Witam!
Planuje wybrac sie w Bieszczady w marcu. Przegladam strony internetowe ale nie mam pojecia ktora miejscowosc wybrac. Chcialabym zeby ktos podpowiedzial mi gdzie warto pojechac. Bede wdzieczna za wszystkie pomysly
KASIA
Wersja do druku
Witam!
Planuje wybrac sie w Bieszczady w marcu. Przegladam strony internetowe ale nie mam pojecia ktora miejscowosc wybrac. Chcialabym zeby ktos podpowiedzial mi gdzie warto pojechac. Bede wdzieczna za wszystkie pomysly
KASIA
Proponuję Ustrzyki Górne. Moja przygoda z Bieszczadami zaczęła się od tego miejsca, jednak to był czerwiec a nie marzec i miałem zapewne inne warunki na szlakach. Pierwsza (i jak narazie ostatnia) wyprawa z rowerem - Cisna.
Pytanie jest tak ogólne, że trudno coś doradzić. Spróbuj doprecyzować co chcesz w biesiech zobaczyć?
polecam oczywiscie Ustrzyki górne!!!
Muczne
Skansen wsi bieszczadzkiej w Sanoku.
Muczne, Sękowiec (kemping u p.Basi ) lub Zatwarnica
Witajcie, my z TŻtem jedziemy 8 marca na kilka dni w Bieszczady (zaczynająć jednak od Beskidu Niskiego -Iwonicz)
planujemy zachód i wschód słońca na Wetlińskiej (nocleg w chatce) a cała reszta zależy od pogody i stanu szlaków.
wstępnie chcemy nocowac w wetlinie w ośrodku pttk, bardzo korzystne ceny, ale nie wiem jakie warunki? zaznaczam ze nie potrzebuje luksusów , tylko ciepło i czysto ;)
w lecie nocowaliśmy zawsze na Piotrowej Polanie,
bardzo prosze poleccie co zwiedzić po drodze w warunkach zimowych
Komańcza, Lesko?
czekam:)
och, kilka dni, to tak na szybko, w "pigułce".Zależy jak będziecie się przemieszczać, no i od warunków śniegowych w górach.Ale czuję, że zima będzie krótka...Z Beskidu N. KONIECZNIE Turzańsk !!! ( przepiękna cerkiew !!az zatyka dech...o ile będzie niedziela-może uda się załapać na mszę ?. Jak ja tam byłem, nie było w niej prądu, więc przy świecach...)Nie co dalej warto skoczyć na Sine Wiry (zahaczając o cerkiew w odludnej Łopience) .Jeśli Wetlina-to oczywiście Połoniny, z zejściem do Berehów Gr., albo pasmo graniczne-Rabia Skała, Okrąglik, lub nawet przez Roztoki spacer na Słowacje.Lesko-to kirkut.W Sanoku -koniecznie skansen !!!!
Zresztą- jest mapa..........a możliwości -setki....
Pozdrawiam !
Hey,mam prośbę,jest złożona ale może coś doradzicie.Planuję swoją pierwszą wyprawę,trasa wg.kolejności:Komańcza,Duszatyn,Chryszczata,Prze łęcz Żebrak,Cisna,Okrąglik,Smerek,Poł.Wetlińska,Po .Caryńska,Ustrzyki Górne,Tarnica.Prosłbym o rozłożenie trasy na dni,gdzie warto zatrzymać się na nocleg?,tzn.wystarczy mi kawałek podłogi i karimata:lol:.Będę mniał ok.10dni urlopu.Wpadła mi mapa Bieszczad 1:75000,PPWK 1986,na podstawie materiałów Kłosa,pewnie marny będę mniał z niej pożytek,aktualnej niewidziałem,co otym sądzicie?
Lucyno! Może tutaj coś znajdziesz http://allegro.pl/search.php?string=...y&category=306
Łał !! ..dzięki Bertrand !! kontakt miodzio , akurat planuje letnią wyprawę na Ukrainę, a mapki się przydadzą (skala dobra !)
Hey Lucynko,sorry, żadna zamiana:),chyba mapa jest całkiem całkiem,w antykwariacie dałem za nią aż 3 zlocisze:)