja drogi nr 2281 R Skowczyk-Zawóz i nr 2282R Sakowczyk-Werlas został również ogłoszony na 17 lipca, także sytuacja jest podobna
Zakres: 8,2 km termin zakończenia 30.11.2006
A! Oba przetargi są finansowane z UE
Pozdrawiam raz jeszcze
Dzięki wielkie andzia. Wnioskuję więc, że w tym roku lepiej tam wogóle nie jachać bo wiekszą przeszkodą mogą być maszyny drogowe niż dziury. Gwoli wyjaśnienia niektórym miłośnikom cichej drogi - jeżdżę w Bieszczady co roku i tak lubię ciszę i spokój, że jadąc z Krakowa wybieram trasę przez Łącko (zaopatrzenie w dodatek do herbatki), Gorlice, Dukle, Tylawę (dobre tane jedzonko w knajpce przy skrzyżowaniu) i wjeżdzam na trasę do Komańczy (dla mnie tam zaczynają się Bieszczady). Jeżdżąc pod koniec sierpnia jest tam cisza i spokój. Też wolałbym żeby trasa wzdłuż solinki nie była głownym szlakiem przejazdu nad zalew ale innego zdania jest mój 7-mio letni ford , który co roku daje mi do zrozumienia że ta trasa to już ostatni raz.