Sławku a woda to tam bywa?
Raz byłem i co najwyżej kamienie były wilgotne.
czarnorzeki 034.jpg
Sławku a woda to tam bywa?
Raz byłem i co najwyżej kamienie były wilgotne.
czarnorzeki 034.jpg
Sprawdzę, gdy będą roztopy, czy się pojawi więcej wody. Są za to wilki i, chudy po zimie, borsuk Janusz.
Ponieważ Beskid Niski nie ma jakiś okazałych odkrytych górek to ciekawostką są również wieże widokowe.
Najbardziej znana to chyba Grzywacka nad Kątami.
W ubiegłym roku doszły kolejne dwie na Cergowej koło Dukli
i na Ferdlu koło Wapiennego
.
.
ta ostatnia nie wiedzieć czemu usytuowana jest poniżej szczytu, więc zamiast pełnej panoramy można pooglądać zielone buczyny.
To dorzucę jeszcze Baranie i 2 widoczki
Baranie wieża.jpg Widok1.jpg Widok2.jpg
W Bieszczadach, upływ czasu to pojęcie względne . Jednak podczas pobytu w dniu 19.06.2016 r. wyglądała na nową.
- - - Updated - - -
Przynajmniej drabina i piorunochron
Drabina.jpg
Ostatnio edytowane przez zbyszek1509 ; 18-05-2020 o 19:57
Wieży na Baranim już nie ma. Słowacy ścięli ja w ubiegłym roku. Powodem likwidacji był kiepski stan techniczny, chociaż byłem tam rok temu wiosną i wydawało mi się, że nie jest tak źle.
Tak sobie podglądam te wszystkie "fotociekawostki" i już plan się rysuje na następny wyjazd, tylko żeby koronabida trochę odpuściła
Hej !
Nie tak szybko, worek z ciekawostkami beskidzkimi dopiero się rozsypuje , poczekaj , może nazbierasz więcej.
Na razie ani słowa nie było o sztandarowych hiciorach , więc dołóżmy z bocznej flanki
.
hm13.1111.jpg
.
Stoi sobie taki pojazd w krzakach, nie wiedzieć czemu zapomniany.
Przechodzące dzieci wołają : o tu stoi czołg !
Jak można tak wsadzić historię w krzaki ?
Jaki czołg ? .... przecież to nie jest czołg
a wydawało by się że w historii Beskidu Niskiego powinien stać na czele !
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki