-
Nowa mapa Zachodnie Gorgany
Czesc,
czy orientujecie sie gdzie moglbym dostac nowa mape Zachodnich Gorganow?
http://explorer.lviv.ua/forum/index.php?topic=6179.0
Lub - moze ktos z Was w bardzo najblizszym czasie sie wybiera do Lwowa, bylbym za taka karte bardzo wdzieczny,
wybieram sie w czerwcu na bieg na orientacje w tym rejonie i podobno ta mapa ma byc jako podstawa.
W Sklepie Podroznika pytalem - nie maja.
Dziekuje, Piotrek
-
Odp: Nowa mapa Zachodnie Gorgany
-
Dzięki, wysłałem maila zobaczymy.
P.
-
Dostałem odp że w Polsce nie mają partnera. Sprowadzam swoimi kanałami.
P.
-
-
Dzięki Andrzej, dam linka kumplowi który jest odpowiedzialny za wgranie map do garmina, ja się w to akurat nie bawię :)
P.
-
Hej,
Macie informacje czy coś się zmieniło w powyższym temacie? Mapa jest dostępna z poziomu Polski? A może ktoś się wybiera na Ukraine w najbliższym czasie i mógłby mi taką zakupić?
Dzięki
A.
-
Miałem jechać ale odpuszczam, nie lubię jak mi ktoś z KBK w plecy celuje. Jeden dzień i sytuacja zmieniła sie tam o 180 stopni.
http://karpatywschodnie.pl/forum/vie...thread_id=1049
-
Dzięki za info. Dobrze wiedzieć :) A ma ktoś info nt. mapy - można ja gdzieś zdobyć?
-
Co stoi na przeszkodzie, aby spróbować kupić w sklepie internetowym wydawnictwa: Карта "Західні Горгани"?
-
Za 250 UAH (mniej niż 50 PLN) można kupić komplet 8 map Karpat: Карти "Україна. Відпочивай активно".
Najtrudniejszą sprawą jest oczywiście sposób płatności. Piszą, że wysyłają za granicę. Trzeba próbować. Przysłowie mówi: kto pyta, nie błądzi. Wydawnictwo jest na Facebooku: https://www.facebook.com/assabook
-
Oczywiście zgadzam się, najtrudniej zapłacić za przesyłkę! Koszt map jest stosunkowo niski do kosztów przesyłki 135UAH i kosztów przelewu - PKO BP chciał 150zł :). Zrobiłem przekaz pocztowy na poczcie. Ogólnie stwierdzam, że najlepiej kupić na miejscu :) na Ukrainie...
Dzięki wszystkim za pomoc!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jendrek_12
Zrobiłem przekaz pocztowy na poczcie.
Udało się te mapy w ten sposób kupić? Masz już je?
-
Hej,
Tak udało się kupić. Mapy są bardzo dobrej jakości - miałem możliwość ich przetestowania podczas wyprawy w Bieszczady Wschodnie na pasmo Pikuja i w Gorganach Zachodnich. Jestem bardzo zadowolony z odwzorowania terenu na mapie, jej dokładności i przejrzystości - polecam!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jendrek_12
Tak udało się kupić.
Cieszę się, że masz te mapy. Tak więc droga do zakupów internetowych na Ukrainie została przetarta.:-D
-
Dzisiaj dotarły do mnie te mapy, przeglądnąłem pobieżnie patrząc na znajome rejony i ...
POTWIERDZAM , są dobre (w odróżnieniu od wcześniejszych wydawnictw ukraińskich)
-
-
Dobra informacja, że będą następne. Moim zdaniem brakuje jeszcze Beskidów Skolskich i Gór Sanocko-Turczańskich, może kiedyś i tych map się doczekamy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Dostałem odpowiedź na FB:
Mapy w Polsce będzie w sklepach od miesiąca kwietnia.
W zestawie jest już 9 map.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Gryf
Dostałem odpowiedź na FB:
Mapy w Polsce będzie w sklepach od miesiąca kwietnia.
W zestawie jest już 9 map.
Wiadomo już gdzie będzie można je kupić?
-
Na pewno są w budkach przy dworcu kolejowym w Iwanofrankowsku ;) A w Polsce to już od dawna można je kupić Wystarczy zapytać wujka Google Jedyny problem to różnica w cenie...kolosalna!
-
Mam w ofercie kilka zestawów 9 map. Zainteresowanych zapraszam na priv.
-
Witam Państwa i szczerze oraz uczciwie zapraszam do zakupu zestawu 9 świetnych map pasm ukraińskich Karpat. Mapy sprzedawane są jedynie w kompletach. W zestawie 4 mapy sa wydane na laminowanym papierze. Nowe mapowane obszary kartografowane kiedyś na mapach WIG lub sowieckich sztabówkach dziś dostępne w rewelacyjnej formie gdzie treść nie jest ani loterią ani wypadkową fanaberii ludzi nie mających pojęcia o turystycznej kartografii. Najniższa cena w kraju za komplet map wynosi 150 zł. + poczta. Wszelkie szczegóły i informacje private !
http://astur.com.ua/shop-online/atla...ani-karti.html
-
Potwierdzam - mapy są b. dobre. Wczoraj kupiłem kilka z nich - są już dostępne (także w sprzedaży wysyłkowej - pojedynczo lub w komplecie) w "Księgarni Podróżnika" przy ul. Wita Stwosza we Wrocławiu .
-
Goraca i pachnaca buleczka ukrainskiego wydawnictwa ASSA, czyli mapa gor pokucko bukowinskich. http://astur.com.ua/shop-online/atla...a-versiya.html Autor zapowiada druga mape tego obszaru. "Це перша, з двох запланованих карт, які покриють територію Покутсько-Буковинських Карпат."
Mapa w sprzedazy od jutra tj. 11.07 i nie pozostaje mi nic innego jak pozostac we Lwowie jeszcze jeden dzien.
-
Kolejna 12 mapa ukraińskiego wydawnictwa Assa. Tym razem okolice Czarnej Repy, czyli pasma między masywem Pikuja a Gorganami.
http://astur.com.ua/shop-online/atla...erkhovyna.html
-
Jakby ktos mial w łapkach tą wymieniana przez Gryfa mapke- bylabym bardzo wdzieczna za jakies zdjecie fragmentu mapy z Czorna Repa- miedzy Rózankami a Wołosianką. Potrzebne przed przyszlym piatkiem ;)
-
Brakowało dobrej mapy tych terenów, ja jeszcze czekam na Góry Sanocko-Turczańskie (okolice Turki).
-
Proroku liczę, że omapują całe ukraińskie Karpaty a jak się rozpędzą to i rumuńskie bo od map z wydawnictwa Dimap kłuje mnie boku i dostaję czkawki.
-
Czyli moje słowa pisane rok temu stracą aktualność ..?
Cytat:
Żadna z map nie pokazuje tych terenów.
Wertowanie kolejnych przewodników nic nie dało, te tereny są poza obszarem zainteresowań nawet wymagających penetratorów.
Cóż , trzeba było się wrócić do starych poczciwych WIG-ówek i radzieckich sztabówek.
-
Enrico na to wygląda skoro zasięg jest od Trościana do przełęczy Toruńskiej.
-
Jest już może wytyczony szlak na Doboszankę? Czy na mapach wydawnictwa ASSA Gorgany Wschodnie lub Centralne są jakieś wytyczone ścieżki lub szlaki na pasmo Doboszanki?
-
Bernardyn, szlaku na Doboszankę nie będzie bo z uwagi na utworzony tam rezerwat ścisły jest tam totalny zakaz wejścia i co więcej jest w tym przypadku bardzo restrykcyjnie przestrzegane bo na FB czytałem relacje jak to straż leśna i parkowa goniła i wlepiała mandaty. Na mapach również szlak nie jest naniesiony.
-
https://www.gorgany.com/turystychna-...aminovana.html
Szata graficzna łudząco podobna do znanej już serii ale nie jest to mapa wydawnictwa ASSA.
-
Cytowana mapa obejmuje obszar Beskidów Skolskich i dotyczy map opracowanych w ramach projektu „Ścieżki i mapy” przez fundację „Karpackie Ścieżki”. Pozostałe mapy to Czarnohora i Wschodnie Gorgany (www.stezhky.org/?m0prm=50&m1prm=176; www.stezhky.org/?m0prm=50&m1prm=163)Mapy te są przedrukami wydawnictwa ASSA; zostały zaktualizowane i uzupełnione przez autora Wasyla Gutirjaka, który na nowo postanowił objąć mapami terytorium Ukraińskich Karpat
(www.stezhky.org/?&showItem=170)
Wydana w 2017 r. mapa „Beskidy Skolskie” jest nowym opracowaniem.
-
Na FB profilu Україна. Відпочивай активно strony www.astur.com.ua pod koniec listopada u.r. dostałem informację, że nowe mapy z tego wydawnictwa pojawią się dopiero na wiosnę b.r. Byłem zaskoczony, że ani na Św. Mikołaja ani pod choinkę czy na Nowy Rok nie ukazała się żadna nowość od ostatniej od półrocza mapy.
-
Tak szczerze mówiąc to już niewiele terenu zostało do pokazania
-
Jest tego jeszcze całkiem sporo, czyli wszystko to co na północ i południe od zmapowanych terenów.
Góry Sanocko-Turczańskie, Beskidy Brzeżne, Pasma Wyhorlacko-Gutyjskie (żadnej mapy), Jałowiczory, Góry Wyżnicko-Strażowskie, północ Gorganów, Skolskie bez obcięć, czyli jest jeszcze nie mało obszarów do mapowania byleby nie było takich kiepskich wpadek jak w przypadku ostatniej mapy Beskidów Skolskich.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Gryf
Jest tego jeszcze całkiem sporo, czyli wszystko to co na północ i południe od zmapowanych terenów.
Góry Sanocko-Turczańskie, Beskidy Brzeżne, Pasma Wyhorlacko-Gutyjskie (żadnej mapy), Jałowiczory, Góry Wyżnicko-Strażowskie, północ Gorganów, Skolskie bez obcięć, czyli jest jeszcze nie mało obszarów do mapowania byleby nie było takich kiepskich wpadek jak w przypadku ostatniej mapy Beskidów Skolskich.
Jałowiczory i połowa Wyżniacko-Strażowskich już jest ale faktycznie coś tam jeszcze by się wybrało :) ...szczególnie tereny na północ od Myśliwki i na wschód od drogi Berehomet-Seliatyn. A co z tą mapą Beskidów Skolskich jest nie tak ( oprócz niezaznaczonego jakiegoś kościoła )?
-
No i na zachód od Myśliwki.
Mapa Beskidów Skolskich. Niezaznaczone:
1. Schron pod Paraszką
2. Schron z poukładanych kamieni na Krzywym Wierchu.
3. Drogowskazy
4. Głęboka i wyraźna przełęcz między Krzywym Wierchem a Zadnią Pocharem.
5. Brak szlaku na mapie między Paraszką a Widnohą.
6. Na mapie szlak i ścieżka trawersują szczyt Widnohy a mam fotkę ze szczytu z drogowskazem.
7. Niezaznaczony szlak między Majdanem a Kotą (906).
8. Niezaznaczony kościół katolicki w Majdanie.