One są przy samej drodze po lewej stronie jadac do Frampola.
Noclegi na pewno znajdziesz w Radecznicy i okolicach - to niedaleko.
One są przy samej drodze po lewej stronie jadac do Frampola.
Noclegi na pewno znajdziesz w Radecznicy i okolicach - to niedaleko.
W lutym zeszłego roku jechałem tą drogą i zbyt mało zwracałem uwagi na pobocza gdyż wpatrywałem się w nawigację jak dotrzeć nad Rakową. Za Dzwolą skręciłem na Władysławów więc może nawet ich nie mijałem ale głowy sobie uciąć nie dam :)
A po dojechaniu był mój najpiękniejszy spływ do jazu w Szewcach. Pogoda idealna, miałem niemalże cały potrzebny sprzęt do nagrania spływu tj. pacraft, wiosło, porządny statyw i tylko zapomniałem...aparatu :)
Trzeba będzie na spokojnie tą drogą przejechać.
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Znad Bukowej przeskoczyłem na parking obok pomnika bohaterów Porytowego Wzgórza:
LasyJanowskie21.jpg LasyJanowskie20.jpg
i lekko naruszając krę:
LasyJanowskie22.jpg LasyJanowskie23.jpg
ruszyłem podziwiać Branew:
LasyJanowskie24.jpg LasyJanowskie25.jpg
Doczłapałem do Dużych Stawów lecz przez wszechogarniające mleko niewiele było widać:
LasyJanowskie26.jpg
i wróciłem do samochodu.
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
swego czasu na mapie wypatrzyłem w okolicy "Ruiny stanicy harcerskiej z 1938 r."
muszę kiedyś poszukać
Z tyłu za pomnikiem jest wydma o nazwie Porytowe Wzgórze, spacer jej grzbietem jest super. A skoro o Lasach Janowskich czy też szerzej o Puszczy Solskiej to polecam we wsi Nadrzecze między Frampolem a Biłgorajem kaplicę z obrazami Jerzego Dudy-Gracza - znakomite. Pomnik w Domostawie (w pakiecie z Imieltym Ługiem) też robi spore wrażenie.
Pozdrav
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki