Cytat Zamieszczone przez zdeb Zobacz posta
nie bedzie fot
nie bedzie lajkow
A ja nie tak dawno właśnie zaproponowałem Adminowi włączenie opcji "lajków" przy stałym zablokowaniu możliwości komentowania w wybranych wątkach. Żeby było transparentnie i równościowo.

Cytat Zamieszczone przez zdeb Zobacz posta
czytac nie ogladac
ze zrozumieniem
bo samo ogladanie robi z was troglodytow umyslowych
jak widac powyzej
Przeczytałem ze zrozumieniem Twoją relację. Obejrzałem fotki. Jest romantika, ale buntu za grosz nie widzę. I jak dla mnie, stanowczo za mało selfików.
Przejażdżki z żoną i kumplami po Rumunii w dobie covidowej to ma być "buntownictwo"? Gdybyś bez obowiązkowego zarejestrowania i zaszpilenia pobuszował na Słowacji, to by było może nawet prawdziwie po partyzancku, jakby doszło do kontaktu ze służbami naszego Jewrosojuznika i wyszłaby z tego anabasis górami-lasami. A tak, to mi wygląda (bez urazy) na jakąś lipną AUTOkreację.

Tak czy owak dziękuję za zaliczenie mnie do "troglodytow umyslowych". Zawsze lubiłem jaskinie, od platońskiej poczynając.

- - - Updated - - -

Cytat Zamieszczone przez bartolomeo Zobacz posta
W pewnym sensie zgubiło go jednak gadanie właśnie
W sumie tak, pogaduchy z bratem, który w manifeście rozpoznał jego poglądy.
Najważniejsze jednak co głosił:

• W każdym technologicznie zaawansowanym społeczeństwie los jednostki musi zależeć od decyzji, na które w znacznym stopniu nie ma ona żadnego wpływu. Społeczeństwo technologiczne nie może zostać rozbite na małe, autonomiczne wspólnoty, ponieważ produkcja opiera się na kooperacji ogromnej liczby ludzi i maszyn. Takie społeczeństwo musi być wysoko zorganizowane i muszą być podejmowane decyzje oddziałujące na ogromną liczbę osób.
  • Człowiek przyszłości nie będzie stworzeniem natury, przypadku lub Boga (w zależności od poglądów filozoficznych i religijnych), ale sfabrykowanym produktem.
  • Te wyprodukowane ludzkie istoty mogą być szczęśliwe w swoim społeczeństwie, ale z pewnością nie będą wolne.
  • Jedną z najbardziej rozpowszechnionych manifestacji szaleństwa naszego świata jest lewactwo, tak więc dyskusja nad psychologicznym obrazem lewactwa może posłużyć jako wprowadzenie do dyskusji nad problemami współczesnego społeczeństwa jako ogółu.
  • Nie zmotywowało mnie coś co przeczytałem. Po prostu wkurzyły mnie maszyny karczujące las.
  • Są dwa rodzaje moralności – ta, którą narzucamy sami sobie oraz ta, którą narzucamy innym. Tę pierwszą, czyli wstrzemięźliwość, bardzo szanuję. Tą drugą gardzę, chyba że chodzi o samoobronę. Zauważyłem, że ci, którzy narzucają kodeks moralny innym, mają największe problemy z jego przestrzeganiem.

Żródło: https://pl.wikiquote.org/wiki/Theodore_Kaczynski