Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Wątek: Buntowniczo

Mieszany widok

Zbanowany
    Na forum od
    03.2018

Domyślnie Odp: Buntowniczo

Tomnatyk - ani smartfona, ani drona.

Don Henryk - jeden nie zrobi wielkiej różnicy, ale szczerze to wolałbym namówić Cię (jak i wszystkich czytających) na tytułowy bunt; powtórzę: zdjęcia były pretekstem. Ale może nie umiem trafić do ludzi - może Buba ma słuszność, że ludzie nie kumają, czym jest wolność. A wolność, wbrew temu co pisze Tomnatyk, to czysty pragmatyzm. Zniewolenie kosztuje sporo - zarówno w przenośni (koszty psychiczne, które w sumie są też wymiernymi kosztami, np. leczenia), jak i dosłownie (np. finansowe; musisz pracować na siebie i na swojego "właściciela"), exemplum gospodarcze: socjalizm zawsze kosztuje więcej niż kapitalizm.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

może Buba ma słuszność, że ludzie nie kumają, czym jest wolność
    Mysle, ze ci co mieli skumac - to skumali juz dawno. Dokladnie w kwietniu 2020. Szczerze to nie kojarze zbyt duzo "nawróconych" pozniej, chyba 2 osoby? Choc z drugiej strony moze zawsze warto probowac? Moze nigdy nie warto tracic nadziei? Bo moze ten jeden przekonany przez ciebie do dostrzegania wolnosci - kiedys przeważy szalę? Zatem szanuje twoj wysiłek i kibicuje!
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik
    Na forum od
    04.2020

Cytat Zamieszczone przez zdeb Zobacz posta
    Tomnatyk - ani smartfona, ani drona
    Nieprawdopodobne! Wszystko z ręki? Bez kijka?! Bez choćby jednego selfika, jaka szkoda...

A wolność, wbrew temu co pisze Tomnatyk, to czysty pragmatyzm.
    Zwróć proszę uwagę na słówko "Ponoć" rozpoczynające moje zdanie. Pragmatyzm to kalkulacja rzeczywistych zysków i strat.

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Tomnatyk - ani smartfona, ani drona.

Don Henryk -(...) ale szczerze to wolałbym namówić Cię (jak i wszystkich czytających) na tytułowy bunt; powtórzę: zdjęcia były pretekstem. Ale może nie umiem trafić do ludzi - może Buba ma słuszność, że ludzie nie kumają, czym jest wolność. A wolność, wbrew temu co pisze Tomnatyk, to czysty pragmatyzm. Zniewolenie kosztuje sporo - zarówno w przenośni (koszty psychiczne, które w sumie są też wymiernymi kosztami, np. leczenia), jak i dosłownie (np. finansowe; musisz pracować na siebie i na swojego "właściciela"), exemplum gospodarcze: socjalizm zawsze kosztuje więcej niż kapitalizm.
    Też będzie szczerze . Czytam tekst po paru dniach (po raz kolejny) i nadal nie mogę skumać na jaki bunt chciałbyś mnie namówić ?
    Może Buba ma rację że ludzie nie kumają , czym jest wolność
    Rzecz w tym, że widocznie ja nie należę do kumatych - trudno, muszę pogodzić się z tym, że Pan Bóg nie każdemu rozumu udzielił po równo.
    Nie przeszkadza mi to codziennym funkcjonowaniu , ani w odskokach terenowych które nie miały sensu
    dwa dni temu paliłem ognisko aby ogrzać a nie buntować.
    ognisko.jpg

Bieszczadnik
    Na forum od
    04.2020

Gadasz jak jakiś ekoterrorysta z Grinpisu.
    Ekoterrorystą to był Ted Kaczynski. Grinpisowcy mu do pięt nie dorośli. On nie gadał, tylko robił. Ja nie gadam i nie robię.
    Podobnie jak Ty nie jestem myśliwym i nie popieram zabijania dziko żyjących zwierząt dla zabawy czy sportu, bądź z innych powodów niż obrona konieczna i/lub zdobycie pożywienia.

Więc Twoje "miejmy nadzieję, że jeleń przeżył" jest jak najbardziej idiotycznym komentarzem do powyższego zdjęcia, już pomijam, że sugerującym moją koniunkturalność (w tym przypadku wrzucania łzawych kadrów, uzyskanych w sytuacjach "nie łzawych").
    Zrobiłeś zdjęcie chyba z ambony, bo przecież nie z drona? Na tym miejscu mógł być po Tobie myśliwy i walnąć tego jelenia przy najbliższej okazji, czyż nie? Można więc chyba mieć nadzieję, że zwierz przeżył ekspozycje na strzał na rykowisku? Nie trzeba jakiegoś specjalnego uzasadnienia, by nie było to "najbardziej idiotycznym komentarzem".

Ale my tu gadu-gadu o zwierzątkach i realiach podróżowania po Rumunii, a wciąż nie wiadomo czym objawia się tytułowe "buntownictwo" w Twojej relacji? Nie tylko dla mnie:

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    Czytam tekst po paru dniach (po raz kolejny) i nadal nie mogę skumać na jaki bunt chciałbyś mnie namówić ?
    Zgadzam się jednak w pełni z poniższą Twoją opinią:
    Z pomocą tejże nadmiernej biurokracji i ograniczeń paragrafami zagubiliśmy umiejętność logicznego i trzeźwego myślenia, a tym samym naszą wolność. Niewolnik nie myśli, tylko wykonuje rozkazy/nakazy/zakazy.
    Ale jak to się ma do Twoich przejażdżek po Rumunii?
    Ostatnio edytowane przez Tomnatyk ; 11-11-2021 o 21:33

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Cytat Zamieszczone przez Tomnatyk Zobacz posta
    Ekoterrorystą to był Ted Kaczynski. [...] On nie gadał, tylko robił.
    Gadał, gadał. Dlatego w końcu wpadł.
    Czterech panów B.

Bieszczadnik
    Na forum od
    04.2020

Cytat Zamieszczone przez bartolomeo Zobacz posta
    Gadał, gadał. Dlatego w końcu wpadł.
    Wydał manifest, który opublikowały gazety. Trudno to uznać za "gadanie", niemniej faktycznie przyczyniło się to do jego namierzenia przez FBI.

BTW bomby wysyłał w pudełkach oznaczonych monogramem FC - Freedom Club.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia umieszczania postów