-
Propozycja moderowania...
Z racji tego że piekli mnie niesamowicie kasowanie postów wedle Piotra oftopowych, wedle mnie wnoszących swoje pięć groszy do rozmowy, bardziej lub mniej na temat... (forum traktuję jako internetową rozmowę na dany temat)... mam propozycję. Aby nadać prawa moderatorskie (bardziej lub mniej ograniczone) zalożycielom wątków. Tak aby oni sami mogli decydować o tym co jak by nie było w ich wątkach się dzieje. Jeśli jakaś kwestia jest zwkłym sporem- niech by sobie wątki zostały, jeśli dyskusja przybrała by formę spierania się kto ma bardziej niebieskie niebo za oknem (czy inne tego typu kwestie)- wypad do offtop.
Dobrze że wiele wątków przychodzi do mnie w formie maili, bo wiele postów bym przegapił. Z drugiej strony jak kto nie chce, może dodać choćby mnie do listy ignorowanych i zapomnieć o moim (czy innych także) istnieniu na forum.
Co Wy na to?
-
Odp: Propozycja moderowania...
z punktu widzenia technicznego to chyba nie jest możliwe?
chyba, że wszyscy od razu zostaną modami-i wtedy WOLNA AMERYKANKA:lol: :lol:
-
Z całym szacunkiem odp... się od Modów. Wykonują kawał dobrej roboty. Mnie raczej nie można posądzać o wazaliniarstwo, staram się być obiektywana. To, że nasze posty znikają jest denerwujące. Zawsze można jednak Modowi skoczyć do gardła, zrobić gigaawanturę jak jesteś zdenerwowany. Suma sumarum to znikanie działa na korzyść forum. Mamy coś dobrego. Po co to niszczyć, poprawiać.
-
Co Ci znowu zginęło?
Sam prosiłem Moderatorów o wykasowanie kilku MOICH postów.Prosiłem też o przeniesienie części dyskusji z jednego wątki do innego, żeby był porządek. Robią kawał dobrej roboty. Chyba się czepiasz. Chyba chcesz tu wprowadzić niezły bajzel. Dziękuję Piotrowi za zmianę decyzji.
Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Barnaba
Z racji tego że piekli mnie niesamowicie kasowanie postów wedle Piotra oftopowych, wedle mnie wnoszących swoje pięć groszy do rozmowy, bardziej lub mniej na temat... (forum traktuję jako internetową rozmowę na dany temat)
Po pierwsze cieszę się że wreszcie ktoś zauważył, iż istnieje podforum "techniczne" i być może będzie ono wreszcie wykorzystywane do "poprawiania" forum. (btw: może ci, którzy forsują w "Noclegach" propozycje techniczne też wreszcie na to wpadną i domyślą czemu nikt nie odpowiada...)
Po drugie. Przykolorowałeś swoją krótką wypowiedź, aby była bardziej wiarygodna lub nieświadomie - niemniej jest niezgodna z rzeczywistością. Pisząc że "wiele" postów byś przegapił - sugerujesz że rzeczywiście wiele jest kasowanych. Tymczasem po to właśnie włączyliśmy info przy wątkach, aby było widać ile zostało skasowanych - czy te kilka to wiele?
Po trzecie. Nie ma czegoś takiego jak posty wg Ciebie na temat a wg mnie (i pozostałych modów) nie na temat. Coś albo mieści się w temacie, albo nie. Kolejnym dowodem na to że się mylisz co do kasowanych postów są te dwa wątki:
http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php?t=3906
http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php?t=3907
Blisko 90 postów, które mogłem lekką rączką w 20 sekund wysłać w kosmos, tymczasem chciało mi się to przejrzeć, przenieść, posklejać w jakąś całość - gdyż uznałem że mimo iż są nie na temat to wywiązała się jakaś dyskusja i szkoda to usuwać, bo może się jeszcze rozwinąć a na OT wszystko pasuje. Tylko jeśli jest to jakiś ciąg to jest sens wydzielać i przenosić, jeśli jest to pojedynczy post zupełnie oderwany od tematu - to się kasuje, ponieważ piszący mógłby poświęcić kilka sekund nad zastanowieniem się czy dany post pasuje do tematu i sam założyć poboczny wątek na OT lub w innym pasującym dziale.
Po czwarte. Potwierdzeniem powyższego jest usunięcie posta w temacie "Będą strzelać do wilków", co Cię tak rozzłościło i spowodowało ten wątek. Cytuję go w całości:
"uklony w strone nowego forumowicza!! :) na kazdym osiedlu by sie takie wilki przydaly!!! pewnie ilosc gowien jak rowniez wolno biegajacych pieskow zmalalaby od razu!!"
No więc wykaż zatem związek pomiędzy wilczym tematem a obsrywaniem miejskich trawników przez psy. O kulturze właścicieli psów i obsrywaniu trawników (jak i wielu innych sprawach) można na tym forum dyskutować do woli. Wystarczy założyć wątek dziale OT - czy to taki problem?
Po piąte: owszem, wychodzi że ja kasuje najwięcej postów - ale kasują je również inni moderatorzy i admin, więc czemu tylko ja wszystkich wkurzam? :D Ponadto zapominasz że istnieje taka ikonka do raportowania "złych" postów. Wyobraź sobie że ok. 40% tych skasowanych, to właśnie interwencje innych uczestników forum a nie moje (nasze) widzi mi się.
Podsumowując:
W wątkach tematycznych piszemy na temat. Nie ma przeciwwskazań aby odejść od tematu zakładając nowy poboczny wątek i w tym zakresie nie zmienię swojej "polityki": typowy, pojedynczy offtop - won, reszta będzie wydzielana.
Korzystając z okazji: ostatnio gdy na kilkanaście dni odpuściliśmy pojawiło się na forum dużo wulgaryzmów. Zbyt dużo. Ustaliliśmy (w gronie mod.) że nie ma akceptacji dla ordynarnego słownictwa na tym forum. Większość została wykropkowana, kolejne będą usuwane.
Pomysłu nie będę komentował, bo już trafnie zrobili to przedpiścy.
-
Dodam jedynie, iż nie ma możliwości technicznych by zrealizować pomysł Barnaby.
-
Ja mam tylko propozycję, żeby kasowane posty nie odchodziły w niebyt, tylko do kosza, gdzie każdy mógłby je przeczytać (jak lubi).
-
szkoda. Bede myślał i kombinował dalej.
Dodam tylko że posty usuwane wkurzają mnie nie od dziś, sytuacja powtarza się parę razy w miesiącu od dłuższego czasu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Fiaa
Ja mam tylko propozycję, żeby kasowane posty nie odchodziły w niebyt, tylko do kosza, gdzie każdy mógłby je przeczytać (jak lubi).
Nie jest to możliwe technicznie. W Koszu można umieszczać wątki, nie można pojedynczych postów. Oczywiście da sie to obejsć, bo mozna założyć wątek np. pt. "śmieci", przenieść do niego owe posty a następnie cały wątek przenieść do Kosza. Tylko kto się będzie z tym bawił to raz a dwa że zadziała jednorazowo, aby przenieść następne posty do Kosza, znowu trzeba będzie załozyć wątek. Jak za 5 minut znowu ktoś napisze coś co się tam kwalifikuje, to znowu nowy wątek i ta sama droga.
Cytat:
Zamieszczone przez
Barnaba
Dodam tylko że posty usuwane wkurzają mnie nie od dziś, sytuacja powtarza się parę razy w miesiącu od dłuższego czasu.
Aby to wyeliminować wystarczy pisać na temat lub umieszczać posty we właściwych działach.
-
"Hamstwu nalerzy się przeciwstawiać siłom"
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Aby to wyeliminować wystarczy pisać na temat lub umieszczać posty we właściwych działach.
W takim razie mam pytania:
Dla przykładu - w wątku o Suchych Rzekach wywiązała się ciekawa dyskusja na temat przewodnictwa, w której sam bierzesz udział.
Jednak ten temat nie ma już nic wspólnego z zasadniczym pierwotnym tematem wątku. Niemniej wyewoluował z zasadniczego wątku, co zresztą zdarza się bardzo często, że temat dyskusji się zmienia, nie tracąc przy tym na merytoryczności.
Co z tym ? wydzielić ?
Jeśli chodzi o usuwanie wulgaryzmów jestem jak najbardziej "za".
Pozdrowienia
Basia
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
Jeśli chodzi o usuwanie wulgaryzmów jestem jak najbardziej "za".
Pozdrowienia
Basia
a ja przeciwny. Skoro są to słowa tak powszechne to znaczy się że potrzebne, choćby aby podkreślić emocje piszącego. Przy czym widzę różnicę między wulgaryzmem, a obelgą. Obelgom stanowczo nie!
-
Wulgaryzmom NIE!Jest tysiąc innych sposobów i słów na wyrażanie emocji,ale ten najłatwiejszy i paskudny.Bardzo się cieszę,że kropkujecie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Barnaba
Skoro są to słowa tak powszechne to znaczy się że potrzebne
Powiedz, że nie mówisz serio :shock:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Nie jest to możliwe technicznie. W Koszu można umieszczać wątki, nie można pojedynczych postów. Oczywiście da sie to obejsć, bo mozna założyć wątek np. pt. "śmieci", przenieść do niego owe posty a następnie cały wątek przenieść do Kosza. Tylko kto się będzie z tym bawił to raz a dwa że zadziała jednorazowo, aby przenieść następne posty do Kosza, znowu trzeba będzie załozyć wątek. Jak za 5 minut znowu ktoś napisze coś co się tam kwalifikuje, to znowu nowy wątek i ta sama droga.
Szkoda. Każdy mógłby sobie wyrobić opinię o usuwanych postach i może uniknęlibyśmy klasycznej debaty o złych modach i uciskanych użytkownikach. ;) Atak trzeba się przyzwyczaić, że moderator to pan i władca naszych postów. ;) Ja tam dużo nie piszę, ale jak ktoś musi, to przecież zawsze jest "off-topic", gdzie można zacząć nowy temat w ten sposób: "nawiązując do dyskusji w temacie <link> ...".
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Powiedz, że nie mówisz serio :shock:
owszem mówię serio. Nie nadużywam wulgaryzmów ale też nie unikam ich specjalnie. I nie widzę w tym nic złego.
-
Zaloguj sie na 321 Góry tam sobie uzywaj... Tam chyba nie ma modów, bałagan totalny i raj dla dryfujacych dygresjonistów. Próbowałem przeglądać kilka wątków: Ciekawy tytuł ---> następnie kilka stron medrkowania i pitolenia... Jak juz trzeba sobie zakląć to daj literke i wykropkuj człek czyta i tak całe wyrazy :-D albo uzyj synonimów np "Kurtyzana jego mamusia" czy "motyla noga"...
-
Hej:)
3 grosze Dertego: mnie tam pomysł Barnaby przeraża, bo pokusy silne bywają zwycięskie:wink:
A chodzi o to, że niektórzy mogą okazać się genialnymi cenzorami - jeśli im coś nie podpadnie w czyichś poglądach, to zamkną japę innemu za pomocą <delete>. To silna pokusa i trzeba naprawdę sporego dystansu, aby jej nie ulegać:D Może z tego powodu tak się zdarzyć, że dowolny wątek będzie się zamieniał w kolejną egzegezę regulaminu, bo komuś coś się będzie wydawało, bo ktoś kogoś ocenzuruje.
W kwestii moderatorów - odpowiedziałem pozytywnie na hasło 'szukamy moderatorów'. Na mój post na PW jednak nie odpowiedziano mi i mam ochotę w związku z tym .... ...... . .... ... . ....:P No dobra - nie jest aż tak źle:D Jednakże poproszę o pisemną decyzję bez uzasadnienia:D
Uważam, że dotychczasowe moderowanie przynajmniej mi nie przeszkadza. Mam świadomość, że chwila zapomnienia oznacza kosz, czyli bazgranie zupełnie po próżnicy:D
Pozdrawiam,
Derty
-
w kwestii cenzorowania. Z początku miałem duży dystans do wątku o Poznaniu, ale jednak....
Akcja Marcowego mnie zeźliła. Nie było tam wulgaryzmów ani rasistowskich haseł- jeśli już, powinny być posty przeniesione na nowy wątek-np "Pracujemy w banku" albo coś.
Wniosek i apel zarazem
Jeśli już nie możecie powstrzymać się od działania, róbcie to twórczo a nie destrukcyjnie. Wątek "Poznań" ma 23 posty z czego przeszło połowa rozwalona przez Marcowego w dodatku w lutym.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Barnaba
powinny być posty przeniesione na nowy wątek-np "Pracujemy w banku" albo coś.
W żadnym wypadku - powinno być ostrzeżenie za spamowanie reklamami (pkt. 2 regulaminu).
Argument że Bieszczadnik pomaga Bieszczadnikom jest śmieszny; w ten sposób można z OT zrobić słup reklamowy i każdą reklamę tak tłumaczyć.
Natomiast co do tematyczności - jak sama nazwa i opis wskazuje OT jest działem z postami na dowolny temat. Jeżeli sami forowicze rozwalają sobie dany wątek w OT to trudno - imho tak powinno zostać i żadne apele o robienie porządku w OT są nieuzasadnione; przy okazji może da to do myślenia co do rozwalania wątków w innych działach, bo na ogół bywa tak że dopóki na własnej skórze ktoś się nie przekona, iż jest to uciążliwe, to udaje że nie może tego pojąć.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Barnaba
Akcja Marcowego mnie zeźliła. Nie było tam wulgaryzmów ani rasistowskich haseł- jeśli już, powinny być posty przeniesione na nowy wątek-np "Pracujemy w banku" albo coś.
Piotr już wytłumaczył powyżej, treść była sprzeczna z regulaminem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Barnaba
Wniosek i apel zarazem
Jeśli już nie możecie powstrzymać się od działania, róbcie to twórczo a nie destrukcyjnie. Wątek "Poznań" ma 23 posty z czego przeszło połowa rozwalona przez Marcowego w dodatku w lutym.
A w czymże to przejawiła się destrukcyjność mojego działania? Czegóż tak bardzo Ci brakuje w tym wątku po moich porządkach? Czyżbym usunął złote myśli, bezcenne wskazówki, wstrzasające relacje?
Nawet w OT powinno być minimum porządku. Jeśli uczestnicy dyskusji proszą mnie o jej uporządkowanie - publicznie i na PW - to porzadkuję. Taką mam robotę.
I co z tego, że to luty? Dopiero się rozkręcam. Zobaczycie, co będę wyczyniał w marcu :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
W żadnym wypadku - powinno być ostrzeżenie za spamowanie reklamami (pkt. 2 regulaminu).
No to coś mi tu nie pasuje. Jeżeli jako spam weźmiemy pod uwagę wszystko co podchodzi pod ogłoszenie typu "kupię/sprzedam" i reklamy to jak się to ma do np poszukiwań księdza? - I od razu piszę, że nic mi do tego poszukiwania- niechaj sobie szukają i znajdują tego księdza w wątku. Albo może lepiej sam sobie spojrzę na ręce i przypomnę popełniony wątek o poszukiwaniu konkurencyjnych dla PKP metod podróżowania w Biesy. I jest wątek od prawie roku, i nawet nie w dziale OT
Piotrze, wszystko jest dla ludzi, tylko w rozsądnych ilościach. Nikt tu nie mówi żeby tolerować reklamy viagry czy jakieś tam inne.
Ponawiam apel, jeśli juz musicie interweniować to nie róbcie tego destrukcyjnie. Pamiętajcie że poza OT jest jeszcze kosz. Może warto by Wam o nim przypomnieć? Dla mnie żaden wstyd żeby pisać w wątkach w koszu.
-
@ Barnaba
Poszukiwanie elternatywnych środków kominikacyjnych to pestka w porównaniu z tym co ja robię. Reklamuje ośrodki, pensjonaty, muzea, przewodniki. Podaję nawet nr telefonów.
Chyba przychodzi czas pakowanie manatków.
Jestem za ingerencją Modów ale bez przesady. O ile jestem za przecinaniem flame war i za 5 punktami karnymi aby ustudzić rozpalone głowy, w tym moją to jeste przeciwna działalności destrukcyjnej w wątkach.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Barnaba
I jest wątek od prawie roku, i nawet nie w dziale OT
No właśnie - przykład żeby nie robić wyjątków. Jeżeli przechodzi reklama banku to za chwile ktoś inny da reklame czegoś tam i spyta: jemu wolno a mnie nie? itd. i znowu bedziemy prowadzić jałowe dyskucje. Dlatego żadna reklama komercyjna nie powinna tu trafiać (kupie, itp. to nie jest reklama).
Cytat:
Zamieszczone przez
Barnaba
Może warto by Wam o nim przypomnieć? Dla mnie żaden wstyd żeby pisać w wątkach w koszu.
W Koszu nie można pisać - technicznie jest to niemożliwe. Reklama przeniesiona do Kosza, nadal będzie reklamą. Zezwólmy na reklamy na zasadzie że będziemy je wywalać do Kosza, to zaraz cały Kosz będzie miał więcej postów niż pozostałe działy :) Polak potrafi.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Ojej:sad: ;)
Taki mały szantażyk?
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
to jeste przeciwna działalności destrukcyjnej w wątkach.
... choć sama często-gęsto wprowadzam destrukcje :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Ojej:sad: ;)
Taki mały szantażyk?
... choć sama często-gęsto wprowadzam destrukcje :D
:P
:oops:
Nie szantażyk. Nie skutkuje. Czewony jest niewrażliwy na takie zagrania. A poza tym pozostaje Derty ze swoim talentem podagogicznym. W takich przypadkach traktuje mnie jak rozkaryszone dziecko i trza przyznać, ze głupio mi się robi.
Poprostu jako jeden z destruktorów stwierdzam fakt. Widzę niekonsekwencję w postępowaniu Modów. Jest regulamin więc należy go stosować. Pamietam owe 5 punktów karnych za niekarmienie trolli i jak widzisz nagana poskutkowała.
-
z tego co pamiętam tylko jeden post w tamtym wątku zawierał reklamę. Dlaczego usunięto tak wiele postów?
"
Czy jeśli będzie link do "nazwabanku.com/szukam pracy" to jest to reklama? Skoro tak, to dlaczego nagminnie podaje się linki do innych stron, różnych artykułów? Wszak w powyższym rozumieniu jest to też reklama?!
Link nie był do strony głównej banku, anie typu "nazwabanku.com/promocje", nie było tam treści marketingowych (o!) tylko oferta pracy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Barnaba
Skoro tak, to dlaczego nagminnie podaje się linki do innych stron, różnych artykułów? Wszak w powyższym rozumieniu jest to też reklama?
Nie, moim zdaniem nie - jeżeli ktoś podaje linki jako odpowiedź, podsuwa gotowe produkty w odpowiedzi na pytanie i wszystko wynika w trakcie dyskusji to nie jest to reklama w sensie nie pożądanym (bo jakaś na pewno jest) - przecież nie zabronimy wklejania linków, bo za chwile dojdziemy do absurdalnego wniosku że wklejenie linku do artykułu w GC Nowiny jest komercyjną reklamą tej gazety.
Natomiast w powyższym przypadku - krótka piłka: ni z tego ni z owego pracownik banku zamieszcza komercyjną ofertę - główne korzyści z tego osiągnie bank (teoretycznie oczywiście, bo co to za korzyści), oferta pracy nie jest aktem miłosierdzia tylko jak najbardziej komercyjną ofertą.
Dokładnie jest to trudno rozgraniczyć - dlatego tego typu wątpliwości będą się pojawiały, lepsze jednak to od zasypania forum reklamami.
Co do reszty sie nie wypowiadam -a właściwie już się wypowiedziałem wyżej.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
@ Barnaba
Poszukiwanie elternatywnych środków kominikacyjnych to pestka w porównaniu z tym co ja robię. Reklamuje ośrodki, pensjonaty, muzea, przewodniki. Podaję nawet nr telefonów.
Jestem za ingerencją Modów ale bez przesady. O ile jestem za przecinaniem flame war i za 5 punktami karnymi aby ustudzić rozpalone głowy, w tym moją to jeste przeciwna działalności destrukcyjnej w wątkach.
Jeżeli poszukuję informacji na temat Bieszczad, czyli gdzie iść, spać, zjeść, jak dojechać, szukam tego m.in. na tym forum.
Natomiast gdy szukam lub oferuję pracę robię to na portalach związanych z tą tematyką.
I to jest taka subtelna różnica.:-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Argument że Bieszczadnik pomaga Bieszczadnikom jest śmieszny; w ten sposób można z OT zrobić słup reklamowy i każdą reklamę tak tłumaczyć.
W końcu ktoś zrozumiał sedno sprawy i o tym napisał.
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Jeżeli przechodzi reklama banku to za chwile ktoś inny da reklame czegoś tam i spyta: jemu wolno a mnie nie? itd. i znowu bedziemy prowadzić jałowe dyskucje. Dlatego żadna reklama komercyjna nie powinna tu trafiać (kupie, itp. to nie jest reklama).
Czyli należy przestrzegać regulaminu powyższego forum.:razz:
-
co to są treści komercyjne?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jolanta
Jeżeli poszukuję informacji na temat Bieszczad, czyli gdzie iść, spać, zjeść, jak dojechać, szukam tego m.in. na tym forum.
Natomiast gdy szukam lub oferuję pracę robię to na portalach związanych z tą tematyką.
I to jest taka subtelna różnica.:-P
Z całym szacunkiem napisałaś 13 postów. Zdecydowana większość to pouczanie nas co wolno, a czego nam nie wolno. Może trochę spasujesz?
Powtarzam to forum ma swoje tradycje. Uszanuj to.:twisted:
PS.
Czy ja mam czyste konto? Mogę ulec pokusie i postarać się o 5 punktów karnych?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Z całym szacunkiem napisałaś 13 postów. Zdecydowana większość to pouczanie nas co wolno, a czego nam nie wolno. Może trochę spasujesz?
Powtarzam to forum ma swoje tradycje. Uszanuj to.:twisted:
PS.
" Z całym szacunkiem napisałaś 13 postów ".
Przyszła " Nowa " i się rządzi.:razz:
Widzisz tu Cię boli.:-):razz:
Wcale tak nie jest.
Nikogo nie zamierzam pouczać, ale jeżeli ktoś wypisuje m.in. takie rzeczy jak Ty typu cyt.: " Bieszczadnik pomaga Bieszczadnikowi " ( temat z bankiem X )lub przenieśmy nasze oszczędności do tego banku X, to wybacz ale nie sposób tego przemilczeć.
Jest to tekst napisany pod wpływem emocji, niekoniecznie dobrze przemyślany.:razz:
W przeciwieństwie to niektórych forowiczów z długim stażem staram się czytać i przestrzegać obowiązujący regulamin dotyczący forum.
Ponadto ilość postów wcale nie upoważnia Ciebie do wyrażania tego typu uwag, jak również mnie nie dyskwalifikuje pod tym względem. Forum to jest publiczne, a nie dla wybranej grupy osób.
Niekiedy jeżeli nie masz nic mądrego do napisania to lepiej przeczytać wypowiedzi innych niż po prostu pisać głupoty ( czyt. jak niektórzy ).:razz:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jolanta
[COLOR=black][B]
Niekiedy jeżeli nie masz nic mądrego do napisania to lepiej przeczytać wypowiedzi innych niż po prostu pisać głupoty
no właśnie Jolu.
Spora część stałych forumowiczów zna się osobiście, i przez forum niektóre informacje przechodzą łatwiej niż np 20 czy ileś tam smsów, maili czy coś.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Jako tak doświadczona forumowiczka powinnaś wiedzieć, że "stan swojego konta" można sobie podejrzeć samodzielnie.
Pozdrowienia
Basia
P.S.
I poza tym zgadzam się z Jolantą i z Marcowym, który zrobił porządek.
-
no dobra, zabiorę głos jako całkowity "szczaw - forumowicz" i jako całkowicie niedoświadczony w tym temacie... ale o potencjalnych przyszłych nowych też trzeba pomyśleć. Jeśli taki wejdzie na forum, zarejestruje się, poczyta, jak zobaczy masę bzdetów i spamu może sobie to forum całkowicie odpuścić. Chcecie/chcemy nowych? Z mojej pozycji "szczawia - forumowicza" gołym okiem to widzę tutaj, że trochę tego (bzdetów, spamu) jest, ale jeszcze nie na tyle dużo, bym odpuścił. Może jest taka możliwoś oznaczania postów jako "śmieci" przez czytających i jak się "minusów" trochę uzbiera to admin wpis wywali. Pomijam całkowite chamstwo które od razu, po zauważeniu przez admina, powinno być wywalone. Zresztą jest Regulamin z odpowiednimi punktami na to.
I jeszcze jedno, wszedłem tutaj bo szukałem coś na temat Urwiska Zonkla, coś znalazłem, coś mi się wyjaśniło i zostanę tutaj bo pomimo, że różne strony www o Bieszczadach czytam w miarę systematycznie a jeszcze intensywniej gdy wybieram się w te góry to jednak jest to moje pierwsze forum do którego się zarejestrowałem (nie lubię tego). Pozdrawiam wszystkich kochających Bieszczady.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Recon1
I jeszcze jedno, wszedłem tutaj bo szukałem coś na temat Urwiska Zonkla, coś znalazłem, coś mi się wyjaśniło i zostanę tutaj bo pomimo, że różne strony www o Bieszczadach czytam w miarę systematycznie
Witaj na forum. Jest to jedyne znane mi forum górskie, gdzie nowi Userzy serdecznie są witani. Założyliśmy, my "starzy forumowicze", że nikt stąd nie odejdzie z kwitkiem. Na każde, nawet najbardziej głupie pytanie i co najistotniesze po stokroć zadawane pytanie staramy się merytorycznie wypowiadać. Tu, na tym forum padły tylko raz charakterystyczne dla for słowa: "wypierdalaj" i raz "nie karmić trolli, troll nie karmiony zdycha" i to z moim ust. Nie żałuję tego.
Cieszę się, że dołączyłeś do naszego grona. Większość z nas jest zadowolonych, gdy pojawiają się nowe osoby, które coś wnoszą do naszego towarzystwa. Czuj się tu jak u siebie w domu. Jest jednak pewna rzecz, którą powinnście zaakceptować. My jesteśmy kolegami, zżyliśmy się ze sobą, często znamy się i darzywy wzajemnym szacunkiem. Wypracowaliśmy sobie pewne zwyczaje, które proszę uszanujcie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Założyliśmy, "starzy forumowicze", że nikt stąd nie odejdzie z kwitkiem. Na każde, nawet najbardziej głupie pytanie i co najistotniesze po stokroć zadawane pytanie staramy się merytorycznie wypowiadać.
Tu, na tym forum padły tylko raz charakterystyczne dla for słowa: "wypierdalaj" i raz "nie karmić trolli, troll nie karmiony zdycha" i to z moim ust. Nie żałuję tego.
Wypracowaliśmy sobie pewne zwyczaje, które proszę uszanujcie.
Może jeszcze stowarzyszenie założycie w takim razie, napiszecie statut i będziecie walczyć o wypracowane przez siebie zwyczaje?
W każdym razie ja (co by była jasność) jakby co do tego klubu nie należę; jest regulamin, który obowiązuje wszystkich. Koniec kropka.
PS: po raz ostatni słowa "troll" to użyliście Lucyno wczoraj, gdy pisaliście na szałtboksie - w stosunku do nowej forumowiczki, bo ma mało postów i inne zdanie niż Wy :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Może jeszcze stowarzyszenie założycie w takim razie, napiszecie statut i będziecie walczyć o wypracowane przez siebie zwyczaje?
W każdym razie ja (co by była jasność) jakby co do tego klubu nie należę; jest regulamin, który obowiązuje wszystkich. Koniec kropka.
PS: po raz ostatni słowa "troll" to użyliście Lucyno wczoraj, gdy pisaliście na szałtboksie - w stosunku do nowej forumowiczki, bo ma mało postów i inne zdanie niż Wy :mrgreen:
Zobaczymy Panie Moderator czy będzie Pan konsekwentny?Pozdrawiam.:smile:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Nie należycie Modzie. Jest regulamin, który teorytycznie obowiązuje wszystkich.
Użyłam słowa troll ale w boxie, nie w pokojach, gdzie toczy się merytoryczna dyskusja.
Userka napisała 14 postów ale żaden z nich nie był merytoryczny i tak naprawdę dotyczący Bieszczadów. To były tylko i wyłącznie posty oceniające innych. Takie pisanie jest charakterystyczne dla trolli.
Piotrze czyżbyś zwracał się do mnie per majestacie.