Tej zdaje się w galerii jeszcze nie ma.
Bieszczady 10.2020 032.jpg
Tej zdaje się w galerii jeszcze nie ma.
Bieszczady 10.2020 032.jpg
Czyżby Krywe ?
No ba.
kombinuję kombinuję i nie potrafię obrócić foto20201114_090210[1].jpg
Ostatnio edytowane przez creamcheese ; 17-11-2020 o 20:33
To ja też opowiem swoją historię :
10 lipca 2020 dwuosobowa ekipa najdzielniejszych przedstawicieli SKPB Rzeszów wyruszyła na montaż najwyżej położonej ławeczki kołowej nr 13 na Jasło 1153 m n.p.m. Najwyższej ponieważ Koło nie dostało zgody na montaż ławeczki nr 7 na szczycie Połoniny Wetlińskiej, tylko poniżej obok szałasów, a zatem nasza ławeczka znalazła się wyżej aż o 2 metry od ławeczki nr 7.
9/10 lipca 2020 odbyliśmy aklimatyzację górską w namiotach w Bacówce pod Honem przy dziękach zespołu CARYNA i aklimatyzacja trwała do samego rana.
Wyruszyliśmy zatem dopiero późnym popołudniem z Przełączy nad Roztokami w kierunku na Okrąglik. Droga była uciążliwa, ale Okrąglik został zdobyty.
Na Okrągliku zrobiliśmy 20 minutową przerwę.
Jak na prawdziwych turystów przystało - tych którzy chodzą po górach ze swoją ławeczką - aby móc podziwiać widoki na dolinę Ruske postawiliśmy ławeczkę na Okrągliku.
I turysty zaczły się pchać !!! Każdy chciał sobie zrobić unikatowe zdjęcie z Kołową ławeczką na Okrągliku.
W końcu udało się turystów pospychać z ławeczki i ruszyliśmy dalej na Jasło.
Konsultacje terenowe na Jaśle co do wyboru lokalizacji trwały kilka chwil. Oczywiście zdecydowały ostatecznie możliwie najlepsze widoki na Połoniny. Rozpoczęliśmy montaż i dokumentowanie akcji.
- - - Updated - - -
Na koniec jeszcze próba wytrzymałościowa.
Zadowoleni z dobrze wykonanej nikomu niepotrzebnej roboty zapozowaliśmy do zdjęć końcowych.
ps. pierwsza turystka jaka zasiadła na ławeczce to była samotna nauczyciela z Krakowa (niestety imienia nie zapamiętałem).
Ławeczka kołowa. Czytałem szybko i nieuważnie więc kilka chwil zajęło mi rozgryzienie o co chodzi z tymi kółkami. A może to jakiś pomysł? Np ławeczka obrotowa a przynajmniej z doczepionymi kółkami, żeby nie dźwigać:smile.
Ostatnio edytowane przez partyzant ; 30-11-2020 o 22:09
A ta stoi na Cergowej i była widziana 6 grudnia.
DSC_8602sx.jpgDSC_8604sx.jpg
a mnie dodatkowo cieszy , gdy przypadkowo widzę ludzi , w innych sceneriach, korzystających z ławeczek
tym razem znalezione w sieci "połoninki Arłamowskie"
...
..
p.s. a tak poza tym, to polecam blog
http://naszepogorze.blogspot.com/
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki