-
Powsimordy 2014 - głosowanie
No to ruszamy! :-)
Startuje siódma, tradycyjnie jubileuszowa edycja Powsimord, która uhonoruje najbardziej wybitne bieszczadzkie jednostki naszego forum.
W roku 2014 na Powsimordę głosujemy w trzech kategoriach:
- Debiutant Roku - czyli wybitny Nowy Bieszczadnik lub Nowa Bieszczadniczka debiutujący(-a) w 2013 roku na forum,
- Kronikarz Roku - czyli osoba dokumentująca Bieszczady dowolną techniką literacką lub artystyczną,
- Forumowicz Roku - czyli Bieszczadnik Wybitny pod dowolnym względem.
Podstawowe zasady głosowania:
- Powyższe kryteria są podane jedynie w celach orientacyjnych, ale kandydaci we wszystkich kategoriach powinni zasłużyć się na niwie bieszczadzkiej. Jeśli w trakcie głosowania pojawią się wątpliwości terytorialne, o awansie do II tury zdecyduje nieformalne grono Akademików, czyli aktualnie urzędujących Powsimord.
- Każdy użytkownik zarejestrowany na forum przed 31 grudnia 2013 roku ma czynne i bierne prawo wyborcze. Wyjątkami są Superpowsimordy, czyli Wuka, Pierogowy, don Enrico i Bartolomeo, a także mua - na nich nie głosujemy w żadnej kategorii.
- Podstawą oceny powinna być bieszczadzka aktywność forumowa kandydata przejawiona między 1 stycznia 2013 a 31 grudnia 2013.
Karta do głosowania:
- Jeden użytkownik = jedna karta do głosowania.
- Karta do głosowania wysłana = decyzja podjęta. Głosu nie można uzupełnić, poprawić czy anulować. Karta wypełniona częściowo błędnie będzie uznana za ważną w części wypełnionej poprawnie.
- W jednej kategorii można oddać głos tylko na jednego kandydata.
- Można oddać głos na tego samego kandydata w kilku kategoriach.
- Można oddać głos na kandydatów w wybranych (nie wszystkich) kategoriach.
I tura głosowania:
- trwa od teraz do niedzieli 12 stycznia 2014 roku,
- polega na oddaniu głosu na dowolnych kandydatów,
I tura odbywa się poprzez wysłanie do niżej podpisanego Prywatnej Wiadomości o treści:
I TURA
Kronikarz Roku - nick kandydata,
Debiutant Roku - nick kandydata,
Forumowicz Roku - nick kandydata.
Po 12 stycznia nicki finalistów zostaną podane do publicznej wiadomości w kolejności alfabetycznej. Do II tury awansuje w każdej kategorii po minimum 2 kandydatów, na których oddano najwięcej głosów. Pozostałe zasady awansowania do II tury jak zwykle zostaną sprecyzowane i podane po podliczeniu głosów w turze I, stosownie do rozkładu głosów w tejże.
II tura głosowania:
- trwa od 12 do 26 stycznia 2014,
- polega na oddaniu głosu na jednego z finalistów w każdej kategorii,
- polega na wypełnieniu karty do głosowania według schematu z tury I, ale z tytułem wiadomości: II tura.
Jeśli II tura nie przyniesie rozstrzygnięcia w którejś z kategorii, zostanie ogłoszona tygodniowa dogrywka według analogicznych zasad. Ostateczne ogłoszenie wyników konkursu nastąpi na forum na przełomie stycznia i lutego. Jak zwykle wręczenie nagród odbędzie się podczas obrad głównych KIMB-u 2014. Nieobecne Powsimordy zostaną poproszone o podanie nazwiska i adresu do przesyłki lub o wskazanie KIMB-owego plenipotenta. Nagrody łatwo tłukące się nie podlegają wysyłce ani przekazaniu pełnomocnikowi, ale niezwłocznej utylizacji podczas KIMB-u.
Jak zwykle Wasze głosy są tajne do dnia KIMB-u. Wszystkie karty do głosowania zostaną wydrukowane i na KIMB-ie będą do wglądu dla każdego. Na forum będzie publikowana jedynie lista osób, które spełniły swój obywatelski obowiązek. Jak zwykle regulamin może ulec modyfikacjom stosownie do realiów, o ewentualnych zmianach będę oczywiście informował na bieżąco.
Czekam na deklaracje od sponsorów! Ich aktualna lista zostanie podana wkrótce, niezadługo także szczegóły Mordolotka.
Do urn zatem! :razz:
Ojciec Dyktator, niestety nie z Torunia ;)
-
Odp: Powsimordy 2014 - głosowanie
I pooooszliiii... Głos oddał: :-D
1. sir Bazyl
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tomek
....- Podstawą oceny powinna być bieszczadzka aktywność forumowa kandydata przejawiona między 1 stycznia 2012 a 31 grudnia 2012.
.....
Ojcze!
Ktoś nie wytrzeźwiał jeszcze. Ty albo ja...
Skonfrontujemy poglądy?
Pozdrawiam
-
Moje wątpliwości dotyczą tez poniższego fragmentu
Cytat:
Zamieszczone przez
Tomek
W roku 2014 na Powsimordę głosujemy w trzech kategoriach:
- Debiutant Roku - czyli wybitny Nowy Bieszczadnik lub Nowa Bieszczadniczka debiutujący(-a) w tym roku na forum,
Do urn zatem! :razz:
Bo chyba chodzi o zeszły rok:razz:
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
Ojcze!
Ktoś nie wytrzeźwiał jeszcze. Ty albo ja...
Skonfrontujemy poglądy?
Pozdrawiam
Ja nie piłem. Owszem 30-ego, ale potem już nie i skłaniałbym się... Szampański sylwester o Ojca Dyktatora? W takim razie wszystkiego najlepszego!
-
Ech ! Ja tam nie mam wątpliwości , że to zwykłe przejęzyczenie.
ale podziękowania za czujność
-
Ale się uczepili... Ani chybi - z przeproszeniem - abstynenci :P Już poprawione.
2. michalN
3. zbyszek1509
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tomek
- Podstawą oceny powinna być bieszczadzka aktywność forumowa kandydata przejawiona między 1 stycznia 2012 a 31 grudnia 2013.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tomek
Już poprawione.
Powsimorda to jakieś biennale jest/będzie, czy jak...bo już nic nie rozumiem;)
-
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!! !!!!
Zawsze trzeba było kijem zaganiać do uważnego czytania regulaminu, a w tym roku jakiś wyjątkowy dociekliwy elektorat się trafił...
;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tomek
Ale się uczepili... Ani chybi - z przeproszeniem - abstynenci :P
Ale tylko do KIMBu :-P
-
4. trzykropkiinicwiecej
W zasadzie chyli się do kresu pierwszy tydzień, czyli połowa I tury, więc weźcie się weźcie do roboty!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tomek
weźcie się weźcie do roboty!
Oczywiście i bezwarunkowo!
Można przy okazji pozdrowić znajomych? Można? No to super :smile: Więc pozdrawiam wszystkich moich znajomych i ostrzegam, że jak nie zagłosują na Powsimordy to już ich więcej w góry moim autem nie podwiozę :mrgreen:
-
Na razie przestraszyłeś sam siebie :-D
5. bartolomeo
Edit: aaaaa, no wreszcie się wydało...
6. don Enrico
-
Ważne pytanie - czy w kategorii:
Kronikarz Roku - czyli osoba dokumentująca Bieszczady dowolną techniką literacką lub artystyczną,
można również brać pod uwagę dokumentację muzyczną ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez Basia Z.
czy w kategorii Kronikarz Roku można również brać pod uwagę dokumentację muzyczną ?
Jak najbardziej.
7. Wojtek Pysz
8. długi
9. Basia Z.
-
A teraz NAGRODY, NAGRODY, NAGRODY! :-)
Dzięki Waszej hojności lista upominków i sponsorów puchnie w oczach! Co nie znaczy, że nie może być bardziej spuchnięta :-D
Na naszych najlepszych czekają:
Forumowicz Roku:
- pamiątkowy dyplom i gadżet,
- płyta z bieszczadzkimi szantami – od zespołu Własny Port,
- flaszka przedniej nalewki – od Hero,
- album fotograficzny „Przedwojenne Bieszczady, Gorgany i Czarnohora” Andrzeja Wielochy z dedykacją autora – od Ducha Przeszłości,
- menażka aluminiowa z pokrywką (też aluminiową) i uchwytem – od Wojtka Pysza,
Kronikarz Roku:
- najnowsza (na dzień KIMB-u) mapa Bieszczadów wyd. Compass – wersja papierowa i cyfrowa (do wyboru: PC, Garmin, Ozi WM, iPhone, Android, Nokia Symbian) – od Wojtka Pysza,
Debiutant Roku:
- książka „Bieszczady. Tam gdzie diabły, hucuły, ukraińce” Stanisława Krycińskiego – od anonimowego darczyńcy,
- Bieszczady i Góry Sanocko-Turczańskie – 3 w jednym: przewodnik, atlas, mapa – od Wojtka Pysza,
W tym roku mamy oczywiście Mordolotka, wymyślonego i pilotowanego przez Piskala.
Dla wyjaśnienia: wszyscy forumowicze,
- którzy oddadzą głosy w II turze oraz
- których głosy będą identyczne z listą zwycięzców oraz
- którzy przyjadą na KIMB
wezmą udział w losowaniu upominków. Do Mordolotka nie trzeba się zgłaszać ani wykonywać innych działań, wystarczy mieć trochę szczęścia czy intuicji w II turze :-) Lista zwycięzców zostanie podana na forum po wynikach Powsimord.
Także wśród wszystkich głosujących - uczestników KIMB-u zostaną rozlosowane:
- tradycyjna, zacna, długo sezonowana flaszka do samodzielnego wykopania w Bieszczadach - od Wojtka1121,
- płyta z bieszczadzkimi szantami - od zespołu Własny Port.
Czekam zatem także na deklaracje odnośnie upominków Mordolotkowych. Dziękuję wszystkim sponsorom, a P.T. Elektorat zapraszam do lokalu wyborczego, który w I turze będzie czynny jeszcze niecały tydzień! :-)
-
Ja zwyczajowo 0,5l do rozlosowania wśród uczestników Kimbu. Flaszka już ponad dwa lata sezonuje się w Bieszczadach na jednej z przełęczy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tomek
Wśród wszystkich głosujących - uczestników KIMB-u zostanie tradycyjnie rozlosowana nagroda od Wojtka 1121 - zacna, długo sezonowana flaszka do samodzielnego wykopania w Bieszczadach.
...oraz płyta z bieszczadzkimi szantami od zespołu Własny Port!
-
1 załącznik(ów)
-
Mamy dychę! :-)
10. filiplesny
-
11. creamcheese
12. Piskal
13. calanthe
14. Aleksandra
15. bertrand236
Ludziska! Zostały cztery dni do końca I tury!
Pewnie wielu z Was czai się na II etap, ale przy tej frekwencji jest całkiem możliwe, że jeśli teraz nie oddacie głosu na swojego faworyta, to potem już nie będzie okazji - po prostu człowiek nie wejdzie do finału! :shock:
Na wały!
Tym bardziej, że mamy kolejne nagrody - niespodzianki od Piskala dla trzech Powsimord, jednego elektorata i jednego Mordolotka. Dzięki! :-D
-
Chciałem przypomnieć tylko, że trwa głosowanie na Powsimorę roku.
Jeśli macie coś do powiedzenia , to oddajcie swój głos !
Jeśli nie - to niech cisza zapanuje.
-
16. Miejscowy
17. Tomek
18. partyzant
19. Jimi
Uchylając rąbka tajemnicy: mamy już liderów, ale nadal o wejściu do II tury może zdecydować jeden głos!
Ostatnie dwa dni głosowania w I turze!
-
19 głosów. Ludziska ostatnia szasa. Nie róbta jajców...
-
20. przemolla
21. Jurko
22. Pierogowy
23. piotrrz
12 godzin do końca I tury!
-
Rzutem na taśmę głosy oddały dwie elektoratki:
24. asia999
25. maciejka
Nie odchodźcie od telewizorów, za chwilę wyniki!
-
Drodzy i Szanowni,
Jak widać, w I turze oddaliście oszałamiającą liczbę 25 głosów 8) Głosy owe rozłożyły się w ten sposób, że do II tury awansowali forumowicze, którzy zebrali co najmniej dwie nominacje. Na pierwszy rzut oka bieszczadzkość kandydatów nie budzi wątpliwości, ale gdyby ktoś miał zastrzeżenia, to proszę pisać - Akademicy zdecydują :-D
Miło mi poinformować, że z Waszego wyboru do II tury wyborów Powsimord 2014 weszły następujące indywidua (w kolejności alfabetycznej):
KRONIKARZ ROKU
coshoo
sir Bazyl
uszatek_mis
DEBIUTANT ROKU
przemolla
Wojtek z Zielonki
Zbyszek1509
FORUMOWICZ ROKU
Jimi
sir Bazyl
Wojtek Pysz
Wielkie gratulacje!
Oto rozpoczyna się II tura głosowania, która potrwa 2 tygodnie i wyłoni zwycięzców. Czekam na wasze PW o tytule:
II tura
i następującej zawartości:
Kronikarz Roku - nick kandydata
Debiutant Roku - nick kandydata
Forumowicz Roku - nick kandydata
Oczywiście wybierać można tylko spośród tych kandydatów, którzy awansowali do II tury, a ich nicki widzicie powyżej. Nicki osób, na które też głosowaliście, ale które nie weszły do finału, podam wkrótce.
Takoż rusza Mordolotek!
Czyli jeśli Wasz głos w II turze będzie identyczny z jej wynikiem, weźmiecie udział w losowaniu specjalnych nagród podczas KIMB-u. O ile się tamże pojawicie.
Tradycyjnie dziękuję wszystkim głosującym i sponsorującym!
I tyle na te chwile.
Do urn i to już! :-D
-
-
Cieszy mnie to, że wszyscy na których głosowałam przeszli do II tury :D W takim zacnym gronie się znalazłam -hmm wybornie
-
Łał, pierwszy się załapałem :-) Ale to dlatego że przegapiłem (przełaziłem) termin pierwszy i postanowiłem się poprawić. Moje typy na szczeście (moje) znalazły się w II turze :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tomek
KRONIKARZ ROKU
coshoo
Bartolomeo
sir Bazyl
uszatek_mis
A co ten zbój bartolomeo tam robi? Jak mnie pamięć nie myli on nie ma biernego prawa wyborczego, wyciąć go a miejsce po nim ogniem wypalić!
-
Bo to jest Bartolomeo z dużego "B". Nie wycinać ;-)
Pozdrawiam
-
Ajajajajaj... Tradycyjna, doroczna wtopa organizatora zaliczona :twisted: Dwie inne Superpowsimordy na kartach do głosowania wyłapałem, ale trzecia mi się wymsknęła...
Oczywiście kandydaturę Bartka musimy usunąć. Jeśli oddaliście już na niego głos, prześlijcie ponownie, ale z innym kandydatem.
Przepraszam za zamieszanie :oops:
Edit:
Zaczynamy liczenie od początku.
1. michalN
2. zbyszek1509
3. Jimi
4. Dlugi
5. bertrand236
6. tomas pablo
7. sir Bazyl
8. Wojtek Pysz
-
Z ciekawostek przyrodniczych :-D
Oddaliście również głosy na następujące osoby, które nie weszły do finału:
bartolomeo
bertrand236
Browar
don Enrico
Mahoney
manio
mavo
Miejscowy
MORF
Ostatni Mohikanin
Pierogowy
Piskal
Recon1
Tasza
tolek banan
tomas pablo
trzykropkiinicwiecej
Lista w kolejności alfabetycznej, niektóre nicki pojawiły się nawet w dwóch kategoriach.
-
No halooo, co z Wami?! Tak dobrze żarło i zdechło... :|
-
9. maciejka
10. bartolomeo
11. Duch Przeszłości
12. komisarz von Ryba
13. creamcheese
14. Basia Z.
15. asia999
16. Jurko
17. jojo
18. Piskal
Znów żre ;)
-
19. don Enrico
20. Pastor
-
Następujące błędy uniemożliwiły ukończenie operacji
- Tomek wykorzystali swój limit wiadomości, i nie mogą przyjąć żadnej nowej dopóki nie zwolnią trochę przestrzeni.
:D
-
Właśnie mnie automat opierniczył, już wyczyściłem skrzynkę, sorki :)
-
21. Miejscowy
22. Wojtek z Zielonki
23. WUKA
24. PiotrekF
-
25. piotrrz
26. Michał
27. Aleksandra
Mamy półmetek II tury!
Walka jest niezwykle wyrównana - w dwóch kategoriach różnica między poszczególnymi finalistami wynosi maksymalnie 2 głosy :-)