Jeżeli nie macie nic przeciwko temu będę tu wrzucał fotki z Pyrlandii. Na początek dzisiaj. Macie ochotę też coś wrzucić, to się nie pogniewam.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Jeżeli nie macie nic przeciwko temu będę tu wrzucał fotki z Pyrlandii. Na początek dzisiaj. Macie ochotę też coś wrzucić, to się nie pogniewam.
Pozdrawiam
Dziś po południu-dąb Bartek
Bertrand,gratulacje dla Lecha za wczorajsze zwyciestwo:lol: !
A zdjecie?Fajna jesień.
Dzięki.
pozdrawiam
W Pyrlandii też są piękne, jesienne kolorki...
A to widoczki z Kongresówki
"Po dywanie z mchów zrudziałych cicho stąpa jesień..." w Pyrlandii oczywiście ;)
Trochę dalsze rejony Pyrlandii:wink:
A tak wyglądał dzisiaj Poznań. No może jedno z ładniejszych jego miejsc.
Skoro zachodniopomorskie jest już oficjalnie częścią Pyrlandii, to... niebko nad zachoniopomorską częścią Pyrlandii:grin: a konkretnie nad Podańskiem.
Dawno tu nic nie wrzuciłem.
Byłem dzisiaj w lesie z Renatką i to jest najważniejsza część tej informacji :smile:
Nagle z lasu wyłonili się żołnierze Czerwonej Armii i odziana po wojskowemu ludność cywilna. Na postronku prowadzili kilku żołnierzy Wermachtu. Byłem w szoku takim, ze zdjęcia mi nie wyszły. Cud jakiś, że z zyciem uszliśmy i na "biełe niedźwiedzie" nas nie wysłali.
Oto kilka fotek z dnia dzisiejszego
Pyrlandia, przełom lat 1944/45.
Pyrlandzka wieś, ciemna noc.
Ktoś się głośno dobija do wiejskiej chaty na uboczu.
-Otwieraj !
- A wy, kto ?
- Otwieraj ! My partizany !
- A, partizany. A skolko was ?
- Ein und zwanzig.
A ten Krasno Armijca na pierwszym planie to kto? Partizan? z NRD?
W.P.N. rezerwat Rozlewiska nadwarciańskie dzisiaj
Zajebiste.W lesie kwitną już zawilce,krokusy,wiosną "daje"...
O.K. Synu. Masz rację. Przepraszam wszystkich. Okazuje się że znasz lepiej topografię WPN. Cieszy mnie to.
Tylko jedna fotka z wczorajszego wypadu poza Poznań. To CUDO jest na chodzie. Widziałem jak jedzie. Pamiętacie takie?
Pozdrawiam
Dziewczyny na traktory?
Znam jeno ze starych kronik;)
Czyżby zdjęcie ze Szreniawy? :D
Tak. Wczoraj był tam Jarmark Wielkanocny.
Pozdrawiam
Gdzieś mam jeszcze zdjęcia z tamtego roku :) W tym roku w Szreniawie znajoma prezentowała swoje "wyroby". Szkoda, że taki beznadziejny jest dojazd do samego muzeum.Ale to jedno z ciekawszych miejsc w wielkopolsce.
No nie przesadzaj z tym dojazdem. Z domu jechałem 20 min. Jarmark cieszył się olbrzymim zainteresowaniem, więc samochodów było "mnóstwo za bardzo", a od szosy Poznań Wrocław do muzeum jechałem około 3 min /500-800m/. Chyba, że masz na myśli dojazd z Rzeszowa. :wink:
Pozdrawiam
Bertrand236: Jechaliśmy od strony Buku.
Barnaba: Co zmontowałeś?
Trauma, co zmontowałem jest w poście nr 26 tego wątku.....
Zdjęcie dzisiejszego dnia:
http://picasaweb.google.com/wielkopo...66375604964178
Miejsce:Wielkopolski Park Narodowy. Czas: Drugi Dzień Świąt Wielkanocnych 2008.
I jeszcz trochę pyrlandii:
Przepraszam ale w trakcie przygotowywania załącznikó wleciała jak zwykle praca na wczoraj.
Jeszcze tyrasz?
Witam
W końcu chwila wolnego i dołączam zdjęcia te których nie zdążyłem załączyć poprzednio. Różne klimaty dzień i noc stolicą pyrlandii
I jak człowiek ma chwile wolnego to może się troszkę pobawić, więc jeszcze dołożę troche fotek z tzw szacht (dla niewtajemniczonych to wyrobiska po wydobyciu gliny dla cegielni).
Załącznik 6759Załącznik 6760 Dopiewo pod Poznaniem - majówka
Ahhh.. te płaszczyzny :)
Ładne zdjęcia.
Pyra, nie do wiary, wsrod Twoich zdjec sa fotki, w ktorych tle widac kosciol w na rynku w Zabikowie, czy jestes moze z Lubonia? Szachty znam jak wlasna kieszen, bo tam w dziecinstwie zaby lapalem, a w Obozie na Niezlomnych sprzatalem w ramach prac spolecznych...
Pozdrawiam absolwent SzP nr 1 z 1980,
Masz racje bo to są szachty za kościołem ojców oblatów, ul pszczyńska. Tam można na szagę iść do żabikowa. Szkoda tylko, że ten teren pomału zamienia się w wysypisko śmieci z okolicznych domków jednorodzinnych. A jako mciekawostkę podam informację, że w tym miejscu występują ptaki chronione wpisane do czerwonej księgi gatunków zagrożonych.
Pozdrawiam Marek