-
Samotna Piesza Wyprawa Dookoła Polski 2007
W przyszłym tygodniu rozpoczynam samotną pieszą wyprawę dookoła Polski. Start w Ustrzykach Dolnych, później trochę na południe i dalej na zachód przez Bieszczady, Beskid Niski, Sądecki, Pieniny, Tatry, Beskidy, Sudety, granicą zachodnią, Pobrzeże Bałtyku, Puszczę Romincką i "w dół" granicą wschodnią. Myślę, że w dobrych, sprzyjających warunkach zajmie mi to ok. 200-220 dni. Relację z poszczególnych odcinków trasy będzie można (mam nadzieję, że na trasie będę miał gdzieś dostęp do netu) przeczytać na stronie wyprawy www.dookolapolski.2net.pl i www.odkryjbieszczady.pl.
Myśle, że będziecie trzymać kciuki za jej powodzenie i podtrzymywać mnie na duchu, bo wiem, że będą chwile zwątpienia i zniechęcenia (nie dam się :-) ). Miło mi będzie spotkać się z Wami chociażby "mailowo" - kontakt: wojtek.r@2net.pl.
-
Odp: Samotna Piesza Wyprawa Dookoła Polski 2007
Wojtku, oczywiście, że będę trzymać kciuki... a relacji jestem ciekawa już.... (ot babska niecierpliwość:razz:). Mam nadzieję, że się spotkamy, choćby wtedy, jak już dotrzesz w okolice Przemyśla.:-)
-
Ja obiecuję dopingować Ci na trasie przez Lubelszczyzne, jednocześnie zapraszam na Polesie i na bagna.... :-P zapewniam odosobnienie /jeśli nie liczyć parę trylionów komarów... /.....
pozdrav, trzymamy kciuki
kobita
-
Już dziękuję....:smile: Podajcie, proszę, adresy "spotkaniowe" np. na prive:smile: Będę wdzięczny:!:
-
powodzenia!!!! a doszly do ciebie wojtku moje maile???
-
Chylę czoło. Trzymam kciuki. Kiedy będziesz w Ustrzykach?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
WojtekR
i "w dół" granicą wschodnią.
.
Wojtku, kiedy planujesz być w okolicach Nadbużańskiego Podlasia? Interesują mnie rejony od Białowieży do Bugu. To moje strony rodzinne. Życzę dotarcia do celu.
-
No,no jestem pełen podziwu,oczywiscie trzymam kciuki
-
Wojtku, powodzenia ! Mam nadzieję, że będę mógł pomóc na „odcinku zachodnim” :grin:
-
Wojtku w Beskidach będe z Tobą-mam nadzieję że nie tylko myślami. Służę wszelką pomocą (rejon Babiej Góry,B.Makowski,Mały,Żywiecki-znam je od podszewki). GRATULUJE CI ODWAGI i...cholernie zazdroszczę...
-
Gratuluję pomysłu i odwagi . Życzę byś na swojej drodze spotkał tylko przyjaznych i ciekawych ludzi . Chętnie dorzucę coś na drobne wydatki . Pozdrawiam serdecznie .
-
Jesteście kochani, o wielkości nie wspomnę...Dziękuję, dziękuję, dziękuję.
Na stronie wyprawy za "niewielką chwilę" będzie już właściwa kolejność etapów wędrówki (taka jak na http://www.odkryjbieszczady.pl/dookola_polski/index.htm ). Będę na 99,99% 6 marca wieczorem (autobus z Warszawy) w Ustrzykach Dln. Następnego dnia chcę z Krościenka iść w kierunku Bandrowa. Gdyby coś się zmieniło poinformuję...
Dzięki Wam wszystkim za wsparcie :-D :-D :-D . Do zobaczenia na trasie...
PS. (Buba - maile doszły wszystkie w "nienaruszonym stanie" :-D )
-
6 będę na szkoleniu w Polańczyku. Może zboczyłbyś z trasy. Szykuje się fajna impreza.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
6 będę na szkoleniu w Polańczyku. Może zboczyłbyś z trasy. Szykuje się fajna impreza.
Lucyno nie deprawuj Wojtka na samym starcie!!! Niech dotrze chociaż w moje Beskidy to już ja Go jakąś "śliwką" uraczę:lol:
-
No... nie powiem! Zdaje się, że po tej wyprawie wyląduję na "odwyku", o ile w ogóle wyruszę z Bieszczadów! :razz: ;-)
-
Powodzenia !!!!!!!!!! :lol:
-
Pomysł świetny. Mam nadzieję, ze samozaparcia wystarczy.
Rozumiem, że w połowie września mamy czekać w Ustrzykach z kwiatami i ogromnym kuflem piwa dla zwycięzcy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Gar
Pomysł świetny. Mam nadzieję, ze samozaparcia wystarczy.
Rozumiem, że w połowie września mamy czekać w Ustrzykach z kwiatami i ogromnym kuflem piwa dla zwycięzcy.
Ten pomysł jeszcze lepszy!!! Dzięki!
-
łał:-o :shock:
Nie chylę czoła, jeno padam na kolana
Uwielbiam chodzić i lubię sie upodlić na trasie, ale ......
Mam nadzieję, że nic Ci nie przeszkodzi w zrealizowaniu Twojego planu, że będzie ten "spacer" przygodą, którą będziesz latami wspominał, a my miesiącami czytali z niego relację.
Trzymam kciuki i piję za Twoje zdrowie :)
Pozdrawiam:-)
-
hmmm.... jak nic nie pozostaje nam zrobic kolo 6-ego marca warszawskiego spotkania zbokow bieszczadzkich przy kufelku piwka ;-) Mam nadzieje ze dowiemy sie kiedy bedziesz w stolnicy ;) i ze zbierze sie duze grono zbokow :-D
-
A będziesz w stolicy :-)? Czy to aby po trasie.....?? :-P
-
Wojtku, zazdroszczę, gratulacje i powodzenia :)
Często bywam na Wielkiej Raczy i Przegibku, może uda się spotkać na szlaku...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MF
Wojtku, zazdroszczę, gratulacje i powodzenia :)
Często bywam na Wielkiej Raczy i Przegibku, może uda się spotkać na szlaku...
Łatwo mnie będzie poznać :grin: Siwobrody, łysy z wielkim plecakiem :wink:
-
Wjtku,już myslę by jakąś górską wycieczkę ułożyć"pod Ciebie"to znaczy by znaleźć się dokładnie o tej samej porze i w tym samym miejscu w którym Ty będziesz.Pozdrawiam.
-
-
I o to chodzi! Spróbujmy pomóc Wojtkowi w ten sposób aby nagłaśniać Jego przedsięwzięcie w swoich lokalnych mediach. Szczególnie tam, gdzie przebiega trasa wyprawy Wojtka. Myślę, że można przez to pozyskać ludzi chcących i mogących w jakiś sposób pomóc.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Polej
I o to chodzi! Spróbujmy pomóc Wojtkowi w ten sposób aby nagłaśniać Jego przedsięwzięcie w swoich lokalnych mediach. Szczególnie tam, gdzie przebiega trasa wyprawy Wojtka. Myślę, że można przez to pozyskać ludzi chcących i mogących w jakiś sposób pomóc.
Dzięki za pomysł... Już czuję się jak Forrest Gump :lol: . Muszę przesunąć swój przyjazd do Ustrzyk na drugą połowę przyszłego tygodnia (nie zdążę do 6-tego rozliczyć się z urzędem skarbowym :twisted: ). Ale bedę na pewno!
-
Jasne, Wojtku. Trzeba oddać Bogu, co boskie, a cesarzowi, co cesarskie;-). A z fiskusem leiej się rozliczyć... a na dowód anegdotka:
Fąfara zmarł i staje właśnie przed świętym Piotrem. Ten mówi:
- Niestety, przyjacielu. Popełniłeś w życiu straszny grzech i nie zostaniesz wpuszczony do nieba, zanim nie odpokutujesz. Oszukiwałeś na podatku dochodowym od osób fizycznych. Twoja kara będzie polegała na tym, że wrócisz na ziemię i spędzisz pięć lat z obrzydliwą, paskudną babą, ze wszystkimi małżeńskimi obowiązkami włącznie. Jeśli ci się uda z nią wytrzymać tyle czasu, wejdziesz do nieba.
Fąfara uznał, że pięć lat to niewiele wobec perspektywy wieczności w niebie. Wrócił na ziemię i żył z babą, którą mu święty Piotr przeznaczył. Któregoś dnia Fąfara idąc z nią ulicą, zobaczył przyjaciela. Przyjaciel szedł w towarzystwie tak odrażającego babsztyla, że w porównaniu z nią kobieta Fąfary była prześliczną kobietą.
- Cześć, stary - Fąfara wita przyjaciela. - Jak to się stało, że żyjesz z takim potworem?
- No wiesz... Zmarłem niedawno, Święty Piotr powiedział, że popełniłem straszliwy grzech, oszukując na podatku dochodowym od osób fizycznych i że teraz muszę odpokutować, przeżywając pięć lat na ziemi z tą paskudnicą.
Przyjaciele uścisnęli sobie dłonie w pełnym zrozumieniu i obiecali sobie wspomagać się nawzajem dobrym słowem. Gdy już mieli się rozejść, zauważyli wspólnego znajomego, idącego ulicą w towarzystwie kobiety pięknej jak marzenie, bardzo seksownej, o boskiej figurze.
- Cześć, stary! - wołają do niego. - Skąd ty, stary kawaler, dorwałeś taką laskę?
- Hm, szczerze mówiąc nie wiem. Pewnego razu obudziłem się, a ona leżała obok mnie. Od paru lat mam wszystko, o czym można marzyć: piękną kobietę, cudownie prowadzony dom i bajeczny seks. Nie wiem tylko, dlaczego zawsze, kiedy się kończymy kochać, ona odwraca się do ściany i mruczy: "Pieprzony podatek dochodowy od osób fizycznych!" ;-)
No, rozliczaj sie i w drogę, trzymam kciuki:grin:
-
Wojtku,
Będziemy pilnie CI dopingować i śledzić trasę węrówki.
Z pozdrowieniami
Hania PeteR i Macio
-
-
To już jutro!!!!! Wyjeżdżam z Ostrowca o godz. 12.00 i bedę w Ustrzykach ok 18.00 (chyba) - autobus relacji Wawa-Ustrzyki Dln. :grin: :grin: :grin:
-
[QUOTE=WojtekR;41483]To już jutro!!!!! QUOTE]
Wojtek, sprytnie wywinąłeś się z "obowiązków" związanych z Dniem Kobiet ;-) :lol: Tak poważnie, to jeszcze raz życzę powodzenia !
-
Poźno, nie wyrobię się czasowo aby Cię powitać. Zaproszenie aktualne. Trzymam kciuki.
-
No to Wojtku komu w drogę temu czas.Powodzenia.
-
-
Już wiem: wędrując samotnie, nie będę sam! Dzięki Wam...Na koniec nawet mi się "rymnęło" :razz:
Będę do Was zaglądał...
-
Hej :)
Pozdrawiam i życzę Ci Wspaniałej Przygody:)
Derty
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Derty
Hej :)
Pozdrawiam i życzę Ci Wspaniałej Przygody:)
Derty
Dzięki. Następna wyprawa chyba ...Łuk Karpat, pamietasz? :grin:
-
Widziałem się dziś z Wojtkeim o godz. 16 na rzeszowskim dworcu PKS. Długo nie pogadaliśmy, ale był w dobrym humorze i dziekuje wszystkim za wsparcie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
WojtekR
Dzięki. Następna wyprawa chyba ...Łuk Karpat, pamietasz? :grin:
Pamiętam Wojtek, pamiętam i ...wiesz...może już niebawem będę gotów;> Trza było wpierw zacząć przestawiać w swoim życiu pewne sprawy:D A na dobrą wyprawę zawsze jest dobry czas:) Powodzenia i czekamy wszyscy na relacyje...
Derty