W Kwietniu planuje pare dni chodzenia laenia w Bieszczadach. Czy to ma sens? Chcialbym lazic 4-5 godzin dziennie i spac w schroniskach lub hotelach. Kazda uwaga dot trasy bedzie mile widziana. Ostatni raz bylem w Bieszczadach 40 lat temu.
W Kwietniu planuje pare dni chodzenia laenia w Bieszczadach. Czy to ma sens? Chcialbym lazic 4-5 godzin dziennie i spac w schroniskach lub hotelach. Kazda uwaga dot trasy bedzie mile widziana. Ostatni raz bylem w Bieszczadach 40 lat temu.
Tak to nie zadziała. Nawet jak ktoś poda Ci gotową marszrutę to skąd będziesz wiedział, że tego właśnie szukasz? Weź mapę (papierową albo elektroniczną), popatrz na czasy przejść podawane przez te mapy i sam sobie coś ułóż. Lasami, połoninami, górami albo dolinami - to Ty wiesz dlaczego chcesz wrócić w Bieszczady i co chcesz tam znaleźć. Kwiecień może być to tego szukania zarówno najlepszym jak i najgorszym miesiącem.
Bieszczady są obecnie zupełnie innymi miejscem niż 40 lat temu. Uwaga: napisałem "innym" - i to właśnie miałem na myśli.
Czterech panów B.
Kwiecień zwłaszcza koniec miesiąca jest ciekawym czasem, bo w wielu miejscach koszty są mniejsze i łatwiej jest zrobić rezerwacje. Trudniej z komunikacją bo nie ma aż tyle busów. Ale pomysł dobry, bo luz na szlakach. Na 4-5 godzin wędrówek miejscówki to Ustrzyki Górne, Wetlina, Cisna. Z tych miejsc masz wiele opcji do wyjścia.
W Październiku wybieram się obejść Annapurnę. (Nie wleźć na nią!!!). W kwietniu chcę zacząć przygotowania i stąd Bieszczady, choć nie tylko.
- - - Updated - - -
Dzięki za radę. Szczególnie dot miejscówek.
- - - Updated - - -
Wszystko jest inne niż 40 lat temu![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)