Data znana - sobota, 21 maja 2016 r. - ale może już czas pomyśleć o miejscu? Jakieś pomysły, wnioski, wrażenia? :-)
Wersja do druku
Data znana - sobota, 21 maja 2016 r. - ale może już czas pomyśleć o miejscu? Jakieś pomysły, wnioski, wrażenia? :-)
Taka mi myśl przyświca,
że może być Balnica.
Tarnawa się nadawa
By była popijawa.
A choć to nie jest konkret
Może też kino Końkret?
Balnica?
Problem z dotarciem, parkingiem. Leśniczy mnie wyganiał...
Może Roztoki G.
Może Zatwarnica
Nieśmiało proponuję jednak Tarnawę :)
A może Chata Kija w Woli Michowej ?
No ludziska... Gdzie Wasza inwencja z inicjatywą? Jeszcze w śnie zimowym? ;)
Mi tam wszystkie propozycje się podobają:wink:, choć Chaty Kija nie znam, ale Wolę Michową tak. Byle było swojsko... przy ognisku, a nie w jakimś ganc lokalu.
Dobry pomysł z Kija Chatą. Nie ma problemu z dojazdem, ognisko na pewno by było. Nie jest to kijowy pomysł.
- - - Updated - - -
Dodam, że obecnie Kija Chata jest na Grouponie za 50%.
Chata Kija czyli Kira...jest spoko, może nie tak jak u Wojtka w Balnicy, ale dojazd gwarantuje, że mnie (z autem) nie będziecie musieli wypychać ;)
No to na co czekacie – niech aktualny Prezydent KIMB rozpocznie rokowania z Kijem.
Namiary tu: http://www.kijachata.pl/
Wojciech G., czyli legendarny Kiju, wie co to KIMB - kiedyś nawet uczestniczył osobiście w jednym. Odpowiednio zmotywowany - nie odmówi. Warunki w obiekcie - wręcz idealne (na każdą pogodę).
Problem może tylko wystąpić z terminem. W dniach od 21 do 29 maja będzie więcej niż zwykle urlopowiczów, z uwagi na święto Bożego Ciała 26 maja.
Poza tym Kiju gości różne wycieczki, które też mogą go nawiedzić akurat w dniach KIMB, tj. 20 - 22 maja.
Dlatego radzę już teraz nawiązać kontakt z Kijem.
Ależ to zabrzmiało… :lol:
Od tego czasu mija równo 10 lat. Kiju przyjechał wtedy na KIMB drezyną.
https://www.youtube.com/watch?v=MoBJ8I2fYvY
Mi tam się podoba...ale moi koledzy to by byli wręcz zachwyceni, jakby ta jazda drezyną doszła do skutku...a znają się na rzeczy....
No i dyskusja zdechła.
Rzecz jasna wszystko będzie musiał załatwiać Ojciec Dyktator Marcowy.Wiem, że najwygodniej przyjechać na gotowe i mieć wszystko tam, gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę (E. Niziurski). Ale czy nikt naprawdę nie poczuwa się do tego, żeby włączyć się w organizację KIMBu? Tak trudno zadzwonić do zaprzyjaźnionego ośrodka, schroniska, zajazdu i dogadać sprawę? Nie ma chętnych? Fe.. Najlepiej umyć ręce..
Przepraszam za szorstki wpis, ale naprawdę mi za was wstyd. Podobno KIMB jest naszą wspólną imprezą, forumową.
Ja organizację KIMBu mam już za sobą, z pewnych przyczyn, ale nie zostawiajmy wszystkiego na głowie Marcowego. Chyba że tak jest najwygodniej i się na to godzimy...
Dzięki, Piskalu, ale czuję się Dyktatorem wyłącznie w kwestii Powsimord :-)
Zgadza się, to jest czas, gdy powinno się pomyśleć o rezerwacji obiektu, skoro mamy się trzymać sztywnej daty (a tego lepiej nie zmieniajmy). Z proponowanych pasują mi wszystkie -przy czym Tarnawę darzę sentymentem a Roztoki Górne też dobrze brzmią. W zasadzie ja (z osobistych przyczyn związanych z lokalizacją) wolałabym Roztoki bo i tak powinnam tam pojechać w któryś weekend maja. Wola Michowa -nie mam zdania bo nie znam ale wydaje mi się, że też ok. Z resztą mi nawet i Dydiowa czy Rabe by pasowała he he he. Więc jeśli nikt nie zorganizuje to proponuję na przekór spotkanie elyty w Dydiowej lub Jaworniku bo lepiej coś niż nic ];> Ja organizację KIMBu też mam za sobą, więc czas na kolejnych :}
odnośnie spotkań w górach .... jak mawiają biescadzkie górole
...panocku , jeszcze tak nie było, żeby jakoś nie było.... ?
Maliniak.☺
:-DCytat:
Zamieszczone przez mavo
Nie byłem, nie jestem i nie będę prezydentem forumowym. Jestem prostym dyktatorem powsimordowym. Kropka. Zdarzało mi się organizować KIMB-y, ale tylko dlatego, że nikt inny się nie kwapił. Ale więcej nie będę. Howgh :smile:
6 marca odbyły się w Toruniu Rozmowy Ostatniej Szansy. Spotkanie na najwyższym szczeblu dwóch Prezydentów. Poczyniono wiele ustaleń dotyczących KIMB-u 2016. Niestety zaginął stenogram rozmów, zaś o świcie obaj Prezydenci nie bardzo byli w stanie przypomnieć sobie co ustalili. Trwają negocjacje co do terminu kolejnego spotkania roboczego. Załącznik 40135
I co? Nikt się nie kwapi?
To w takim razie ja ogłaszam!
Któryś tam z kolei KIMB odbędzie się 21 maja o godzinie 19 w kinie Końkret w Zatwarnicy.
O tej godzinie integracja, autoprezentacja, wręczenie Powsimord. Godzina 20 filmy. Po filmach ognicho.
Warunki:
1. Wykupienie dwóch seansów filmowych. Proponuję "Hasło" i "Wolną sobotę". Cena łączna 20 zł. Ale nad repertuarem możemy jeszcze podyskutować. Powiedzmy- do końca marca. Na indywidualne życzenie będzie można zamówić sobie inne filmy. Tak myślę.
2. Zabieramy ze sobą swoje śmieci. Od razu. Jeśli będziecie mieć miejsce na pełne puszki, to znajdzie się też na puste. Pokażmy klasę! Zresztą nie wątpię w was, to znaczy w nas.
Poniżej zamieszczam ostatni list od Joli Jareckiej.
No to super, bo nie chcemy zamykać kina przed innymi. Rozmawiałam z Robertem i postanowiliśmy, że możecie u nas imprezować. Warunek jest tylko taki, że na drugi dzień sprzątacie śmieci po ognisku. Ostatnio teatr zostawił nas z 5 workami śmieci, a przeciętnie jako firma płacimy 20 zł od worka za zabranie do sortowni. Myślę, że to nie będzie dla was problem a dobre ćwiczenie na kacu;)
Musisz dać mi znać wcześniej (2 tyg.) kiedy chcecie imprezę i jakie filmy macie ochotę obejrzeć, bo repertuar ustalam 2 tyg. wcześniej do lokalnej gazety.W kinie jest sympatyczna kawiarnia, więc myślę, że będziecie mieli dobry klimat.
Pozdrawiam.
--
Jola Jarecka
Hmm fajnie, czyli rozumiem że za 20 zł mamy zaklepaną miejscówkę na cały wieczór do późnych godzin? A ognisko ma zadaszone miejsce? Lub w razie deszczu możemy przenieść się z imprezą do gmachu kina? :) Mnie generalnie oglądanie pełnometrażowych filmów na KIMB nie interesuje -wolę ten czas przeznaczyć na rozmowy z ludźmi których nie widziałam rok czasu albo po prostu wziąć się za rozpalanie ogniska :) Ale oczywiście 20 zł zapłacę jako rezerwację miejsca na ognisko lub coś. Dzięki Piskal. A co inni na tą propozycję?
Wygląda na to, że Jimi musi wybrać film dla innych!!! Ona jedna wie ile czasu zajmuje jej rozpalanie ogniska :oops:
No to super Piskal, że mamy miejscówkę!! Dzięki. Film mi obojętny, może popatrzę ale wolę pogadać z dawno nie widzianymi znajomymi ale film spoko niech leci :d
Recon, hehe. W swym żywocie ognisk rozpalałam niezliczoną ilość i tyle samo w bieszczadzkich piecach czy kominkach wszelkiej maści ;p Ale chętnie odstąpię tę czynność innym choć sama pewnie dołączę pomocą :>
Super, dzięki Piskalu :-)
Pytanie zasadnicze: czy "sympatyczna kawiarnia" oznacza, że napoje rozweselające i zakąski trzeba przywieźć z sobą?
Tak przypuszczam.