Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 58

Wątek: Nie przenoście nam bieszczad ADMINI !!

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T.B
    Satysfakcjonuje Cię taka odpowiedź czy mam rozwinąć?
    Nie musisz rozwijać, to mi wystarczy.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec
    W kwestii formalnej: czy przypadkiem ta cała dyskusja nie powinna toczyć się na "oftopik" ? ...
    Chyba jednak cisnienie... Tak przeczytałem to jeszcze raz ze zrozumieniem :) i w sumie musze przyznać Ci racje. Mea culpa. Rzeczywiście w/g tego podzialu forum ta dyskusja powinna toczyć sie na OT.
    Piotr

Bieszczadnik Awatar beata
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

A moze PW hyhyhyhyhyh
    Dooobra juz nie bede bo mnie Piotrunio zbije :)))
    Z pozdrowieniem
    b

klopsikx
    Guest

Domyślnie

Mialem juz sie nie wypowiadac bo juz nie wiedzialem o po co zaczolem ten watek.
    Zgubilem sie ale zadano mi pare pytan i pare wyrwanych zdan z kontesktu tez odebralem jako pytanie.

dlaczego Klopsik mówi, że nie umie robić stron, a ma stronę WWW
    (czy ktoś mu zrobił?)

Tak moj brat ja zrobil w hatmlu ja zrobilem, badz zalatwialem reszte (zdjecia,teksty itp)
    Ja osobisice dopiero sie zaczynam uczyc w photoszopie, ale z miom tempem nauki to pewnie dlugo potrwa.

Jest niepotrzebny, ale ten co go zaczał zamiast wreszcie gadac o konkretach, zaraził sie juz tradycyjnym <cit>"wrzutka i awaiting"</cit> i tyle go widzieli

Jestem, jestem , tylko o jakie konkrety ci chodzi Piotrze ??

Eeee. Wiekszość? Nie popadajmy w paranoje - moze jakiś przykład?

Co 3 osoba spoza wojewodzw z pol wsch jak lapalem na stopie tak twierdzila, ze krosno to juz bieszczady .......

wszyscy sie uwzięli na Bieszczady i zaczęli stosować ściśle naukowe kryteria do określania zarówno granic, jak i wytworów regionu, to Bieszczadom by sie to odbilo niezłą czkawką finansową i nie tylko.

DOKLADNIE TAK Piotrku nic dodac nic ujac

Gory Karpaty mam gleboko w sercu cale od bialych po brame zelazna na dunaju.Caly czas porzeszam swoja wiedze na ich temat.Sa one moja pasja zyciowa nie tylko zawodowa.Moze mi starczy zycia, pieniedzy i zdrowia na to by je cale schodzic.
    Bieszczad nie sa centrum tych gor przeciez sa ich malym wycinkiema (w dodatku mamy jako kraj ten mniejszy kawalek . ).Patrze wiec na calosci pasm tych gor i widze te bieszczady tak jak sie o nich uczylem, zlazilem je troche tam i z powrotem.Wiem ze tam juz chwaniow a tam pliszeke widac tam meczyl idzie, za lutowiskami to sie pasmo ostrego tnie a tam Michniowiec widac, a tam magure lomianska na ukrainie (sorki za fragamentarycznosc tego i powyrywane z regonow). Zamkam oczy i WIDZE TO nie poradze na to ze mam utrwalony schemat wbity do glowy ze tam to jest beskid ze sokoliska i sulila jest w bieszczadach a po drugiej stronie jawornik i tokarnia to juz beskid niski dla mnie to jest juz inna nazwa troche inne gory (widac z sulilly bardzo ladne jakie sa roznice w szczytach ).Nic nie poradze ze mam sztywna granice i jej sie trzymam, ze jest ona zgodna z podzialem Konradzkiego (najbardziej zanany).PIotrze sam napisales ze bieszczdy sa marka tyle ze ta marka obejmuje obszar przekraczajacy znane mi granice geograficzne i nawet ogolnie turystycznie przyjety podzial.....wiec napisalem na forum.Widze ze w troche nieudolnej formie ale coz czlowiek sie uczy na bledach.Nie traktujcie mnie jako niespelnionego naukowca(nie jestem nim) ktory chce sie wykazac i zwrocic uwage na siebie. Wychodze z zalozenia "wiem ile umiem a moge wiedziec jeszcze wiecej ".
    Gora kocham i sie z nimi prawie ozenilem jest tam i miejsce dla BIeszczad.
    Acha jeszcze jedno jestem typem intuicyjnm i uczuciowym wiec moje wszystkie wypowiedzi maja nieraz wade i zalete zwana emotion .Heh znowu wysmazylem kolejna kolubryne...heh

Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klopsikx
    Jestem, jestem , tylko o jakie konkrety ci chodzi Piotrze ??
    O konkretne przykłady "przenoszenia" Bieszczadów jak w topicu. I zastanawiam sie czemu tylko ja sie mam produkować :) Koniec. Wszedzie było i jest zaznaczone co, jak i dlaczego.
    Eeee. Wiekszość? Nie popadajmy w paranoje - moze jakiś przykład?[...]Co 3 osoba spoza wojewodzw z pol wsch jak lapalem na stopie tak twierdzila, ze krosno to juz bieszczady
    Nie no - tak sie bawić nie będziemy. Przecież to "Eeee. Wiekszość...." to była odpowiedź na słowa Ann "Ale niestety wiekszośc źródeł po które siega przeciętny czlowiek za Bieszczady uważa całe byłe województwo krośnieńskie." A Ty to wyrwałeś i wsadzileś tu. Chodzi o źródła, a to co uważa co 3 osoba nie ma w tym wypadku znaczenia. Źródła: przewodniki, mapy, foldery, ulotki, ksiażki, www, itp.
    Nic nie poradze ze mam sztywna granice i jej sie trzymam, ze jest ona zgodna z podzialem Konradzkiego (najbardziej zanany).
    No i dobrze ze masz własne granice i się ich trzymasz. Dlatego tez pozwól innym miec swój punkt widzenia, nie narzucając im swojego, bez względu na to czy jest on naukowy czy tez nie.
    Samo nazewnictwo to tylko kwestie umowne. Gdyby np. zlikwidowano nazwe "Bieszczady" i pozostałoby to np. jako ogólnie Beskidy nie miałoby to dla mnie większego znaczenia. Kwestia przyzwyczajenia.
    EOT chyba jest jednak jak najbardziej wskazany, bo i tak juz krzycza "won na PW" :P
    Piotr

klopsikx
    Guest

Domyślnie

O konkretne przykłady "przenoszenia" Bieszczadów jak w topicu. I zastanawiam sie czemu tylko ja sie mam produkować Koniec. Wszedzie było i jest zaznaczone co, jak i dlaczego.

Ale jezeli nie ma jednego podzialu na ktory mozna by sie powolywac.Kazdy umieszcza wszytko gdzie chce , wiec mozna smialo takze zalozyc ze nie popelnia sie bledow .

Źródła: przewodniki, mapy, foldery, ulotki, ksiażki, www, itp.

Tak ale zrodlem informacji jest takze stereotyp. Ludzie o ktorych wspominalem nigdy nie byli w bieszczadch, jednakze mieli juz swoje zadnie na ten temat ....

No i dobrze ze masz własne granice i się ich trzymasz. Dlatego tez pozwól innym miec swój punkt widzenia, nie narzucając im swojego, bez względu na to czy jest on naukowy czy tez nie.

i w kolo macieju ...oki
    Ale na przyszlosc w ramach tej tolernacji bieszczadzko geograficznej bede ignorowal wszelakie bledy kogokolwiek .

Samo nazewnictwo to tylko kwestie umowne. Gdyby np. zlikwidowano nazwe "Bieszczady" i pozostałoby to np. jako ogólnie Beskidy nie miałoby to dla mnie większego znaczenia. Kwestia przyzwyczajenia.

Tak tyle ze te kwestie umowne stana sie sie tradycja, a tradcja ma juz swoja zycia w glowch ludzkich . A potem nim sie obejrzymy bedziemy miec bieszczady pod rzeszowem .Juz na mapach i w przewodnikach z wstawka (....Ziemie te od wiekow nalezaly pod wplyem gorskiego klimatu bieszczad oraz ruchow zasiedlenczych , wiec narzucone niemickie stare nazwy zrzucono na rzecz nazwy Bieszczady , posuniecie to bylo kolejnym krokiem do standardow Uni europejskiej.dzieki temu bedziemy mogli promowac nasze pol wschodnie gory juz jako maraka BIESZCZADY..........to jest zart dla tych co nie maja poczucia humoru [/i]

klopsikx
    Guest

Domyślnie

Sorki ale jestem zmeczony i jak zwykle mi sie w tym stanie bredzi calkiem dobrze
    Tak tyle ze te kwestie umowne stana sie sie tradycja, a tradcja ma juz swoja zycia w glowch ludzkich

ma brzmiec Tak tyle ze te kwestie umowne stana sie sie tradycja, a tradcja ma juz swoja sile zycia w glowch ludzkich.
    Ide spac w koncu.

Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec
    W kwestii formalnej: czy przypadkiem ta cała dyskusja nie powinna toczyć się na "oftopik" ?
    BTW - nie tylko ja jak widac xle zrozumiałem podział tego forum. Poniżej lista tematów tylko z pierwszej strony, które powinny być na OT (wg opisu):

Ogłoszenie: OGŁOSZENIE - przy okazji polecam przeczytac...
    Przyklejony: Termin KIMB
    Zima 1979 roku. Śnieg przestał padać. Idziemy kupić chleb.
    Bieszczadzkie scenki z życia wzięte i inne ciekawostki
    Nie przenoście nam bieszczad ADMINI !!
    Webcamy w Bieszczadach
    Moja zagadka
    4x4 w biesach
    Najlepsza rada na " złe dni"
    Najtrudniejsza zagadka w Historii tego forum
    KIMB na morzem ?
    Nowa zagadka.
    Prośba o zdjęcia
    "Wilki niespokojne"
    Polska kultura na stokach Europy
    Wyciągi w Bieszczadach.
    Nowa zagadka
    KIMB 4 - na początek wstępne daty
    :)
    Piotr

Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Ale na przyszlosc w ramach tej tolernacji bieszczadzko geograficznej bede ignorowal wszelakie bledy kogokolwiek .
    I na tym pozostańmy. Myslę jednak że słowo błędy lepiej zastapić "innym punktem widzenia" - ponieważ nie ma (imho) "wyroczni" w tym temacie. Mnie podzial Kondrackiego nie przekonuje, ale nie pisze że jest on błędny.
    Piotr

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    50°02'11''N 21°59'02,6''E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr
    Wyciągi w Bieszczadach
    wyciagi akurat pasuja do tego dzialu

Pozdrowionka
    Jaro
    Pozdrawiam
    Jaro

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)