-
Forumowych koszulek edycja trzecia?
Szanowni Współforumowicze!
Mniej więcej rok temu wraz z Ojcem Dyktatorem Marcowym rozkręciliśmy akcję koszulkową, a konkretnie wariacje na temat bieszczadzkich Regimentów. Konsultowałem się z kol. Marcowym, i dowiedziałem się, że w tym roku z pewnych przyczyn Marcowy nie może zająć się stroną techniczną produkcji koszulek. Z drugiej strony (tej nie technicznej) szkoda by było, żebyśmy odpuścili sobie kolejną edycję forumowych koszulek. Powoli powstaje nowa świecka tradycja. Mogę więc ja tym się zająć. Ale..
Ale czy to ma sens? To znaczy, czy jesteście zainteresowani kolejną edycją koszulkową?
Ja wyobrażałbym sobie to tak:
1. Do końca października czekałbym na projekty logotypów, bo nie chciałbym narzucać się z własnym projektem, jak to było rok temu
2. Do połowy listopada wybralibyśmy projekt
3. Do kiedyś tam zebranie zamówień
4. Do kiedyś tam indziej (np. do końca roku) zebranie pieniędzy i złożenie zamówienia w wybranej firmie
5. A potem już oczekiwanie na koszulki.
Koszulki wzorem lat ubiegłych były by:
- typ: tradycyjny, staropolski T-shirt,
- materiał: porządna bawełna,
- krój: z przeproszeniem unisex,
- rozmiar: odpowiedni, co tam komu natura dała,
- kolor:do wyboru
- logo: białe lub czarne (zależnie od koloru koszulki), duże na piersi, względnie piersiach
- użyta technologia: sitodruk.
Co do ceny, pewnie zależna była by od ilości zamówień, przed rokiem to było chyba coś koło 15 zł. Marcowy, popraw mnie.
Jak pisałem mogę tym się zająć, ale jak ktoś byłby zainteresowany , chętnie odstąpię mu to zaszczytne zadanie.
Sprawa najważniejsza- czy jest śród Was zainteresowanie akcją, czy sobie odpuszczamy?
Co Wy na to Rodacy Bieszczadnicy?
Piskal
-
Odp: Forumowych koszulek edycja trzecia?
Mam koszulkę Forumową.
Mam koszulkę Regimentową.
{Nie ma mam koszulki RIMBOWEJ [ale to rozumiem]}
Więcej mi nie trza [oprócz tej RIMBOWEJ, ale kiedyś na nią zasłużę sobie].
Jeżeli ktoś chce niech sobie sprawi jedną lub drugą.
Duża ilość RÓŻNYCH koszulek forumowych nie jest dobrym pomysłem. Jako forowicze (paskudne słowo) powinniśmy wyglądać jednolicie
Pozdrawiam
-
A mi się podobała;-)
ino teraz bym brała wersję damską, bo mam dość już tych workowatych samczych koszulek.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Ale czy to ma sens?
Ma sens, bo na przykład taki ja niestety (przez swoje zaniedbanie) nie mam jeszcze koszulki nad czym boleję. Myślę, że wspólna akcja ma sens, ale zgadzam się, że...
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
Duża ilość RÓŻNYCH koszulek forumowych nie jest dobrym pomysłem. Jako forowicze (paskudne słowo) powinniśmy wyglądać jednolicie
Więc może uda się zebrać grupę osób i wspólnie zamówić zestaw jednolitych koszulek wg istniejącego wzoru. Jeśli się nie uda zebrać grupy, to...
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
Jeżeli ktoś chce niech sobie sprawi jedną lub drugą.
I tyle...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Ostatni_Mohikanin
Ma sens, bo na przykład taki ja niestety (przez swoje zaniedbanie) nie mam jeszcze koszulki nad czym boleję. Myślę, że wspólna akcja ma sens, ale zgadzam się, że...
Więc może uda się zebrać grupę osób i wspólnie zamówić zestaw jednolitych koszulek wg istniejącego wzoru. Jeśli się nie uda zebrać grupy, to...
I tyle...
I o to mi biegało. Krysiu! jestem za tym, żeby można było zamówić oprócz tych samczych równuież te "samicze". Problemu nie powinno być..Problemy są tylko po to, żeby je przezwyciężać
-
No z tych starych wzorów to pierwszy był najśliczniejszy, ten na tych zielonych.
To ja taki bym chciała, bo nie kupiłam.
Potem też były śliczne oczywiście.
-
Ja też pragnę taka posiadać :) Jeszcze wezmę dla koleżanki.
-
ja też! ja też w takowej posiadanie wejść pragnęłabym! :))
a co do tego że ile można mieć forumowych koszulek... można dużo :))
to tak jak np. mam taki spływ, co roku się odbywa i co roku jest koszulka i co roku inna i fajne to to jest :)
-
ja też mam pragnienie nieodparte posiadania takiej koszulki ...:-)
-
Jak widać na załączonym obrazku jest gotowość do przejścia na poziom 3:
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
3. Do kiedyś tam zebranie zamówień
Czy Ty Piskalu wyrażasz chęć objęcia patronatu organizacyjnego nad przedsięwzięciem? ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Ostatni_Mohikanin
Czy Ty Piskalu wyrażasz chęć objęcia patronatu organizacyjnego nad przedsięwzięciem? ;)
Jak nie znajdzie się nikt godniejszy, to tak!
-
Ja jestem za akcją, koszulek nigdy za wiele.
-
-
Jestem za, zamawiam jak tylko się pojawią !!!
-
I ja ich pożądam bo poprzednie w Bieszczadach się już nieco wytarły:-)
-
Jak reklamować, to tylko to co się lubi! Jak się pojawią, zamawiam trzy sztuki.
-
Ponoszę temat do góry, może jeszcze któś cóś doda. A jutro się ustosunkuję.
Pozdrawiam!
-
Ja też bym się pisał na trzy
-
ktoś coś doda.... DODA? byle te koszulki różowe nie były...
to ja dodam 1 sztukę :)
-
A i ja bym jedną wziął ;-)
-
-
-
ja poproszę 2 szt. rozmiar XXL
-
Ja bym też chciał, ale Olga mówi że już stary jestem i długo nie pożyje więc muszę zedrzeć te co mam ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Duch_
Ja bym też chciał, ale Olga mówi że już stary jestem i długo nie pożyje więc muszę zedrzeć te co mam ;)
Olga nie ma racji;) nie słuchaj jej! :)
-
-
się wszyscy rzucili jak na wyprzedaży ;)
-
Ja poproszę o błękitną - bardziej widoczna w chaszczach:))
-
Wyszczególnię-proszę sztuk dwie rozmiar xxxl-Piskalu do dzieła
-
Ja chcę jedną zieloną 3XL i jedną S dla Czarciku. Wzór jakikolwiek:)
D.
-
Odzew jest, zróbmy więc tak:
Do 6 listopada br. czekam na projekty wzorów przyszłych koszulek. Na projekcie powinna się znaleźć nazwa Bieszczadzkie Forum Dyskusyjne i adres forum.bieszczady.info.pl. Taki projekt może zaproponować każdy użytkownik forum w maksymalnej liczbie 3 propozycji. Do końca listopada wspólnie wybierzemy ten najlepszy. W przypadku równej liczby głosów urządzimy dogrywkę pomiędzy projektami, które otrzymały najwięcej głosów. Projekty, w formie załączników, umieszczamy w niniejszym wątku.
Po wybraniu tego najlepszego, najpiękniejszego, etc. zacznę zbierać zamówienia. Jeśli zamówień będzie mniej niż 20 szt. nie będzie chyba sensu dalej się tym zajmować, chociaż to będzie zależało od jednostkowego kosztu koszulek. Ale tym będę zajmował się na bieżąco.
A teraz do dzieła Siostry i Bracia Artyści!
-
Wydaje mi się, że niepotrzebnie komplikujemy proste zadanie - zebrać ilość/rozmiary wg istniejącego wzoru - i już.
Skoro jednak lecimy tak oficjalnie to zgłaszam poprzedni wzór (chyba Piskala) - anioł z flaszką, góry, słońce, napisy. - 2xXL męska, 1xM żeńska.
-
Ja jestem za projektem pierwszym-pierwotnym;-)
śliczny był, tak jak pisałam.
-
W kwestii technicznej.
Projekty umieszczamy bezpośrednio w tym wątku. Pierwszy wzór, sprzed dwóch lat, chyba jeszcze można zamówić w firmie, która drukowała tamte koszulki, ale w tej sprawia musiał by dać głos Marcowy, jeśli jeszcze ma namiary na tą firmę.
Projekty z zeszłego roku można skopiować z forum, albo chętnie prześlę na maila, proszę o priv, i kto chce może sobie sam zamówić taką koszulkę.
A teraz czekam na nowe propozycje wzorów.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Pierwszy wzór, sprzed dwóch lat, chyba jeszcze można zamówić w firmie, która drukowała tamte koszulki, ale w tej sprawia musiał by dać głos Marcowy
No to daję głos :) Pierwsze koszulki były produkowane przez firmę B&B, która przyjmuje zlecenia bezpośrednio lub przez Allegro. Możliwe, że mają jeszcze oryginalny wzór forumowy (BTW - naszą koszulkę umieścili w swojej galerii). Projekt jest autorstwa Michała od WUKI, więc może i on posiada oryginalny plik ze wzorem (moja kopia niestety przepadła).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
(BTW - naszą koszulkę umieścili w swojej galerii)
Jest. Rzeczywiście niezły. Nie widziałem go wcześniej, a podoba mi się bardziej niż ten z aniołem. Przesuwam swój głos na projekt "pierwotny" podtrzymując zdanie, by nie mnożyć wzorów.
-
1 załącznik(ów)
Załącznik 26283Wygląda to tak (oczywiście bez tej sepii)
-
Również jestem za powrotem do pierwotnego wzoru
-
ale skoro edycja trzecia... to chyba co innego powinno było być
tak się mnie przynajmniej zdaje
-
Skoro większość jest za pierwszym wzorem, Marcowy podał namiary a firma ma ten wzór w swojej ofercie, to ja się wycofuję z imprezy. Zabrzmiało to, jakbym się obraził, absolutnie nie. Po prostu każdy kto chce, może sobie sam zamówić koszulkę,jaką będzie chciał, i kiedy będzie chciał, sam pewnie ją zamówię, bo moja już się "znosiła". Projekt Michła jest rzeczywiście bardzo ładny. Można powiedzieć- kanoniczny.
Nie widzę sensu dalszego ciągnięcia tematu. Amen!