Strona 1 z 4 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: kwatery na odludziach

Tadek
    Guest

Domyślnie kwatery na odludziach

Witam!
    Pierwszy raz tu zaglądam. Od lat kilku chcę przyjechać w Bieszczady i może w tym roku się uda.
    Chciałbym prosić o rade, opinie...
    Założenie mam takie: znaleźć nocleg na odludziu (standard mało istotny - używalność WC, dostęp do kuchni lub wyżywienie gospodarza/właściciela, ale tanio! :) ), wyjście rano-przed świtem i powrót po zmroku, maksymalne odludzie, brak dróg utwardzonych nie jest istotne (auto 4x4), otoczenie jak najmniej komercyjne, no... słowem taka kwatera "u babci Oleńki".
    Cel - fotografuję przyrodę i szukam dzikości, pustelni, bliskości zwierząt.
    Czy możecie doradzić jakiś rejon Bieszczad, miejscowość a raczej osadę? Szczytem szczęścia byłaby informacja ze wskazaniem konkretnego obiektu, gospodarstwa, itp.

Czytałem troche archiwum i znalazłem, że Przysłup, Wetlina to raczej "kurorty", trochę mniej ludzi jest w Cisnej. A czy poleci ktoś takie miejsca niemal bez sklepów (brak sklepów = brak turystyki zbiorowej?) w dziczy? Bieszczad nie znam zupełnie, tyle co z obrazków i palcem po mapie.

Bieszczadnik Awatar irek
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Dobrze posiedzieć przy Żubrze

Domyślnie

Mysle ze twoje kryteria spelnilo by gospodarstwo agro w Krywem nad Sanem. Jeden dom + nieczynne chyba schronisko, dzika przyroda, malo ludzi namiary na
    http://www.bieszczady.net.pl/miejs_krywes.html
    Iras 7214
    www.bieszczady.net.pl
    www.karpaty.travel.pl
    www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
    Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)

Tadek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek
    Mysle ze twoje kryteria spelnilo by gospodarstwo agro w Krywem nad Sanem. Jeden dom + nieczynne chyba schronisko, dzika przyroda, malo ludzi namiary na
    http://www.bieszczady.net.pl/miejs_krywes.html
    Wygląda smakowicie. Bardzo dziękuję! Właśnie o takie miejsce mi chodziło - zapomniane przez ludzi.

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Domyślnie

Co to znaczy młodość ?! Irek był szybszy (bo już też miałem napisać o Krywem).
    Tadeusz - jeśli nie przyjedziesz w tzw. sezonie, to idealnym miejscem dla Ciebie byłby też domek w Sękowcu k/Zatwarnicy n/Sanem. Ośrodek ten poza lipcem i sierpniem świeci pustkami (no i poza tzw. długimi weekendami), a w okolicy tylko psy d... szczekają.

Szczególy: www.sekowiec.net

Do Sękowca poza tym dojedziesz samochodem (ostatni km na drugim biegu), a do Krywego już raczej nie.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Tadek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec
    Tadeusz - jeśli nie przyjedziesz w tzw. sezonie, to idealnym miejscem dla Ciebie byłby też domek w Sękowcu k/Zatwarnicy n/Sanem. Ośrodek ten poza lipcem i sierpniem świeci pustkami (no i poza tzw. długimi weekendami), a w okolicy tylko psy d... szczekają.

Szczególy: www.sekowiec.net

Do Sękowca poza tym dojedziesz samochodem (ostatni km na drugim biegu), a do Krywego już raczej nie.
    Lipiec-sierpień na 80% odpada, bo mi tu urlopu nie dadzą w sezonie , więc i miejsce powinno być, jak zawitam w Bieszczady. Czy rzeczywiście do Krywe nie można dojechac? Nawet terenowym autem?
    Dzięki - zaraz obejrzę i Sękowiec

Bieszczadnik Awatar irek
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Dobrze posiedzieć przy Żubrze

Domyślnie

Teoretycznie mozna ale jest zakaz ruchu musial bys jakies pozwolonko sobie zalatwic
    Iras 7214
    www.bieszczady.net.pl
    www.karpaty.travel.pl
    www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
    Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)

Tadek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek
    Teoretycznie mozna ale jest zakaz ruchu musial bys jakies pozwolonko sobie zalatwic
    Szkoda, bo Sękowiec chyba bardziej ucywilizowany

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Domyślnie

Tadek:
    "Szkoda, bo Sękowiec chyba bardziej ucywilizowany "

No, wreszcie ktoś mnie dziś rozśmieszył. Szczytem cywilizacji jest tam sklepik "Pod Lipą".
    Autopoprawka: psy już tam d... nie szczekają. Nie szczekają w ogóle, gdyż prawie wszystkie zostały zjedzone przez wilki. Łącznie z 2 pieskami Szefowej ośrodka, pięknej Basi (chociażby dla Niej warto tam pojechać).

Teraz innny argument. Podobnie jak Ty nie lubię tłoku w Bieszczadach. A do Sękowca jeżdżę co rok od 1999 r. we wrześniu. W tym roku też to planuję. Jak byś chciał nieco informacji o pobycie w Sękowcu, to poszperaj w archiwum tego forum (moje posty z października)
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Tadek
    Guest

Domyślnie

Szczytem cywilizacji jest tam sklepik "Pod Lipą".
    To o ten jeden sklepik i połowę domków za dużo.

[quote="Stały Bywalec"]Autopoprawka: psy już tam d... nie szczekają. Nie szczekają w ogóle, gdyż prawie wszystkie zostały zjedzone przez wilki. Łącznie z 2 pieskami Szefowej ośrodka, pięknej Basi (chociażby dla Niej warto tam pojechać).[/qoute]
    Hmmm dla pani Basi? Mnie tam bardziej te wilki interesują
    Jak byś chciał nieco informacji o pobycie w Sękowcu, to poszperaj w archiwum tego forum (moje posty z października)
    Zaraz poszukam, bardzo dziękuję za szybkie i konkretne info. :)

Tadek
    Guest

Domyślnie

nieco informacji o pobycie w Sękowcu, to poszperaj w archiwum tego forum (moje posty z października)
    Znalazłem - poczytałem. Nie widzę inaczej jak zobaczyć te miejsca na własne oczy. Dzięki jeszcze raz!

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)