-
KIMB 2013- lista obecności i rozkład jazdy.
Niniejszym ogłasza, że
XII Kongres Internautów Miłośników Bieszczadów odbędzie się w Ośrodku Wczasowym Sękowiec w dn. 17-18 maja br.
I tak, zgodnie z tradycją w piątkowych (17-go maja) w godzinach wieczornych odbędzie się wigilia KIMBu ,a w sobotę Obrady Główne.
Do dyspozycji mamy barek, ognisko, względnie grill, ławki na zewnątrz z parasolami, a możliwości wycieczek pieszych, czyli poalkoholowych całe mnóstwo. Co do żarcia, to nic jeszcze nie uzgadniałem i chcę to obgadać, bo może najlepiej by było, żeby zorganizować coś we własnym zakresie, co kto lubi i w stosownej ilości, bo ze składkami, to zawsze jest ktoś niezadowolony. A to wpłaciłem więcej niż przejadłem, a to wolałbym coś innego, etc.
Atrakcje Obrad Głównych:
1. Autoprezentacja- prowadzenie wszyscy obecni.
2. Tradycyjne już wspólne zdjęcie - Hero
3. Rozdanie jakże niezwykle prestiżowych i cennych nagród Bieszczadzkiego Forum Dyskusyjnego POWSIMORDY 2013- prowadzenie Dyktator Marcowy
Czekam na dalsze propozycje.
Lista obecności:
1. Piskal (na razie solo, ale kto wie, kto wie, może...)
Zielonych proszę o przyklejenie wątku.
-
Odp: KIMB 2013- lista obecności i rozkład jazdy.
2. creamcheese (na razie kto wie, kto wie;)...ale moze solo:-()
Pozdrawiam
-
Duchprzeszłości (na dzień dzisiejszy we własnej osobie ale kto wie ...)
-
-
Muszę.:lol:
W dniach 7- 25 maja br. mam już zaklepany pobyt w Sękowcu. W tej sytuacji nieuczestniczenie w KIMB byłoby afrontem z mojej strony.:oops:
Będę chyba, jak zwykle, z piękniejszą połową (choć dziś się odgraża, że nie pojedzie) oraz z Żabkami (same zaproponowały wyjazd w Bieszczady w tym terminie). Może jeszcze przytargamy ze sobą, również jak zwykle, Ojca Prowadzącego.
Niezależnie od tego proszę, aby na tę listę zapisały się 3 moje faworytki (wymieniam w kolejności alfabetycznej):
1. Bieszczadzka Kuna z Las Vegas. Miss (nie)zaspokojonego pożądania.
2. Chwastkówna (nick Chwastek na zielonym forum). Miss intelektu i erudycji.
3. Lucy. Miss wszechstronna. Gdyby nie mogła sama przyjechać, niech choć przyśle Sonkę.
-
-
Jimi - persona na liter
("Pół litra to pachnie mi malizną" -Peresada z Siekierezady)
-
Marcowe (być może) au complet :-)
-
Jesli nic nie stanie na drodze to i ja będe.
Bob
-
Raz radyła maty raz nam umyraty-dopisz Piskalu i mnie
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jimi
Jimi - persona na liter
("Pół litra to pachnie mi malizną" -Peresada z Siekierezady)
Pozwolę sobie (z pewną dozą nieśmiałości), sprostować: pół litra to śmierdzi malizną a nie pachnie! To tak gwoli scisłości, bowiem wszyscy wiedzą że osobiście preferuje wstrzemięźliwośc w jedle i napitku, najwyżej wiadro i dość! (chyba że dziurawe, to dwa)
.................................................. ......................Pozdrawiam! + Pastor ręką własną
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Muszę.:lol:
W dniach 7- 25 maja br. mam już zaklepany pobyt w Sękowcu. W tej sytuacji nieuczestniczenie w KIMB byłoby afrontem z mojej strony.:oops:
Będę chyba, jak zwykle, z piękniejszą połową (choć dziś się odgraża, że nie pojedzie) oraz z Żabkami (same zaproponowały wyjazd w Bieszczady w tym terminie). Może jeszcze przytargamy ze sobą, również jak zwykle, Ojca Prowadzącego.
Niezależnie od tego proszę, aby na tę listę zapisały się 3 moje faworytki (wymieniam w kolejności alfabetycznej):
1. Bieszczadzka Kuna z Las Vegas. Miss (nie)zaspokojonego pożądania.
2. Chwastkówna (nick Chwastek na zielonym forum). Miss intelektu i erudycji.
3. Lucy. Miss wszechstronna. Gdyby nie mogła sama przyjechać, niech choć przyśle Sonkę.
Bywalcze niezmiernie jest mi przyjemnie, wręcz jestem zaszczycona możliwością dostanie się na Twoją listę.
1. Niestety nie wiem czy dostanę pozwolenie z WP na wyjazd w Bieszczad.
2. Jak Ci również wiadomo Mecenas nie nadaje szyfrogramów, a nie chcę go krępować.
3. (Nie) zaspokojone pożądanie może być zaspokojone gdyż w marcu klękam ponownie w ambasadzie
-
To i ja będę jak nic nie wypadnie. Raczej solo.
-
Spodziewam się uczestniczyć. Jak zwykle solo.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bieszczadzka kuna
Bywalcze niezmiernie jest mi przyjemnie, wręcz jestem zaszczycona możliwością dostanie się na Twoją listę.
1. Niestety nie wiem czy dostanę pozwolenie z WP na wyjazd w Bieszczad.
2. Jak Ci również wiadomo Mecenas nie nadaje szyfrogramów, a nie chcę go krępować.
3. (Nie)zaspokojone pożądanie może być zaspokojone, gdyż w marcu klękam ponownie w ambasadzie
Ad. 1.
Może Cię jednak ta Wirtualna Polska puści - jeśli odpowiednio wcześniej o to wystąpisz. Trudno mi jest wyobrazić sobie KIMB bez Ciebie.
Ad. 2.
Nic mi o tym nie wiadomo. Naprawdę. Znajdź sobie nowego mecenasa, a jak nie, to ogłosimy na KIMB-ie stosowny konkurs.
Ad. 3.
Zrobisz w końcu karierę w Hollywood.
-
I ja się zgłaszam, jeśli nic nie stanie na przeszkodzie - z przyjemnością wezmę udział :).
-
Mogę jedno napisać, BARDZO DZIĘKUJĘ ZA ZAPROSZENIE. Wpisuję się na listę. Proszę Cię Bywalcze o jakieś wytyczne i instrukcje co do obowiązujących tam zasad, to jest mój dziewiczy KIMB, nigdy jeszcze nie uczestniczyłam w Waszych spotkaniach.Co do konkursu...pomyślimy.
P.S. Ponownie jadę w Bieszczady i jest plan przejścia 30km. Czy kampinoskie 30km nadal jest w planach?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bieszczadzka kuna
Mogę jedno napisać, BARDZO DZIĘKUJĘ ZA ZAPROSZENIE. Wpisuję się na listę. Proszę Cię Bywalcze o jakieś wytyczne i instrukcje co do obowiązujących tam zasad, to jest mój dziewiczy KIMB, nigdy jeszcze nie uczestniczyłam w Waszych spotkaniach.Co do konkursu...pomyślimy.
(...)
Piskal, Tyś jest urzędującym prezydentem, nie chciałbym wkraczać w Twoje kompetencje. Ale podpowiadam - opracuj program otrzęsin dla dziewiczych KIMB-women (men-om odpuścimy, pod warunkiem, że postawią flaszkę).
Cytat:
Zamieszczone przez
bieszczadzka kuna
(...) Czy kampinoskie 30km nadal jest w planach?
Oczywiście, że tak. Odkąd łażę bez uciążliwego balastu, trasa rzadko bywa krótsza niż 20 km. Przykładowo - wczoraj 22 km, 23 lutego tylko 18,3 km, ale za to 10 lutego - 24 km. I to w warunkach zimowych.
A dystans 25-30 km to stanie się wręcz regułą od maja do października.
Natomiast mój kampinoski rekord (34 km) planuję pobić w któryś z najdłuższych dni w roku, w czerwcu lub lipcu. Piszesz się na to?
-
Przestań straszyć, bo nie przyjadą. Lepiej uderzyć znienacka, bo z nacka to już nie to.
-
Piskal, stawiam 2 flaszki tylko mną nie trzęś na KIMB. Znając Wasze pomysły, będę musiała czujność postawić na baczność. Bywalcze myślę, że twoja Gosia w ramach damskiej solidarności obroni mnie przed Wami.Zazdroszczę tych puszczańskich kilometrów. Co do 34km....TAK piszę się!
-
Puszczańskie kilometry...brzmi intrygująco...;)...będę na KIMBie na pewno!!
Pozdrawiam
-
Puszczańskie - kampinoskie. Z tego co mi wiadomo Bywalec wierny drugiej piękniejszej połowie, jedne co puszcza to wodze wyobraźni w pisaniu prozy.Od 10 marca jestem w Bieszczadach i pozdrowię Panią Basię od Was
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bieszczadzka kuna
Puszczańskie - kampinoskie. (...) wodze wyobraźni w pisaniu prozy.(...)
Wypraszam sobie te "wodze wyobraźni". Przecież faktycznie przeszłaś już ze mną dystans 25 km po puszczy.
A w Bieszczadach, gdy spotkamy się na KIMB-ie, daję Ci do wyboru którąś z dwóch pieszych jednodniowych tras:
- albo Sękowiec - Wetlina (przez Zatwarnicę, Suche Rzeki i Przełęcz Orłowicza), tam i z powrotem,
- albo Sękowiec - Studenne (prawą stroną Sanu) - przejście przez most na Sanie w Studennem - Tworylne - Krywe - Hulskie - Zatwarnica - Sękowiec.
Oczywiście jestem głęboko przekonany, iż zdecydowana większość KIMB-owiczów do nas dołączy.:lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
- albo Sękowiec - Wetlina (przez Zatwarnicę, Suche Rzeki i Przełęcz Orłowicza), tam i z powrotem,
- albo Sękowiec - Studenne (prawą stroną Sanu) - przejście przez most na Sanie w Studennem - Tworylne - Krywe - Hulskie - Zatwarnica - Sękowiec.
Ja też!! Ja teeż!!...na tą drugą trasę!!
-
Pewnie, że drugą trasę. I jeszcze Dwernik-Kamień. Musimy napić się tam... czegoś. Tradycyjnie.
Ja przyjeżdżam w piątek przedkimbowy a wyjeżdżam w czwartek pokimbowy. Coś się w tym czasie zorganizuje.
-
-
Lekarzem nie jestem ale czy wątroba nie będzie odpowiedniejsza?
-
Bywalcze, nie neguję km, faktycznie masz moc w zdobywaniu ich. Byłam, widziałam, chodziłam, nie narzekałam, zawsze było super. Zwłaszcza jeśli resztę zmylilismy na większa ilość km. Pasuje mi każda trasa. Pierwszą zrobię teraz zejdę na Dwernik i kółeczkiem wrócę do Sękowca. P.S. na picie nie piszę się, jestem na odwyku, poza tym kuny nie piją
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Dlugi
Lekarzem nie jestem ale czy wątroba nie będzie odpowiedniejsza?
W zasadzie piję piwo, więc pomyślałem o nerkach...ale masz rację...wątrobę też wezmę:-P
Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
A w Bieszczadach, gdy spotkamy się na KIMB-ie, daję Ci do wyboru którąś z dwóch pieszych jednodniowych tras:
Oczywiście jestem głęboko przekonany, iż zdecydowana większość KIMB-owiczów do nas dołączy.:lol:
W tym roku niestety nie wezmę udziału w KIMBie, ale myślami będę z Wami.
Trasa pierwsza jest zdecydowanie trudniejsza i chyba nie będzie na nią chętnych. Życzę dobrej pogody.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
(...)
Trasa pierwsza jest zdecydowanie trudniejsza i chyba nie będzie na nią chętnych. Życzę dobrej pogody.
Za życzenia dobrej pogody z góry dziękuję. Oby się sprawdziły.
Co zaś do stopnia trudności ww. tras, to pozwolę sobie mieć inne zdanie.
Trasa z Sękowca do Wetliny (i z powrotem) nie jest trudna, choć na pewno wymaga górskiej kondycji w zakresie podstawowym. Trzeba się po prostu dwa razy (tam i z powrotem) wdrapać na Przełęcz Orłowicza, a reszta to już tylko przydługi spacerek. Poza tym w Wetlinie można sobie zrobić dłuższą przerwę na obiadek i uzupełnienie płynów w organizmie.
Natomiast obejście Sanu na odcinku Sękowiec-Studenne to już nie żarty (poza pierwszym odcinkiem, bodajże 12 km, gdy idzie się drogą bitą, prawą stroną Sanu). Potem jednak, już po lewej stronie rzeki, trzeba wędrować wertepami i przeprawiać się przez mokradła. To efekty podtopień oraz "melioracyjnych" robót bobrów. Po drodze zaś w zasadzie nie ma nic (nie licząc burkliwej Tosi).
Cała trasa liczy bodajże 34 km. Ale jej pierwszy odcinek (do Studennego) może być testem dla co poniektórych "śmiałków". Jeśli nie poczują się na siłach, to po prostu zawrócą.
-
Oj tam oj tam.. taki trudny szlak.. wilki- furda, żubry- furda, niedźwiedź-furda, ale Tosia... strach się bać. Zaiste trzeba śmiałka. Porzućcie nadzieję, którzy tam wchodzicie..
-
Cytat:
Zamieszczone przez
długi
Oj tam oj tam.. taki trudny szlak.. wilki- furda, żubry- furda, niedźwiedź-furda, ale Tosia... strach się bać. Zaiste trzeba śmiałka. Porzućcie nadzieję, którzy tam wchodzicie..
A żebyś wiedział, że z ww. niebezpieczeństw Tosia jest najgroźniejsza!:grin:
-
Oj dawno byłam na forum. To pokaźne grono bieszczadników się szykuje?
-
-
Ale to nie będzie kolidować. A jak się zintegrujemy, to i lepiej.
-
ale czy przypadkiem nie chodzi tutaj o Domek Myśliwski ?......
-
Nawiasem pisząc, jeśli zabrakłoby miejsca noclegowego dla KIMB-owiczów, a ktoś nie chciałby daleko spacerować, miejscowy Pan z Zatwarnicy zaproponował możliwość spania u niego. Odda całe piętro domu dla Was. Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
Lasy i leśnictwo Strona Główna » Wasze Lasy polskie » Na temat strony i forum » V Jubileuszowy Zlot Bieszczadzki - Sękowiec 2013.
Aż mi mowę z oburzenia odjęło. Piskal, jak Ty mogłeś dopuścić do takiego KŁUSOWNICTWA!
Proponuję ich wszystkich w Sękowcu - internować. A wypuścić - dopiero za kaucją (w C2H5OH).
:lol:
-
Piskal, a teraz tak na poważnie. Zainteresuj się tym tematem. Jesteś wszak Prezydentem KIMB i sam wybrałeś tegoroczną lokalizację. Nie twierdzę, że jest zła (wręcz przeciwnie!), ale może powstać kolizja z imprezą tych leśników. Znasz warunki lokalowo-gastronomiczne OW w Sękowcu. Żeby nie było tak, że wieczorem nie mamy gdzie własnych czterech liter posadzić (chociaż w dopełniaczu to już tylko trzy litery:lol:).
A zresztą...
W razie czego będziemy obradować pod wiatą w Zatwarnicy. Poprosi się szefową (rodzina Basi), aby później zamknęła interes, i już. Potem, wracając te 2 km, wytrzeźwieje się po drodze.:lol:
Tylko Bieszczadzka Kuna z Las Vegas jest pewnie zadowolona. W zapowiedzianym konkursie na wyłonienie Jej nowego mecenasa weźmie udział większa liczba uczestników. :lol: