Piątek 31.08.07 TV Polonia godz.11.15 i 17.55-Ikonopisanie po bieszczadzku.
Piątek 31.08.07 TV Polonia godz.11.15 i 17.55-Ikonopisanie po bieszczadzku.
W czasie II Anielskich Spotkań w Toruniu 2 października o godz 18 tej zacznie sie koncert Małżeństeństwa z Rozsadku i Starego Dobrego Małżeństwa w Ogrodzie Domu Mieszczańskiego przy ulicy Podmurnej.Przybywajcie!
WUKA
www.wukowiersze.pl
Dodam tylko,że w razie złych warunków pogodowych,koncert odbędzie się w sali teatru Baj Pomorski.Zapraszam do wspólnego...śpiewania!
WUKA
www.wukowiersze.pl
Dzisiaj rano /może to powtórzą?/ widziałem w TVN Meteo końcówkę programu o Bieszczadzie. Tak, tak o Bieszczadzie. Najpierw jeden z Zakapiorów z Cisnej opowiadał o pochodzeniu nazw geograficznych. Potem pokazano hyżę w której na piecu spała jakaś kobiecina. Następnie pokazano Łopienkę i to mi się podobało. Na koniec ubawiłem sie setnie. Pokazano wypał i ludzi na nim pracujących. Zastanawiam się tylko dlaczego właściciel jednej z Karczm w Bieszczadzie musi sobie dorabiać na wypale? Grał on taką rolę w tym filmie. A może chce zaistnieć w TV? Podobało mi sie bardzo łowienie pstrągów gołymi rękami w potoku. Po zaczerpnięciu powietrza przez pstrągi przestały one natychmiast się ruszać. A może po prostu TV znowu coś manipuluje i oni je wyławiali już martwe?
Pozdrawiam
bertrand236
Z tego co wyczytałem na stronie TVN Meteo,ten program jest codziennie o 9.45,11.45,14.45,17.45,19.45,21.45.Mam nadzieje,ze to właśnie Bertrand ogladałeś.
Ma może ktoś Bazę Ludzi Umarłych na vcd albo dvd ?
Iras 7214
www.bieszczady.net.pl
www.karpaty.travel.pl
www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)
Jest jeden plus tego programu. Jest on realizowany w dużej mierze za pieniądze społeczne. Urząd Marszałkowski i niektóre UG także dołożyły się do tej produkcji. Mi osobiście ta produkacja nie podoba się ale podziwiam zaangażowanie niektórych Kolegów. Z tego co oriętuję się to reklamodawcy (pojawiaące się banery) są zadowoleni z efektów tej reklamy. To nie jest film o Bieszczadach ale film reklamowy.
Witam
Znalezione w Bieszczady .net
Zakapiorskie Bieszczady 13-11-2007 21:36
Telewizja Polska S.A. Oddział w Rzeszowie 22 listopada 2007 r. rozpoczyna emisje cyklu reportaży pod wspólnym tytułem „Zakapiorskie Bieszczady” autorstwa Andrzeja Potockiego. Odcinki premierowe będą pokazywane w TVP Rzeszów, w każdy czwartek o godz. 19.15. Można je będzie także obejrzeć w Internecie na stronie http://ww6.tvp.pl/6389.dzialy
Ototytuły poszczególnych odcinków:
1.„Zakapiorskie Bieszczady” odcinek pilotażowy
2.„Traperski żywot „Prezesa” o Ryśku Krzeszewskim z Chmiela
3.„Malowane Bieszczadom” o Jarku Trojanowskim z Przygłupia
4.„Niepokorny Lach” o Andrzeju Lachu-Załęskim z Ustrzyk Górnych
5.„Człowiek z widokiem” o Krzyśku Szymali ze Srzebowisk
6.„Z głową w chmurach” o Lutku Pińczuku z Połoniny Wetlińskiej
7.„Mocny gość” o Ryśku Denysiuku „Burym” z Cisnej
8.„Gadający wierszem” o Ryszardzie Szocińskim ze Strzebowisk
9.„Udomowiony przez konie” o Adamie Rymarowiczu z Posady Leskiej
10.„Łazor zwany Jurandem” o Marianie Łęgowskim z Leska
11.„Blues na tratwie” o Michale Giercuszkiewiczu z Zatoki Teleśnickiej
12.„Wymarzył swoje zesłanie” o Krzysztofie Brossie z Teleśnicy Sannej.
Milego ogladania jak czas pozwoli.
Hm!Punkt nr 3..."z Przygłupia"?
WUKA
www.wukowiersze.pl
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki