A ja nie mam telewizora
Długi
no to pech, trzeba sie przeprowadzic :), przynajmniej do Kraka, bo jak slyszlalem, przy bardzo dobrej pogodzie czasem mozna zlapac sygnal z tvp Rzeszow. przynajmniej tak bylo ze trzy lata temuZamieszczone przez skuter28
Pozdrawiam
Jaro
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
dzis (sobota) w cyklu Bieszczadzkie Klimaty w TVP3Rzeszow "Zapomniane Bieszczady" o 15,45
Bieszczady jak żaden inny region Polski ulegały powojennej dewastacji. Wysiedlanie ludzi spowodowało likwidację wielu miejscowości w tym także wiele obiektów o charakterze sakralnym. Zniszczeniu uległa infrastruktura przemysłowa i turystyczna. Tylko dzięki pasjonatom, kolekcjonerom możemy w znacznej mierze odtworzyć minione krajobrazy.
Pozdrawiam
Jaro
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Dziś w TV Polonia był program o wyprawie Karola Wojtyły w Bieszczady przed ponad 50 laty. Obfitował w znane i nieznane krajobrazy, relacje i opowiadania uczestników owej wyprawy trwajacej dwa tygodnie. Było ciekawe.
tym razem cos dla tych co maja kanal KINO POLSKA. jutro (sobota) o 14,45 film dokumentalny "w bieszczadach"
Pozdrawiam
Jaro
znalazlem jeszcze jedno. ten sam kanal w srode (a własciwie to juz w czwartek) o 00,30 film dokumentalny "Żubry"
Pozdrawiam
Jaro
cos dla tych ktorzy interesuja sie kultura lemkowska w poniedziałek o 17.10:
Telewizja Rzeszów zaprasza na spotkanie z Julią Doszną i jej pieśniami. Ta znakomita ludowa łemkowska śpiewaczka mieszka we wsi Łosie, w Dolinie Potoku Bielańskiego. Śpiewa od najmłodszych lat i kultywuje rodzime tradycje. W jej repertuarze znajdują się pieśni Łemków.
Pozdrawiam
Jaro
Jako że temat jest "praktyczny" a dodatkowo popularny postanowiłem go przykleić :) tak by nie spadł za szybko.
Jaro mam nadzieję, że zechcesz tu pełnić rolę gospodarza.
Jedna prośba abyś przy okazji następnych programów podawał datę.
Pozdrawiam
Darek Magusiak
"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."
bardzo mi milo:), a i z datami sie poprawieZamieszczone przez admin
Pozdrawiam
Jaro
W piatek 29 pazdziernika Program "Kawa czy herbata" nad Solina. TVP1
W piątek Anna Pawłowska i Marcin Zimoch, prezenterzy telewizji polskiej, poprowadzą na żywo program "Kawa czy herbata" z nad Jeziora Solińskiego.
Audycja poświęcona będzie przede wszystkim bieszczadzkim atrakcjom. Nie zabraknie także najświeższych informacji dnia, przeglądu prasy i porad. Najświeższe informacje w prasie skomentuje Anna Tomczyk - dziennikarka i prezenterka TVP3 Rzeszów. W solińskim studio gościć będą regionalni twórcy, prezentowane będą przepisy na regionalne smakołyki oraz muzyka rodem z Bieszczadów. Widzowie w całym kraju będą mogli się dowiedzieć, na co warto zwrócić uwagę, planując wypoczynek w najpiękniejszym zakątku Podkarpacia.
Program potrwa od godz. 6 do 9.
Współproducentem jest rzeszowski oddział TVP SA.
Pozdrawiam
Jaro
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki