-
Szukam noclegu w Bieszczadach - OGŁOSZENIA
Poszukuję samodzielnego, drewnianego domku dla 4 osób (w tym 2 dzieci) w okresie Wielkanocnym. Koniecznie z kominkiem. Bez wyżywienia. Wiem, że są google ale nie ma to jak miejsce z polecenia :) Słyszałem, że takie domki można znaleźć w Baligrodzie lub w Bystrem. Będziemy przemieszczać się samochodem więc niekoniecznie musi to być przy samych połoninach.
Być może ktoś z forumowiczów mógłby też polecić jakieś godne uwagi miejsca lub wydarzenia związane z tradycjami wielkanocnymi, w których można byłoby uczestniczyć na terenie Bieszczadów. Coś w stylu: jeśli święcenie koszyczka to tylko w tym kościółku. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
-
Odp: Domek z kominkiem na Wielkanoc
Polecam ośrodek Wisan w Bystrem koło Baligrodu, wiele razy byłem.
-
Proponuję domki w ośrodku PGNiG w Czarnej, poza domkami część hotelowa z basenem sauną istnieje możliwość dokupienia posiłków
tel (013)4616161
Pozdrawiam Tasiek
-
Zgadza się. To ładne i zorganizowane miejsce. Dwa pokoje na górze salon z kominkiem na dole, aneks kuchenny i łazienka z prysznicem. Oprócz kominka ogrzewanie CO. Drewno zamawia się i opłaca dodatkowo.
Wada - w ośrodku wypoczynkowym i daleko od popularnych szlaków
-
solina nocleg 27-28.06
Witam,
Szukam noclegu w Solinie blisko zapory na 27-28.06.2009. Pokoj 4-os. z lazienka.
Niestety tylko 1 noc, wiec nigdzie nie chca mi dac. Moze znacie jakies miejsca, gdzie ze spiworem sie znajdzie nocleg?
Pozdrawiam,
Asia
-
Bieszczdy w październiku - agroturystyka
Witam, od kilku lat jeździmy żoną w październiku na wczasy. Poprzednio: augustowskie, lubelskie. Lubimy takie klimaty. W tym roku padło na Bieszczady. Jedziemy samochodem, ale generalnie czas spędzamy na spacerach i czytaniu. Szukamy przyjemnych i spokojnych miejsc, za szczególnym naciskiem na "spokojnych". Nie potrzebujemy barów, sklepów. Jakieś odludny punkt - baza wypadowa na kilkunasto-kilometrowe spacery. Najlepiej niedroga kwatera agroturystyczna z wyżywieniem na ok 7 dni. Czekam na jakieś sugestie lub zaproszenia.
-
Odp: Bieszczdy w październiku - agroturystyka
Witaj !
polecam miejscowość RAJSKIE . fajne jest też Muczne,Sękowiec-wpisz w wyszukiwarkę.w Rajskim polecam Rajski Gościniec.Zresztą miejsc noclegowych jest sporo.W pażdzierniku noclegi znajdziecie bez problemu.A pora jest wtedy CUDNA !! ( koniecznie zabierz aparat !!! ).Nie wiem czy znasz Biesy..ale miejsc na spacery i wędrówki jest bez liku.Jeśli jedziecie pierwszy raz-kup dobrą mape i jakiś przewodnik.I poczytaj w necie, tak by ukierunkować się, na to, czego wam potrzeba.
Pozdrawiam !
-
Pokoje 1-osobowe - Wetlina lub okolice
Witam!
Przeszukując sieć w poszukiwaniu noclegów stwierdziłem, że nie znalazłem takich jakich szukam. Poszukuję 2 noclegów w pokojach jednoosobowych.
Większość miejsc oferuje pokoje 2-osobowe i wzwyż, lub jeden pokój jednoosobowy. Na tym forum też nie znalazłem żadnych pomocnych informacji.
Pierwszy raz wybieram się w Bieszczady i jeżeli ktoś może polecić jakieś miejsce, byłbym wdzięczny.
Chodzi mi o noclegi w Wetlinie, ale w razie braku noclegów rozważam też i inne miejsca.
Pozdrawiam!
-
Noclegi w Bieszczadach - SZUKAM
Witam
Poszukuję pokoju dwu osobowego lub też małego domku letniskowego, w cenie maksymalnie 40 zł/osobodoba, wolałabym jednak ograniczyć się do 30 zł. Interesują mnie głównie noclegi w okolicach Wysokich Bieszczad lub też jezior bieszczadzkich. Zależy mi by w pokoju była łazienka i TV, fajnie gdyby można było skorzystać z aneksu kuchennego.
Znacie coś sprawdzonego i dobrego w takiej cenie, czy raczej nie ma szans?
Bardzo proszę o porady.
-
Witam poszukuje noclegu w terminie jak we temacie dla 4 osob doroslych plus dwoje dzieci . Najlepiej jak by byl to domek letniskowy polozony w poblizu Jeziora Solina tudziez innego jeziora. Moze to byc tez gospodarstwo agroturystyczne.Interesuje nas model dwa pokoje jeden 4 os drogi dwie. Prosila bym o szybkie odpowiedzenie i podanie cen i szczegolow zakwaterowania.
Dziekuje ;]
-
Witam i pozdrawiam
W tym roku zamierzam zabrać z rodzinę w Bieszczady w okolice Wetliny.
Ma być to 7-8 osób
4 osoby 11,12,15,18 lat
3-4 osoby 38,39,41,42 lata
Szukam najlepiej jakiegoś domku letniskowego z ludzkim właścicielem,bez wyżywienia.
Proszę też o opinię o tym ośrodku http://www.noclegwetlina.pl/
Serdecznie pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź
-
Odp: Dobry, tani nocleg w bieszczadach.
Cytat:
Zamieszczone przez
Erotis
Witam
Poszukuję pokoju dwu osobowego lub też małego domku letniskowego, w cenie maksymalnie 40 zł/osobodoba, wolałabym jednak ograniczyć się do 30 zł. Interesują mnie głównie noclegi w okolicach Wysokich Bieszczad lub też jezior bieszczadzkich. Zależy mi by w pokoju była łazienka i TV, fajnie gdyby można było skorzystać z aneksu kuchennego.
Znacie coś sprawdzonego i dobrego w takiej cenie, czy raczej nie ma szans?
Bardzo proszę o porady.
W sezonie z takim wypasem to będzie ciężko, za Twój standard to 60-75 zł trzeba liczyc na głowę.
-
BUKOWIEC domki góralskie
Witam wybieram się w bieszczady wraz z rodziną i tutaj znalazłem wolne miejsca http://wisla.bieszczadypolska.pl/ , może ktoś korzystał proszę o opnie i ewentualną pomoc odnośnie niedługich wycieczek ze względu na dzieci 4 i 6 letnie.
-
Zapytanie o nocleg
Czesc,
Sluchajcie mam takie pytanie, ostanio slyszalem od znajomego ze podobno gdzies jest w Bieszczadach taki dom/ osrodek prowadzony przez ksieży czy kogoś duchownego, jesli wiecie to prosze napiszcie:)
-
Odp: Zapytanie o nocleg
Cytat:
Zamieszczone przez
ostium
Czesc,
Sluchajcie mam takie pytanie, ostanio slyszalem od znajomego ze podobno gdzies jest w Bieszczadach taki dom/ osrodek prowadzony przez ksieży czy kogoś duchownego, jesli wiecie to prosze napiszcie:)
http://meteor.turystyka.pl/domrekole...yki_gorne.html
-
nocleg w wetlinie?
Czy może miał ktoś okazję wynajmować pokój u P. Boguszów w Wetlinie?Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Ofertę mają atrakcyjną ale jak to wygląda w rzeczywistości....Z góry dziękuję:razz:
-
Odp: Szukam noclegu w Bieszczadach - OGŁOSZENIA
Szukam noclegu w Cisnej na 15 sierpnia. 1 doba, 7 osób.
-
szukam pokoju dwuosobowego w pierwszym tygodniu sierpnia, najlepiej z balkonem, albo na parterze :)
-
Wołosate - szukam noclegu.
Witam wszystkich,
Pod koniec lipca wybieram się pierwszy raz w Bieszczady.
Za bazę wypadową obrałem sobie Wołosate, a mój wybór podyktowany był głownie Tranicą, którą bardzo chciałbym zaliczyć. Co myślicie na temat tej miejscówy?
Szukam tez jakiegoś noclegu w tej okolicy. Co byście polecili?
Pozdrawiam
Gia
-
Witaj.
Swego czasu jako zielony szczypiorek ja zadałam podobne pytanie na tym forum i z doświadczenia mogę poradzić,abyś nie oczekiwał odpowiedzi na tak "banalne" pytanie od wytrawnych bieszczadników.
Odeśla Cię do info dostępnego na tym forum, bo wiesz-nowicjuszmi zakochanymi w Biesach nikt się nie przejmuje, nie rozumie totalnego zagubienia w tym temacie.
Mogę podpowiedzieć jak sama to zrobiłam
Wiedziałam czego szukam w Biesach i zaczęłam przeszukiwać fora bieszczadzkie- a jest tego trochę;)
Wpisz w wyszukiwarkę-Wołosate- i zacznij krążyć wokół tego miejsca na zasadzie kręgów na wodzie.Zobaczysz że po drodze znakjdziesz ciekawe miejsca.
Ponieważ bukowałam sobie miejsce już w maju a wyruszam w sierpniu w tym miejscu nie jestem pewna czy coś znajdziesz bo to wszak sezon.Ale próbuj.
Z uczciwości wpojonej przez rodzców dodam że na szczegółowe pytania moje odpowiedział jeden,któremu głupie pytania szczypiorka wcale nie wydawały się głupie;)Jeśli się pogubisz pisz na mój priv.Pomogę jak będę umiała.Powodzenia
-
Ostatnio korzystałem z noclegu u Pani Urszuli Grzegorz. Czysto, aneks kuchenny do dyspozycji gości. Odpowiadało mi, bo nie musiałem liczyć się z godzinami posiłków. Planowany pobyt na 2 dni przedłużyłem do tygodnia.
http://noclegi.e-nocleg.pl/ulagrzegorz
Pozdrawiam
Długi
-
witaczka,miejscówa spoko,na zaliczenia idealna i to nie tylko tranicy ale i innej granicy.Wal śmiało,gdzieś zawsze kimanko założysz a później nam pobloguj jak palikot albo inny idol wszechczasów teraźniejszych,spox ziomal,pozdro.
-
Okolice Soliny, Polańczyka, Wołkowyji - namiot lub pokój
Witam, zakładam nowy wątek gdyż wszystko się szybko zmienia z zakwaterowaniem i nie ma co szukać w historii forum dalej niż 5 zakładka..:)
Miejsce które mnie interere to: Polańczyk, Solina, Wołkowyja.
Chcemy tam wpaść w 2 os na bardzo krótko 4-5 dni bo później ruszamy w góry.
Interesuje nas rozbicie namiotu. Ale nie pole namiotowe bo tam jest niebezpiecznie rzeczy zostawić (a szczególnie tam gdzie pijana młodzież która się zerwała ze smyczy mamuni;]). Znacie może miejsce, jakieś domostwo u miłych ludzi, którzy udostępnili by nam na te kilka dni kawałek ogródka pod namiot, ale również żebyśmy mogli skorzystać z łazienki i kuchni?
Oczywiście płacimy ile trzeba.
A jeśli nie, to może jakiś pokój? Bo generalnie już krucho z wolnymi terminami... nas interesuje 8-11 lub 12 sierpień.
Pozdrawiam serdecznie i dzięki za wszelką aktywność konwersacyjną :)
-
Witam
W najbliższym czasie zapuszczam się dla odmiany trochę na północ; w Góry Sanocko-Turczańskie/Pogórze Przemyskie. I tu pojawia się problem..noclegów w internecie znacznie mniej niż w Bieszczadach i nad Soliną; jak już są to brak ceny i zdjęć. Jakoś nie mam ochoty wydzwaniać i wypytywać a i tak z braku zdjęć czy opinii innych jechać w zasadzie ciemno. Czy ktoś z szanownych forumowiczów jest w stanie polecić nocleg w pokoju 2 osobowym w jakiejkolwiek miejscowości leżącej w obszarze między Krościenkiem, Załużem a Birczą? Dodam, że nie mam szczególnych wymagań; ot zwykła kwatera z dostępem do łazienki i aneksu kuchennego; liczy się jednak cena; max. 20-25 zł.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
-
Kwatera dla 6.
Na początku sierpnia (od 3 do 11) planuję swoją pierwszą wyprawę w Bieszczady, nie wiem jeszcze jaką trasą pojedziemy, być może najlepiej byłoby zatrzymać się na noclegi w dwóch różnych miejscach i spokojnie zwiedzac okolice, grupa będzie złozona zarówno z osób dorosłych jak i młodzieży, preferuję miejsca noclegowe w chałupach i domkach, z dala od sklepów i ulicznego hałasu, za to blisko szlaków i tego co wazne w Bieszczadach. Osoby dysponujące jeszcze wolnymi miejscami w tym terminie proszę o kontakt - emmarie@onet.eu tel. 504277152
-
solina
Witam ma ktoś kontakt na wolne domki nad Soliną w terminie 23-25.07.09.
Ciężko na necie coś wolnego znaleźć.
-
Góry Sanocko-Turczańskie/Pogórze Przemyskie
Witam
Umieszczam dla odmiany jako samodzielny w wątek (poprzednio wpis w "Szukam noclegu w Bieszczadach) - licząc, że spotka się jakimkolwiek odzewem :) ; a może i komuś oprócz mnie się przyda.
A więc.. w najbliższym czasie zapuszczam się dla odmiany trochę na północ; w Góry Sanocko-Turczańskie/Pogórze Przemyskie. I tu pojawia się problem..noclegów w internecie znacznie mniej niż w Bieszczadach i nad Soliną; jak już są to brak ceny i zdjęć. Jakoś nie mam ochoty wydzwaniać i wypytywać a i tak z braku zdjęć czy opinii innych jechać w zasadzie ciemno. Czy ktoś z szanownych forumowiczów jest w stanie polecić nocleg w pokoju 2 osobowym w jakiejkolwiek miejscowości leżącej w obszarze między Krościenkiem, Załużem a Birczą? Dodam, że nie mam szczególnych wymagań; ot zwykła kwatera z dostępem do łazienki i aneksu kuchennego; liczy się jednak cena; max. 20-25 zł.
-
Noclegi w Terce - opinie
Witajcie,
we wrześniu wybieram się na urlop w Bieszczady:-D
wybrałam wypoczynek w Terce, czy mógłby ktoś mi napisać coś więcej o tej miejscowości i polecić jakieś sprawdzone gospodarstwo agroturystyczne ze zwierzętami (krowa, króliki, koń itp.) ponieważ moja córeczka bardzo lubi zwierzęta.
Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi :)
-
Ustrzyki Górne- pomóżcie wybrać...
Witam, znalazłam takie noclegi i chciałam znać wasze opinie i który byście polecili.(a może jeszcze jakiś inny?)
Czego oczekuję:
Czysto, ciepło, łazienka przy pokoju byłaby mile widziana, jeśli nie to też jakoś przeżyję, dla dwóch osób, ceny nie za duże. Nie chcę tylko, żeby to była typowa kwatera prywatna, gdzie właściciel puka mi do drzwi.
Jestem bardziej w stylu: bojówki + buty wojskowe niż szpilki + dyskoteka :grin:
1. U Eskulapa
2. Camping PTTK nr 150- tu pytanie jak to wygląda naprawdę, bo czytałam pozytywne opinie i negatywne, że niby stare domki brudne i kiepskie, że Hotel Górski byle jaki, a to ten sam właściciel, więc jak to jest naprawdę i jeżeli tu to czy domki czy te pawilony?
3. Hotelik "BIAŁY”, – jeżeli tu, to czy są pokoju 2 osobowe?
4. Zajazd "Pod Caryńską"
Dzięki z góry za rady. Pozdrawiam.
pytałam się o to chyba w złym temacie, dlatego daję jeszcze raz tutaj w zakwaterowaniu :roll:
-
Zamiast bezsensownie powielać wątek rzuć okiem na regulamin forum i podforum.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Zamiast bezsensownie powielać wątek rzuć okiem na regulamin forum i podforum.
trochę mi nie poszło...ale teraz wcale nie ma mojego wątku. nawet tutaj mimo, że przeniesiony...
-
Odp: Noclegi w Terce - opinie
Terka to dobry wybór. Sam nieraz bywam w Terce. Przepiękna okolica - cisza i spokój. Przepiękny widok na Dolinę Sanu. Moim zdaniem jest to jedna z najpiękniej położonych miejscowości w Bieszczadach. Ze sprawdzonych noclegów mógłbym polecić Ci to - www.bieszczady.osa.pl .
-
Odp: Noclegi w Terce - opinie
Dzięki wielkie za odpowiedz, już myślałam że nikt mi nie odpisze. Dzięki również za linka :)
Pozdrawiam rafcinek
W Bieszczady przyjeżdza się raz, później się tylko wraca......
-
a ja mam takie pytanie: co byście polecili w Ustrzykach Górnych na drugą połowę września na nocleg:
Camping PTTK nr 150
czy
Pod Caryńską - Zajazd ??
:roll:
-
gdzie na ryby?
Witam:) wybieramy sie nad Jezioro Solińskie w polowie sierpnia, chcialibyśmy powędkowac i szukamy miejsca nad wodą, z mozliwością wypożyczenia łodki, fajnie by było jakby to było jakieś gospodarstwo agroturystyczne.
Szukamy miejsca cichego i spokojnego.
Polecicie cos??? prosze o rady bo czasu na rezerwacje mało :(
-
Zmiana Bieszczadzkich Turnusów
Planuję powrót w Bieszczady po 20-tu latach niebytności na szlakach.
( sam się dziwię ze tyle wytrzymałem bez połonin, wędrówek, błota ...)
Pszeszukałem forum może coś mi umknęło, jeśli jest podobny wątek to proszę admina o przeniesienie.
Wracając do sedna sprawy...Zabieram żonę oraz córki do U.G. , czy ktoś może polecić mi kwaterę z prysznicem ,wc w pokoju (4 osoby)za logiczną cenę .
Prośba skierowana jest bardziej do ludzi którzy właśnie zjechali do "miejsc zakwaterowania" a byli w U.G. Planuję wyjazd w Bieszczady około 17-18.08. na 10 dni .
Szukałem w necie ale domyślam się, że nie wszyscy oferujący nocleg tam się reklamują . Jazda w ciemno niesie za sobą dreszczyk emocji tylko , że z dziećmi to jest duże ryzyko.
Proszę o pomoc w powrocie na bieszczadzkie szlaki :) .
p.s. po namyśle - może również być Wetlina jako miejcse zakwaterowania.
-
Poszukuje noclegu!!!
Witam! Może to zabrzmi śmiesznie, ale poszukuje wolnego noclegu w Bieszczadach (grupa 7-8 osób) jeszcze w sierpniu tego roku. Jest mi obojętne gdzie, choć nie ukrywam że optymalnym miejscem są Bieszczady Wysokie. Jestem gotów rozważyć każdą propozycję. Liczę na szybką odpowiedź. Pozdrawiam!
-
Witam wszystkich
Dwa lata temu wraz z moją żoną szwendaliśmy się po bieszczadzkich szlakach było super w związku z czym postanowiliśmy w tym roku a dokładniej we wrześniu wrócić w Bieszczady :razz: Dlatego tez mam do Was prośbę czy znacie może jakieś miejsce gdzie moglibyśmy się zatrzymać na około 5, 6 noclegów najlepiej w okolicy Wetliny, Ustrzyk Górnych. Aha malutki szczegół teraz jest nas już trójka :-P nasz szkrab we wrześniu skończy 9 miesięcy. W związku z powyższym miejsce musi być przyjazne dla takiego maluszka jak on :-P zarówno pod względem warunków w nim panujących jak i podejścia gospodarzy do rodziny z małym dzieckiem (wiadomo maluszek czasami grymasi). Licze na Wasza pomoc. Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez Shz
Witam! Może to zabrzmi śmiesznie, ale poszukuje wolnego noclegu w Bieszczadach (grupa 7-8 osób) jeszcze w sierpniu tego roku. Jest mi obojętne gdzie, choć nie ukrywam że optymalnym miejscem są Bieszczady Wysokie. Jestem gotów rozważyć każdą propozycję. Liczę na szybką odpowiedź. Pozdrawiam!
Jeżeli ktoś jest skłonny pomóc proszę o kontakt 505400383. Pozdrawiam!
-
Odp: gdzie na ryby?
Cytat:
Zamieszczone przez
aniaku
Witam:) wybieramy sie nad Jezioro Solińskie w polowie sierpnia, chcialibyśmy powędkowac i szukamy miejsca nad wodą, z mozliwością wypożyczenia łodki, fajnie by było jakby to było jakieś gospodarstwo agroturystyczne.
Szukamy miejsca cichego i spokojnego.
Polecicie cos??? prosze o rady bo czasu na rezerwacje mało :(
Ośrodek Turystyczno-Wypoczynkowy "ORZECH" w Bukowcu, nad rzeką Solinką, blisko do jeziora solińskiego, W okolicy (Terka) niezła smażalnia pstrąga "Pod Tołstą".
Byłem tam miesiąc temu. Doba w 2 osobowym pokoju z łazienką, TV i śniadaniem dla dwóch osób kosztuje 130zł. Obiadokolacja - 20 zł od osoby. Mozna negocjować cenę przy kilku dniach. Mają w obiekcie własny sklep spożywczy z normalnymi cenami. Bezpośredni dostęp do rzeki, można skorzystać z kajaków i łodzi, jest plac zabaw dla dzieci, leżaki, grill itp. itp.
Fajna baza wypadowa na Solinę i nie tylko.
http://www.orzech-bieszczady.pl/
Bezprzewodowy internet w pokojach - dla mnie miłe zaskoczenie, bo akurat miałem przy sobie minilapka.
Obsługa na luzie.
-------------
Przepraszam, że piszę na raty. Tzw. agroturystyki nie polecam - chyba że z polecenia zaufanej osoby.