-
Prośby o wszelaką pomoc
Ilona Lackowska
Ul. Długa 77
89-652 Łąg
Tel. 667 146 911
http://damianek.ovh.org/
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=4369771
Email; ilona-lackowska@wp.pl
Witam i pozdrawiam.
Zwracam się z uprzejma prośbą o udzielenie wsparcia na rzecz mojego syna
Damiana(17 lat). Samotnie wychowuje dwoje dzieci - Emilia(16 lat) i
Damian, który od urodzenia choruje na Dziecięce Porażenie Mózgowe.
jest nam bardzo ciężko Rehabilitacja jest strasznie kosztowna i nie stać nas
na zebranie potrzebnej kwoty dlatego postanowiłam poprosić o pomoc i
wsparcie.Jest mi bardzo niezręcznie bo wiem że nie powinnam ale chciała bym
prosić o pomoc , moim marzeniem jest stworzyć Damiankowi godne warunki
dlatego chciała bym prosić o pomoc nie koniecznie finansową może ktoś był by
gotowy przekazać jakiś przedmiot sprzęt do wyposażenia , Bardzo chciała bym
dać Damiankowi szanse na normalne życie i warunki dostosowane do jego
potrzeb w 2005r jedna z firm podarowała nam kanapę i dwa fotele .sama nigdy
nie będę wstanie zebrać funduszy na remont i wyposażenie mieszkania łazienki
nie stać mnie nawet na zakup farby a co tu mówić o czymś wiecej wszystko
jest strasznie drogie dywanik firanka czy szafa nawet mała to wydatek na
który mnie nie stać Chciała bym by Damuś miał swój w miarę przytulny pokoik
.Dlatego każda pomoc i każdy drobiazg przekazany pozwoli być o krok dalej ,
Damianek ma w Warszawskiej fundacji założone subkonto na którym zbierane są
środki na jego leczenie i rehabilitacje
Wymaga ciągłej opieki i rehabilitacji, wiąże się to z dużymi nakładami
finansowymi. Dotychczas w miarę moich możliwości finansowych staram się
korzystać ze wszelkich możliwych sposobów usprawniania syna. Wyjazdy na
leczenie i rehabilitację są bardzo kosztowne. Do tej pory Damian
korzysta z możliwości wyjazdu na leczenie w Specjalistycznym Szpitalu
Kompleksowej Rehabilitacji i Ortopedii Dziecięcej "Górka" w Busku
Zdroju, Ośrodku Rehabilitacji i Hipoterapii "MAGDALENKA" w Wartowie oraz
Ośrodku Leczniczo-Wypoczynkowym w Polańczyku.
Po każdym pobycie można było zauważyć dużą poprawę. Obecnie Damian
zakwalifikował się na turnus rehabilitacyjny w Ośrodku
Leczniczo-Wypoczynkowym w Polańczyku oraz do Darłowa i Mielna Koszt turnusu
to
około 4 000 zł Damianek może też wyjechać do Mielna na turnus gdzie
wsadzany był by w kombinezony lecz koszt turnusu 4-tygodniowego to 13 900
Po ostatnim pobycie zaobserwowałam znaczna poprawę stanu
jego zdrowia. Bardzo dobrze odebrał zmianę klimatu, co zmobilizowało go
do ćwiczenia i walki z własną choroba. W ośrodku, Damian ma fachowa
opieka, wiele zabiegów, które pozwalają mu poprawić stan własnego
zdrowia. Widząc uśmiech na twarzy mojego syna jestem najszczęśliwsza na
świecie, bo wiem, ze jeśli Damian ćwiczy pod fachowym okiem specjalistów
to widoczne są efekty jego rehabilitacji. Sama nie jestem w stanie
zebrać kwoty potrzebnej mi na wyjazd, na rehabilitacje, wiec zwracam się
z ogromna prośbą o pomoc. Zebranie Kwoty potrzebnej na rehabilitacje
mojego syna to największy cel w moim życiu, dlatego proszę o pomoc.
Damian ma duże szanse na poprawić stanu swego zdrowia, a brak fachowej
rehabilitacji ogranicza jego szanse na normalne życie.
NIE BĄDŹ OBOJĘTNY - POMÓŻ CIERPIĄCEMU DZIECKU W POWROCIE DO NORMALNOŚCI.
KAŻDY GROSIK PRZEKAZANY NA RZECZ DAMIANA PRZYBLIŻA GO DO ZDROWIA.
FUNDACJA DZIECIOM "ZDĄŻYĆ Z POMOCĄ"
UL. ŁOMIAŃSKA 5
01-685 WARSZAWA
NR KONTA: PKO BP XV O/WARSZAWA
41 1240 1037 1111 0010 1321 9362
(Z DOPISKIEM) DAROWIZNA NA RZECZ
DAMIANA LACKOWSKIEGO
lub
ILONA LACKOWSKA
PKO BP O/CZERSK
77 1020 1491 0000 4402 0023 4732
(Z DOPISKIEM) NA LECZENIE
DAMIANA LACKOWSKIEGO
SWIFT ; BPKOPLPW
Istnieje możliwość wpłaty bezpośrednio na konto Ośrodka gdzie Damian
będzie zakwaterowany.
Każda pomoc zarówno materialna jak i rzeczowa będzie dla Damianka wielką
pomocą może to dziwne ale czasami brakuje nawet na podstawowe produkty
bo liczy się przede wszystkim Damian i jego powrót do normalności.
-
Odp: Błagam o pomoc dla synka
http://tinyurl.com/8p654o
http://tinyurl.com/a6nfuk
Wiele równie dotkniętych dzieci musi żyć w o wiele gorszych warunkach, bez żadnych perspektyw. Dla nich też rezerwuję datki na jakie mogę sobie pozwolić. A biorąc pod uwagę linki zamieszczone powyżej oraz "zasięg" i czas trwania "akcji" sprawa wydaje mi się nieco podejrzana. Choć nieomylny oczywiście nie jestem. Tym niemniej spamowanie niezliczonej ilości forów dyskusyjnych zawsze wygląda podejrzanie.
-
Witam serdecznie
Nie będę przekonywała wiem jedno nie bedę bezczynnie siedziała i patrzyła na cierpienie własnego syna zrobiła bym wszystko jeśli wiedział by że to pomoże na razie pukam do każdych drzwi piszę gdzie tylko sie da i niech to nazywa sie spam czy też co innego liczy się to by mój synek mógł być rehabilitowany . Jakię czas temu jeździłam na turnusy do Polańczyka efekty były znakomite jednak ciężko jest zebrać tyle pieniędzy .
Pozdrawiam serdecznie ILONA
-
Podróż życia?
Znajomi spełniają swoje marzenia. Chcecie im kibicować?
Zobaczcie tu:http://mpkpoland.weebly.com/
-
Błagam o pomoc dla mojego syna
Witam wszystkich bardzo serdecznie
Nazywam sie Ilona jestem mamą już prawie 21letniego Damiana który od urodzenia choruje na MPDz samodzielnie nawet nie siedzi . Damianek to takie duże dziecko cieszy się z drobiazgów a cierpi jak dorosły . Czasami chce mi sie wyć jak patrzę na cierpienie własnego dziecka . Jest coraz trudniej . Jako samotna matka nie jestem wstanie zebrać potrzebnej kwoty na leczenie Damianka a przede wszystkim na zebranie srodków które pozwoliły by mu ulżyc w cierpieniu . Wszystklo jest strasznie drogie a dopłaty z funduszu nie ma . Leczenie zębów czy turnus rehabilitacyjny trzeba opłacić z własnych srodków ./
Chocała bym prosić ludzi o wielkim sercu o zrozumienie i pomoc . Koszt turnusu to około 4000zł
błagam o pomoc odpowien na wszelkie pytania serdecznie tez zapraszam by nas odwiedzić i poznać Damianka osobiscie on uwielbia poznawać nowych ludzi .
Damiankowi mozna pomóc wpłacając nawet symboliczna zł na jego subkonto
Fundacja Dzieciom ,, Zdążyc z Pomocą ,,
Ul. Łomiańska 5 , 01-685 Warszawa
Bank BPH SA
15 1060 0076 0000 3310 0018 2615
z dopiskiem ; 34 Damian Lackowski darowizna na pomoc i ochrone zdrowia Wpłaty zagraniczne:
Kod SWIFT (BIC): BPHKPLPK
PL 48 10600076 0000321000196523
(darowizny w dolarach amerykańskich USD)
[b]PL 11 10600076 0000321000196510
(darowizny w euro)
Czymże jest drzewo bez liści ?
Czymże jest niepełnosprawny bez nadziei
Odbiera mu się wszystko
Czy tak być powinno ?
Gdzie przyjaźń ?
Gdzie zrozumienie ?
Odrzucony na bok im tylko zawadza.
O nie !
Każdy, zwłaszcza on, ma równe prawa.
To on poznał smak cierpienia,
To on został zraniony.
-
Odp: Błagam o pomoc dla mojego syna
Witajcie
Kochani od dzisiaj na allegro wystawiamy ponownie aukcje charytatywną z której cały dochód zasili subkonto Damianka w Fundacji .
Wystawiamy bardzo dużo fajnych przedmiotów w większośći przekazanych nam przez wspaniałych ludzi . Serdecznie zapraszam do odwiedzin naszej strony na ALLEGRO każdy znajdzie cos ciekawego a dzięki temu Damianek dostanie kolejna szanse .
http://allegro.pl/aukcja-charytatywna-z ... 62220.html
Pozdrawiam wszystkich
-
Witajcie kochani forumowicze
Damian był na turnusie rehabilitacyjnym udało się zebrać większą część a pozostałość wpłaciliśmy kilka dni temu .
Dziękuje wszystkim którzy pomogli nam zebrać pieniądze na turnus
JESTEŚCIE WSPANIALI
Teraz Damiana czeka wizyta u dentysty w Koszalinie u Pani doktor Bukowiec tylko ona od kilku lat ma pod opieką Damiana . Wizyty są zawsze drogie ale niestety koszt samej narkozy to od 500 do 900zł jednak jest ona nieuchronna bo młody zaczyna narzekać na zęby a to ból straszny i kiedy ostatnio bolał go ząb dostał ataku padaczki a po takim ataku zawsze ciężko mu dojść do siebie .
Kochani
po raz kolejny chciałam prosić was o pomoc liczy się każdy grosik każda zakupiona na aukcji cegiełka , Była bym też ogromnie wdzięczna jeśli znalazł by się ktoś kto zechciał by przekazać nam jakieś przedmioty na aukcję czy podarował Damiankowi jakieś przybory do malowania rysowania czy nawet tabliczke czekoladek .
Dla nas każda pomoc to ogromne wsparcie i oszczędność . Idzie zima a przygotowanie się do iej to cos okropnego dlatego też była bym ogromnie wdzięczna nawet z używanej odzieży bo Damian ze wszystkiego powyrastał .
Przepraszam za tak odważna prośbę i gorąco pozdrawiam
AUKCJA CHARYTATYWNA
http://allegro.pl/aukcja-charytatywn...640665797.html
-
Witajcie kochani forumowicze
Damian był na turnusie rehabilitacyjnym udało się zebrać większą część a pozostałość wpłaciliśmy kilka dni temu .
Dziękuje wszystkim którzy pomogli nam zebrać pieniądze na turnus
JESTEŚCIE WSPANIALI
Teraz Damiana czeka wizyta u dentysty w Koszalinie u Pani doktor Bukowiec tylko ona od kilku lat ma pod opieką Damiana . Wizyty są zawsze drogie ale niestety koszt samej narkozy to od 500 do 900zł jednak jest ona nieuchronna bo młody zaczyna narzekać na zęby a to ból straszny i kiedy ostatnio bolał go ząb dostał ataku padaczki a po takim ataku zawsze ciężko mu dojść do siebie .
Kochani
po raz kolejny chciałam prosić was o pomoc liczy się każdy grosik każda zakupiona na aukcji cegiełka , Była bym też ogromnie wdzięczna jeśli znalazł by się ktoś kto zechciał by przekazać nam jakieś przedmioty na aukcję czy podarował Damiankowi jakieś przybory do malowania rysowania czy nawet tabliczke czekoladek .
Dla nas każda pomoc to ogromne wsparcie i oszczędność . Idzie zima a przygotowanie się do iej to cos okropnego dlatego też była bym ogromnie wdzięczna nawet z używanej odzieży bo Damian ze wszystkiego powyrastał .
Przepraszam za tak odważna prośbę i gorąco pozdrawiam
AUKCJA CHARYTATYWNA
http://allegro.pl/aukcja-charytatywn...640665797.html
-
1 załącznik(ów)
http://allegro.pl/aukcja-charytatywn...724383739.html
Cegiełka na leczenie Damianka
Nie bądź obojętny .
DOBRO POWRACA !
-
czy mam jeszcze szanse na normalne życie?
Jestem 26 letnim mężczyzną,mieszkam w krakowie,moje życie nie jest łatwe,po tym jak straciłem pracę wszystko zaczęło się sypać.Zaczęło brakować na żywność,opłaty i podrzędne wydatki.Jest bardzo ciężko,czasem bywają takie dni,że sznur sam zaciska się na szyi.Już dłuższy czas poszukuję jakiejś pracy,lecz to nie takie łatwe,czasem uda się zachaczyć przy rozdawaniu ulotek,ale to bardzo żadko i zarobek starczy na niewiele.
Moje wykształcenie,brak jakichkolwiek kwalifikacji oraz brak zameldowania sprawia,że ciężko jest cokolwiek znaleźć.
Ukończyłem tylko gimnazjum ponieważ nie było czasu na naukę,trzeba było zarabiać na siebie.Do tej pory pracowałem gdzie tylko było to możliwe;parkingi,pomocnik na budowach,no wszędzie gdzie tylko się nadawałem.Byłem już w różnych organizacjach takich jak mops,caritas,a nawet i u księdza i on jedynie mi do raźnie pomógł,a w mopsie powiedziano mi,że są bardziej potrzebujący ode mnie,nie rozumiem tego.
Dodałem ogłoszenie w którym napisałem,że mogę wykonywać wszystkie prace fizyczne,lecz jak na razie brak jakiejkolwiek odpowiedzi.
Chciałbym tutaj Prosić Dobrych Ludzi Którzy to Czytają o Pomoc.Bardzo Proszę o Pomoc w znalezieniu jakiejś pracy,o Pomoc żywnościową,o Pomoc finansową bym mógł nadal mieć dach nad głową,chociaż jeszcze przez zimę.Mógłbym odwdzięczyć się jedynie pomocą przy jakiś pracach domowych,a mianowicie oferuję swoją osobę przy pracach fizycznych.
Mam taką cichą nadzieję,że znajdzie się Człowiek o Dobrym sercu Który Będzie Mógł mi w jakiś sposób Pomóc.
Nie życzę nikomu,aby znalazł się w takiej sytuacji jak ja,bo tak naprawdę jest to życiowa tragedia....
-
Odp: czy mam jeszcze szanse na normalne życie?
Próbowałeś gdzieś na wsi? Tam jest często jakaś praca... dorywcza...ale zimę można przetrwać.
-
Odp: czy mam jeszcze szanse na normalne życie?
Idigo !
Problem jest w Tobie , to Ty sam musisz uwierzyć w siebie
hasło "wiara czyni w cuda " to nie tylko hasło. Sam tego doświadczyłem , wiem.
Jeśli w tym miejscu co się kręcisz , kręcisz niczym gówno w przerębli to czas aby zmienić to miejsce
Są inne miejsca w których możesz się odbić.
-
Odp: Prośby o wszelaką pomoc
Po dyskusji na podforum moderatorskim stwierdziliśmy, że warto założyć jeden wspólny wątek z wszelakimi prośbami o pomoc socjalną, które co jakiś czas się na forum pojawiają, a czasem - jak to na forum bieszczadzkim - mają cechy offtopu. Mamy świadomość, że jeden wspólny wątek nie jest rozwiązaniem idealnym, bo będą do niego trafiać prośby różnego charakteru i kalibru, ale to lepsze wyjście, niż autorytatywnie decydować, która prośba jest słuszna i zasługuje na wsparcie, a która nie zasługuje i nadaje się do skasowania.
-
Serdecznie prosimy o pomoc w pracy magisterskiej
Witamy i ponawiamy prośbę
Jesteśmy studentkami V roku psychologii na Akademii Pedagogiki Specjalnej i chciałybyśmy zaprosić Państwa do wypełnienia ankiety na temat przejawianych wartości i postaw wobec gejów i lesbijek. Ankieta jest anonimowa i zajmie Państwu około 20 minut a dla nas będzie to niezmierna pomoc w napisaniu pracy magisterskiej.
http://moje-ankiety.pl/respond-48858.html
Dziękujemy za pomoc
Karolina Bieniek
Aneta Nowakowska
-
Prośba o pomoc przy pracy magisterskiej
Dzień dobry,
Nazywam się Jarosław Rewers, jestem studentem zarządzania w WSB w Poznaniu. Zarejestrowałem się na Waszym forum, ponieważ aktualnie prowadzę badania do swojej pracy magisterskiej i chciałbym Was poprosić o wypełnienie krótkiej (maks. 3 minuty) i prostej ankiety.
Tematyka… No cóż, przyznam szczerze, że średnio jest związana z Bieszczadami, bo dotyczy postrzegania organizacji non-profit o charakterze naukowym.
Niemniej mam nadzieję, że administracja pozwoli, by ankieta tu wisiała przynajmniej przez kilka dni.
Za każdą wypełnioną ankietę bardzo dziękuję.
Przy okazji – wszystkim forumowiczom życzę wesołych świąt :)
Link do ankiety: http://freerotator.com/ro/?r=1&u=jrrewers
-
Wszystkiego Najlepszego w Nowym 2014roku
-
Rozlicz sie sercem przekaż swój 1% na leczenie Damiana
Rozpoczyna się rok 2014 mam nadzieje że będzie lepszy radośniejszy dla wszystkich forumowiczów .
W tym Nowym Roku chciała bym złożyć wszystkim najserdeczniejsze życzenia zdrowia radości i miłości .
Nowy rok co za tym idzie zaczyna się czas rozliczeń z urzędem skarbowym .
Chciała bym z całego serca poprosić byście pamiętali o Damianku przy przekazywaniu 1% swojego podatku .
Aby przekazać 1 % podatku wystarczy w rozliczeniu rocznym, w rubryce „WNIOSEK O PRZEKAZANIE 1% PODATKU NALEŻNEGO NA RZECZ ORGANIZACJI POŻYTKU PUBLICZNEGO (OPP)” wpisać:
KRS 0000037904, natomiast w rubryce „Informacje uzupełniające – cel szczegółowy 1%”: 34 , Lackowski Damian (kolejność danych jest bardzo ważna)
Posiadamy kalendarzyki listkowe na rok 2014 z pełnymi danymi Damianka jeśli ktoś wyraził by zgode bym mogła przesłać mu kilka kalendarzyków by rozdał je znajomym była bym bardzo wdzięczna i szczęśliwa bardzo by namto pomogło dotrzeć do większego grona osób które mogły by przekazać swój 1% właśnie na leczenie Damianka .On bez waszej pomocy nie ma szans na życie bez bólu .
Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz życzę SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU
-
Odp: Podróż życia?
Trochę prywaty.
Wesprzyjcie blog Magdy i Pawła sms jak Wam się podoba
http://mpkpoland.weebly.com/
-
Wandzia i Bolek Gawlukowie. Przyjechali do nas z księdzem Adamem Bożkiem z dalekich Piotrowców na Bukowinie, aż spod rumuńskiej granicy wraz z chórem BRATKI. Przed paroma dniami kolędowali na Śląsku. Oboje, Wandzia i Bolek są młodymi ludźmi, nauczycielami w wiejskiej szkole. Szkoła mała, więc i godzin mało, stąd miesięczna pensja każdego z nich nie przekracza 100 dolarów. Bolek jest również radnym. Jedynym polskim radnym w gminie. To m.in. dzięki niemu dzieci mniejszości polskiej mogą się w piotrowieckiej szkole uczyć języka polskiego. Główna ulica nosi imię Jana Pawła II, a nazwy ulic pisane są również po polsku.
To zdarzyło się w nocy z czwartku na piątek. Ktoś z rodziny Gawluków zadzwonił z Piotrowców, o drugiej w nocy, do księdza Adama z płaczem, że płonie dom Wandzi i Bolka. Ich maleńki, wymarzony domek, który w wielkim trudzie budowali wraz z całą rodziną przez lata wyrzeczeń. Rano z księdzem zadzwoniliśmy do Piotrowców, by dowiedzieć się czy coś się uratowało. Niestety, spłonęło praktycznie wszystko. Wandzia i Bolek zostali w tym, w czym przyjechali do Polski. Dziś stojąc na pogorzelisku, oboje nie wiedzą – co dalej… Sąsiedzi nie pozostali obojętni na ich los. Do pomocy w uprzątaniu gruzu z miejsca, gdzie tak niedawno stał ich dom, ruszyli Polacy, a na następny dzień, w poczuciu solidarności zjawili się także Rumuni.
Na co dzień Polakom na Ukrainie jest niezwykle ciężko. Jak może być w obecnej sytuacji Wandzi i Bolkowi Gawlukom możemy sobie tylko wyobrazić. Nie ma wątpliwości, że sami sobie nie poradzą. Ich sąsiedzi, mieszkańcy wioski, w której bezrobocie sięga 80%, poza pracą rąk własnych niczego więcej im dać nie mogą. W tej sytuacji – zwracam się do Rodaków, którym bliskie są sprawy Polaków na Kresach. POMÓŻCIE!
Ksiądz Adam Bożek udostępnił konto parafii i zadeklarował w intencji Darczyńców msze święte i modlitwy z udziałem parafian, którzy w Piotrowcach tworzą niezwykle solidarną polską diasporę. W bukowińskiej gwarze BRATKI – nazwa chóru w którym śpiewają Wandzia i Bolek znaczy: BRACIA. Czy również i my nie powinniśmy w tej sytuacji okazać się braćmi dla Polaków w Piotrowcach?
Danuta Skalska
rzecznik Światowego Kongresu Kresowian
Kontakt do ks. Adama Bożka i konto bankowe, na które można wpłacać środki na pomoc pogorzelcom:
RZYMSKOKATOLICKA PARAFIA
pw. PRZEMIENIENIA PAŃSKIEGO, PIOTROWCE DOLNE
ul. Jana Pawła II
Storożyniecki rejon
Czerniowiecki obwód
Ukraina, 59035
tel.: +380971889754
ks. proboszcz Adam Bożek
e-mail: parafia@piotrowce.eu
adam.bozek@piotrowce.eu
www.piotrowce.eu
Bank PEKAO SA
O/Żywiec ul. Kościuszki 46
34-300 Żywiec
Nr konta 751240 488 11111 00 1033 068443
z dopiskiem „na pomoc pogorzelcom”
Kuriergalicyjski.com
-
POMOC się LICZY
Witam,
chciałabym podzielić się z Wami historią o ludziach wielkiejwiary, którzy otwierają swe serca każdego dnia, walcząc ouśmiechy na twarzach chorych dzieci. Obywatelska Fundacja PomocyDzieciom podbiła moje serce.Historia Fundacji jest niezwykle poruszająca. Założycielamiinstytucji są zdeterminowani i pełni wiary rodzice, rodziny orazprzyjaciele chorych dzieci, którzy nie pobierają wynagrodzeń zaprace i szerokie działania wykonywane na rzecz Fundacji.
Chciałabym zaapelować również do tych z Was, którzy jeszczesię nie rozliczyli i wciąż mogą przekazać 1% podatku. Wejdź na stronę internetową Fundacji, gdzie zostałudostępniony nieodpłatny program do rozliczania PIT przeznaczonyzarówno dla osób indywidualnych, jak i biur księgowych.
Wierzę, że mój 1 % jest cegiełką, która buduje fundamentszczęścia, a Ty?
RAZEM MOŻEMY WIĘCEJ!
-
Odp: Rozlicz sie sercem przekaż swój 1% na leczenie Damiana
Pamiętajcie...1% POMAGA!!!
I znów nadeszła ta pora roku. Pora roku, kiedy wypełniamy PIT-y i rozliczamy swoje podatki. A ja kolejny już rok, przy tej okazji, gorąco Was proszę o pomoc. Jeśli jeszcze nie zdecydowaliście, komu pomóc za pomocą swojego 1% podatku to proszę Was gorąco – wpiszcie w swoim rozliczeniu:
KRS 37904
Cel szczegółowy: 34 Lackowski Damian Lackowski
Fundusze z 1% podatku, które zostaną dla mnie przekazane, de facto zostaną przelane przez Urząd Skarbowy na konto Fundacji Dzieciom ,, Zdążyć z Pomocą ,,a nie mi do ręki. Czyli możecie mieć pewność, że zostaną one spożytkowane w zbożnym celu – na moje leczenie oraz rehabilitację
Z całego serca, dziękuję wszystkim osobom, które zdecydują się ofiarować mi swój 1% podatku!!!
-
Historia, która poruszyła moje serce
Witam,
chciałabym podzielić się z Wami historią o ludziach wielkiejwiary, którzy otwierają swe serca każdego dnia, walcząc ouśmiechy na twarzach chorych dzieci. Obywatelska Fundacja PomocyDzieciom pomocdzieciom.eu podbiła moje serce. Historia Fundacji jestniezwykle poruszająca. Założycielami instytucji są zdeterminowanii pełni wiary rodzice, rodziny oraz przyjaciele chorych dzieci,którzy nie pobierają wynagrodzeń za prace i szerokie działaniawykonywane na rzecz Fundacji.
Chciałabym zaapelować również do tych z Was, którzy jeszczesię nie rozliczyli i wciąż mogą przekazać 1% podatku.
Wierzę, że mój 1 % jest cegiełką, która buduje fundamentszczęścia, a Ty?
-
Przekaż 1% swojego podatku Fundacji Wsparcia Osób Niepełnosprawnych „Shamrock"
Przekaż 1% swojego podatku na rzecz Fundacji Wsparcia Osób Niepełnosprawnych „Shamrock”
Kim jesteśmy?
Fundacja Wsparcia Osób Niepełnosprawnych jest organizacją pożytku publicznego działającą w Krapkowicach od 2009.
Fundacja Wsparcia Osób Niepełnosprawnych Shamrock ul. Opolska 59
Krapkowice 47-300
KRS 0000331465
NIP 199-00-87-330
REGON 160257189
Nr konta: Bank Zachodni 14 1090 2239 0000 0001 1487 7655
Prowadzimy działalność jedynie w Internecie, co stanowi ogromne ułatwienie dla osób pracujących w organizacji, gdyż bariery architektoniczne są częstą przyczyną braku zatrudnienia wśród osób z dysfunkcją ruchu.
Realizując założenia statutowe, pragniemy przyczynić się do przełamywania tabu społecznego oraz pokonywaniu różnego rodzaju problemów, jakie napotykają na swej drodze osoby z niepełnosprawnością.
Dziękujemy, że byliście z nami w latach ubiegłych i mamy nadzieję, że i w tym roku nadal wesprzecie naszą organizację. Zwracamy się zatem do wszystkich ludzi dobrej woli o wsparcie w postaci oddania nam 1% swojego podatku. Kwota uzyskana z przekazanych nam środków zostanie przeznaczona na cele statutowe naszej organizacji.
Na co zostaną przekazane środki pozyskane z 1%?
- Organizowanie miejsc pracy dla osób niepełnosprawnych w fundacji
- Rozwój prowadzonej przez organizację Szkoły Języków Obcych oraz innych działań promocyjnych zmierzających do upublicznienia aktywności pozarządowej fundacji
- Budowę i prowadzenie interaktywnego portalu dla osób niepełnosprawnych oraz innych serwisów internetowych, powiązanych z usługami wykonywanymi przez Fundację
- Upowszechnianie wiedzy o przyczynach, rodzajach i skutkach niepełnosprawności, o sposobie radzenia sobie z nią, a także prowadzenia profilaktyki w tym zakresie.
Instrukcja dokonania wpłaty z tytułu 1% przy samodzielnym rozliczeniu PIT
Aby dokonać wpłaty na rzecz organizacji pożytku publicznego oraz odpisu 1% podatku dochodowego od osób fizycznych z tego tytułu:
1.Oblicz należny podatek za rok 2013.
2.Oblicz 1% należnego podatku.
3.Wypełnij wniosek o przekazanie 1% podatku znajdujący się na końcu każdego zeznania podatkowego, wskazując wyłącznie: Numer KRS 0000331465 oraz kwotę w wysokości 1 % należnego podatku. 4.Przekazania środków na konto Fundacja Wsparcia Osób Niepełnosprawnych Shamrock dokona Urząd Skarbowy. 5.W składanym zeznaniu możesz również wyrazić zgodę na podanie swych danych osobowych (imienia, nazwiska oraz adresu) oraz możesz wskazać cel, na który chcesz przeznaczyć ww. kwotę. Jeżeli chcesz, aby te informacje wraz z imieniem i nazwiskiem oraz kwotą 1% podatku przekazaną naszej fundacji udostępnił nam Urząd Skarbowy, należy przez zaznaczenie kwadratu wyrazić zgodę na przekazanie danych.
Pamiętajcie!!!
Twój jeden procent jest dla nas bardzo ważny w ten sposób pomagamy i realizujemy nasze cele statutowe, którymi są: tworzenie kolejnych miejsc pracy oraz praktyk dla niepełnosprawnych osób, rozwój prowadzonej przez nas Szkoły Języków Obcych oraz portali informacyjno-społecznościowych Zróbmy to Razem oraz Dzieciniepelnosprawne.pl, które nieustannie pomagają tysiącom osób niepełnosprawnych, ich rodzinom i bliskim.
Wszystkim Darczyńcom serdecznie dziękujemy. Zarząd i Pracownicy Fundacji Wsparcia Osób Niepełnosprawnych "Shamrock"
-
Cześć !
W imieniu koleżanki z Bieszczadów zwracam się do Was z prośbą o wypełnienie ankiety stworzonej na potrzeby pracy magisterskiej.
Ankieta dotyczy Iwonicza Zdroju.
http://www.ankietka.pl/ankieta/13347...-turystow.html
Z góry dzięki.
-
Widząc, że dotyczy to mojej rodzinnej miejscowości zaglądnąłem. Ankieta nie dla mnie, bo jako że tam mieszkałem to kuracje uzdrowiskowe raczej nie dla mnie. Dobił mnie plac delta (Dietla powinno być).
-
Rodzina w kształtowaniu aspiracji zawodowych
Witam serdecznie. Jestem studentką V roku pedagogiki o specjalności pedagogika pracy z doradztwem zawodowym. Obecnie pisze pracę magisterską na temat roli rodziny w kształtowaniu aspiracji zawodowych i wyboru zawodu u gimnazjalistów. Dlatego też, jeżeli posiada Pani/Pan dziecko w wieku gimnazjalnym bardzo proszę o poświęcanie kilku minut na wypełnienie poniższej ankiety, dzięki której będę mogła dokończyć pisanie pracy. Dziękuje za poświęcony czas.
http://moje-ankiety.pl/respond-62739.html
-
Odp: Bieszczady w filmie (albo odwrotnie:))
proszę o wypełnienie krótkiej ankiety osoby, które planują zakup nieruchomości w Bieszczadach. Informacje niezbędne są do ukończenia pracy dyplomowej. Dziękuję
http://webankieta.pl/ankieta/wv1c33d5
-
Proszę o pomysł jak w kuchni wykorzystać mogę czosnek w oleju chili.Kupiłem na próbę słoiczek i jest pyszne ale może ktoś zna jeszcze jakieś zastosowania ?
-
Popełniłam błąd życiowy, ja się z niego wybrnąć
Jestem wiejska bibliotekarką. Mamna imię Anna. Przez całe życie marzyłamo „ księciu na białym koniu” który wyrwie mnie z prowincji i wprowadzi w wielkiświat. Nieszczęście lata mijały a książę się nie pojawiał. Miałam już 32 lata ażadnego kandydata nie miałam. Chyba dlatego że byłam nieśmiała. Moi rodzice zaczęlisię rozglądać za kandydata na męża. Wybór ich padł na właściciela warsztatusamochodowego. Mówili mi: „kawaler, zaradny, na chleb zarobi”. Ja długo sięopierałam ale moi rodzice byli nieustępliwi. Stwierdzali: „masz już swoje latai zostaniesz starą panną”. Wzięłam mnóstwo leków uspokajających i w grudniuubiegłego roku wzięliśmy ślub kościelny ( konkordatowy). Już w tydzień poślubie zaczął mówić, że za starą pannę ( jak to na wsi) mógł sobie wziąćwiększy posag. Także wyszło na jaw, że za kołnierz sobie napojów wyskokowychnie wylewa. Jak unieważnić ślub cywilny i kościelny?
-
Odp: Popełniłam błąd życiowy, ja się z niego wybrnąć
Wzruszająca historia... Ale jeśli w kolejnym poście pojawi się link do jakiegoś portalu czy innego poradnika, to happy endu nie będzie.
-
Tomku, oj zaraz jakiś tam portal lub inny poradnik, tutaj kobieta w potrzebie jest! A oftopik to czymże jest? aaa
Aniu, zapewne pochodzisz z Bieszczad lub je kochasz (bo niby dlaczego trafiłaś tutaj?) i jest zaszczytem dla nas, że w tak ważkiej dla siebie sprawie zwracasz się do nas. To też wynika zapewne z zaufania jakie nabrałaś czytając nasze Forum... tutaj sporo znalazłaś dobrych rad a i okazanej pomocy, a i pracy i grosza też nie skąpiono. Zbierano nawet książki dla bibliotek(sic!), walczono o remonty drogi, dbano o miejsca historyczne i o pamięć wszelaką, pomagano też ludziom. Ja osobiście nie dziwię się, że do nas zwracasz się z takim swoim problemem, chociaż zastanawia mnie co na to powiedzą rodzice i czy wtedy ponownie nie weźmiesz mnóstwa leków uspakajających. To już będzie poważniejsza sprawa niż decyzja o ślubie. Rozwód i uzyskanie stwierdzenia nieważności małżeństwa to sprawy trwające dłużej i bardziej nasycone nerwem.
Odeślę Cię na inne forum http://forumprawne.org/prawo-rodzinn...koscielny.html
Myślę, że bez prawnika się nie obejdzie!
ps. Już tak na marginesie tylko wspomnę... białe konie w Bieszczadach widziałem, ale księcia to tylko widziałem grób.
-
Ankieta do pracy dyplomowej - pilne
Witam
Przeprowadzam badania na temat Sponsoringu sportowego w województwie podkarpackim.Wyniki są mi potrzebne do pracy licencjackiej. Ze względu na temat preferowane są osoby z woj. podkarpackiego, jednak nie jest to warunek konieczny. Ankieta jest anonimowa i wypełnienie jej nie zajmuje dużo czasu.
Uprzejmie proszę o wypełnienie ankiety, z góry bardzo dziękuję
link: http://ankiety.interaktywnie.com/ankieta/53a2b67d52666/
-
Ankieta
Witam!
Jestem studentką V roku psychologii społecznej na Uniwersytecie Opolskim, prowadzę badania na potrzeby pracy dyplomowej. Przed Państwem znajduje się krótki (max. 10 minut) kwestionariusz dotyczący oceny bezpośredniego przełożonego. Serdecznie proszę o jego wypełnienie. Dziękuję!
http://moje-ankiety.pl/respond-67916.html
-
Odp: SPRZEDAM / KUPIĘ nieruchomość w Bieszczadach
Bardzo proszę osoby zainteresowane kupnem nieruchomości w Bieszczadach o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest niezbędna do zakończenia pracy dyplomowej o tematyce rynku nieruchomości na tym obszarze. Dziękuję!http://webankieta.pl/ankieta/wv1c33d5
-
-
Potrzebuję tytułu i wydawnictwa przyzwoitego przewodnika po GSB - miło gdyby zawierał sporą ilość map i ważył mniej niż 0,5kg :-)
-
Odp: Popełniłam błąd życiowy, ja się z niego wybrnąć
Witam. Bardzo proszę o pomoc dla ciężko chorego 12-letniego Maćka z woj. Podlaskiego. Chłopiec jest głuchoniemy i cierpi na silne bóle głowy.
Więcej na http://www.maciej.org.pl
-
1 załącznik(ów)
Zdzisław Pękalski to postać wybitna i niezwykle sympatyczna. Szkoda, że znam Go jedynie z publikacji o Bieszczadach i z filmików. To że od dawna mnie fascynuje mogę udowodnić choćby tymi nieudolnymi rysunkami. Z oczu tego człowieka emanuje spokój i wszystko co dobre. Mam nadzieję że ludzie pomogą i tak jak w specjalnym wątku pisze Bertrand, znajdą się darczyńcy.
Piszę tutaj bo nie chcę żeby to wyglądało nieskromnie. Jako nocny stróż czasem coś bazgrzę a te nawet niedokończone rysunki mogę wysłać komuś kto ma możliwość pomocy. Niestety ja sam muszę szukać pomocy dla mojego tragicznie chorego dziecka. Na priw.
Załącznik 37282
-
Stan środowiska przyrodniczego Bieszczad - ankieta
Witam
Studiuję turystykę i rekreacje na Uniwersytecie Rzeszowiskim. Bardzo proszę o wypełnienie ankiety do pracy magisterskiej, będę bardzo wdzięczna;)
link do ankiety: http://www.survio.com/survey/d/Z7H2M6B4M3I8X3F2B
-
Odp: Stan środowiska przyrodniczego Bieszczad - ankieta
W pytaniu 6 nie da się zaznaczyć 2 odpowiedzi :???: