-
Powsimordy 2012 - głosowanie
Witajcie w piątej, jubileuszowej edycji Powsimord, które zaczynają się... JUŻ! :razz:
W tym roku wybieramy Powsimordy w czterech kategoriach:
- Forumowicz Roku
- Ekspert Roku
- Literat Roku
- Fotografik Roku
Ordynacja wyborcza w skrócie wygląda tak:
- Kandydaci w kategoriach: Ekspert, Literat i Fotografik Roku powinni zasłużyć się na niwie bieszczadzkiej, natomiast w kategorii Forumowicz Roku wybieramy dowolną jednostkę wybitną bez ograniczeń terytorialnych.
- Z powodu ww. obostrzenia oddając głos w trzech pierwszych kategoriach należy także podać link do wybranego przejawu bieszczadzkiej aktywności kandydata.
- Każdy użytkownik zarejestrowany na forum przed 31 grudnia 2011 roku ma czynne i bierne prawo wyborcze (z wyjątkiem mua). Superpowsimordom, które w ubiegłym roku pauzowały, czyściec się skończył, więc głosujemy na wszystkich bez ograniczeń osobowych (ale z ograniczeniami "bieszczadzkimi").
- Jeden użytkownik = jedna karta do głosowania.
- Karta do głosowania wysłana = klamka zapadła. Decyzji nie można uzupełnić, zmienić czy anulować. Karta wypełniona błędnie nie zostanie odesłana do poprawki, ale w części niepoprawnej będzie uznana za nieważną, uprasza się zatem o przemyślane decyzje!
- W jednej kategorii można oddać głos tylko na jednego kandydata.
- Można oddać głos na tego samego kandydata w kilku kategoriach.
- Podstawą oceny powinna być aktywność forumowa przejawiona między 1 stycznia 2011 a 31 grudnia 2011.
I tura głosowania:
- trwa od teraz do 15 stycznia 2012 roku,
- polega na oddaniu głosu na dowolnych kandydatów,
- odbywa się poprzez wysłanie do niżej podpisanego Prywatnej Wiadomości o treści:
Tytuł wiadomości: I tura
Treść:
- Forumowicz Roku – nick kandydata,
- Ekspert Roku – nick kandydata i link do wybranego dzieła,
- Literat Roku – nick kandydata i link do wybranego dzieła,
- Fotografik Roku – nick kandydata i link do wybranego dzieła.
- Po 15 stycznia nicki finalistów zostaną podane do publicznej wiadomości w kolejności alfabetycznej. Do II tury awansuje w każdej kategorii po minimum 2 kandydatów, na których oddano najwięcej głosów. Zasady awansowania do II tury mogą jak zwykle ulec modyfikacji, stosownie do rozkładu głosów w turze I.
II tura głosowania:
- trwa od 16 do 31 stycznia 2012,
- polega na oddaniu głosu na jednego z finalistów w każdej kategorii,
- polega na wypełnieniu karty do głosowania według schematu z tury I, ale z tytułem wiadomości: II tura,
- Jeśli II tura nie przyniesie rozstrzygnięcia w którejś z kategorii, zostanie ogłoszona tygodniowa dogrywka według analogicznych zasad.
Ostateczne ogłoszenie wyników konkursu nastąpi na forum w pierwszych dniach lutego. Jak zwykle wręczenie nagród odbędzie się podczas obrad głównych KIMB-u 2012. Nieobecne Powsimordy zostaną poproszone o podanie nazwiska i adresu do przesyłki lub o wskazanie KIMB-owego plenipotenta. Nagrody łatwo tłukące się nie podlegają wysyłce ani przekazaniu pełnomocnikowi, ale niezwłocznej utylizacji podczas KIMB-u.
Jak zwykle Wasze głosy są tajne tylko do dnia KIMB-u. Wszystkie karty do głosowania zostaną wydrukowane i na KIMB-ie będą do wglądu. Na forum znajdzie się jedynie – aktualizowana na bieżąco – lista osób, które spełniły swój obywatelski obowiązek. Jak zwykle regulamin może ulec modyfikacjom stosownie do realiów.
Czekam na Wasze deklaracje odnośnie sponsoringu nagród i będę wdzięczny za każdy gest. Ode mnie są jak zwykle dyplomy i gadżety.
W II turze będziemy mieli też Mordolotka, o czym później.
Do urn! To nie wyścig, ale im więcej głosów, tym lepiej!
Pozdrawiam, Ojciec Dyktator
:razz:
-
Odp: Powsimordy 2012 - głosowanie
Marcowy wyraźnie to napisał, ale nie zaszkodzi to raz jeszcze podkreślić:
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
oddając głos w trzech pierwszych kategoriach należy także podać link do wybranego przejawu bieszczadzkiej aktywności kandydata.
Głosowanie jest odrobinkę bardziej skomplikowane niż w latach poprzednich, ale za to na mniej kategorii, więc się wyrównuje :mrgreen:
Aby sobie ułatwić zadanie można, po wejściu do odpowiedniego działu (np. "Relacje z Waszych wypraw w Bieszczady"), odszukać na dole strony Opcje wyświetlania wątków i ustawić jak na załączonym rysunku Ostatni rok. Ja włączyłem sobie jeszcze sortowanie wg. daty utworzenia wątku (Początek tematu) od najmłodszych do najstarszych (Malejąco) ale to już rzecz gustu. Potem wciskamy Pokaż wątki i mamy zamiast 349 wątków na 18 stronach tylko 54 wątki na 3 stronach. To już da się przejrzeć, jak ktoś potrzebuje.
http://www.bmiller.pl/forum/2011/ostatni_rok.jpg
Trzeba tylko uważać, że ostatni rok to ostatni rok :wink: Pod koniec stycznia takie ustawienia spowodują, że nie zobaczymy wątków utworzonych na samym początku poprzedniego roku, wtedy sugerowałbym zostawić wyświetlanie wszystkich wątków a wyłącznie ustawić sortowanie wg. daty utworzenia wątku lub daty pojawienia się w nim ostatnich postów.
-
Dodam jeszcze coś takiego: brak linku nie powoduje nieważności głosu, jeśli "bieszczadzkość" działań kandydata nie budzi żadnych wątpliwości. Jednak w sytuacjach wątpliwych głos bez linków zostanie uznany za nieważny, zatem dodawanie linków leży w interesie elektoratu :-)
I brawo dla pierwszej odważnej :-D
1. darkangel79
-
Coś Wam słabo idzie...
2. michalN
-
Trochę się ruszyło :-)
3. Aleksandra
4. bertrand236
5. Zbyszek
6. Piskal
-
7. Hero
8. bartolomeo
Szalejecie... :P
-
9. Ostatni_Mohikanin
10. mavo
Wkrótce półmetek pierwszej tury! Pobudka!
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Witajcie w piątej, jubileuszowej edycji Powsimord, które zaczynają się ... :razz:
Pozdrawiam, Ojciec Dyktator
:razz:
Rodacy! Do urn! Uczcijmy jubileusz!!!
-
-
ja oddaję głos pusty, możecie mnie policzyć, ale nie głosuję na nikogo (nie chce mi się szukać linków).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
ja oddaję głos pusty, możecie mnie policzyć, ale nie głosuję na nikogo (nie chce mi się szukać linków).
Czyli wolisz olać kolegów współforumowiczów, niż poświęcić odrobinę czasu na poszperaniu na forum.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Czyli wolisz olać kolegów współforumowiczów, niż poświęcić odrobinę czasu na poszperaniu na forum.
Mocne słowa Piskalu. Mamy demokrację. Każda/każdy może głosować, tak jak uważa. Ot, i tyle.
Pozdrawiam tych co oddali i jeszcze goręcej tych, co nie oddali a oddadzą ale również i tych, co nie oddali i nie oddadzą. O!
-
hallo;
a ja oddam i...
nie oddam a nastawię !
O!
.... może czajnik na herbatkę , a może odtwarzacz CD na "Herbatkę" KABARETU S P....?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Tak, wolę i OLEWAM TYCH, którzy są tacy mundrzy i wymyślają takie udogodnienia.:razz:
Jak widać nie tylko ja ha ha ha
-
11. Pierogowy
Nawet dwa razy, więc statystycznie się nam poprawiło 8)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Tak, wolę i OLEWAM TYCH, którzy są tacy mundrzy i wymyślają takie udogodnienia.:razz:
Jak widać nie tylko ja ha ha ha
Nie tylko ty ;)
ja bym moze i zaglosowala bo mi sie podobaly bardzo relacje coshoo, Petefijałkowskiego, Wojtka Pysza, czy lukiego.. Moge w kazdej chwili podac linki i poswiecic czas, leniwa nie jestem.. Ale nie wolno.. Glos i tak bedzie niewazny, mimo ze moim zdaniem te osoby wniosly bardzo duzo do naszego forum, duzo informacji, powiewu przygody, wolnosci, pieknych zdjec i prawdziwego , podrozniczego ducha.. Ale nie wolno ich wyroznic.. Bo granica, choc umowna na mapie a w terenie nieraz zupelnie nierozpoznawalna sztywniejsza jest niz mur berlinski ;) Takie zasady to sie nie dziwcie frekwencji...
I pomyslec ze te zasady stworzyli ci co sa za shengen i keine grenzen ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
Nie tylko ty ;)
(...) podobaly bardzo relacje coshoo, Petefijałkowskiego, Wojtka Pysza, czy lukiego.. Moge w kazdej chwili podac linki i(...).. Ale nie wolno ich wyroznic.. (...)
Dlaczego nie wolno ich wyróżnić ?
Luki pisał o pobycie na Pikuju (najwyższy bieszczadzki szczyt)
Wojtek P. o najstarszym schronisku bieszczadzkim
mam pytać dalej ?
Jakoś nie kojarzę ich z relacjami z Norwegii, Austalii czy Bawarii ...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Dlaczego nie wolno ich wyróżnić ?
Luki pisał o pobycie na Pikuju (najwyższy bieszczadzki szczyt)
Wojtek P. o najstarszym schronisku bieszczadzkim
mam pytać dalej ?
.
jesli o nich chodzi to mi zapadla w pamiec Połonina Równa, Świdowiec i zakarpackie błota.. Czyli co, mam szukac czy byli w tym roku rowniez w Bieszczadach i cos o nich napisali- i w linku wrzucac ten fragment bieszczadzki? Czy jak z czarnohorskich grzbietow opisuja ze widzieli Pikuja to juz sie liczy? A jak mieli mgłe? ;) Czyli relacja z Norwegii tez jest ok, gdy przed wyruszeniem wypili browara w Wetlinie? ;)
-
Coby mnie o lenistwo nie oskarzali- mi sie podobaly te relacje, zdjecia i przygody :-)
Wojtek
http://forum.bieszczady.info.pl/show...%C3%B3wn%C4%85
coshoo
http://forum.bieszczady.info.pl/show...paty-Wschodnie.
http://forum.bieszczady.info.pl/show...z-jesieni-2008
luki
http://forum.bieszczady.info.pl/show...-Kamie%C5%84ca
Pete
http://forum.bieszczady.info.pl/show...z-Hryniawe-%29
http://forum.bieszczady.info.pl/show...ny-Bialej-Cisy
Czyli co? luki i coshoo maja szanse bo otarli sie o Pikuja.. Wojtek ma mniejsze - ale byc moze widzial Pikuja z Rownej z daleka, moze komisja dopusci.. ( a moze wogole kiedys byl na Pikuju? ale moze rok temu wiec sie juz nie liczy? ;) ) najgorsza sprawa z Pete.. Nie dosc ze mgla na Hryniawach to jeszcze przekraczal granice w Medyce.. Bo jakby przypadkiem w Kroscienku..oooo, to by naciagane, ale dawalo jeszcze rade...
Czy elementem przetargowym ma byc kto z nich jeden dzien z pietnastu spedzil w granicach administracyjnych Bieszczad? toz to absurd...
Ja np. nie wiem czy Turka, Uzok albo Wolowiec to Bieszczady czy juz nie.. Nie mam grubej krechy na mapie...
Ciezko inaczej wyroznic sprawiedliwie- wiec tu napisze. Wiele radosci mi dostarczyly wszystkie wasze relacje, wiele inspiracji, pomyslow na przyszlosc. Chłopaki jezdzijcie dalej, pstrykajcie fotki i piszcie.. chocby was zanioslo do Honolulu :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
(...). Chłopaki jezdzijcie dalej, pstrykajcie fotki i piszcie.. chocby was zanioslo do Honolulu :-)
Dziewczyny i chłopaki ! Jedźcie nawet do Honolulu i piszcie relacje
ale nie obrażajcie się jeśli nie uhonorują was za nie ani na forum motocyklistów, ani na forum bieszczadzkim, ani na forum kosmetycznym.
Powsimordy to taka zabawa i nie ma się co obrażać na jej reguły.
-
Heniu na ZMIENIONE reguły.
I koniec.
To są jakieś innowacje wprowadzone chyba z okazji jubileuszu?
-
Szukacie dziury w całym. Dyskusja dotycząca tegorocznych Powsimord toczyła się wcześniej i tam należało zgłaszać uwagi.
A jeżeli ktoś pisze wybitną relację, jak np. nasza droga buba, to można też ją (tę relację- bo to nie tyczy się li tylko buby) wyróżnić, w końcu jest to też przejaw aktywności na forum. I mieści się, wg nowych zasad w tej kategorii:
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Witajcie w piątej, jubileuszowej edycji Powsimord (...)
- Kandydaci w kategoriach: Ekspert, Literat i Fotografik Roku powinni zasłużyć się na niwie bieszczadzkiej, natomiast w kategorii Forumowicz Roku wybieramy dowolną jednostkę wybitną bez ograniczeń terytorialnych.
Po co więc ta dyskusja?I ten sarkazm.
A jeżeli ktoś nie chce szukać linków, to niech nie szuka, ale moim zdaniem Powsimordy to zabawa polegająca na wyróżnieniu kolegów( koleżanek) z forum przez kolegów (koleżanki) z forum i z szacunku dla ich pracy, wiedzy, inwencji, talentu wreszcie sympatii, warto więc chyba dodać sobie tę odrobinę trudu?
Bawmy się, bo kto wie, czy ten świat potrwa jeszcze dwa tygodnie (Sł. Mrożek)
-
Cytat:
Zamieszczone przez Krysia
To są jakieś innowacje wprowadzone chyba z okazji jubileuszu?
Co roku są jakieś innowacje. Zmiana tradycji to tutejsza tradycja :-)
Cytat:
Zamieszczone przez Piskal
Dyskusja dotycząca tegorocznych Powsimord toczyła się wcześniej i tam należało zgłaszać uwagi.
Otóż to. Niezmienna jest jednak tradycja, że zażarta dyskusja wywiązuje się wtedy, gdy trwa głosowanie, więc mleko się już rozlało - w wątku poświęconym rozważaniom, jakie mają być Powsimordy 2012, panowała godna podziwu jednomyślność :P
12. WUKA
13. don Enrico
-
"Malkontent Roku" - tytuł zobowiązuje nawet, gdy ma już parę lat... Krysia się przekomarza ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
"Malkontent Roku" - tytuł zobowiązuje nawet, gdy ma już parę lat... Krysia się przekomarza ;)
No i dobrze.
Jakby było smutno bez malkontenta roku.
-
jak Smerfy bez Marudy
"Nie cierpię nie cierpieć"
:D
-
No i zacięło się głosowanie na trzynastce... :|
Po wstępnym podsumowaniu wiadomo, że niewiele wiadomo. Rozrzut kandydatów (jak to w I turze) ogromny - w 4 kategoriach nominowaliście łącznie 30 osób! Różnice między (z przeproszeniem) typami są prawie żadne, więc o wejściu do II tury zadecydują pojedyncze głosy. Na razie wszystkie Wasze głosy są ważne.
Do urn!
-
Kochane Forumowiczki i mili Forumowiczowie, zasady są jakie są i za rok można je będzie zmienić (taka się nam narodziła tradycja), a na na dzień dzisiejszy trzynaście głosów to strasznie mało. Myślę, że na prawdę warto włożyć minimum wysiłku i zagłosować wedle ustalonych ram, by docenić wkład naszych Koleżanek i Kolegów w życie forum. Serdecznie pozdrawiam wszelkie frakcje forumowe!
-
Warto przypomnieć początki, ech, trudne początki...
Powsimordy 2008
-
I pooooszliii... :-D
14. sir Bazyl
15. Gandalf
16. piotrrz
Żeby mieć jasny cel - rok temu w I turze oddaliście 39 głosów!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
(...)
Żeby mieć jasny cel - rok temu w I turze oddaliście 39 głosów!
Rok temu nie było kryzysu, a teraz trzeba na wszystkim oszczędzać.
-
17. Miejscowy
18. filiplesny
-
19. marmota_m
20. marcins
Ostatnie trzy dni I tury! Kogo nie nominujecie, tego nie będzie w II turze!
-
21. asia999
22. długi
Mamy też pierwsze zgłoszenia od sponsorów, które będą objawione very soon.
Za dzień z kawałkiem zamykamy urny w I turze!
-
Teraz wszyscy pewnie się rzucą na lokale wyborcze.
-
Za 10 godzin zamykamy!
Wygląda na to, że do II tury wejdą wszyscy ci, na których oddaliście więcej niż jeden głos. Na razie we wszystkich kategoriach takich osób jest 14. Po jednym głosie zebrało łącznie 19 kandydatów, zatem każdy Wasz głos się liczy!
-
23. maciejka
24. Basia Z.
Ostatnie 4 godziny!
-
Szanowny Elektoracie :smile:
Od wczorajszego wieczora układ sił się nie zmienił, zatem miło mi ogłosić, iż I tura wyborów Powsimord 2012 została zakończona. Oddaliście 24 głosy w 4 kategoriach, zgłaszając łącznie 33 kandydatów (niektórzy forumowicze są policzeni kilkakrotnie, ponieważ zostali nominowani w kilku kategoriach). Wszystkie głosy i kandydatury były ważne.
Do II tury awansowali wszyscy, którzy otrzymali co najmniej dwa głosy. W kolejności alfabetycznej są to:
Forumowicz Roku:
- bartolomeo
- Buba
- don Enrico
Ekspert Roku:
- marcins
- Samotny Włóczykij
- sir Bazyl
- Wojtek Pysz
Literat Roku:
- filiplesny
- Piskal
- sir Bazyl
- trzykropek
Fotografik Roku:
- Phantom22
- Pierogowy
Ruszamy zatem z II turą!
II tura głosowania trwa od dziś do 29 stycznia 2012 i polega na oddaniu głosu na jednego z finalistów w każdej kategorii. Czekam na Wasze PW zatytułowane: II tura i wypełnione w następujący sposób.
Forumowicz Roku - nick kandydata
Ekspert Roku - nick kandydata
Literat Roku - nick kandydata
Fotografik Roku - nick kandydata
Linki nie są już konieczne, pozostałe zasady jak w turze I.
Jeśli II tura nie przyniesie rozstrzygnięcia w którejś z kategorii, zostanie ogłoszona tygodniowa dogrywka. Ostateczne ogłoszenie wyników konkursu nastąpi na forum na przełomie stycznia i lutego.
Jak zwykle czekam na Wasze deklaracje odnośnie sponsoringu nagród i będę wdzięczny za każdy gest. Ode mnie są jak zwykle dyplomy i ekskluzywne gadżety, o pozostałych sponsorach - już wkrótce!
UWAGA! Niniejszym rusza MORDOLOTEK!
Wśród głosujący, których typy pokryją się z wynikami II tury, zostaną rozlosowane nagrody! O ile rzeczeni szczęśliwcy pojawią się na KIMB-ie, rzecz jasna.
Gratulacje dla finalistów, wszyscy do urn! :smile:
-
Aaaa już teraz po staremu?to zaraz pomyślę;-)
-
I biegu przyspiesza, i gna coraz prędzej... :grin:
1. Krysia
2. Gandalf
3. Ostatni_Mohikanin
4. Basia Z.
5. marmota_m
6. tomas pablo
7. bertrand236