Prezes w kąpieli, że się nie boji iż się wybieli ?Zamieszczone przez jojo;176190(...)
[URL="http://forum.bieszczady.info.pl/attachment.php?attachmentid=46121&d=1557764022"
Jak i za ile dostać się do czanów ?
Trzeba zaparkować na parkingu w Wołosatym i zapłacić 16 zeta. Przejść asfaltem jakieś ponad 2 km do granicy. Po drodze jest budka i krzycząca Pani - 7 zeta (za co nie wiem). No i legendarny dla mnie most na potoku Wołosatym.
Potem należy okazać paszporty na przejściu granicznym czynnym 5 dni w roku a może i wiecej ......
A potem jak w raju. Stragany z winkami, nalewkami, miodami (pitnymi też), bimberkami, mięsiwem, szaszłykami i innymi specjałami. Gościu wesoło przygrywający na harmoszczce.....
Po krótkich przerwach należy zturlać się do magazynu we wsi Łubnia. Tam po krótkiej przerwie, trzeba koniecznie zwiedzić miejscowe muzeum regionalne znajdujące się oczwiście na przeciwko magazinu. Potem można wrócić do magazinu lub skorzystać z bezpłatnej komunikacji wiejskiej oferowanej przez sympatycznego Pana z UPN bezpośrednio do magazinu w pobliżu stacji elektriczki w Stawnem.
Potem po dłuższej przyjeżdża punktualnie o 15.04 elektriczka do Mukaczewa przez Użgorod. U Pana konduktora należy nabyć bilet za ok. 4 zeta ( za 5 godzin jazdy w komfortowych warunkach i fajnym różnorodnym towarzystwie). FOTKI POTEM WKLEJE I CDN ....
Ostatnio edytowane przez jojo ; 17-05-2019 o 13:46
Wiem że jesteś mistrzem w podróżowaniu wschodnimi środkami lokomocji .... ale wsiadasz do elektriczki do Mukaczewa i tam jest kąpiel w czanie ?
Ten czan w pierwszej chwili skojarzył mi się z tym w Husnem, ... ale to nie ten. Czekam więc niecierpliwie na wieści gdzie jest bliżej :)
Ostatnio edytowane przez jojo ; 20-05-2019 o 23:07
CDN i FOTKI ....
.DSC05378.jpg
samo dobro na granicy.....
DSC05432.jpg DSC05430.jpg
powolutku turlamy się do Łubni
DSC05447.jpg
Magazin w Łubni, krótki przystanek, powolutku odpoczywamy
DSC05449.jpg
zwiedzamy "muzeum" w Łubni
DSC05480.jpg
Magazin w Stawnem - taki znowu króciutki odpoczynek po trasie .....
DSC05460.jpg
Stacja Stawne - odpoczywamy czekając na elektriczkę
DSC05515.jpg
jedziemy sobie powolutku elektriczką do Mukaczewa
DSC05514.jpg
po drodze króciutka przerwa w naszej podróży - Stacja Użgorod
DSC05532.jpg
Mukaczewo - tu znowu przerwa na obiadek, wymianę waluty i czekamy na kolejną elektriczkę ....
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki