PS. Do Połonina Caryńska: „fantastyczne uczucie” gwarantowane pod warunkiem dobrego znoszenia niskich temperatur.

4. Wieści
Podobno tego roczna zima z częstymi halnymi, długo utrzymującą się wysoką - jak na zimę temperaturą – grozi niezbyt skutecznym wytępieniem robactwa. Jeśli zima nie przypomni sobie o długotrwałych i tęgich mrozach, to może się okazać, że muszki w BPN zjedzą nas – turystów żywcem. Nie wiadomo jak zadziała taka pogoda na kleszcze. Z zasłyszanych rozmów wywnioskowałam, że latem można się ich spodziewać. Czas pokaże, poczekamy –zobaczymy

Dla miłośników Tołhajów – można ich usłyszeć w Ustrzykach Górnych.

Gdzieś w okolicach sylwestra znowu były problemy w cerkwi w Baligrodzie tak, że 31 XII „ekipa ratująca” wspomagała istniejące już zabezpieczenia. Może jednak znacie kogoś, kto chciałby, choć trochę poratować tę budowlę. Szybko znaleziono chętnych do odbudowy Chaty Socjologa, może dało się coś zrobić w tej kwestii. Za każdym razem jak tam jestem, coraz bardziej ogarnia mnie rozpacz nad stanem tej pięknej niegdyś cerkwi. Wiem, że prowadziliśmy już rozmowy na jej temat, ale….

Aleksandra