Widząc duże zainteresowanie forumowymi naklejkami, naszywkami, koszulkami itp. otwieram wątek poświęcony temu tematowi.
Iza, rozumiem, że przejmujesz inicjatywę w tej sprawie i zajmiesz się nią z właściwą Tobie energią.
Wersja do druku
Widząc duże zainteresowanie forumowymi naklejkami, naszywkami, koszulkami itp. otwieram wątek poświęcony temu tematowi.
Iza, rozumiem, że przejmujesz inicjatywę w tej sprawie i zajmiesz się nią z właściwą Tobie energią.
Jestem jak najbardziej za pomysłem „gadżetowym”. Koszulki, naklejki na samochód, „blachy” do wpinania, smycz to dobry pomysł. W ubiegłym roku organizowałem rajd rodzinny i załatwiłem koszulki o dość dobrej jakości (bawełna 200 g), z obustronnym nadrukiem w cenie 22 zł/szt. Blachy do wpięcia w cenie 5zł/szt. Były to małe nakłady (15 szt.), myślę, że przy większych nakładach cena powinna być niższa.
Trzeba pomyśleć nad odpowiednią grafiką, treścią nadruku (może zrobić mały konkurs ?) i zabrać się do roboty, aby na wiosnę zdążyć.
W razie potrzeby służę pomocą.
Polej proszę dać kontakt do " producenta " , chętnie zadzwonie i pogadam o cenach .
Co do konkursu to pomysł może i niezły ale znów wprowadzi zamięszanie i przeciągnie sprawę w czasie . Mamy już coś w rodzaju logo - znaczki z KIMB-ów . Trzeba poprosić Marka aby nam teraz taki ogólny znaczek stworzył .
Jeśli mamy coś robić to może zacznijmy od razu robić a skończmy z obradowaniem
co do niczego nie doprowadzi .
Trzymam teraz w dłoni odznakę - plakietkę z napisem (CYT. DOKŁADNIE):
"St@ły Bywalec
I KONGRES INTERNAUTÓW
MIŁOŚNIKÓW BIESZCZAD
14 WRZEŚNIA 2002
DWERNIK"
Przypnę ją sobie do ubrania podczas najbliższego Sylwestra, którego zamierzam spędzić w Ostoi w Suchych Rzekach.
No i co Wy na to ?
Myslę, że będę w stanie dać lepszą cenę na koszulki, nawet przy podobnym nakładzie, ale szczegóły podam jutro wieczorem.
I bardzo dobrze prosimy o niską cenę i wysoką jakość ( nie jakiś byle jaki materiał ) .
Osobiście jestem jak najbardziej za koszulkami jednak na pierwszym miejscu stawiam na nalepki samochodowe . Koszulka jak koszulka starczy na dwa dni i koniec koszulki,bo w przepoconej chodzić nie będę a prać mi się nie zechce ( to w Bieszczadach ) .
Nalepeczkę sobie na samochodzik nakleję i może spotkam pod jakimś marketem ( nie to że lubie markety ale wyszło że pracuje w czterech ) bratnią duszę , a wiadomo ludzi tam kręci się niemiara .
…………………. i o dziwo mąż mi mówi :a jasne naklejaj sobie ………a nic nie wspomina o szpeceniu samochodu bądź innych szkodach………..
pozdrawiam i czekam na dalsze info
a ja nalepie na samochód i dostane w łeb za oblepianie cudzych samochodów.
Mniemam że prędzej kupie koszulke / polar niż auto do oplepienia. Choć sama ramka.... no może w łeb nie dostanę (za nalepkę może też nie), ale już bankowo nie szarpnę się na paliwo co by śmigać 700km tam i 700 do Poznania.... więc po oblepionym aucie nikt mnie nie pozna... już prędzej po samych blachach PO w nietypowym miejscu Bertranda poznają .... bez nalepki i ramki
Jestem za ciuchem.
Iza, a koszulki nikt Ci nie każe zmieniać- będziesz miała spokój od komarów.
Ja na to tak - zakładam łańcuchy na swoje czarne monstrum i jadę do SR:D Sprawdzić zgodność z regulaminem tej naklejki:D Następnie udam się kawałeczek obok, do Mucznego, gdzie zamierzam wypić piwko z ojcem Barnaby:D O ile monstrum da radę - plan wykonam;D Gdyby do tego czasu udało się wykonać nalepki na samochody ewentualnie ramki na tablice z odpowiednimi znakami, to zaopatrzę swe monstrum w te znaki:)
Tu powiem, że podoba mi się drzewko z logo Forum. Jest nieco dwuznaczne:P
Niestety nie mam zielonego pojęcia, gdzie można te gadżety wykonać więc zdaję się na doświadczonych forumowiczów:)
Pozdrawiam,
Derty
tylko muchy się zlecą.... 8-)
myślę, że i koszulki i nalepki są wskazane.... nie każdy ma afto...żeby sobie nalepić... a koszulek zawsze można kupić tyle ile dni wyjazdu ;).... można iść dalej... tzw. "smycze", też można zrobić niewielkim kosztem... a wtedy można je wykorzystywać na KIMB-ach do identyfikatorów... takie tam babskie pomysły ...
projekt myślę, że powinien być poddany jednak opinii, jeśli nie ogólnej to może admina 8-).....
pozdav
Ja jestem za koszulkami i naklejankami. Niektórzy mają samochody - fajnie byłoby się obkleić forumowymi nalepkami.
A koszulki zbieram z róznorodnych ulotnych okazji, więc taka koszulka to rzadka gratka ;)
Pl.rec.gory zwany preclem ma naszywki - tyż fajny pomysł.
Podoba mi się taka uniformizacja
madziaba
mnie tez kazda koszulka przypomina jakies miejsce, impreze, osobe, rajd... taka z forum to juz super by bylo :))) jestem za!!!! naklejke tez chce!!!
a naszywki tez beda??? mam juz na bluzie z beskidzkiego forum, z forum e-gory, jeszcze brakuje tego i sudeckiego :D
A kasę za gadżety przeznaczyć można na różne cele: te bardzo szczytne (np. odbudowę cerkwi w Komańczy) lub trochę mniej szczytne, ale też ważne (np. organizację KIMB-ów). Jestem optymistą?:-D;)
Off topic w oftopiku. :D
Buba, jakie forum beskidzkie polecasz? (znaczy, na jakim jesteś zarejestrowana). ;)
Pomysl EKSTRA!Trzymam kciuki żeby sie udało.A i Wojtkowy szczytny cel jest do przemyslenia.Pozdrawiam.
Jestem za, a nawet przeciw. Za koszulkami. Fajnie byłoby połączyć dwie inicjatywy i dla Bieszczadzkich Powsimord zrobić dodatkowe koszulki. Pięknie wyróżnialiby się na KIMBie. I jeszcze jedna koszulka dla kimbowego Mistrza Kuchni i Podkuchcików.
Jeśli chodzi o koszulki to mogę załatwić koszulki firmy stedman gramatura 180 idealny pod nadruki (na takich robimy nadruki dla klientow) w cenie max 11 pln, (jesli bedzie konkretna ilosc to moze jeszcze cos utarguje u dostawcy) do tego nadruk duzy (plecy) 3,66 pln za 1 kolor, maly nadruk 3,05 pln za 1 kolor, do tego dochodzi przygotowanie projektu (nie opracowanie) 30 pln/ilosc sztuk, naswietlenie sita 12,20 pln/ilosc sztuk.
Zakladajac ze byloby 20 koszulek z nadrukiem malym z przodu i z dużym z tylu to wychodzi niecale 19,82 zetow za koszulkę (im więcej koszulek tym koszt przygotowania projektu i naświetlenia rozkłada się na więcej i taniej wychodzi).
no dobra... mamy orientacyjną cenę koszulek...powiedzmy, że było by zlecenie na 30 sztuk lub więcej... aby coś przeznaczyć na jakiś cel, cena faktyczna musi być ciut wyższa... np;: 5 zł więcej na każdej koszulce... i to co zostanie po pokryciu kosztów wymienionych przez Jaro, zostało by przekazane na jakiś konkretny cel.... Inaczej tego sobie nie wyobrażam... no chyba, że znajdziecie sponsora .... :]
Kasiu, nie dzielmy skóry na niedźwiedziu, którego jeszcze nie upolowaliśmy.
Widzę takie etapy:
1/ Projekt - naklejka, naszywka, koszulka ... Trzeba uzgodnić szczegóły. To wydaje się stosunkowo proste, ale właśnie w szczegółach tkwi diabeł.
2/ Wykonanie. Znalezienie wykonawców nie powinno chyba być trudne, ale pojawią się sprawy finansowe.
3/ Dystrybucja - wysyłka pocztą, sposób zapłaty, ... Kto będzie się tym zajmował? Tutaj sprawa się skomplikuje.
4/ Kto będzie miał z tego zysk i co z nim zrobi? Nie wiem.
Forum ma już swoje logo. Naklejka mogłaby być więc taka: logo.png. Oczywiście musiałby się na to zgodzić administrator forum.
Przyszło mi teraz do głowy:
Na najbliższym KIMBie administratorzy forów bieszczadzkich mogliby rozdawać takie nalepki ze swoim logo w ramach reklamy.
Co niektórzy załapali się na naklejkę na ramkę tablicy rej. już w tym roku. Jeszcze co do powyższego logo. Ma ono dwa kolorki więc koszt nadruku trzeba liczyć x2.
Mam sporo koszulek i gadżetów ze zlotów Westmenów.... nadruk jest zawsze jednokolorowy... i moim zdanie jest to wystarczające... nie ma sensu podwyższać kosztów dodatkowo.... proponuje zrobić kilka projektów i wybrać najlepszy.... jeśli zaczniemy deliberować nad tym za mocno, to tak jak mówiła Iza, znów zaczną się niekończące sie dyskusje, zazwyczaj bezowocne....
Skoro Jaro zaproponował konkretne ceny to rozumiem, ze mógłby się zająć samym wykonawstwem.... Hm... zysk.... Jaro wymienił tylko koszty.... nie było mowy o zysku.... dlatego we wcześniejszej wypowiedzi zrobiłam pewne założenie.... inaczej, nie będzie czego przeznaczać na jakiś tam dodatkowy cel... Co do dystrybucji... zasady proste.... "X" zamawia tyle i tyle koszulek, dolicza sie koszt przesyłki i przelewa na konto lub jeśli ktoś woli sie zabezpieczyć, że otrzyma koszulki, opcja za pobraniem....kwestia kto je powysyła..... :) ......A z uzyskanych funduszy też prosto sie rozliczyć :]..... no zawsze można wystawić na allegro :-P....
Podałem ceny firmy, która robi dla nas nadruki od kilku lat. Jeśli ktoś sobie życzy moge załatwić koszulki i za 5 zetów, ale nie biorę odpowiedzialności jeśli się rozlecą po kilku praniach.
Jeśli ja miałbym się tym zajmować to tylko przedpłata przed wykonaniem nadruku (czystą koszulkę mogę oddać, nadrukowaną już nie), nie chciałbym później zostać z koszulkami tak jak kiedyś kolega, który robił plakietki na KIMB.
Cieszę się, że tak uważasz. Kiedyś było zamieszaniem z plakietkami na KIMB, więc jestem jednak w tym temacie trochę sceptycznie nastawiony.
A nie można by przez PayPal?
No właśnie.
No jak ładnie poprosimy Jaro i dostosujemy się do jego warunków, to nam powysyła :) ..... Postawimy mu piwo, nalewkę i otrzyma uścisk dłoni Prezesa... :).... Nie wiem jaka sprawa z plakietkami.... na KIMB w Pantałyku.... przywiozłam wszystkie które przysłał mi Hubert... :P...no chyba, że coś innego jeszcze było, o czym nie wiem ...... :) ....
A tak technicznie... trzeba wybrać kolor koszulki, wtedy łatwiej dostosować projekt :P ....
czarny ?
zielony ?
biały ?
pomarańcz ?
jakieś sugestie?
może inne jeszcze?
może khaki.. :razz:
Skorzystałam z kontaktu Poleja , wstępna oferta uzyskana przez telefon przedstawia się następująco :
- koszulki – gramatura 180 + wydruk z tyłu duży z przodu mały wykonany techniką pigmentową ( można prasować , mniej się wyciera ) do trzech kolorów w wydruku
w cenie 19,80 przy ilości 30szt , można stargować ze 2zł przy ilości szt.150
-nalepki na szybę w wymiarze 15x20cm na bezbarwnej foli pełnokolorowe 2,30 za sztukę
- naklejka ( nie wkładka ) pod tablice w cenie 1,22 za szt .
- wkładek pod tablice nie robią
Podano cenny brutto .
p.s.
Stawiam na kolor zielony – praktyczny i nie płowieje tak szybko jak czarny
I proszę trochę szybciej obradować ponieważ mam plan w maju mieć już te koszulki
Pozdrawiam
...ktoś tam wyżej nadmienił kolor KHAKI.. praktyczny i miły dla oka...
2 razy za:D
Ja się piszę na 4 takie koszulki w 2 rozmiarach. I z 6 naklejek samochodowych zamówię na tablice (chyba po dwie na auto?).
Gdzie jest wzór graficzny? Ja się nie podejmuję wykonać takich plików, bo po audycie wykasowałem programy i czekam na legalną instalkę Fotoszopy i Corela, i czekam i czekam...(dobrze choć, że na wolności:P)
Pozdrawiam,
Derty
Zieleń ok tylko jaki odcień. Optowałabym za ciemnozielonym lub khaki.
Ała! Tylko nie zielony!
A nie da se kilka wersji kolorystycznych? Bo ja to ideologicznie, czerwoną bym chciała ;)
A wiemy już, jakie logo? Może jeszcze dodać każdemu indywidualnie koszulkę z loginem forumowym ;))
Hej:)
Dziabko - mnie każdy kolorek pasuje. Gdy wdziałem czerwoną ze znakami Regetowa, to mi piwo chcieli postawić w jednym fajnym miejscu:P Zielona jest dobra na chaszczowanie, czarna na wieczorne wizyty w knajpach, błękitna upiększa:D Mnie obojętne... znak, jak wyczytałem z wcześniejszej dyskusji, miałby być po prostu logo Forum. Ale czy Admin na to zezwoli? Jak już wspomniałem, logo jest OK, a drzewko zgodne z moim widzeniem świata:P
Co do sposobu dostarczania wyrobów - jeśli by sie zebrały grupy w miastach, to wskazane osoby mogłyby się porozumieć z ludźmi z sąsiedztwa i odebrać towarek w ich imieniu. Wcześniej zrobiliby listę zamawiających i szebrali kasę na opłacenie przesyłki. Przy okazji wiele osób dotąd nie znających się miałoby okazję kontaktu 3-go stopnia:D Koszty przesyłki spadłyby wielokrotnie. Gorzej z osobami z małych miejscowości daleko od szosy...
Ja zgłaszam się na osobę kontaktową w stolicy. Chyba, że ktoś bardzo by mi chciał pomagać...
Pozdrawiam,
Derty