Cytat Zamieszczone przez Biesiek Zobacz posta
Porażająca merytoryka argumentów.
Pomoderuj dowolne popularniejsze forum to zaczniesz ją dostrzegać a nie tylko ironizować
Szkoda, że nie zauważasz że kierujesz swoją agresję wobec dwójki nowych uczestników forum pomimo tego, że ich wpis zamieszczony został w wątku do tego przeznaczonym.
Szkoda że nie zauważasz że konta zarejestrowane w tym miesiącu w tym samym dniu odpowiadają sobie niemal natychmiast na zadane pytanie. Technika prawie tak stara jak samo spamerstwo forumowe.
Co więcej oskarżasz ich (je) o naganne praktyki, mając jako dowody tylko mózg i doświadczenie.
Może twój mózg i doświadczenie to jest "tylko". Ja do swojego nie mam zastrzeżeń.
Żyjemy w Europie, w sporej części której już od kilku tysięcy lat nie wystarczy mózg, doświadczenie, przeczucie, czy wiara, by kogoś oskarżać. Należy dysponować dowodami, nawet gdy są to tylko dowody poszlakowe. No chyba, że identyfikujesz się z tą częścią naszego kontynentu, na której niestety do dnia dzisiejszego nie trzeba żadnych dowodów, aby móc oskarżać każdego o wszystko.
Dowody poszlakowe ci podałem (daty rejestracji, staż i prędkość odpowiedzi). Raczyłeś zignorować.
Jakby tego było mało, radośnie oznajmiasz wszystkim wokół, że na oskarżeniach nie poprzestaniesz i wystawisz pensjonatowi negatywną opinię. Ponowię moje pytanie - może nie dosyć dobitnie zaakcentowane w pierwszym poście - za co?
Też ci odpowiedziałem i też raczyłeś zignorować więc tez będę musiał wyrazić się dobitniej. Za korzystanie z usług spamerów lub spamowanie osobiście, bez różnicy. Na takie zachowanie również nie powinno być przyzwolenia.
Nad innymi aspektami Twojego postu, takimi jak styl czy kultura wypowiedzi nie będę się rozpisywał
Styl jest dostosowywany do piszącego. Jeżeli wydaje ci się że możesz dać upust swojemu świętemu oburzeniu, bez wnikania kto, co, po co i dlaczego i w formie zdecydowanie dalekiej od jakiejkolwiek formy szacunku a potem nie doczekać się stosownej riposty to masz rację - wydaje ci się. Masz prawo nie rozumieć moich działań, masz prawo dopytać o ich przyczynę i ja bardzo chętnie ci na twoje wątpliwości odpowiem. Masz również prawo się nie zgadzać ze mną i wnioskami które wyciągam ale jak będziesz od pierwszego słowa jechał z prześmiewczym sarkazmem to nie widzę najmniejszego powodu dla którego miałbym się wysilać na jakąkolwiek kulturę w twoim kierunku. Parafrazując inne klasyczne dzieło: Żądasz kultury, zachowaj ją sam.
Aby wszystko było jasne - nic w jakikolwiek sposób nie łączy mnie zarówno z aleksandra19 jak i osik65. Nie znam ich. We wspomnianym pensjonacie nigdy nie byłem, nie nocowałem, nie znam ich właścicieli.
Być może tak, być może nie. Prawdopodobnie jesteś jedną z tych niewielu osób która ma jeszcze wiarę w czystość ludzkich intencji i podchodzącą z bezkrytyczną naiwnością do zawartości postów forum tego czy innego. Mnie z racji doświadczenia już na to nie stać.