Fakt, ale to już prawie bieszczady :)
Fakt, ale to już prawie bieszczady :)
Do nie dawna w rozmowach z Bertrandem byle auto na dużych kołach już nazywało się terenówką (i zaczynała się dyskusja a po co terenówka, a po co autem w teren, że w błoto, że szaleństwo itd). Jakiś czas temu życie zweryfikowało moje poglądy na temat pojazdów 4x4, oraz chyba poglądy Bertranda też 236 :)
Marzenia stały się pasją i tak oto wydłubałem z netu film... okazuje się że duże i 4x4 nie znaczy terenowe co mniej zapoznani z tematem mogą zobaczyć na proponowanym filmie.
http://fishki.net/comment.php?id=69541
https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!
haha filmik rewelacja :) jak w tej bajce o dziadku co rzepkę w ogrodzie wyciągał :DMarzenia stały się pasją i tak oto wydłubałem z netu film... okazuje się że duże i 4x4 nie znaczy terenowe co mniej zapoznani z tematem mogą zobaczyć na proponowanym filmie.
http://fishki.net/comment.php?id=69541
p.s. coś mi z cytowaniem Barnaby nie wyszło)
Ostatnio edytowane przez bartolomeo ; 03-07-2011 o 07:23 Powód: Poprawiłem cytowanie
świetne! a tak się niewinnie zaczyna :)
a ja juz myslalam ze ten gąsienicowy tez ugrzęzniea potem przyjedzie pijany chłop z wozem zaprzegowym i wyciagnie wszystkich
![]()
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
filmik super ! ...ale ten facio w patrolu ma zwykłe szosowe '' kapcie '' / ja osobiście identycznie wyrzuciłem .../
i kto się okazał kozakiem ?? -ten kto najwięcej dłubie w glebie![]()
Pojawia się bardzo dużo aut 4x4, większych i mniejszych, w różnym stanie, wyposażeniu i z różnymi kierowcami. Chciałem tylko dać do myślenia tym, co widząc duże auto na dużych kołach, myślą terenówka. Swoją drogą, jestem pewien, że gdyby LKT wyciągał patrola po linii prostej, a nie szarpał w bok, film byłby mniej emocjonujący.
https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!
Witam serdecznie forumowiczów.
Bieszczady są jednym jednym z najmniej zniszczonych przez drogi i zabudowania miejsc w Polsce.
Z pewnością brakuje w Polsce miejsc do uprawiania turystyki off-roadowej, która nie wymaga ani brutalnego dla środowiska asfaltu, ani ośrodków wczasowych i innych zabudowań niszczących piękne miejsca, piękne widoki. Wystarczy samochód z napędem na cztery koła i namiot.
Chciałbym się dowiedzieć od osób znających te tereny (a jeszcze lepiej tych, którzy sami turystykę 4x4 uprawiają), czy znacie szlaki w na południowych wschodzie Polski, gdzie można przejechać z dala od dróg i zabudowań, zatrzymać się, rozbić namiot?
Warunek jest jednak taki, iż chciałbym aby to były szlaki / trakty / drogi przemierzenie których pojazdem silnikowym nie jest zabronione. Off-road ludzie nie siedzący w temacie znają głównie od strony jeżdżących w poprzek lasu quadowców. Oczywiście to tylko margines, tak samo szalejący po drogach kierowcy. Z góry zaznaczam, iż zależy mi na legalności przejazdu, a ponieważ nie wszędzie można, dlatego pytam tutaj, aby nikomu nie wadzić na szlakach przeznaczonych tylko dla ruchu pieszego i pojazdów uprzywilejowanych. Same trakty nie muszą być wcale łatwe. Jak to w terenie - to natura stawia warunki i im większa trudność, tym więcej można się nauczyć, większe wyzwanie i lepsza zabawa.
Wiem, że są tory, np. ten niedaleko Baligrodu (można znaleźć na mapie strony legalnyoffroad.pl -> szukaj). Świetne miejsce, aby pouczyć się jeździć w cięższym terenie (kto jeździ w terenie, wie jak bardzo jest to ważne i jaka jest przepaść w porównaniu do poruszania się po drogach utwardzonych), rozbić namiot i rozpalić ognisko. Ale np. jako trakty dojazdowe, zna ktoś w okolicy dozwolone do ruchu, lecz z dala od asfaltu?
[tu był link]
Dziękuję i pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez Hero ; 26-02-2015 o 20:09 Powód: jako nowy nie możesz wstawiać linków
W Bieszczadzie nie ma takich dróg. Jedyne takie mi znane są w Beskidzie Niskim - w okolicach Radocyny, Czarnego, Nieznajowej.
Pozdrav
To fakt Beskid Niski bardziej się nadaje na takie jazdy.
„Life is brutal and full off zasadzkas”.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)