-
Nagrody Forumowe "Powsimordy 2008” - głosowanie!
Nagrody Bieszczadzkiego Forum Dyskusyjnego "Powsimordy 2008” zostaną przyznane w drodze głosowania podzielonego na dwie tury.
Zasady uniwersalne:
- Każdy użytkownik zarejestrowany na forum do 6 września 2007 włącznie ma czynne i bierne prawo wyborcze (z wyjątkiem niejakiego Marcowego, który nie ma biernego prawa wyborczego).
- Jeden użytkownik ma do dyspozycji tylko jedną kartę do głosowania (czyli może głosować tylko jeden raz).
- Każdy głosujący może oddać głos tylko na jednego kandydata w każdej kategorii (czyli musi wybrać tego jednego, jedynego, najlepszego).
- Każdy użytkownik może oddać głos co najmniej w 1, a maksymalnie w 8 kategoriach (czyli nie ma obowiązku głosowania na wszystkie kategorie),
- Podstawą oceny jest całoroczna aktywność forumowa (czyli przejawiona między 1 stycznia 2007 a 31 grudnia 2007).
I tura głosowania:
- trwa od 1 stycznia do 29 lutego 2008,
- polega na oddaniu głosu na dowolnego kandydata w każdej kategorii,
- odbywa się poprzez wysłanie do niżej podpisanego Prywatnej Wiadomości skomponowanej według następującego schematu:
Tytuł wiadomości: I tura
Forumowicz Roku – nick kandydata,
Doradca Roku – nick kandydata,
Detalik Roku – nick kandydata,
Korespondent Roku – nick kandydata (niegdyś Relacja Roku),
Fotografik Roku – nick kandydata,
Satyryk Roku - nick kandydata,
Poeta Roku – nick kandydata,
Malkontent Roku – nick kandydata.
- „Karta do głosowania” wypełniona niewłaściwie (np. kilku kandydatów do jednej kategorii czy przejaw aktywności z roku 2003) zostanie jeden raz odesłana do głosującego z prośbą o poprawienie.
- Karta wypełniona niewłaściwie kolejny raz lub przesłana po 29 lutego 2008 roku będzie nieważna.
- Ewentualne komentarze czy inne dopiski zamieszczone przy nickach kandydatów nie spowodują utraty ważności głosu, ale nie będą brane pod uwagę podczas wyłaniania finalistów.
- Po 29 lutego 2008 nicki finalistów zostaną podane do publicznej wiadomości w kolejności alfabetycznej. Do II tury awansują automatycznie ci kandydaci, na których oddano więcej niż jeden ważny głos. Ponadto jeśli takich kandydatów jest mniej niż trzech w jednej kategorii, do II rundy awansują także wszyscy pozostali kandydaci, na których oddano przynajmniej jeden ważny głos.
II tura głosowania:
- trwa od 1 do 23 marca 2008,
- polega na oddaniu głosu na jednego z finalistów w każdej kategorii,
- polega na wypełnieniu karty do głosowania wedlug schematu z tury I, ale z tytułem wiadomości: II tura,
- Karta wypełniona niewłaściwie zostanie jeden raz odesłana do głosującego z prośbą o poprawienie.
- Karta kolejny raz wypełniona niewłaściwie lub przesłana po 23 marca 2008 roku będzie nieważna.
Wszystkie głosy są tajne do momentu ogłoszenia wyników II tury. Wszystkie przesłane w obu turach karty do głosowania zostaną jednak wydrukowane i po wręczeniu nagród na KIMB-ie będą do wglądu dla zainteresowanych.
Wręczenie nagród odbędzie się podczas obrad głównych najbliższego KIMB-u, czyli w sobotę 17 maja 2008 wieczorem, w Zajeździe pod Caryńską w Ustrzykach Górnych.
- Zwycięzcy nieobecni na KIMB-ie zostaną poproszeni za pośrednictwem Prywatnej Wiadomości o dobrowolne podanie nazwiska i adresu w celu przesłania nagród drogą pocztową na koszt organizatorów.
- Jeśli okaże się to technicznie możliwe, nieobecni zwycięzcy będą mogli także upoważnić innego uczestnika KIMB do odbioru nagrody.
- Nieodebrane nagrody ufundowane przez Pastora nie podlegają wysyłce ani przekazaniu pełnomocnikowi, ale zostaną niezwłocznie i komisyjnie skonsumowane przez uczestników KIMB.
Czekam na Wasze głosy i pozdrawiam :smile:
-
Odp: Nagrody Forumowe "Powsimordy 2008” - zaczynamy głosowanie!
Forumowicz Roku-Piotr
Doradca Bertrand
Detalik klopsik
Relacja Henek za całokształt jeżeli juz muszę coś wpisać to pierwsze z brzegu Po kiego diabła?
Zdjęcie Derty za fotorelację Świdowiec 2007
Satyryk bezapelacyjnie Pastor relacja z KIMB to jest to!
Wiersz roku Wuka za całokształt jeżeli muszę coś podać to "Białe góry"
Maltontent tu bezapelacyjny jest niejaki Kuba Przeciwpancerny.
-
Tytułem przypomnienia:
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
I tura głosowania: (...) odbywa się poprzez wysłanie do niżej podpisanego Prywatnej Wiadomości skomponowanej według następującego schematu:
(...)
Relacja Roku – nick kandydata + link do konkretnej relacji,
Zdjęcie Roku – nick kandydata + link do konkretnego zdjęcia,
Wiersz Roku – nick kandydata + link do konkretnego wiersza,
Żeby wszystko było zgodnie z protokołem - poproszę o przesłanie powyższego głosu na PW uzupełnionego o linki do nominowanych wątków i zdjęcia.
Anyway - dzięki za dobry początek :-)
-
:oops: Ups. Mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Przepraszam.
Ta jest Szefie! Wysyłam.
-
Proszę o "rozszerzenie"kategorii Detalik Roku!A raczej uściślenie,bo mi sie zapomniało co moze być brane pod uwagę!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
WUKA
Proszę o "rozszerzenie"kategorii Detalik Roku!A raczej uściślenie,bo mi sie zapomniało co moze być brane pod uwagę!
Proszę uprzejmie :-)
- Detalik Roku - ktoś, kto się zna na Bieszczadzkich Detalach (by Barnaba)
Edit:
Gwoli przypomnienia - dyskusja m.in. na temat kategorii toczyła się tutaj.
-
Odp: Nagrody Forumowe "Powsimordy 2008” - głosowanie!
a można tylko w części głosować? w sensie nie na wszystkie kategorie?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
a można tylko w części głosować? w sensie nie na wszystkie kategorie?
Cytat:
Zamieszczone przez Marcowy
Zasady uniwersalne:(...)
- Każdy użytkownik może oddać głos co najmniej w 1, a maksymalnie w 8 kategoriach (czyli nie ma obowiązku głosowania na wszystkie kategorie),
Pozdrawiam :-)
-
aha dziękuję;-)
To ja na Pastora!!!Już pisałam, że powinni go przepisywać na receptę, jakby kogoś jakiś dołek złapał czy inna depresyja.Aj, to tajne miało być, to pomyślę nad resztą i wyślę w privie.
-
Hej, śpiochy! :twisted:
Ja wiem, że czasu jest jeszcze sporo i wszyscy są rozleniwieni po świętach, ale na razie dostałem 2 (słownie: dwa) głosy na Powsimordy!!!
Do roboty!!! ;)
-
Ponieważ większość głosujących ma problem z wytypowaniem konkretnego zdjęcia lub wiersza i już nie mam siły Was do tego zmuszać ;), prawem dyktatora wprowadzam zmiany do regulaminu - wystarczy oddać głos na kandydata, bez wskazywania i linkowania jego dzieła. W tym celu nieco zmodyfikowałem kategorie, by całość miala sens. W razie wątpliwości - patrz pierwszy post w wątku :-)
I jeszcze jedna sprawa - każdy mój post wyciągający ten wątek z niebytu skutkuje przesłaniem mi JEDNEGO głosu. Jak tak dalej pójdzie, to będę musiał sam siebie zbanować za zaśmiecanie wątku :twisted:
-
Hej
Styryk - stanczyk Pastor ;)
-
Głosujemy, głosujemy
"wszyscy do urn"
-
Hurraaaa, oddaliście juz siedem głosów!!! :-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Hurraaaa, oddaliście juz siedem głosów!!! :-D
No, to mamy mniej głosów niż kategorii na które głosujemy!
Mam nadzieję że frekwencja na finiszu poprawi się.
GŁOSOWAĆ! GŁOSOWAĆ! GŁOSOWAĆ
Nalewki... tzn. chciałem powiedzieć, nagrody, już poskładane, czekają na zwycięzców! To co, sam mam wypić? Pozdrawiam! + Pastor mp
-
No, to liczba głosów zrównała się z liczbą kategorii :mrgreen:
Tytułem przypomnienia - w koszyku z nagrodami mamy nadal:
- mapy Ruthenusa od Lucyny,
- tomiki z wierszami od Wuki,
- albumy fotograficzne od Henka (dla Forumowicza Roku i Fotografika Roku),
- butelki z nektarem od Pastora.
I tytułem zachęty - do koszyka z nagrodami dorzuciłem:
- niezwykle gustowne czapki z daszkiem - ozdobione (z przeproszeniem) haftem przedstawiającym "Powsimordę 2008" (wg projektu Henka),
- pamiątkowe certyfikaty nadania tytułu, które ozdobią każdą ścianę nad kominkiem.
A za rok - jeśli tradycja przetrwa - obiecuję głosowanie jednotygodniowe. Nie wytrzymam kolejny raz tak długiego napięcia ;)
PS. Forumowiczów, którzy niegdyś wstępnie deklarowali chęć sponsoringu, proszę o kontakt.
-
Ja mialem spory problem z wyborem osoby do kategori bo tak jakos nie przewalam forum w te i wewte przez co ograniczylem sie do osob ktore znam.
Doradca Roku – Lucyna
Detalik Roku – Jabol
Korespondent Roku – Barnaba
Satyryk Roku - Pastor
Chyba ze mam zgranac cala pule nagrod razem z corka soltysa i polowa pegerru :-) wiec
Forumowicz Roku –klopsik
Doradca Roku – klopsik
Detalik Roku – klopsik
Korespondent Roku – klopsik
Fotografik Roku – klopsik
Satyryk Roku - klopsik
Poeta Roku – klopsik
Malkontent Roku – klopsik
-
Cytat:
Zamieszczone przez
klopsik
.................................................. ..
Forumowicz Roku –klopsik
Doradca Roku – klopsik
Detalik Roku – klopsik
Satyryk Roku - klopsik
Poeta Roku – klopsik
Witaj Klopsiku! Ty rzeczywiście zasługujesz na wszystkie powyższe wyróżnienia! Aż mi głupio że głosowałem na Ciebie tylko w tej ostatniej kategorii. Na usprawiedliwienie mam to, że Ty rzeczywiście jesteś Największym Malkontentem nie tylko tego Forum! Pozdrawiam!
+Pastor mp
-
Cytat:
Zamieszczone przez
klopsik
Ja mialem spory problem z wyborem osoby do kategori bo tak jakos nie przewalam forum w te i wewte przez co ograniczylem sie do osob ktore znam.
Doradca Roku – Lucyna
Detalik Roku – Jabol
Korespondent Roku – Barnaba
Satyryk Roku - Pastor
Chyba ze mam zgranac cala pule nagrod razem z corka soltysa i polowa pegerru :-) wiec
Forumowicz Roku –klopsik
Doradca Roku – klopsik
Detalik Roku – klopsik
Satyryk Roku - klopsik
Poeta Roku – klopsik
Chyba miało być na priv ?
B.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
Chyba miało być na priv ?
B.
Oczywiście, proszę o to samo na PW. Tako rzecze ordynacja.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
- albumy fotograficzne od Henka (dla Forumowicza Roku i Fotografika Roku),
I tytułem zachęty - do koszyka z nagrodami dorzuciłem:
Zrobiłam porządek na pólce. Mogę dorzucić album Zaręby.Dla detalika.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Mogę dorzucić album Zaręby.Dla detalika.
Dzięki, chętnie :smile:
Minął półmetek I tury, oddaliście 12 głosów. Jak na razie głosujący są dość zgodni w ocenach :-D
-
To "fundatorzy"nagród mają obowiązek uściślić komu je przydzielają?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
WUKA
To "fundatorzy"nagród mają obowiązek uściślić komu je przydzielają?
Nie, ale mogą wskazać, w jakiej kategorii mają zostać wręczone. To przydatne, jeśli nagród jest mniej niż kategorii :smile:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
To przydatne, jeśli nagród jest mniej niż kategorii :smile:
Hmm, postaram się temu zaradzić. Będę się musiała podeprzeć autorytetem Forum. Być może będą to pojedyńcze wydawnictwa. Nie będę mogła wyciągnąć po 8 sztuk.
-
No ale jak będzie mniej nagród niz kategorii,to zwycięzcy niektórych nie zostaną nagrodzeni?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
WUKA
No ale jak będzie mniej nagród niz kategorii,to zwycięzcy niektórych nie zostaną nagrodzeni?
Zostaną. Jestem dobrym żebrakiem.
-
A nie mówiłam.
"Dzika Przyroda", a konkretnie Grzesiek Sitko ofiaruje 8 przewodników " Bieszczady Dzika przyroda dla wszystkich", 8 map atrakcji przyrodniczych pólnocnych Karpat i 8 przewodników "Kwiaty Bieszczadów" na płytce.
Marcowy na PW dostanie nr tel Grześka i uzgodnią szczegóły.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
WUKA
Nieeee, aż tak źle nie będzie :-) Nagrody będą zróżnicowane, ale zwycięzca każdej kategorii zostanie godnie uhonorowany. Moim zdaniem ofiarodawca powinien mieć prawo do decydowania, jaką kategorię chce sponsorować. Miło mi, jeśli ktoś ofiaruje gifty wszystkim finalistom, ale trudno mi tego wymagać od każdego darczyńcy :-)
Edit - Lucyna, dzięki ponownie, czekam na kontakt.
-
Podałam Ci namiary na PW. Mam jeszcze kilka pomysłów.
Mam także 1 Sztuka pogranicza Przewodnik po zbiorach M.H w Sanoku i M.Sz. N. w Medzilaborach i 8 przewodników po ścieżce dendrologicznej w Brzegach Górnych
-
Znalazłam następnego darczyńcę. Firma społeczna Zielony Rower da nam coś. Jej szef Bogdan Pyzocha obiecał, że jak tam pojawię się to nie wyjdę z pustymi rękami.Chyba będą następne przewodniki i mapy.
-
I następna bardzo atrakcyjna.
Dla Forumowicza Roku jednodniowa wycieczka do Lwowa.
Ufundował Daniel Wojtas z Bieszczady Adventure z Leska czyli www.krainawilka.pl
Prosiłabym aby termin Powsimorda podał 2 tygodnie przed wybraną przez siebie datą (wybór ograniczony do sezonu letniegu). Możliwość zamiany Lwowa na Bardejów lub Tokaj.
-
I następna ale to załatwiła Ola Biernat.
Pan Roman Bocheński właściciel ośrodka Połoniny w
Bukowcu www.poloniny.pl ufundował weekend (z wyjatkiem długich weekendów, nie wciśnie się nawet szpilki) dla dwóch osób-pokój dwuosobowy. Termin do uzgodnienia. Kategorię niech wylosuje Sierotka.
-
Ja znalazlem sponsora ktory ufunduje romantyczna transgraniczna wycieczke 2 dniowa dla dwojga . Program obejmuje tzw wypoczynek aktywny, obejmuje on zwiedzanie i poznanie kultury wsi Łubne lub Werchowyny Bystrej , poznanie pracy polskiej i ukrainskiej strazy granicznej. Wycieczka zakonczy sie emocjonujacym poscigiem w wykonaniu polskiej SG za pomoca koni huculskich i kladow. Blugarski sponsor pragnie zachowac anonimowsc.
-
Barszczu dołożył album Jaśka Joniaka "Solina"
-
Potwierdziłem telefonicznie następujące nagrody:
- 8 kompletów wydawnictw od Grzegorza Sitko i firmy Dzika Przyroda www.dzikaprzyroda.pl (przewodnik "Bieszczadzy - dzika przyroda dla wszystkich", mapy atrakcji przyrodniczych północnych Karpat, przewodniki "Kwiaty Bieszczadów"),
- jednodniowa wycieczka do Lwowa od Daniela Wojtasa (Bieszczady Adventure, www.krainawilka.pl) dla Forumowicza Roku,
- weekend w Ośrodku Połoniny w Bukowcu www.poloniny.pl (dzięki Panu Romanowi Bocheńskiemu i Oli Biernat), czyli 2 noclegi ze śniadaniem dla 2 osób, dla Korespondenta Roku.
Sprawa pozostałych upominków już się krystalizuje. Dziękuję bardzo Lucynie i wszystkim darczyńcom :-)
Dotarły także tomiki poezji "Szlakiem" od Wiesi Kwinto-Koczan alias Wuki, za co również wielkie podziękowania :-)
Przy okazji przypominam, że dobiega końca I tura głosowania - jeszcze tylko 17 dni, a głosów nadal jak na lekarstwo!!!
-
Do końca głosowania jeszcze 11 dni, oddaliście już 13 głosów.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Do końca głosowania jeszcze 11 dni, oddaliście już 13 głosów.
Przepraszam, że pytam na to na ogólnym forum, ale może zainteresuje też kogoś innego.
Czy wysłane glosy są w jakiś sposób potwierdzane ?
Bo wysłałam głos, a nie wiem czy dotarł ?
-
Do końca I tury jeszcze 5 dni, oddaliście 14 głosów.
Odbiór głosu nie jest potwierdzany, ale komunikacja via PW działa bez zarzutu. Także na linii Basia Z. - Marcowy ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Do końca I tury jeszcze 5 dni, oddaliście 14 głosów.
Odbiór głosu nie jest potwierdzany, ale komunikacja via PW działa bez zarzutu. Także na linii Basia Z. - Marcowy ;)
OK - dzięki, cieszę się ze głos dotarł.
Ale tak ogólnie przydałby się chyba jakiś system potwierdzeń.
B.