I tu jest pies pogrzebany. Zależy jakie warunki atmosferyczne, jaka sprawność instalacji i wiele innych czynników. Mnie martwi przyszłość, to co pisałem utylizacja i recykling zużytych paneli. 8, 10, może 15 i wymiana na nowe. Dokąd to prowadzi?
I tu jest pies pogrzebany. Zależy jakie warunki atmosferyczne, jaka sprawność instalacji i wiele innych czynników. Mnie martwi przyszłość, to co pisałem utylizacja i recykling zużytych paneli. 8, 10, może 15 i wymiana na nowe. Dokąd to prowadzi?
teraz nikt się nad tym nie zastanawia - ważne żeby spełniać normy emisji CO2. Kolejne pokolenia będą miały z tym problemDokąd to prowadzi?
A przy okazji ktoś na tym zarobi.
Szybszy czas zwrotu z inwestycji takich instalacji jest w południowych krajach gdzie słonecznych dni jest więcej.
Pamiętacie paliwa z biomasy, wierzbę energetyczną... Może to i to przeminie jak okaże się że ktoś zrobi wnikliwsze badania dotyczące utylizacji zużytych paneli
Ostatnio edytowane przez bartolomeo ; 13-07-2019 o 05:47 Powód: Poprawiłem cytowanie
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki