Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Wątek: Buntowniczo

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2012

Domyślnie Odp: Buntowniczo

Rumunia mi się podoba, tylko nie wiem o co chodzi z tym buntem.
    Na czym polegają dylematy?
    Tak mam, że ogień palę kiedy chcę i wtedy dumie o cywilizacji.
    Np. o tym jak brat, najechał na wypadek.
    W aucie zakrwawiony ranny daje oznaki życia, łoś też jeszcze żyje...
    Winna cywilizacja.

Zbanowany
    Na forum od
    03.2018

Cytat Zamieszczone przez partyzant Zobacz posta
    Rumunia mi się podoba, tylko nie wiem o co chodzi z tym buntem.
    Na czym polegają dylematy?
    Tak mam, że ogień palę kiedy chcę i wtedy dumie o cywilizacji.
    Np. o tym jak brat, najechał na wypadek.
    W aucie zakrwawiony ranny daje oznaki życia, łoś też jeszcze żyje...
    Winna cywilizacja.
    Dylematy? Ja nie mam żadnych, widzę wyraźnie w jakim świecie żyjemy.
    Ja również palę kiedy i gdzie chcę, lecz mam świadomość, że usłużny "sygnalista" może powiadomić organy z naruszenia np. par. 145 KW. Z kolei są kraje, gdzie palenie ognia całkowicie jest nielegalne - i nie są to kraje leżące gdzieś na Marsie, tylko za eurosojuzną miedzą. Więc kolega albo chojrakuje partyzantką, albo jest nieświadomy tego co wokół. Nota bene w dobie dronów z kamerami IR i czujnikami analizującymi skład powietrza ciężko być partyzantem i beztrosko palić ogień.
    A gdy palę ognisko, to raczej patrzę w ogień i gwiazdy, a nie dumam o cywilizacji.

Zaś z drugiej strony nie bardzo wiem, co ma wyżej opisany wypadek do istoty tematu wątku. Wypadek to wypadek, tak samo może zaistnieć zupełnie bez udziału cywilizacji (np. w górach spada komuś kamień na głowę), jak i z jej udziałem. Cywilizacja nie ma tu nic do rzeczy i nie wpływa na przebieg wypadku - przyczyną wypadku z reguły jest nieprzewidziany ciąg nakładających się na siebie zdarzeń, dlatego właśnie jest nazywany wypadkiem.

Bieszczadnik
    Na forum od
    04.2020

Cytat Zamieszczone przez zdeb Zobacz posta
    w dobie dronów z kamerami IR i czujnikami analizującymi skład powietrza ciężko być partyzantem i beztrosko palić ogień.
    Żeby to ognisko! Strach się będzie bać zejść ze szlaku na siusiu. Właśnie mamy akcję "Bezpieczna Jesień 2021", co prawda w Beskidzie Małym, ale w Niskim i Bieszczadach też za niedługo to ruszy (Beskidzkie lasy pod okiem policyjnego drona. Jesienna akcja służb (wp.pl))

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów