Strona 22 z 47 PierwszyPierwszy ... 12 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 32 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 471

Wątek: Bieszczady w radiu i TV

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie Odp: Bieszczady w tv

Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec Zobacz posta
    to gdzie w końcu był ów bieszczadzki Chreptiów ?
    SB, Chreptiów był tam, gdzie pisze Zbyszek - o ile go dobrze zrozumiałem. od razu widać, że będąc co roku w Sekowcu nie chciało Ci sie ruszyć tyłka na flagową ścieżkę Eko-blabla wokół Lutowisk. Stanica Chreptiów stanowi 15 przystanek owej ścieżki, a dokładnie pokazuje gdzie się mieścił - jednak wejść tam za bardzo nie można gdyż jest to obecnie teren prywatny. Załączam fotki - niestety podłe bo strasznie pluło żabami.

VM2301 - Chmiel.
    Polecam przeczytać i rzucić okiem na foty: "Raszków płonie w Chmielu":
    http://www.twojebieszczady.pl/film.php
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Cytat Zamieszczone przez Piotr Zobacz posta
    SB, Chreptiów był tam, gdzie pisze Zbyszek - o ile go dobrze zrozumiałem. od razu widać, że będąc co roku w Sekowcu nie chciało Ci sie ruszyć tyłka na flagową ścieżkę Eko-blabla wokół Lutowisk. Stanica Chreptiów stanowi 15 przystanek owej ścieżki, a dokładnie pokazuje gdzie się mieścił - jednak wejść tam za bardzo nie można gdyż jest to obecnie teren prywatny. Załączam fotki - niestety podłe bo strasznie pluło żabami.
    (...)
    http://www.twojebieszczady.pl/film.php
    Ja chyba tamtędy szedłem (z Chaty Socjologa do Lutowisk), tylko widocznie nie zauważyłem.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

A którą to cerkiew chcieli spalić podczas kręcenia "Pana Wołodyjowskiego", bo mi wyleciało z głowy...?

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

No proszę obciachowy Polańczyk na wizji...
    W najbliższy piątek (6 luty) znany i lubiany program poranny "dzień dobry tvn". Zapraszamy wszystkich do Polańczyka lub przed telewizory .
    Program emitowany jest w godz. 8.30 - 11.00.
    http://www.bieszczady.net.pl/
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

Bardzo jestem ciekawa opinii i wraźeń tych,co ogladali dzisiejsze relacje na żywo z Polańczyka.
    Jako osoba,która kilkanaście lat mieszkała na stałe w Bieszczadach,jestem uczulona na "udziczanie"na siłę tego miejsca.Pamiętam jak jak jedna z moich znajomych powiedziała na powitanie kiedy przyjechałam w odwiedziny:"Wcale nie w y g l a d a s z ,że mieszkasz w Bieszczadach"!Nie wiem czego się spodziewała-baranicy na plecach,złotych zębów czy gumofilców.Kiedy wiec dziennikarka zadała durne pytanie dziecku czy chodzi do szkoły,zaraz mnie zatrzęsło.A co?Moze siedzi całą zimę na piecu ,bo mróz i jedna para butów na rodzinę?
    Z jednej strony "karnawał"-przyjeżdżajcie,jedzcie zdrowo,dajcie się porwać kowbojom itd a z drugiej "o,rety!jak tu boharersko ludzie walczą z brakiem cywilizacji".
    Albo "państwo
    przyjechali z Poznania i tu sie osiedlili?"? "Nie,spod Poznania"-odpowiada zapytana.Czyli co?z wioski do wioski i to ma być zaraz STRASZNE wyzwanie?
    Mieszkałam 16 lat w bardzo trudnych warunkach ale ani mi w głowie robic z tego wielkie halo!Zawsze jest coś za coś!

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez WUKA Zobacz posta
    Jako osoba,która kilkanaście lat mieszkała na stałe w Bieszczadach,jestem uczulona na "udziczanie"na siłę tego miejsca.
    No bo taka to jest promocja Bieszczadów.

Jak słyszę słowo "promocja" robi mi się niedobrze.

Zamiast pokazać to o czym pisaliśmy kilka wątków wcześniej - coś o rzeczywiście ciekawej historii tego miejsca, o ludziach związanych z Bieszczadami, o zabytkach i o wielokulturowej tradycji właśnie na siłę się Bieszczady "udzicza".

Przyznam, że ja poprawiając kiedyś tekst do druku (o Bieszczadach właśnie) wszędzie wykreślałam zdania jakie to "strasznie dzikie" są te góry.
    Ale chyba nie pomaga, ludzie (a przede wszystkim redachtorzy) nadal tak kojarzą Bieszczady

Pozdrowienia

Basia

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Jeszcze tego programu nie widziałem, ale mam nadzieję, że go zobaczę. Widziałem za to chyba w ub. roku wywiad w TVN /tak myślę/ z Bodziem Sikorką. Pytanie PANI REDAKTOR: Pan taki wysoki, to chyba w koszykówkę Pan gra? Trochę zaskoczyło biednego w tym momencie Bodzia. Nie takiego chyba się spodziewał pytania o Bieszczady i życie w nich...

Pozdrawiam
    bertrand236

Bieszczadnik Awatar robines
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    dziura w Beskidzie Małym

Cytat Zamieszczone przez bertrand236 Zobacz posta
    Jeszcze tego programu nie widziałem, ale mam nadzieję, że go zobaczę.
    Szkoda czasu Bertrandzie na to coś.Widziałem urywki...uchylam się od komentarza
    Jedzmy gówna, przecież miliony much nie mogą się mylić.

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez robines Zobacz posta
    Szkoda czasu Bertrandzie na to coś.Widziałem urywki...uchylam się od komentarza
    Obejrzałem dzisiaj. Miałem taką możliwość. Jestem pod dużym wrażeniem. Dla mnie jest to program, który powinno się pokazywać w szkołach młodym adeptom dziennikarstwa, jako wzorcowy przykład, jak nie należy przeprowadzać promocji /miasta, regionu, ludzi itp./
    Na usprawiedliwienie realizatorzy mają tylko jedno: zaledwie kilka minut programu pochlastane na kilka części. Nie wiem, czy w tak krótkim czasie można zrobić coś sensownego. Jeżeli jednak nie można, to chyba lepiej ten czas można byłoby wykorzystać np. na pokazanie Tośki i miejsca, gdzie swoje sery wyrabia z akcentem na miejsce. Opowiadanie z czego Tośka robi ser mało kogo chyba interesuje. Może sie mylę...

Pozdrawiam
    bertrand236

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów