Nie powinno być problemu z lokalizacją:
Wersja do druku
Nie powinno być problemu z lokalizacją:
Chrewt przy drodze na Paniszczew :P
albo w Widełkach, tam też most po przejściach. I coś tabliczke widziałem
Paniszczew
Co to za miejscowość?
Diabligród. Tak mi się widzi, sporo tam podobnych domów.
Wystarczy miejscowość:
Wola Michowa? ;)
Co to za miejsce:
Ciężko tu dać jakaś podpowiedź, bo to chyba najprostsza zagadka z dotychczasowych. No a przewodnicy to już bankowo muszą wiedzieć, bo łażą tamtędy w te i we wte. Czy "przez" to nie wiem, ale 15m obok na pewno.
Ok, można tam wejść taką kładką (ale nie trzeba):
Ostatnia - chyba - podpowiedź: fotka poniżej jest robiona dokładnie z miejsca które widać na pierwszym zdjęciu, czyli pomiędzy słupkami. Dodam że w pobliżu przybyło ostatnio sporo głazów a w promieniu 50-60m od obiektu są dwie drogi asfaltowe, potok, rzeka, tory, osuwisko i była kiedyś drewniana budka ale się zmyła. Każdy z Was tam był.
Komańcza Letnisko?
Komańcza-Letnisko, cmentarz wojenny z I wojny św., 30 metrów za dawnym drewnianym przystankiem PKP - kładką widoczną wyżej, którą niegdyś więcej osób chodziło w ramach czerwonego szlaku. Dojście jest również ścieżką z drogi do klasztoru, ścieżka odbija do kapliczki MBL (nie mylić z MBL Sanok ;)) Kawałek wyżej przy ścieżce były/są pozostałości spalonego przez UPA sanatorium kolejowego w formie reszek podmurówki, itp. Nie wiem w jakim stanie są obecnie, dawno nie zaglądałem.
Dokąd prowadzą poniższe drzwi:
Czy nie czasem Łopienka ? - kaplica
a te papcie to czyje niby?
Ha pewnie Piotr dla "ściemnienia" postawił
To może być trudniejsze, bo zgadnąc cięzko - raczej trzeba widzieć: gdzie to jest; pytanie dodatkowe: czy do czegoś służy (dodam że w pobliżu jest trochę pułapek na owady)
Idziesz tam kiedy czujesz ze brak ci różnych zwiazków mineralnych. Znajdujesz sobie tam bryłkę soli i liżesz bez trzymanki... Oczywiście w przypadku gdybys był jeleniowaty :) a gdzie to? nie wiem mało zwracam uwagi na lizawki... Chyba nie brakuje mi nic w diecie :-)
Witaj!
Idąc z Zatwarnicy do Nasicznego (myślę o tej drodze <stokówce> od mostu na Sanie -"skrzyzowanie" z Chmiela na Dwernik Kamień) jest taka lizawka plus pułapki na owady. Ale przyznaję że niekoniecznie musi być akurat ta (gdybym widział więcej wokół , wtedy ... mialbym większą pewność.
Pozdrawiam PF
No rzeczywiście po samej lizawce ciężko trafić - poniżej jeszcze jedna fotka (1) z tego miejsca (sorry za jakość bo się ściemniało); jest tam mocno skalisto i jak dla mnie bajkowo, nie ma drugiego takiego w Bieszczadach. I nic więcej nie powiem :)
Przejdźmy do bardziej rozpoznawalnych zagadek, co to za miejscowość (2):
To strzelam, co do drugiego zdjęcia - Maniów?
:)
Nie strzelam - wiem na pewno
"Moja" lizawka" - jest tam gdzie wskazałem , Piotra - wskazać dopiero należy :wink:
Pozdrawiam PF
a ja znam podobne skałki na paniszczewie...
To dla rozluźnienia, może ktoś zgadnie gdzie bawiłem się w W. Tella (wystarczy miejscowość):
Bystre?
a czemu nie dałeś foty twardziela z jabłkiem na głowie? zbyt drastyczne? jasne że to Bystre:)
No Bystre, wy w ogóle wszyscy za bystrzy jesteście ;-) Koniec z prostymi zagadkami. I nie było żadnych jabłek ani plakatów (druga dekada sierpnia), choć to ostatnie by mnie nie zmartwiło gdyby na wyposażeniu OW były tarcze z odpowiednimi podobiznami. Kaczek niestety też w pobliżu nie było. Pewnie wszystkie wytłukli już wcześniej ;-)
Jedna uwaga. W. Tell strzelał z kuszy. Pewnie bawiłeś się w Robin Hooda, tylko o tym nie wiedziałeś ;)
Pozdrawiam
Szkoda, że tam nie wpadłem