-
Koszulki forumowe - edycja druga
Szanowni,
Z inicjatywy Rady KIMB-u przymierzam się do drugiej odsłony akcji koszulkowej. Zdecydowaliśmy zasięgnąć opinii P.T Ogółu, bo nie ma sensu rozpoczynać akcji, jeśli zapotrzebowanie będzie niewielkie.
Niejasny pomysł na nową edycję koszulkową zrodził się, gdy świat zobaczył tiszerty, jakie - w elitarnym nakładzie - wyprodukował dla siebie regiment toruński wedle projektu Piskala. Dla przypomnienia - cud ów wygląda tak:
http://img534.imageshack.us/img534/9...ktstary.th.jpg
Pomyślałem sobie wówczas, że można rozszerzyć pomysł na inne regionalne regimenty, a charakterystyczną sylwetkę toruńskiej katedry św. Jana zastąpić konturami innych obiektów charakterystycznych dla danego regionu. Pałac Kultury i Nauki, poznańskie koziołki, Kościół Mariacki itp. itd. Piskal puścił wodze wyobraźni i mamy dzięki niemu następujące wariacje projektu:
http://img593.imageshack.us/img593/7...ktkrakw.th.jpg
http://img220.imageshack.us/img220/1...tpozna1.th.jpg
http://img15.imageshack.us/img15/964...trzeszw.th.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/192...arszawa.th.jpg
http://img593.imageshack.us/img593/4...ekttoru.th.jpg
Pomysł ma już wyraźnie zarysowane kształty, ale chcielibyśmy poradzić się Was w następujących kwestiach:
1. Czy koszuki mają być ogólnoforumowe, forumowo-pomarańczowe czy też KIMB-owe?
Moim zdaniem mogłyby być ogólnoforumowe, czyli tak jak w projekcie pierwotnym, bo wówczas mają szansę zdobyć najwięcej użytkowników, a np. wzory z akcentem KIMB-owym będą atrakcyjne tylko dla uczestników spotkania.
2. Czy dopuszczać wariacje kolorystyczne i materiałowe?
Po ostatniej edycji było sporo głosów, że "gdyby były inne kolory" albo "gdyby były z innego materiału", to nabywców mogłoby być więcej, więc można to rozważyć. Producent poprzedniej edycji oferuje np. Stedmany w 3 gramaturach: 155, 185 i 210 g/mkw. (ten ostatni - biały i czarny, pozostałe dwa - biały, szary, żółty, czerwony, ciemnozielony, niebieski, granatowy, czarny). Nie ma sensu wybierać spośród setek odcieni czy gramatur, ale np. kilka możliwości byłoby logistycznie do ogarnięcia.
Co Wy ogólnie na to? :)
-
Odp: Koszulki forumowe - edycja druga
Dla Rzeszowa to jednak sylwetka pewnego znanego monumentu byłaby chyba lepsza...
...no a co dla miejscowych ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marcins
Dla Rzeszowa to jednak sylwetka pewnego znanego monumentu byłaby chyba lepsza...
O tak, tak - to jest najbardziej charakterystyczne logo Rzeszowa.
I co dla nas z Górnego Śląska (szybu kopalnianego nie chcę, zbyt oklepane) ?
B.
-
A gdzie wzór dla osób, które nie zaliczają się do żadnego z wyżej wymienionych regimentów ?
Koszulki powinny być forumowe, edycja KIMBowa to powinna być osobną historią dla zainteresowanych.
Co do gramatur i kolorów to pełna dowolność zapewni ogrom pracy organizatorom, zatem może ograniczmy się do lepszej gramatury oferującej duży wybór kolorów.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Hero
A gdzie wzór dla osób, które nie zaliczają się do żadnego z wyżej wymienionych regimentów ?
Pardonsik, przy wklejaniu umknął mi wzór uniwersalny.
http://img138.imageshack.us/img138/9...ktforum.th.jpg
Poza tym - o ile wiem - Piskal jest otwarty na inne propozycje i chętnie coś zaprojektuje, nawet do wykonania w jednym egzemplarzu, o ile ktoś zgłosi akces :)
Cytat:
Zamieszczone przez marcins
I myślisz, że ten wizerunek konweniuje z aniołem? Nawet tym pijącym z gwinta?! :-D
Cytat:
Zamieszczone przez Basia Z.
I co dla nas z Górnego Śląska (szybu kopalnianego nie chcę, zbyt oklepane) ?
A motyw z herbu Katowic czy pomnik Powstańców Śląskich?
-
Gdyby tak Piskal pomyślał o mnie to conajmniej arnikę lub storczyka jakiego by wsadził na logo ;)
PS Myślę, że każdy powinien mieć możliwość wyboru koloru koszulki pod warunkiem, że będzie miała ona właściwe logo i będzie to koszulka w kolorze zielonym.
-
aaaaa...można będzie poprosić o starą wersję?;-)))
ewentualnie o logo i sobie sama gdzieś zrobię
-
a tacy forumowi czytacze jak ja, co też by z dumą ponosili, mogą sie zapisać? bo jeśli tak, to ja bardzo chętnie. i nie musi być z babą-jagą. wystarczy coś uniwersalnego.
-
jesli bedzie mozliwosc pozyskania koszulki uniwersalnej ( z racji braku identyfikacji z zadnym z wielkich miast), w ciemnym kolorze, rozmiaru M, zwyklej (a nie jakiejs udziwnionej termicznej, obcislej,szybkoschnacej, z nitkami srebra, zlota czy azbestu ;) ) to ja poprosze 2 szt
super pomysl z tym aniolem pijacym z gwinta!!!!
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
aaaaa...można będzie poprosić o starą wersję?;-)))
ewentualnie o logo i sobie sama gdzieś zrobię
taka z cerkwia? tez bym taka chciala!
-
Oj Anioł jest super!!!
I co tu wybrać?
Naszego OLSZTYŃSKIEGO ;-))) Kopernika, czy Anioła?;-)))
edit
widzę, że anioł jest na wszystkich;-)))
tak więc nie ma problemu;-)))))
-
We wzorze uniwersalnym nie leży mi trochę napis "Konfrateria..."
Sam napis Bieszczadzkie Forum Dyskusyjne moim zdaniem wystarczy.
Czy zamówienia będą w tym, innym wątku czy prywatną wiadomością ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marcins
...no a co dla miejscowych ;)
Przy Rzeszowskiej edycji to koziołki wyprzęgają...
-
Oddaję swój głos na logo bez linii: "Konfrateria...", bez udziwnień, najchętniej w ciemnych kolorach... Ostatecznie wybrany wzór chętnie zakupię w kilku egzemplarzach.
-
Ja też bez tego, jakieś zagraniczne, trudne do wymówienia słowo;-))))
ale Kopernik jest OLSZTYŃSKI nie jakiś tam toruński wrrrr
-
1 załącznik(ów)
No proszę, ledwie na dwa dni człowiek wyjedzie a tu taki ciekawy wątek;) Generalnie chodzi o to, czy ogólny schemat wam się podoba, bo co do wariacji, to wystarczy, że dwa razy kliknę i otworzę corela, a reszta to czysta przyjemność i zabawa. Jeżeli tylko firma drukująca koszulki zechciała by zrobić bodaj jedną koszulkę, to mogę zrobić nawet taką ze storczykiem, z napisem Konfrateria itd, lub bez napisu, i inne.Wieczorem coś dorzucę, na razie czekam na sugestie.
-
Logo bardzo mi się podoba!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
michalN
a tacy forumowi czytacze jak ja, co też by z dumą ponosili, mogą sie zapisać? bo jeśli tak, to ja bardzo chętnie. i nie musi być z babą-jagą. wystarczy coś uniwersalnego.
Każdy może się zapisać.
Cytat:
Zamieszczone przez
Hero
We wzorze uniwersalnym nie leży mi trochę napis "Konfrateria..."
Konfraternia czyli bractwo, kongregacja, stowarzyszenie lub ogólnie grupa. W tym pomyśle chodziło o to, żeby był skrót KIMB, ale nie ograniczać się tylko do Kongresu IMB, a rzecz potraktować szerzej. Marcowy myślał o Kompanii, mnie bardziej podoba się staropolska Konfraternia.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Kopernik jest OLSZTYŃSKI nie jakiś tam toruński wrrrr
Nie dam się sprowokować, wszyscy wiedzą, że toruński;) Czy nie ma nikogo z Fromborka, kto też przyznał by się do Kopernika?
Krysiu, a może Kopernik i Regiment Olsztyński na koszulce?
-
Firma drukująca zrobi nawet jedną koszulkę za ok. 25 zł.
-
Dobra dobra jest z OLSZTYNA i kuniec!
;-))
Piskal a czy ja mogę poprosić taką wariację:
w miejsce napisu regiment bla bla bla, dać www.bieszczady.info.pl -czcionką tej wielkości co regiment, a regiment jako słowo dla mnie za trudne w ogóle wykopać, natomiast tam co do tej pory był adres forum to wrzucony OLSZTYN czcionką nie wiem jaką, jak największą, ale żeby nie przesadzić, żeby ładnie było.
-
4 załącznik(ów)
Marcinie,było napisane, że to Storczyk Dendrobium, nie znam się na tym. No i inne propozycje. Tylko żeby Marcowy to wszystko ogarnął.
-
pięknie
ale teraz za duży wybór hahaha
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
pięknie
ale teraz za duży wybór hahaha
To jeszcze cóś dorzucę!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
To jeszcze cóś dorzucę!
to jest coś :)
-
Za rzeszowską wersją nr 2 przemawia następujący argument: Marcin Wolski w opowiadaniu "Agent dołu" napisał, że wszystkie anioły są co prawda rodzaju żeńskiego, ale mają w TYM miejscu gładką skórę. Nic więc dziwnego, że na widok rzeszowskiego monumentu nasz bieszczadzki anioł musi się napić :-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
....
...Pomyślałem sobie wówczas, że można rozszerzyć pomysł na inne regionalne regimenty,
Co Wy ogólnie na to? :)
A "regiment" krośnieński ?? to co ?? My też chcemy, nawet mam projekt ;)
http://img14.imageshack.us/img14/662/projekt1ym.jpg
i tak pół Polski będzie chciało, a czy o to w tym chodzi?
Na jakie "regionalne regimenty" można rozszerzyć ??? uważam że jest jeden "regiment" i motyw... bieszczadzki.
-
-
Kurde... Parafrazując takiego jednego co to kiedyś w TV krzyczał: "Yes! Yes! Yes!" powiem cicho swoje no! no! no! Pomimo tego, że muszę się liczyć z tym, iż więcej Piskal nie zdradzi mi już punktu zboru drużyny toruńskiej. Trudno... Choć pewnie się nie znam....
Pozdrawiam
P.S. Joorg, a te dodane krzaki na szczytach, to krzaki bieszczadzkie, czy też może to KROSNO chińskimi krzakami opisane???? ;)
-
Jeśli mogę być upierdliwy to wymarzyłem sobie taki napis REGIMENT BOTANICZNY no i storczyk musi być, arnika lub cosik inszego bieszczadzkiego, bo ten w projekcie regimentu bieszczadzkiego to jakiegoś doniczkowego przypomina lub gruszyczkę okragłolistną ;) Zamówiłbym kilka egzemplarzy, a za ładnego okaza flory dla Piskala zobowiązuję się najprzedniejsze wino z piwniczki wyjąć, gdy tylko zjawi się w czeluściach Rabskiej Doliny.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
sturnus
Kurde... Parafrazując ... chińskimi krzakami opisane???? ;)
Takkk takkk..yesss, to są już "chińskie krzaczki" (jeden krzaczek to cała sekwencja w znaczeniu) które nieuchronnie zbliżają się w Bieszczady(na razie to tylko w formie pamiątek ze straganów .., np.kapelusze ) ale za nie długo cała gmina Cisna, wraz z wyciągiem na Jasło, będzie Chińska.Wiem coś o tym ,bo już ponad rok pracuję dla nich. Dla tego już profilaktycznie należy we wszystkich motywach zaznaczać " chińskie krzaczki"
ps Sturnus, czy Ty nie widzisz ;),że to są "cyce carycy" krzaczkami opisane
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marcins
no i storczyk musi być, arnika lub cosik inszego bieszczadzkiego, bo ten w projekcie regimentu bieszczadzkiego to jakiegoś doniczkowego przypomina lub gruszyczkę okragłolistną ;)
A ciemiernik nie byłby dobry? Taki ładny i u nas rzadki,chętnie zdybałbym go przy kwitnieniu
-
A może jakiś sztandar dla Regimentu Ciężkiej Jazdy? (Forumowej/Górskiej/Bieszczadzkiej/Dowolnej)
http://i53.tinypic.com/ezo1g5.jpg
Często spotykam jeźdźców z takim anielskim bidonem przy ustach :mrgreen:
-
1 załącznik(ów)
Chcecie zasypać firmę 50 projektami?:-P Ale o to chodzi, im więcej sugestii tym lepiej. I tak ostatecznie do wyboru będzie kilka projektów, zależnie od zapotrzebowania. Chodzi o to, żeby projekty były jak najbardziej optymalne dla większości.
Ps. Marcinie, cóś o piwniczce wspominałeś;) Proszę więc. Jest i arnika.
-
1 załącznik(ów)
Albo taki projekt botaniczny:
-
A tarnobrzeski?jakby nie było stanowi dość prężny zespół
-
1 załącznik(ów)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Albo taki projekt botaniczny:
Ten, niczego sobie...Anielica hipnotyzuje muzyką bieszczadzkie kwiatki;)
-
Regiment tarnobrzeski podobny do Tarnowa, jeszcze bym bryłę siareczki dorzuciła, albo Bartosza Głowackiego?
-
1 załącznik(ów)
-
taka wieża ciśnień tj w wielu miastach , ja wiem że tbg może się zbyt z wieloma rzeczami nie kojarzy , ale może jednak coś się stworzy?
-
a mnie się wydaje że Anielica pociąga tzw proste wino, z dużą zawartością siarki. To się może kojarzyć z siarką a przez to z Tarnobrzegiem. ;)