Cytat Zamieszczone przez T.B.
I SB to kupi? :)
Już kupiłem.
Musiałem.
Ale co sobie pomyślałem, to pomyślałem.
A pomyślałem sobie tak: nie tylko kobiety są zmienne; admini również.

Bo początkowy pomysł Darka wydawał mi się najlepszy, choć może nie dostatecznie wyartykułowany (stąd nasze pomyłki, podobno i moja, jak Piotr słusznie zauważył).

Rozumiałem, że "opinie turystów" będą - zgodnie z zamieszczonym objaśnieniem - służyć sprawom bardziej przyziemnym, co nie znaczy nudnym. Poradom praktycznym w zakresie tras turystycznych, zakwaterowania, wyżywienia, opiniom na te tematy. Także relacjom z pobytów, naszym "sprawozdaniom". Dyskusja na owe tematy bardzo ożywia się przed i w trakcie sezonu. ITP.

Natomiast "offtopic" widziałem w charakterze działu poświęconego również Bieszczadom, ale ... bardziej duchowo. Pasuje w tym miejscu nasza dyskusja nt. granic Bieszczadów (jako gór i jako regionu). Także pojawiające się co pewien czas tematy wspomnieniowe (np. rok 1979) czy wręcz historyczne. Komentarze dot. programów TV czy artykułów prasowych. Nasze "wewnętrzne" sprawy: dot. Forum, KIMB-ów, sobotnich dyżurów w "Piekiełku". ITP.

Jeśli chodzi o ulubioną przez T.B. "d____ Maryni", to uważałem, że można tę tematykę wstawiać tam, gdzie aktualnie bardziej pasuje. Jeśli ktoś np. ją pocałował w trakcie wędrówki lub pobytu w schronisku, to oczywiście mógłby o tym się nam zwierzyć w "opiniach". Jeśli natomiast tylko tak ogólnie o tym marzy, to raczej pasowałoby tu miejsce "offtopic". W obu jednakże wypadkach Marynia powinna kojarzyć się z Bieszczadami, co zresztą - w związku z zaproponowanym przeze mnie nowym podziałem geograficznym Polski - następowałoby automatycznie.

Tak sobie dumałem. Będzie inaczej - no to trudno.