Tak masz rację, gdzie byłem to wiem, ale co widziałem, to nie wiedziałem. Heniu, dzięki Ci wielkie za zmuszenie mnie do poszerzenia wiedzy. Ostatecznie już wiem, że pomyliłem Pikuja z Ostrą Horą, a tak niby podobnie wyglądają z dużej odległości.
Pikuj i Ostra Hora.jpg
W odróżnieniu od Ciebie, raduję tylko oczy i duszę widokami oraz robię zdjęcia z myślą, że w domu na spokojnie zlokalizuję co widziałem. A w domu to już różnie bywa i zazwyczaj w danej chwili coś wypada i odkłada się problem na później. Zazwyczaj później, to znaczy nigdyGdy uda mi się wydrapać na jakąś widokową górkę to pierwszym radosnym dla mnie zadaniem jest odgadnięcie co z niej widać i nazwać poszczególne elementy. Ta zabawa sprawia mi sporo radości (i trudności), dopiero potrzeba zmusza do myślenia i działania, a Ty jesteś wspaniałą "maszynką" do mobilizacji i na tym polega Twoja wyższość.
Myślę, że nie powinien zasłaniać, gdyż jest niższy i z lewej strony od Pikuja, patrząc z Tarnicy.... tak po prawdzie to nie wiem czy sam szczyt Pikuja jest widoczny z Tarnicy (czy nie zasłania go Wielki Wierch).

Odpowiedz z cytatem