-
Chemtrails-rozlegle biale smugi w Bieszczadach???
Bedac w 05.06 oraz 06.06.2010 w Bieszczadach po ulewnej pogodzie,wyjrzalo wspaniale i tak oczekiwane sloneczko.Jednak wraz z nim pojawily sie biale smugi na niebie,ktore utrzymywaly sie az do naszego wyjazdu w niedziele wieczorem.Smugi zostaly zrobione przez samoloty,lecz to nie byla normalna smuga kondensacyjna,ktora znika najdalej po kilku minutach.To cos unosilo sie calymi godzinami,kradnac NAM wspaniale slonce oraz blekit pieknego Bieszczadzkiego nieba.Mysle ze to nie pierwszy przypadek,gdyz dzieje sie to nagminie w calej Polsce.Nigdzie jednak nie ma odpowiedzi na to DZIWNE zjawisko,ktore na zachodzie zwa "CHEMTRAILS"
-
Odp: Chemtrails-rozlegle biale smugi w Bieszczadach???
To OBCY chcą nas wytruć!!!Na pewno!
A tak serio to nie sa to żadne chemitrailse, nie pamiętam już gdzie a szukać mi się nie chce, ale to są zwykłe zjawiska atmosferyczne. Gdzieś jest www wyjaśniająca dokładnie skąd się te smugi biorą i dlaczego wyglądają jak wyglądają. Teorie spiskowe więc w tym wypadku odpadają.
W Norwegii też jednego dnia były, więc spokojnie jak coś-oni też zginą :mrgreen:
-
-
..ostatnie dni to rzeczywiście cirrusy śjakieś, bo nie zauważyłem wzmożonego ruchu samolotów nad Bieszczadami... co do chemtrails... sam skład paliwa lotniczego i brak norm (gdzieżby się konstruktorom śniły "czyste" silniki) w emisji spali wśród statków powietrznych... oj oj.. sypie się na nas z nieba kosmiczny pył, i wcale nie jest taki zdrowy... zastanawia mnie czy to temat do działu Bieszczady Praktycznie :/
-
Bardzo ciekawe wypowiedzi,myslalem ze moze bedzie warto sie nad tym glebiej zastanowic.Jednak watpie w to po tych wstepnych wypowiedziach.Po co sie zastanawiac najlepiej zwalic na "chmurki,paliwo,teorie spiskowe,przewidzenie,itd.".
Jeszcze inni zastanawiaja sie czy ten temat jest na odpowiednim miejscu.
Najlepiej nic nie mowic na takie tematy,gdyz staja sie niezbyt wygodne co do niektorych.
-
A jakichże to odpowiedzi się spodziewał bies? Drżenia? Poparcia? Hymnów do nieba?
Dla mnie to zwykła teoria spiskowa podbijana na dodatek przez bębenek Jedynej Właściwej Rozgłośni.
-
Chłopie to są zwykłe chmury, jak jestes ciekawy jak powstają to poszukaj na necie-jest tego pełno. Mnie to nie interesuje po prostu czy to cumulus, czy cirrus, czy cokolwiek innego-nie znam chmur i nie potrzebuję ich znać. Dla mnie chmury są albo fotogeniczne, albo niefotegeniczne i to jest wszystko co mnie interesuje w temacie chmur. Polecam fora meteorologiczne, a nie teorie spiskowe.
-
Krysiu ale o ile ciekawsze są teorie spiskowe od teorii powstawania chmur. Poza tym my bardzo lubimu grzebać się w takich historiach.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bies..
[...] ,ktore na zachodzie zwa "CHEMTRAILS"
Dodajmy, że najczęściej w kontekście teorii spiskowych;) Więc póki co zachowałbym spokój zanim zaczniemy podejrzewać o niecne czyny Talibów, Amerykanów, Rosjan, czy ... no chyba, że jak Kryśka mówi kosmitów...a że wszyscy wiedzą, że to kobita nie z tej ziemi, więc może wie co mówi...;)
-
.....chlop,sie niczego juz nie spodziewa.
Jestem tymi wypowiedziami tak wzruszony ze z trudem wstrzymuje m....
Niezalezne badania laboratoryjne przeprowadzone w USA wykazuja,ze w ich sklad wchodza takie trujace skladniki jak zwiazki aluminium,rteci,baru,siarki,karbid,wlokna polimerowe jak rownierz malo znany pierwiastek tor,ktory podobnie jak pluton i uran moze byc uzywany jako paliwo w reaktorach atomowych.
Myslalem tylko ze zainteresuje was co sie wokol nas dzieje,ale jakos was to nie interesuje.Dziekuje za dotychczasowe wypowiedzi.Pozdrawiam
-
Wow, a to ci dopiero ciekawe!
I nic z tego szitu nie występuje "normalnie" w zwykłych chmurach. Oczywiście Twoja wiedza bazuje na tych badaniach i możesz je nam pokazać, a nie na jakimś filmiku ściągniętym z portalu grypa666 czy jakoś tak :razz:
-
To jest istna ZARAZA.
Z tym trzeba walczyć zawczasu. Wycinać w wpień. Już chyba, na każdym forum zatruwają atmosferę swoimi toksycznymi teoriami...
Polecam moderatorom wycinanie tematów, bo inaczej powoli wytną normalność z waszego (naszego?) forum.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bies..
.....chlop,sie niczego juz nie spodziewa......
Myslalem tylko ze zainteresuje was co sie wokol nas dzieje,ale jakos was to nie interesuje.Dziekuje za dotychczasowe wypowiedzi.Pozdrawiam
Ja też jestem wzruszony głupotą "pewnej grupy" społeczeństwa polskiego, która daje się mamić takimi "teoriami".
Ale co się dziwić drugiemu "chłopu" (cytat za biesem) , jak sam przeor jednego z Zacnych Klasztorów wypowiada się w bardzo poważnym tonie do wiernych w tym temacie.
Cytat:
Zamieszczone przez
dziabka1
A jakichże to odpowiedzi się spodziewał bies? Drżenia? Poparcia? Hymnów do nieba?
Dla mnie to zwykła teoria spiskowa podbijana na dodatek przez bębenek Jedynej Właściwej Rozgłośni.
Ten pan dyrektor, tej "jedynej słusznej ..", chce wykręcić podobny numer jak ze stocznią, zastraszyć , psychicznie zdołować i wyrwać ostatni "wdowi grosz"
Jak nie wiadomo o co chodzi , to chodzi o kasę dla pana dyrektora i sp.zoo;)
Ale co tam, pewnym ludziom białe (i nie tylko) "smugi" przysłaniają komórki mózgowe odpowiedzialne za samodzielne myślenie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bies..
.....chlop,sie niczego juz nie spodziewa.
Niezalezne badania laboratoryjne przeprowadzone w USA wykazuja,ze w ich sklad wchodza takie trujace skladniki jak zwiazki aluminium,rteci,baru,siarki,karbid,wlokna polimerowe jak rownierz malo znany pierwiastek tor,ktory podobnie jak pluton i uran moze byc uzywany jako paliwo w reaktorach atomowych.
Sprawdź jakie szkodliwe pierwiastki znajdziesz w choćby w energooszczędnych żarówkach...tą rtęć na ten przykład. czy też chcesz twierdzić, że Koncerny (taki nowy demon) chcą ludzkości zaszkodzić, zmniejszyć liczbę ludności tak destrukcyjnie wpływającą na środowisko?
Po drugie nikt nie twierdzi, że smugi kondensacyjne są neutralne chemicznie...
Termin używany jest w kontekście celowych działań mających na celu pogorszenie stanu zdrowia mieszkańców danego terenu, działania dywersyjne, czy nawet walkę z globalnym ociepleniem.
Udowodnij równie naukowym tonem, że ktokolwiek celowo próbuje wpływać na środowisko...
Fakt, że można zakłócić fale radiowe nie oznacza, że pod Smoleńskiem dokonano zamachu...;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
Ale co tam, pewnym ludziom białe (i nie tylko) "smugi" przysłaniają komórki mózgowe odpowiedzialne za samodzielne myślenie.
Przecież wiadomo że białe smugi nie są białe,a gdyby były czarne, to by nie były czarne :twisted:
-
"ONI" odwiedzaja nie tylko bieszczady- dwa lata temu byli nad ślężą!! ;)
http://picasaweb.google.com/osiolek....68999815373410
a tak serio- mnie tam bardziej martwi ze w spozywanym codziennie jedzonku sa "rybonukleotydy disodowe" oraz "skrobia czesciowomodyfikowana" a na mleczku kakaowym pisze "uwaga moze zawierac sladowe ilosci mleka" ;) a kurki w fermach zamiast ziarenek wpierniczaja hormony i antybiotyki...
i ponoc niektore kraje chca wprowadzic zakaz pisania na produktach zywnosciowych "nie zawiera GMO"..
jak od tego nie wyginiemy to nie straszni nam obcy i ich ogniste smugi ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
.
i ponoc niektore kraje chca wprowadzic zakaz pisania na produktach zywnosciowych "nie zawiera GMO"..
O tyle słusznie, że już chyba nie ma żywności, która by nie zawierała GMO,
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Fiaa
O tyle słusznie, że już chyba nie ma żywności, która by nie zawierała GMO,
na ukrainie na jednej wodzie mineralnej pisalo ze nie zawiera ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
na ukrainie na jednej wodzie mineralnej pisalo ze nie zawiera ;)
z czego wprost wynika, że u nas woda zawiera GMO :(
-
..........co ma GMO,kurki na farmach,woda na ukrainie oraz mleczko kakaowe wraz z roznymi skladnikami chemicznymi wspolnego???
z "bialymi smugami w Bieszczadach".
Kazdy z nas jest odpowiedzialny sam za to co kupuje i do ust wklada.
Zawsze marzylem ze zamieszkam z dala od zakladow,fabryk i zgielku miejskiego wsrod wspanialej przyrody,bede oddychal w miare czystym powietrzem,pil wode ze studni oraz wedrowal po wspanialych Bieszczadach i nie bede sie musial martwic o nic.A tu znow cos nowego wymyslono,a niech to............
Pragnolem sie tylko podzielic moimi odczuciami na ten temat,a tutaj sie okazuje ze to czysta bzdura,bajka wymyslona przez jakiegos fantaste.
Jezeli tak myslicie to fajnie,gdyz ja nie myslalem ze za zycia zyje w NIEBIE.
-
Biesie,
Po stokroć większy wpływ na syf również w Bieszczadzkim powietrzu mają je tysiące aut tam ciągle jeżdżących, że o pierdzącym metanem bydle nie wspomnę niż te smugi kondensacyjne, cokolwiek by zawierały.
Po drugie, nie napisałeś, że to smugi kondensacyjne (contrails), które powstają na skutek skraplania pary wodnej, tylko smugi chemiczne (chemtrails) - wymieniłeś nawet pół tablicy Mendelejewa, co ewidentnie na myśl przywodzi teorie spiskowe.
Podaj dowód w postaci badań uznanych instytucji co do składu chemicznego smugi lub/i co najważniejsze choćby wiarygodne poszlaki przemawiające za tym, że rozpylanie tej trucizny jest celowym działaniem jakiejkolwiek organizacji, czy państwa.
Napisałeś swoje przemyślenia i nikt Ci krzywdy nie zrobił, najwyżej potraktowano Cię ironicznie.
Jak zacznę tu przedstawiać "swoje przemyślenia" na temat Nubiru, obcych, czy innego kurna kodu Biblii, to muszę się liczyć z taką reakcją...;)
Więc nie strosz się ze złości tylko napisz kto wg Ciebie to robi...
-
Niestety wszystko ma wplyw,masz racje.Jednak chyba nie o to chodzi,gdyz my wszyscy doskonale wiemy co ma zly wplyw na nasze zdrowie,przyrode itd.Istotne jednak jest co my w tym kierunku robimy,aby cos zmienic,aby ktos nie wmawial nam bzdurnch zeczy ze to wszystko jest dobre i zdrowe oraz ze nie zatrowa nam srodowiska naturalnego.
My niestety tez w nim zyjemy lecz nasza postawa ignorujemy prawie wszystko,zaslaniajac sie wszechwiedzacymi autorytetami naukowymi.Potrzebujemy na wszystko dowodow,potwirdzen,a jezeli tego nie ma to traktuje sie to jako spisek lub cos tam innego.Czy nie przestalismy juz prawie myslec?Chyba tak skoro w taki,a nie inny sposob podchodzimy do pewnych spraw,ktore nas dotycza.Czy jeszcze malo jest zachorowan na raka,a do tego bezskuteczne jego leczenie,anomalia pogodowe-powodzie,huragany itd.
Co najdziwniejsze na wszystko mamy odpowiedz i to uzasadniona w jakis tam sposob.Ja stwierdzilem tylko fakt bedac wraz z moja zona swiadkiem takiego zdarzenia,ale nikt nie zastanowil sie nad tym doglebniej,gdyz po co.Wazne ze napisal co mu slina na jezyk przyniosla.
Ja nie napisalem ze ktos zrobil mi krzywe,oburzylem sie tylko postwa jaka co niektorzy przyjeli.Dowodem dla mnie jest to co sie wokol nas dzieje,a Ty potrzebujesz wraz z innymi takich namacalnych,gdyz inaczej nie uwierzysz!
No coz takich nie jestem w stanie Ci przedstawic,gdyz to jest wrecz nie mozliwe dla mnie.Jednak jezeli Cie ten temat interesuje to poszperaj troszeczke w necie i napewno cos tak znajdziesz.Mnie pytasz kto to robi,wiec moze byloby rozsadniej zapytac POLITYKOW,gdyz oni powinni cos na ten temat wiedziec,a jezeli Oni nic nie wiedza to moze Tych co wszystko wiedza.;)
-
A ja czekam na te dowody naukowe helołłłłłłłłłłłłłłłłłłłł!!!;-)))
PS-i co Kurski nie miał racji swego czasu z tym narodem?:-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bies..
Niestety wszystko ma wplyw,masz racje.Jednak chyba nie o to chodzi,gdyz my wszyscy doskonale wiemy co ma zly wplyw na nasze zdrowie,przyrode itd.Istotne jednak jest co my w tym kierunku robimy,aby cos zmienic,aby ktos nie wmawial nam bzdurnch zeczy ze to wszystko jest dobre i zdrowe oraz ze nie zatrowa nam srodowiska naturalnego.
A co mamy robić w kierunku tych chemtrails? Snuć teorie spiskowe?
Czy którykolwiek ze zwolenników tych teorii choćby napisał cokolwiek poza "to nie może być zwykła smuga kondensacyjna!!!", poza zadawaniem pytań "kto nas truje???!!!", "kto w ten sposób wywołuje powodzie???!!!", czy jak ten jasnogórski uczony nawoływał "obserwujmy niebo!!!"?
Czy Ty bezkrytycznie przyjmujesz każdą teorię, bo "nie wystarczy wiedzieć, musimy cos robić?"?
Cytat:
Zamieszczone przez
bies..
My niestety tez w nim zyjemy lecz nasza postawa ignorujemy prawie wszystko,zaslaniajac sie wszechwiedzacymi autorytetami naukowymi.Potrzebujemy na wszystko dowodow,potwirdzen,a jezeli tego nie ma to traktuje sie to jako spisek lub cos tam innego.Czy nie przestalismy juz prawie myslec?
Przecież chłopie nie żyjemy w Średniowieczu zasłaniając się Świetą Inkwizycją!
Przedstaw choć jedna teorię o chemtrails napisana przez fizyka, chemika.
Potrzebujemy dowodów lub choćby logicznych przesłanek.
Bo skąd wziąłeś ten skład chemiczny?
Napisałeś:
Cytat:
To Twoja radosna twórczość ludowa, bo przecież nie opierasz sie na żadnych autorytetach.
Sprawdzenie składu chemicznego nie powinno być problemem, od pół wieku człowiek potrafi rozpraszać chmury, czy wywoływać opady...z różnym skutkiem.
Piszesz o niezależnych badaniach.
PODAJ DO NICH LINK.
Cytat:
Zamieszczone przez
bies..
Chyba tak skoro w taki,a nie inny sposob podchodzimy do pewnych spraw,ktore nas dotycza.Czy jeszcze malo jest zachorowan na raka,a do tego bezskuteczne jego leczenie,anomalia pogodowe-powodzie,huragany itd.
Masz depresję, czy po prostu szukasz winnego wszystkich nieszczęść tego świata?;)
Cytat:
Zamieszczone przez
bies..
Co najdziwniejsze na wszystko mamy odpowiedz i to uzasadniona w jakis tam sposob.
No Ty też masz gotową odpowiedź na pytanie co to za smugi na tym niebie - chemtrails.
Jest ona czymś konkretnym uzasadniona...tylko nie pisz o "jakichś niezależnych badaniach"
[QUOTE=bies..;104223]
Ja stwierdzilem tylko fakt bedac wraz z moja zona swiadkiem takiego zdarzenia,ale nikt nie zastanowil sie nad tym doglebniej,gdyz po co.Wazne ze napisal co mu slina na jezyk przyniosla.ż-QUOTE]
Nieprawda.
Napisałeś:
Cytat:
Smugi zostaly zrobione przez samoloty,lecz to nie byla normalna smuga kondensacyjna,ktora znika najdalej po kilku minutach.To cos unosilo sie calymi godzinami,kradnac NAM wspaniale slonce oraz blekit pieknego Bieszczadzkiego nieba.Mysle ze to nie pierwszy przypadek,gdyz dzieje sie to nagminie w calej Polsce.Nigdzie jednak nie ma odpowiedzi na to DZIWNE zjawisko,ktore na zachodzie zwa "CHEMTRAILS"
Czyli wykluczyłeś zwykłą smugę kondensacyjną, określiłeś je jako chemtrails.
Jednocześnie zanalizowałeś statystyki takich przypadków w Polsce.
To trochę więcej niż...opis obserwowanego zjawiska;)
Cytat:
Zamieszczone przez
bies..
Ja nie napisalem ze ktos zrobil mi krzywe,oburzylem sie tylko postwa jaka co niektorzy przyjeli.Dowodem dla mnie jest to co sie wokol nas dzieje,a Ty potrzebujesz wraz z innymi takich namacalnych,gdyz inaczej nie uwierzysz!
Oczywiście, że potrzebuje argumentu, konkretu, który da mi choć coś do myślenia.
Czegoś więcej poza zwykłe wynurzenia fantastów, nie poparte choćby logicznymi przesłankami - ponownie pytam, Ty wierzysz we wszystko, co przeczytasz, czy usłyszysz bezkrytycznie?
Dlaczego przestałeś wierzyć w znajdywanie dzieci w kapuście, czy Św. Mikołaja? ...chyba, że nie przestałeś...;)
Cytat:
Zamieszczone przez
bies..
No coz takich nie jestem w stanie Ci przedstawic,gdyz to jest wrecz nie mozliwe dla mnie.Jednak jezeli Cie ten temat interesuje to poszperaj troszeczke w necie i napewno cos tak znajdziesz.
Ty przedstawiasz jakąs teorię, Ty powinienes wskazac cos na jej poparcie.
Poczytałem sobie nieraz na ten temat, miła lektura. Co nie zmienia mojego zdania na ten temat.
Cytat:
Zamieszczone przez
bies..
Mnie pytasz kto to robi,wiec moze byloby rozsadniej zapytac POLITYKOW,gdyz oni powinni cos na ten temat wiedziec,a jezeli Oni nic nie wiedza to moze Tych co wszystko wiedza.;)
Może Ty rozmawiasz z Wszechwiedzącymi;):mrgreen:
Często słyszysz głosy?
Wspomniałeś o żonie, więc zakładam, żeś chociaż życiowo odpowiedzialny facet...inaczej bym Cie pytał co jarasz;)
I nie traktuj tego jako atak. Lubie czytać takie różniste teorie od Danikana po tych od Koncernów, może sobie nawet o tym pogadać, ale nie broń tych teorii jak matematyk broni twierdzenia Pitagorasa, czy Talib swych dogmatów o dżichadzie, czekających w raju dziewicach itd
Pozdrawiam:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
... dlaczego przestałeś wierzyć w (...) Św. Mikołaja? ...
proszę nie odchodzić od tematu i nie tykać Św. Mikołaja ;)
-
- Myśl, że ktoś mógłby oddziaływaniem na chmury z samolotu skutecznie wywoływać szkodliwe zjawiska atmosferyczne, jest w świetle obecnej wiedzy absurdalna - przekonuje prof. Krzysztof Haman.
Tekst ładnie puentujący powyższą dyskusję tutaj.
-
..oj bies bies.. widzisz atak bo chcesz widzieć atak. internet spłaszcza większość wypowiedzi jeśli nie wszystkie... źle odebrałeś moje intencje..(i większości, zwykły kpiący ton jest ostatnio domeną na forum, nie tylko na tym , w polityce nawet kilka lat :P) Dla mnie dla przykładu chemtrails to zjawisko bliskie faktu. Sam obserwowałem coś podobnego , i miałem możliwość porównania terenów do lotów samolotów wojskowych oraz cywilnych, gdy mieszkałem przy ścieżkach dojścia największych lotnisk na świecie w kilku krajach...
Na fali ostatniej bajkowej afery ze znanym i lubianą rozgłośnią radiową i powodziami utworzyły się zaciekłe obozy odpychające jakiekolwiek teorie spiskowe, lub też pretendujące do takich na skutek retoryki medialnej.
Wypowiedzi naukowców i autorytetów też traktuję troszkę z boku, dostępni są do każdej teorii i antyteorii w każdej chwili , wystarczy odpowiednio zapłacić a marketing zrobi swoje. Sprzedaje się wszystko...
VM2301 - logiczne przesłanki już są i wypowiedzi chemików oraz fizyków, w internecie, jednak dopinane są pod klauzulą "Teorii spiskowej" co na starcie wykreśla z obiegu i siła przebicia jest tłumiona normalnym cyklem jaki toczy się podług cudownych zasad ignorancji. Nie tylko fantaści o tym piszą, ale i normalni ludzie. Nie wkładajmy wszystkich do jednego worka. Ale to właśnie fantaści i fanatycy wykurzyli temat na powierzchnię, co mu wcale nie służy...
Jednak z głową ludziska! Z głową! Skreślanie z góry jakiejś opcji, i oczekiwanie na oficjalne potwierdzenia nauki.. też jest skrajnością, i pachnie Talibami...
Nauka nie raz myliła się i musiała zmieniać zdanie... z doświadczenia wiem np. Jak w ciągu kilku (dosłownie kilku) lat zmieniały się np. standardy ratownicze do niektórych czynności w tym resuscytacyjnych, gdzie za każdym razem była to jedyna słuszna wykładnia lekarzy i Rady Resuscytacji...
...ale to tak będzie w kółko..
Idzie koniec świata w 2012 , co Wy się jakimś chemtrailsami przejmujecie...
:P
PS. W tym przypadku trwają już oficjalne badania różnych służb cywilnych w Wielkiej Brytanii i Stanach... Nauka zwana statystyką powinna dużo wyjaśnić (w samej kwestii zachorowalności na rejonach intensywnie "zachmurzonych") Ale czy wyniki trafią do obiegu? Czy ktoś ich nie sfałszuje ? hm...... taki piękny, szczery i prawdziwy świat... mniodzio
PS.2 - nie będę podawał specjalistycznych linków, jeśli Kogoś temat na prawdę interesuje to sam odnajdzie informacje, przekonywanie na siłę ..hehe... jasne... i dajcie mi turban, albo koloratkę... :P
-
......nawet o tym nie myslalem,pragnolem czegos calkiem innego.
Myslalem o wspanialych Bieszczadach i pragne tylko aby takie pozostaly.
...i nic wiecej DZIEKI!!!!!!!!!!!!
-
Nie neguję szkodliwego wpływu wszelkich ...trails na atmosferę.
Nie neguję możliwości (jako technicznie możliwej) rozpylania nawet całej tablicy Mendelejewa na niebie.
Neguję (dopóki przynajmniej komuś się tego nie udowodni) opcję, iż ktokolwiek w tak ewidentnie możliwy do zaobserowania / /namierzenia prowadziłby wojnę z użyciem broni chemicznej...a na wstępie taki kontekst zasugerowałem. Natomiast kolega Bies brnął.
Tu nie chodzi o naukowe stwierdzenie, że technicznie jesteśmy zaawansowani, na tyle by móc to czynić.
Tu chodzi o "naukowe" udowodnienie lub choćby przedstawienie pseudo-naukowej przesłanki, że ktoś to czyni.
Po pierwsze te badania składu smug - skoro jakaś instytucja przeprowadziła badania, że jakieś smugi nad jakimś krajem zawierają tyle szkodliwych substancji, czemu nie ma rabanu na skalę światową?
Bo nie można stwierdzić kto je rozpylił i dlatego pozostajemy przy domysłach i teoriach? czy może jest to cześć polityki, by nie ujawniać wiadomych aktów terroru, by nie zaogniać sytuacji?;)
To tak jak z żywnością.
wszyscy wiedzą, że syfu w niej co nie miara.
Wszyscy wiedzą, że koncerny produkujące żywność nie są zainteresowane poprawianiem wartości tejże żywności, a wysokością sprzedaży.
Ale chyba nadal nadużyciem jest stwierdzenie, że taka produkcja żywności jest spiskiem "globalnych sił", które w ten sposób chcą ograniczyć liczbę ludności, by światem zawładnąć?
@Bies...
Bez patosu, co ma piernik do wiatraka? Obrażać się będziesz? To, że mamy coś wspólnego o czym możemy zgodnie pitolić godzinami, nie oznacza, że nie możemy trochę się popstrykać na inny temat...nawet mordercy w filmach mawiają "to nic osobistego" ;)
-
A ja spokojnie przychodzę na plac targowy do pana Adasia z Trzciany, który oferuje autentyczne, "przedwojenne" wyroby masarskie.
Spożywając szyneczkę wędzoną od pokoleń w ten sam sposób, delektując się salcesonem, którego zapach i smak przekracza wszelkie współczesne wyobrażenia o wędlinie - ze spokojem wysłuchuję wszelkich strasznych prognoz, mając tę pewność, że puki co wszystko jest na swoim miejscu;
a teorie spiskowe zostawmy ich pasjonatom:twisted:
Ludzie, żyjmy normalnie:razz:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
Ale chyba nadal nadużyciem jest stwierdzenie, że taka produkcja żywności jest spiskiem "globalnych sił", które w ten sposób chcą ograniczyć liczbę ludności, by światem zawładnąć?
Jak to nie???
Szczepionki na grypę też miały zabić połowę ludności, a w USA gromadzono setki tysięcy hermetycznych trumien :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
To tak jak z żywnością.
wszyscy wiedzą, że syfu w niej co nie miara.
..:D Samo sedno!
a tu ciekawy artykuł... nawiązujący co prawda pośrednio do tematu, ale trafia w pewien czuły punkt aktualnej sytuacji...
http://www.gazetakrakowska.pl/fakty2...tml#material_1
-
Cytat:
Zamieszczone przez
dorota z krakowa
A ja spokojnie przychodzę na plac targowy do pana Adasia z Trzciany, który oferuje autentyczne, "przedwojenne" wyroby masarskie.
Jestem zainteresowany :) Mogłabyś zdradzić o jaki plac chodzi i jaki poziom cenowy?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
A ja czekam na te dowody naukowe helołłłłłłłłłłłłłłłłłłłł!!!;-)))
widzisz... z badaniami naukowymi tez czesto tak jest ze nie mozna w nie swiecie wierzyc..
i to nie teoria spiskowa a dane z pierwszej prawie reki:
mieszkancy pewnych wiosek w polsce zaczeli sie skarzyc na zly stan zdrowia i samopoczucie od czasu jak im postawili w okolicy ogromne slupy wysokiego napiecia. Poniewaz sprawa zrobila sie dosyc glosna przeprowadzono badania jak to mowia naukowe jak promieniowanie czy jakies tam pole magnetyczne czy inne swinstwo wytwarzane przez owe slupy wplywa na zywe organizmy. Akurat tak sie zbieglo ze moja mama wraz z kolezanka badaly fragment tego wplywu tego na szczurki i swinki morskie- glownie na komorki watroby i przebieg ciazy.. wyniki wyszly straszne, duzo wieksze zachorowania na nowotwory oraz znaczny wzrost poronien.. takie wyszly wyniki w laboratoriach... za jakis czas moja mama zobaczyla owa prace juz w druku, oczywiscie zrecenzowana przez szefa katedry i innych ktorych zdanie sie liczy- wyniki byly zmienione i podsumowanie takie ze promieniowanie slupow jest zupelnie nieszkodliwe a wrecz pozytywne dla zdrowia.. a gdy zapytala szefa gdzie jej wyniki, gdzie ich praca ktora przeprowadzaly z kolezanka przez wiele miesiecy - to sie dowiedziala ze nie zna zycia i ma trzymac morde w kubel jak chce tam dalej pracowac.. a nie majac habilitacji nie moze samodzielnie wypuszczac prac naukowych a i tak jej nikt by nie uwierzyl.. i ze praca na temat slupow z gory byla przesadzona jak ma wyjsc..
wiec bezkrytyczna wiara w publikowane oficjalnie wyniki badan naukowych nie odbiega od wiary w sw mikolaja i dzieci w kapuscie..
-
Cytat:
Zamieszczone przez
trzykropkiinicwiecej
Nauka zwana statystyką powinna dużo wyjaśnić
"za pomocą statystyki możemy udowodnić to co akurat potrzebujemy, po odrzuceniu wyników które nam nie pasują"
....to działa, szczególnie w badaniach naukowych :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Xiro
"za pomocą statystyki możemy udowodnić to co akurat potrzebujemy, po odrzuceniu wyników które nam nie pasują"
....to działa, szczególnie w badaniach naukowych :mrgreen:
..kwestia chęci podania szczerej Prawdy i Obiektywizmu
..i tu możemy się bawić relatywizmem do woli.. ale czy o taką zabawę chodzi?
gwoli jasności chodziło mi o statystyki ZACHOROWALNOŚCI - te obiektywne i prawdziwe.. nie wyssane z palca lub zmieniane i przekłamane jak w sytuacji o której wspomniała Buba
-
Dżizus Buba zlituj się!
Toż wiadomo, że pole elektromagnetyczne jest szkodliwe, jak bardzo to test np z komórkami można domowym sposobem wykonać, na jutjubie jest:
kładziemy w krzyż 4 komórki pośrodku nich ziarnka popcornu, i z 4 komórek dzwonimy na te 4-popkorn wybucha robiąc się prawdziwym popcornem.
Ale od tego jest baaaaaaaaaaaaaaaardzo daleka droga to teorii spiskowych o rozpylanych przez samoloty specjalnych substancjach, żeby ludzi wytruć. Albo , że szczepionka na grypę ma wytruć ludzkość i inne tego typu bzdury.
New Order czy jakoś tak. Masoni cholerka ha ha ha
Koleś się SAM powołuje na badania naukowe, to chyba logiczne, że pragniemy je poznać nieprawdaż???
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Toż wiadomo, że pole elektromagnetyczne jest szkodliwe, j
ale nie kazde ;) naukowo dowiedzione ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
. Albo , że szczepionka na grypę ma wytruć ludzkość
szczepionka wytruc? :shock: a ja myslalam ze to jedyna szansa na ocalenie ludzkosci przed grozna bezlitosna grypa ;)
no oczywiscie oprocz maseczek na gebe przeciwwirusowych co zabijaja 99.9% wirusow grypy- takich za 80zl- musieli o nich mowic cos "w telewizorze" bo szly w aptece jak cieple buleczki ;)
-
www.grypa666 ale nie pamiętam czy pl czy inne badziewie
Albo inszy codex alimentarius
Tego typu stron www w necie jest full.
O, wrzuciłam w gugla grypa666 i mamy:
http://www.google.pl/search?q=grypa6...ient=firefox-a
no to już po samych nagłówkach można wywnioskować o co chodzi;-))legalna depopulacja itd
Nie wiem co mają na celu te www, ale jak widać niektórzy je czytają i wierzą w to co tam jest powypisywane. Więc ja brutalnie powtórzę: Kurski swego czasu miał rację.
PS-ale teorii że powódź też specjalnie ktoś na nas zesłał to przyznam się jeszcze nie słyszałam :razz:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
widzisz... z badaniami naukowymi tez czesto tak jest ze nie mozna w nie swiecie wierzyc..
i to nie teoria spiskowa a dane z pierwszej prawie reki:
mieszkancy pewnych wiosek w polsce zaczeli sie skarzyc na zly stan zdrowia i samopoczucie od czasu jak im postawili w okolicy ogromne slupy wysokiego napiecia. Poniewaz sprawa zrobila sie dosyc glosna przeprowadzono badania jak to mowia naukowe jak promieniowanie czy jakies tam pole magnetyczne czy inne swinstwo wytwarzane przez owe slupy wplywa na zywe organizmy. Akurat tak sie zbieglo ze moja mama wraz z kolezanka badaly fragment tego wplywu tego na szczurki i swinki morskie- glownie na komorki watroby i przebieg ciazy.. wyniki wyszly straszne, duzo wieksze zachorowania na nowotwory oraz znaczny wzrost poronien.. takie wyszly wyniki w laboratoriach... za jakis czas moja mama zobaczyla owa prace juz w druku, oczywiscie zrecenzowana przez szefa katedry i innych ktorych zdanie sie liczy- wyniki byly zmienione i podsumowanie takie ze promieniowanie slupow jest zupelnie nieszkodliwe a wrecz pozytywne dla zdrowia.. a gdy zapytala szefa gdzie jej wyniki, gdzie ich praca ktora przeprowadzaly z kolezanka przez wiele miesiecy - to sie dowiedziala ze nie zna zycia i ma trzymac morde w kubel jak chce tam dalej pracowac.. a nie majac habilitacji nie moze samodzielnie wypuszczac prac naukowych a i tak jej nikt by nie uwierzyl.. i ze praca na temat slupow z gory byla przesadzona jak ma wyjsc..
wiec bezkrytyczna wiara w publikowane oficjalnie wyniki badan naukowych nie odbiega od wiary w sw mikolaja i dzieci w kapuscie..
No cóż jeśli ktoś pozwala na zmianę swoich wyników badań, jego zgoda!
Ale wyniki musza być poważne, statystycznie muszą wypadać, na małej próbie nie ma co się rzucać!