Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Zmartwychwstanie forum

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Domyślnie Odp: Zmartwychwstanie forum

Cóż, problem od kilkunastu lat jest ten sam - obecny właściciel forum niespecjalnie się nim interesuje. Już samo skontaktowanie się z nim graniczy z cudem, a co dopiero skłonienie do działania. A jakakolwiek zmiana silnika czy serwera forum to domena właściciela, chyba każdy to rozumie.

Ostatnio kolejny raz podjęliśmy z Bartkiem działania, żeby zmienić ten stan rzeczy, ale trochę już się chyba czujemy jak błędni rycerze...

W każdym razie o postępach na froncie walki z wiatrakami będziemy informować na bieżąco
    Ostatnio edytowane przez Marcowy ; 11-12-2025 o 00:08

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Tak czasem lubię podrążyć i doklikałem się do końca strony https://www.vbulletin.com/en/
    A tam 2020 rok. Od 5 lat się tam nic nie dzieje - więc aktualizacja forum nie pachnie udaną inwestycją.
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Są inne silniki, np. Discourse (darmowy, aktualny, rozwijany), są też narzędzia wspomagające migrację do Discourse nawet z naszego zabytkowego vBulletin 4 (oczywiście żadna migracja nie przeniesie wszystkiego, to chyba dla wszystkich oczywiste mam nadzieję). Ten Discourse to tylko przykład, inne możliwości też są.

Problemem nie jest brak nowoczesnego silnika. Problemem jest brak czasu - ja np. obecnie nie jestem w stanie wygospodarować zbyt wiele czasu na pracę z forum. Myślę, że z właścicielem się dogadamy, ale kto weźmie na siebie robotę? Kto ma doświadczenie w konfiguracji i administracji serwerów/aplikacji webowych i masę czasu aby przeprowadzić forum przez ten trudny etap i jeszcze przez okres niemowlęcy zaopiekuje się nowym silnikiem? Kto z Was jest gotów wywrócić do góry nogami swoje przyzwyczajenia z pracą na tym forum? Na nowym WSZYSTKO będzie wyglądać inaczej, niezależnie od tego jaki to będzie silnik. Obawiam się trochę, że migracja zniechęci jakąś część tej naszej szczątkowej społeczności zaglądającej na forum dzisiaj.
    Ostatnio edytowane przez bartolomeo ; 12-12-2025 o 13:08 Powód: Dodałem link
    Czterech panów B.

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Cytat Zamieszczone przez Barnaba Zobacz posta
    Tak czasem lubię podrążyć
    Ja też lubię.

Cytat Zamieszczone przez Barnaba Zobacz posta
    doklikałem się do końca strony https://www.vbulletin.com/en/
    A tam 2020 rok. Od 5 lat się tam nic nie dzieje - więc aktualizacja forum nie pachnie udaną inwestycją.
    Muszę to napisać wprost: bzdury Waść piszesz, najnowsza wersja vBulletin (6.1.5) została została opublikowana w poniedziałek 3 listopada br - ma tak ze 6 tygodni. Niecałe A że strony od kilku lat nie modyfikowali to nic, absolutnie nic nie znaczy.

Na samym klikaniu jak widać nie można się opierać. Trzeba jeszcze czytać.
    Czterech panów B.

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

spoko.
    Ja tam niemłody już jestem użytkownik internietu i pamiętam obyczaj że w stopce stała data najnowszej aktualizacji treści. Stąd nie klikam całej strony, tylko patrzę na stopce co i jak.

Może i pierdoła no ale jednak świadczy o skrupulatności autora.

Wracając do serna.
    Wcale a wcale nie wykluczam, że nie teraz, ale może za rok będzie można wrzucić do deepseeka dokumentacje buletina i wyrzeźbi samo zrobienie poprawek aby było bezpiecznie i stabilnie.
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Bieszczadnik Awatar Piotr Niedziela
    Na forum od
    06.2016
    Rodem z
    Jura/Warszawa

Cieszę się, że trwa dyskusja i z niej mogą wyniknąć dobre i konkretne działania dla ratowania i unowocześnienia Forum.

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Ja też nie wykluczam, że nawet za rok nic magicznego z AI nie wyjdzie i nadal trzeba będzie dłubać ręcznie. Pomoc tak, niewątpliwie, ale i tak robota spadnie na operatora - sam wprowadzałem to tu to tam drobne poprawki (choćby z tytułami powsimordowymi), których nie ma w żadnej dokumentacji.
    Czterech panów B.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)