Cytat Zamieszczone przez Sroka Zobacz posta

Następny dzień szykował się wielką niespodzianką, mieliśmy spotkać się z don Enrico i pod Jego przewodnictwem jechać na Ukrainę z planem wejścia na Pliszkę i odwiedzenia kilku miejsc po drodze

DSC01527.jpg
pierwszy cukiereczek gdzieś po drodze, piękności :)

przygodę w Werchowynie Wyżnej zaczęliśmy od odwiedzin sklepu , smakowaniu ukraińskiego piwa i klimatów

DSC01535.jpg

DSC01543.jpg
Dzięki Ci Jarku za mobilizację do dorzucenia kilku zdjęć z najpiękniejszej wyprawy podczas ostatniego pobytu w Bieszczadach, której inicjatorem był Heniu i ponowne ślę mu podziękowanie za wspaniały pomysł oraz jego realizację. Przeżywałem przez ostatnie kilka dni straszne horrory, gdyż w pogoni za nowoczesnością, próbowałem zainstalować nowy system na komputerze . Zaowocowało to utratą wszystkich danych dotyczących szczególnie Bieszczadów, łącznie z tym co Tobie obiecałem. Jednak, w efekcie dałem radę wszyściutko odzyskać i będąc w tej wielkiej radości spróbuję podesłać kilka dodatkowych zdjęć z naszej wycieczki na Pliszkę. Na początek mapa ze szlakiem, który przeszliśmy.

01 Trasa-Pliszla.jpg

Jak się okazało, to informację o czasie przejścia na Pliszkę, przekroczyliśmy o 100%, gdyż wchodziliśmy przez 2godz i 31 min.

02 Wejście na szlak.jpg

Już jesteśmy na szlaku z widokiem na Pliszkę.

03 Na szlaku.jpg 04 Widok na Pliszkę.jpg

Verkhovyna Bystra i Vilosianka na horyzoncie

05 Verkhovyna Bystra i Vilosianka.jpg

Widoki z grzędy na Pliszce

06 Jesteśmy na grzędzie.jpg 07 Panorama.jpg 08 Tarnica.jpg

Po zejściu do wioski, zrobiło się bardziej kolorowo

09 Już jesteśmy na dole.jpg

W drodze powrotnej, jedna z kilku perełek w Jasienicy Zamkowej.

10 Perełka - Jasienica Zamkowa.jpg

Na dzień dzisiejszy to tyle z naszej wyprawy , pozdrawiam wszystkich uczestników serdecznie.